版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、单元素养检测(四)(Unit 4)(时间: 120分钟满分: 150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: I have no idea where my mobile phone is. I remember I put it in the bedroom, but Ive looked all over the bedroom. M: Its in
2、 the sitting room. You put it there when Mum called you in the kitchen. 1. Where is the womans mobile phone? A. In the bedroom. B. In the sitting room. C. In the kitchen. 答案: BText 2M: Is your roommate looking forward to going home for the summer? W: Shes counting the days. 2. What can be inferred a
3、bout the womans roommate? A. Shes working on a math problem. B. She hasnt decided when to go home. C. Shes eager to go home. 答案: CText 3W: If I were you, Id take the bus to work. Driving in the rush-hour traffic is terrible, isnt it? M: Yes, but in most cases, when the bus gets to my stop, there are
4、nt any seats left. 3. How does the man prefer to go to work? A. By car. B. By bus. C. On foot. 答案: AText 4W: Excuse me, where is the nearest post office? I need to mail a package to my business partner. M: Im not sure. Im a tourist here, so Im not too familiar with the area. But if you wait a second
5、, Ill just look at my smart phone. 4. What is the probable relationship between the speakers? A. Clerk and customer. B. Strangers. C. Business partners. 答案: BText 5M: Good afternoon. Im Robert Anderson. Mrs Brown agreed to meet me here, and talk about some details of our cooperation. Is she in? W: Y
6、es, she is. Shes been waiting for you in the office. Please come in. 5. What is the man doing? A. Attending an appointment. B. Discussing an agreement. C. Applying for a position. 答案: A第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后,
7、 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Wow, this story is pretty crazy. M: What story are you referring to? W: The story of a very rich woman in Brazil. She lost 10 billion dollars in one year. M: Thats completely crazy. I cant even imagine having that much money, let alone losing it. W
8、: I know, me neither. It must have been very upsetting. M: What led to her losing her fortune? Bad decisions? W: No. But its a long story. M: Well, you should tell me about her then. I want to hear about what happened. W: Okay. 6. What happened to the rich woman in Brazil? A. She lost her fortune. B
9、. She went crazy. C. She made bad decisions. 答案: A7. How does the man feel about the story? A. Upset. B. Curious. C. Sympathetic. 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: Im from Xinhua News Agency. Can you tell me what happened to you in the rainstorm yesterday? M: Yes. What do you want to know? W: When did t
10、he rainstorm start? M: Im not completely sure, but it was around 4 oclock. And it lasted half an hour. W: What happened during the rainstorm? M: I heard a noise in the garden. I ran out and saw a tree fall on my neighbors garage. Then the roof of the garage fell in. W: Oh, thats too bad. How old was
11、 the tree? M: Thats the sad thing. Its been in my garden for about 30 years and many birds lived in it. W: Oh, what a shame! 8. When did the rainstorm stop? A. About 4: 00. B. About 4: 30. C. About 5: 00. 答案: B9. What did the rainstorm destroy? A. The mans garden. B. The mans garage. C. The mans nei
12、ghbors garage. 答案: C听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Hi, Jim. A group of us are going to Culver City to see the baseball game. Would you like to come along? M: Id like to, but Ive got a bad cold. W: Sorry to hear that. How are you feeling? M: Terrible. Ive got a headache, sore throat and runny nose. W: Are
13、 you taking something for it? M: The usual medicine. My mother is making me tea with lemon and honey, and chicken soup. W I remember your moms chicken soup. It is worth getting sick for. M: OK, you can get sick and see if its worth it. W: Hey, just joking. Dont be angry. M: Sorry, Anna. I just feel
14、bad and hate having to stay in bed. The doctor suggested I stay in bed and have a good sleep. How annoying! The only thing I feel like doing now is watching movies. W: I think you should follow the doctors advice. We can go to the movies together when you recover from the cold. 10. Why is the woman
15、talking to the man? A. To ask him to watch a game. B. To invite him to have dinner. C. To know about his illness. 答案: A11. What does the woman speak highly of about the mans mother? A. Her lemon tea. B. Her chicken soup. C. Her special medicine. 答案: B12. What should the man do in the womans opinion?
16、 A. Call a doctor. B. Have a good rest. C. Watch a movie. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: What are you busy with, Tony? M: Im writing a school report about a famous explorer. W: Is it Christopher Columbus, the explorer who discovered America? M: No. Bill is writing about him. Sam and I are writing ab
17、out Vasco da Gama. W: Ive heard little about him before. So can you tell me where he came from? M: Sure. He was a famous explorer from Portugal. Hes most famous for finding a new way from Europe to India. W: Why did he sail to India? M: At that time, spices from India were very popular with European
18、 people. But the only way to travel from Europe to India was by land. It was a long and expensive trip. W: So he wanted to find a shortcut to India? M: It wasnt him but the king of Portugal who wanted to find the shortcut. The king wanted to become rich trading spices in Europe, so he gave Vasco da
19、Gama some ships and asked him to try to get to India by sea. The team of ships set out in July, 1497 and reached India in May, 1498. W: It must have been a hard voyage back then. So, who is your favorite explorer? Vasco da Gama? M: No. My favorite explorer is Roald Amundsen. He was the first person
20、to reach the South Pole. 13. Who is Tony writing about? A. Christopher Columbus. B. Vasco da Gama. C. Roald Amundsen. 答案: B14. Why did the king of Portugal send Vasco da Gama to India? A. To do some business there. B. To take control of the country. C. To learn about the customs there. 答案: A15. How
21、long did it take Vasco da Gamas team of ships to get to India? A. About 5 months. B. About 8 months. C. About 10 months. 答案: C16. Why was Roald Amundsen the mans favorite explorer? A. He found a shortcut from Europe to India. B. He succeeded in sailing across the India Ocean. C. He was the first per
22、son to reach the South Pole. 答案: C听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: Mrs Hermann is a born shopper. She loves to look at things and to touch them. She likes to compare prices between the same goods in different shops. She would never think of buying anything without looking around in several different shop
23、s. It was winter, and Mrs Hermann wanted to do a lot of shopping, so she waited until it was Saturday, when her husband was free, she took him to the shops with her to pay for everything and to carry her parcels. They went to a lot of shops, and Mrs Hermann bought a lot of things. She often stopped
24、and said, “Look, Joe! Isnt that beautiful? ” He then answered, “All right, dear. How much is it? ” and took his money out to pay for it. Time passed quickly and it was dark when they came out of the last shop. Mr Hermann was tired and thinking about other things, like a nice drink by the side of a w
25、arm fire at home. Suddenly his wife looked up at the sky and said, “Look at that beautiful moon, Joe! ” Without hesitation, Mr Hermann answered, “All right, dear. How much is it? ”17. What season was it according to the story? A. Summer. B. Autumn. C. Winter. 答案: C18. Why did Mrs Hermann go shopping
26、 that Saturday? A. Because her husband didnt have to work that day. B. Because her husband had to go shopping that day. C. Because her husband didnt like shopping on the other days. 答案: A19. What can we know about Mr Hermann from the story? A. He was rich but mean. B. He was very tired after shoppin
27、g. C. He would stay outside waiting. 答案: B20. What kind of lady was Mrs Hermann? A. A shopping lover. B. A hard-working housewife. C. A very beautiful young lady. 答案: A第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AMonster ZooMonster Zoo is one of the largest zoos
28、in the world, covering more than 15 km squares. It is home to more than 50 species of rare and native animals. The zoo is located 70 km from the city New South Australia. Monster zoo was founded in 1983 as a breeding area (繁殖区). Officially open to the public in October, 1993, Monster Zoo is now home
29、 to more than 500 animals. Opening HoursMonster zoo is open daily from 9: 30 am to 5: 00 pm with last entry at 3: 00 pm. The zoo is open every day of the year, including Christmas Day and all public holidays. The exception to this is if the forecast temperature for Monster Zoo is 40 degrees or above
30、, it will be closed. To get the most out of your visit we recommend setting aside a minimum of four to five hours to fully enjoy the Monster zoo. TicketsChild (4-14 years old) : AU $ 28. 50Adult (15 years old and over) : AU $ 51. 75Family / Mini Group: AU $ 132. 75Meet the KeeperMonster zoo offers v
31、arious daily zoo keeper talks and animal feeds that give guests the chance to interact (互动) with our friendly workers and learn about the zoos unique residents. Looking for a more unique animal experience? Consider booking a Behind the Scenes Animal Experience to come face to face with some of our s
32、pecial animal residents. CafKetabi Caf is open from 9: 30 am to 5: 00 pm daily and offers a variety of tasty treats, small snacks and hot meals. PicnicsFor those who prefer to bring their own meals, special picnic areas are available close to the Visitor Center. Please note that due to fire risk, th
33、e zoo does not allow for the use of BBQs. 【语篇概述】本文是一篇应用文。文章介绍动物园Monster Zoo的有关事宜, 其中包括Monster Zoo、Opening Hours、Tickets、Meet the Keeper、Caf和Picnics。21. What can we learn about the zoo from the text? A. It is the largest zoo in the world. B. It is open daily all year except Christmas Day. C. It is op
34、en to the public ten years after it was founded. D. It is home to more than 500 species of animals. 【解析】选C。推理判断题。根据Monster Zoo中Monster zoo was founded in 1983 as a breeding area. Officially open to the public in October, 1993, “Monster动物园成立于1983年, 是一个繁殖地。1993年10月正式向公众开放, ”由此推知, 动物园在成立十年后对公众开放。故选C。22
35、. If three young men aged 12, 14 and 19 visit the zoo, how much will they pay? A. AU $ 155. 25. B. AU $ 108. 75. C. AU $ 85. 25. D. AU $ 132. 75. 【解析】选B。细节理解题。根据Tickets中Child (4-14 years old) : AU $ 28. 50; Adult (15 years old and over) : AU $ 51. 75; Family / Mini Group: AU $ 132. 75可知, AU $ 28. 50
36、+ AU $ 28. 50+ AU $ 51. 75= AU $108. 75, 也就是说如果三个年龄分别为12岁、14岁和19岁的年轻人参观动物园, 他们要付108. 75澳元。故选B。23. Where does this text most probably come from? A. A health newspaper. B. An animal book. C. A travel website. D. A fashion magazine. 【解析】选C。推理判断题。本文在介绍动物园Monster Zoo的有关事宜, 其中包括Monster Zoo、Opening Hours、T
37、ickets、Meet the Keeper、Caf和Picnics, 所以这篇文章最有可能来自一个旅游网址。故选C。BLiana nervously bit her nails while she waited for the exam to arrive. She looked around the room; hundreds of other law students sat in rows staring anxiously at the tables in front of them. Just as she began to take a deep breath to calm
38、her anxiety, an exam booklet(册子) was placed in front of her. This was the moment she had been expecting ever since she began law school three years ago. She picked up her pencil, and opened to the first page of the bar exam, a test for all students wanting to become licensed lawyers. Liana never tho
39、ught she would want to become a lawyer. Her parents were both artists. Law was something she had not been exposed to as a child. But art made for a tumultuous careerboth of her parents had struggled to find jobs and worked round the clock when they were young. Even though they finally seemed success
40、ful and happy, Liana wanted something different. She was the anchor on her high school debate team, and consistently impressed her competitors with her analytical thinking. “Never argue with Ms Lakes. ” her teachers would say. So she chose to major in law. In her mind, she pictured herself in a New
41、York City courtroom(法庭) dressed in an expensive suit, with papers in her hand, waving at the jury(陪审团) in a speech on human rights. But now, with the bar exam sitting in front of her, she started to worry. “What if I dont pass? Did I study enough? ” Her thoughts raced through her mind. On the first
42、page were seven paragraphs detailing a law situation followed by a series of questions. Liana read through the paragraphs, and quickly scribbled down an explanation of the first question before moving onto the next question. The next few hours went like this as the clock ticked closer and closer to
43、the lunch hour. At 12: 00 p. m. sharp, a buzzer(蜂鸣器) sounded and everyone was told to put down their pencils and walked out for an hour-long lunch break. At lunch, Liana met her friend, Kevin. “How did it go? ” she asked. “To be honest, Ive no idea. I just kept writing. ” Kevin said. Liana laughed a
44、nd said she felt the same way. After lunch, the two exchanged words of encouragement. They strolled back into the exam center a bit more refreshed. Liana finished the second half of the exam that day with a better feeling than what she started with in the morning. 【语篇概述】这是一篇记叙文。文章内容主要描述律师资格考试前学生Lian
45、a的情况, 以及在考试中Liana和她朋友的表现。24. What do we know about the bar exam Liana is taking? A. It is for someone to be a qualified lawyer. B. It has many law situations to describe. C. It lasts for hours without stopping. D. It takes place every three years. 【解析】选A 。细节理解题。根据第一段最后一句She picked up her pencil, and
46、 opened to the first page of the bar exam, a test for all students wanting to become licensed lawyers. 她拿起铅笔, 翻开了律师资格考试的第一页, 这是一个面向所有想成为执照律师的学生的考试。可知Liana参加的律师考试是为了让某人成为一名合格的律师的考试。故选A。25. Liana wanted to be a lawyer because _. A. she was good at arguing and debatingB. she wanted to follow her friend
47、s adviceC. she believed it would bring her a rich and happy lifeD. she aimed to devote herself to protecting human rights【解析】选A 。推理判断题。根据第三段前面两句She was the anchor on her high school debate team, and consistently impressed her competitors with her analytical thinking. “Never argue with Ms Lakes. ” he
48、r teachers would say. 她是高中辩论队的主持人, 她的分析思维给对手留下了深刻的印象。她的老师们会说: “永远不要和莱克女士争论。”可知Liana想成为一名律师, 因为她擅长争论和辩论。故选A。26. At the end of the exam, Liana felt more _. A. nervousB. curiousC. energeticD. confident【解析】选D 。细节理解题。根据最后一段最后一句Liana finished the second half of the exam that day with a better feeling than
49、 what she started with in the morning. 那天, Liana完成了下半部分的考试, 感觉比早上开始时好多了。可知在考试结束时, Liana感到更加自信了。故选D。27. Which of the following would be the best title for the passage? A. The Wild DreamB. A True LawyerC. The Big TestD. A Hard Choice【解析】选C。主旨大意题。根据文章内容主要为描述律师资格考试前学生Liana的情况, 以及在考试中Liana的表现可知, 本文主要是描述了
50、律师资格考试这个重大考试。故选C。CWhen I was a child, not many of us grew up with pets in Asia. It was unusual to show sympathy towards animals. We learnt respect for our elders and for our government, and we learnt etiquette(礼仪)too, but rarely was it suggested that we extend any feelings towards animals, or indeed
51、 that animals have feelings. And because of this, many children in Asia grow up considering animals exist to serve us, feed us, entertain us and clothe us. I co-founded ACT Asia in 2006 with an Asian vet, to support the development of caring societies in Asia. While many nonprofits were already addr
52、essing human, animal and environmental concerns with direct action, I felt the cultural shock between continents was too great to ignore. We had to accept that change would not happen immediately, and that intervening(干预)would cause defence. First, we have to help societies understand the interdepen
53、dence of people, animals and our natural habitat. Instead of stepping in to find fault, we stepped back and considered the cause. Millions of people live below the poverty line, and most left-behind children live without their parents, so it was clear that our biggest barrier was ignorance, not crue
54、lty. With the future in mind, education is at the core of all we do. We should teach children about respect and kindness, and we see that a sense of responsibility is improving. By doing so, they are developing a keen sense of respect, to each other, for all species and our natural environment, but
55、also for themselves. Given the chance to understand the truth about life on earth, many peoplebut children in particularwill choose compassion(同情)over cruelty. 【语篇概述】本文是一篇说明文。亚洲的孩子们在成长的过程中就认为动物是服务我们, 为我们提供娱乐、食物和衣服的, 这就导致了孩子们对动物缺乏关爱与同情。文章介绍了作者为改变这一状况做出的努力。28. What were the Asian children like when th
56、e author was a child? A. They never kept pets. B. They had no compassion. C. They didnt pay attention to their behavior. D. They took it for granted that animals serve human. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段And because of this, many children in Asia grow up considering animals exist to serve us, feed us, entertai
57、n us and clothe us. 可知亚洲的孩子们在成长的过程中就认为动物是服务于我们的, 为我们提供娱乐、食物和衣服的。故选D。29. What is the purpose of the ACT Asia? A. To find the causes of poverty in Asia. B. To appeal to people not to kill animals. C. To improve Asians sense of caring societies. D. To help solve the culture shock between countries. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段I co-founded ACT Asia in 2006 with an Asian vet, to support the development of caring soc
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 合同汽车补充协议范本
- 创维业务员合同协议书
- 养生店股东协议合同书
- 企业正规借款合同范本
- 保洁合同到期补充协议
- 创业计划书保密协议书
- 厂房抵押贷款合同范本
- 创维光伏租赁合同范本
- 台球室承包合同协议书
- 伯恩签保密协议签合同
- 广东省卫生正高评审答辩
- 初级会计职称考试教材《初级会计实务》
- 服装检验标准
- GB/T 4622.2-2008缠绕式垫片管法兰用垫片尺寸
- 助听器效果评估与方法
- 2023年广州天河区小升初民校密考卷六年级英语
- 正弦波永磁同步电动机的自控变频调速系统课件
- 家务劳动我能行课件
- 计算机信息系统集成一级资质企业名单-241家(DOC)
- 五年级上册数学课件-第1节 比较图形的面积丨北师大版 (共17张PPT)
- 说明书hid500系列变频调速器使用说明书s1.1(1)
评论
0/150
提交评论