版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、【英语】八年级英语下册任务型阅读点+例题 - 全面解析一、八年级英语下册任务型阅读专项练习(含答案解析)1任务型阅读CThere was a park near my home,but I didnt go there often Many people said there wasnothing special there One afternoon l went into the park I walked quickly because there wasnt much to see _Which way should I go?I asked myself I looked at on
2、e path(小路), then the other I found that the two paths were different from each otherThe left one was wide and clean _ Although me flowers werent very beautiful theymade me feel good I decided to take this path But wait!I looked at the right one The pathdidnt look nice It looked like it had not been
3、cleaned for months For a long time I couldntdecide which path to choose _It wasnt nice , but I didnt want to give up(放弃) At last , I came to the end ofthe path Ah!There was a small garden there It was beautiful There were trees , flowers and chairs there I thought it was the nicest part of the park
4、Many people told me that there was nothing much to see in the park .Now Id like to tell themthat if they had followed the right way ,they would have felt differently _I knew theydidnt believe me.They couldnt even remember that-path because it was so smallMy trip to the park made me understand someth
5、ing about life._You may get a bigsurprise!根据材料内容从方框中选择合适的句子填入文中空缺处,使材料内容完整、通顺,其中有一个句子是多余的。A But when I told them what I had seen in the park, they just smiled at me without saying aword B After a while (一会儿) a strange feeling made me follow the dirty pathC I walked for some time and found myself sta
6、nding in front of two pathsD There were lots of flowers on both sides of the pathE I dont want to go to the park anymoreE Dont be afraid to choose a path that most people dont【答案】 C; D;B; A; F【解析】 【分析】本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了有时候选择一条别人不会选择的路可能有很多惊喜。( 1)细节理解题,根据后文 Which way should I go? 可知此时我站在两条小路前面,
7、不知道走哪条,故选 C。(2)细节理解题,根据后文Although me flowers werent very beautiful可知小路旁边有很多花,故选 D。(3)细节理解题,根据后文It wasnt nice , but I didnt want to give up(放弃)可知我选择了那条肮脏的小路,故选B。(4)细节理解题,根据后文I knew they didnt believe me. 可知我知道他们不相信我,因此他们只是笑笑,故选A。(5)细节理解题,根据前文My trip to the park made me understand something about life
8、.知此处是告诉我们不要害怕选择一条别人不会选择的路,故选F。可【点评】这篇文章比较简单,学生根据前后文内容以及所给语句进行合理判断。2 请阅读下面材料,从A、 B、 C、 D、 E 五个选项中选出符合文章几个段落意思的小标题。Maybe you have heard of the“ Mozart Effect. It says that listening to classical music, especiallyMozart, can help with math and science learning, and develop smart children. But how can w
9、e enjoy music._Listen in the car, while the children draw and color, and at dinner, for fun. Listen and talk about music._Do you like this song? Why, or why not? If you like this kind of music, how does it make you feel?Happy or sad?_Get to know classical music, but dont forget jazz, blues or many o
10、ther kinds of music. Many children enjoy different sounds from around the world as well._Learn about a singer and then listen to his or her music. Libraries often offer CDs as well. Learn an instrument. This costs some money and time, but the result can be worth it. This including singing. Learn how
11、 to sing traditional songs._Find concerts that you attend. Many towns and cities offer family concerts( for parents andtheir children ) . Look for one near you house. Go to a music festival.A.Ask questionsB.Listen to musicC.Learn about itD.Go out to enjoy musicE.Know about different music.【答案】B; A;E
12、; C; D【解析】 【分析】本文介绍了对于音乐应有的态度。A. Ask questions 问问题B. Listen to music 听音乐C. Learn about it 了解它D. Go out to enjoy music 出去欣赏音乐E. Know about different music. 了解不同的音乐。( 1)根据 Listen in the car, while the children draw and color, and at dinner, for fun. Listen and talk about music 在车里听,而孩子们画画和涂颜色,在晚餐时,为了好
13、玩。听和谈论音乐,可知应是Listen to music 听音乐,故选B。( 2)根据 Do you like this song? Why, or why not? If you like this kind of music, how does itmake you feel? Happy or sad?可知都是在问自己问题,应是Ask questions 问问题,故选A。( 3)根据 Get to know classical music, but dont forget jazz, blues or many other kinds of music.Many children enj
14、oy different sounds from around the world as well去了解古典音乐,但不要忘记爵士乐、蓝调音乐或许多其他种类的音乐。许多孩子也喜欢来自世界各地的不同声音,可知应是Know about different music. 了解不同的音乐,故选E。( 4)根据 Learn about a singer and then listen to his or her music. Libraries often offer CDs as well. Learn an instrument. This costs some money and time, but
15、 the result can be worth it. Thisincluding singing. Learn how to sing traditional songs ,可知多处提及了解,应是 Learn about it 了解它,故选 C。( 5)根据 Find concerts that you attend. Many towns and cities offer family concerts (forparents and their children ) . Look for one near you house. Go to a music festival找到你参加的音
16、乐会。许多城镇都举办家庭音乐会(为父母和他们的孩子)。在你的房子附近找一个。去参加音乐节,可知应是Go out to enjoy music 出去欣赏音乐,故选D。【点评】考查任务型阅读,可以将整个文章首先浏览一遍,大概理解意思,找到可以匹配信息的选项。3阅读下面文章,然后从文后所给的AE 五个选项中选择正确的小标题,将其序号填入1-5 题。答案均写在对应题号的横线上。_Develop an ear for that language. This means that you should always listen to what others are saying and then rep
17、eat it._For everything that you have in your house, label (贴标签) its name in this language. You can place these labels in your living room, kitchen, and even the bathroom. You would be surprisedby how quickly youve picked up so many new words by using this method._Find some books to read. You will fi
18、nd it easier to read if you choose the ones that youre interested in. You should remember the useful phrases and beautiful sentences while reading._One of the best ways to learn a new language is to find a partner. So try to make more friends and find a partner to help you. You will find you can tal
19、k with others in that language more and more fluently (流利地) ._If all these methods cant help you, take some training classes. It may cost you a little bit of money, but they can really take your language learning to a new level.A. Do some readingB. Put labels on things you haveC. Have training class
20、esD. Practice with a partnerE. Listen and repeat【答案】E; B; A; D;C【解析】 【分析】主要讲了怎样提高语言学习。A. Do some reading 阅读。B. Put labels on things you have 在你有的东西上放上标签。C. Have training classes上训练课。D. Practice with a partner 和同伴练习。E. Listen and repeat 听并且重复。( 1)根据 This means that you should always listen to what ot
21、hers are saying and then repeat it.可知是听的同时要重复,故选E。( 2)根据 For everything that you have in your house, label(贴标签) its name in thislanguage.可知是在房间里有的东西上贴标签,故选B。( 3)根据 Find some books to read. 可知是找一些书读,故选A。( 4)根据 One of the best ways to learn a new language is to find a partner. 可知是找同伴,故选 D。( 5)根据 If al
22、l these methods cant help you, take some training classes. 可知是上训练课,故选 C。【点评】考查任务型阅读,首先读懂题意,然后从文中仔细寻找答案。4暑假即将来临,你会如何充实度过每一天 ? 以下有 5 条建议,请从 A 一 E 中选择它们相应的标题。A.Try an instrumentB. GreenideasC.A family tripD. SuperpartyE. To be a collector( 1) Everyone should protect our earth. Choose a green project, a
23、nd try to save water orelectricity (电) at home. You should keep the habit from now on.( 2) Summer is the best time to hold an indoor party. Invite your best friends to your home.( 3) Pick up one of your favorite instruments, such as guitar or violin, and take a music classduring the summer. Your cla
24、ssmates may be surprised when the new semester comes.( 4) What do you like most? Stamps, photos, matches, toys? No matter what you like, collect itfrom now on. It records your youth and can be a big treasure(财富) in the future.( 5) Plan a trip with your parents. You can find information on the Intern
25、et first and choose thebest place. The beach is one of the coolest places to visit as it gives you sunshine and sandcastles (沙堡) .【答案】 ( 1) B( 2) D(3) A(4) E(5) C【解析】 【分析】短文大意:暑假来临,文章介绍了5 种如果过暑假的建议,包括学一种乐器,做一个环保的人,去旅行,晚餐聚会和做一个搜集者。A. Try an instrument尝试一种乐器B. Green ideas环保的想法。C. A family trip一个家庭旅行D.
26、 Super party晚餐聚会E. To be a collector做一个搜集者( 1)根据文段提到的 Everyone should protect our earth 可知,文段的标题是环保的想法,故选 B 。( 2)根据文段提到的会,故选 D 。Inviteyour best friends toyour home可知,文段的标题是晚餐聚( 3)根据文段提到的一种乐器,故选A。Pick up one of your favorite instruments可知, 文段的标题是尝试( 4)根据文段提到的是做一个搜集者,故选No matter what you like, collect
27、 it from now on E。可知,文段的标题( 5)根据文段提到的故选 C 。Plan a trip with your parents.可知, 文段的标题为一个家庭旅行,【点评】考查任务型阅读,做此类题首先熟悉文章大意,熟悉选项,为每个文段选出正确的标题,即可。5下面是 5 个学生遇到的难题,请把它们和某报刊编辑的建议配对。某报刊编辑的建议:A. Dont worry. A lot of practice is the only way to become a good pianist.B. Try to tell your classmates that you need thei
28、r friendship.C. When you feel angry, you should stop talking and become a good pianist.B. Try to tell your classmates that you need their friendship.C. When you feel angry, you should stop talking and walk away until you calm down.D. Dont worry. Everyone worries about their schoolwork Find a hobby o
29、r a sport to relax yourself.E. Let your parents know you will be lonely if you cant go out. Also, you can ask a teacher to talkto your parents about the after-school activities.( 1) Sometimes I get angry easily and shout at my friends. That in akes them think Im notfriendly.( 2) Im new at this schoo
30、l. I have no friends. I always feel lonely. No classmates play with meafter class. What should I do?( 3) In my teachers eyes, Im a good student. But I often worry about my schoolwork.( 4) I want to join in some after-school activities, but my parents think they are too dangerousand they dont let me
31、go out alone.( 5) My mother gets me to take piano lessons. She makes a rule that I must practice two hoursa day. I really do my best, but still I cant play well.【答案】 ( 1) C( 2) B( 3) D( 4) E( 5) A【解析】 【分析】短文大意:本文讲述了 5 个人的生活问题,然后为这些问题匹配相应的建议和解决方案。( 1)根据文段提到Sometimes I get angry easily and shout at my
32、 friends,有时我比较容易生气并且朝朋友吼叫,可知建议当你感到生气的时候,你停止说话,故选C。( 2)根据文段提到的No classmates play with me after class,没有人和我玩,可知建议告诉同学你需要友谊,故选B。( 3)根据文段提到的But I often worry about my schoolwork我担心作业,可知建议找一个爱好放松自己,故选D。( 4)根据文段提到I want to join in some after-school activities我想加入一些课后活动,可知建议让父母知道你的想法,故选E。( 5)根据文段提到的I reall
33、y do my best, but still I cant play well.我尽力了,但是仍然不能玩的很好,建议成为钢琴家前需要大量练习,故选A。【点评】考查任务型阅读,做此类题熟悉文段大意,然后匹配正确的选项,即可。6任务型阅读Arctic foxes (北极狐)live in the Arctic. They grow about 50 centimeters long, not includingthe tail, 30 centimeters tall and weigh from 3 to 7 kilos._ The white ones are white in winter
34、, but gray-brown in summer. The blue onesareblue- gray all year round. _ And the long fur covers their whole body to keep them warmin the low temperature in the Arctic.Arctic foxes mainly feed onbirds, birds eggs and othersmall animals. Teamwork is the waythey look for food. _Baby Arctic foxes are v
35、ery lovely. They dont open their eyes until a week after their birth._ They begin to look for food on their own when they are about six months old. The nextyear they can live alone.Now the number of Arctic foxes is becoming smaller and smaller, because people kill them fortheir fur to make beautiful
36、 coats. _从下面五个选项中选出能填入文中空白处的最佳选项。A. We must do something to protectArctic foxes.B. For the first half of the year,their parents offer them food.C. Arctic foxes are white or blue incolor.D. They dont like to do that alone.E. Arctic foxes have long and thickfur.【答案】C;E; D;B; A【解析】 【分析】本文介绍了北极狐。A. We m
37、ust do something to protect Arctic foxes.我们必须采取措施保护北极狐狸。B. For the first half of the year, their parents offer them food.上半年,他们的父母给他们提供食物 。C. Arctic foxes are white or blue in color. 北极狐是白色或蓝色的。D. They dont like to do that alone.他们不喜欢一个人这么做。E. Arctic foxes have long and thick fur. 北极狐皮毛又长又厚。( 1)根据 T
38、he white ones are white in winter, but gray-brown in summer. The blue ones areblue- gray all year round ,可知上文应是北极狐是白色或蓝色的,故选C。( 2)根据 And the long fur covers their whole body to keep them warm in the low temperaturein the Arctic ,可知上文应是北极狐皮毛又长又厚,故选 E。( 3)根据上文是 Arctic foxes mainly feed on birds, birds
39、 eggs and other small animals.Teamwork is the way they look for food ,可知下文应是他们不喜欢一个人这么做,故选 D。( 4)根据 They begin to look for food on their own when they are about six months old. Thenext year they can live alone ,可知上文应是上半年,他们的父母给他们提供食物,故选B。( 5)根据上文是 Now the number of Arctic foxes is becoming smaller a
40、nd smaller, becausepeople kill them for their fur to make beautiful coats ,可知下文应是我们必须采取措施保护北极狐狸 ,故选 A。【点评】考查任务型阅读,可以将整个文章首先浏览一遍,大概理解意思。答题过程中,根据所提供的答语或是后文进行作答,同时,做题过程中也可以使用排除法,将选项带到文章中逐一作答,答完后注意通读检查是否符合逻辑,语义顺畅。7阅读各题有关Bruce、Ann、 Frank、 Emily和 Joe 五人信息,请从AF 选项中选出符合各人需求的商品。选项中有一项是多余选项。_Thanksgiving Day
41、is coming. Bruce wants to buy his grandma a small present. But heonly has $60. His grandmas eyesight is so poor that she sometimes cant see the clock clearly._Fathers Day is several days away. Ann is thinking about the gift for her father. Herfather is a sports lover. He enjoys riding bikes to the c
42、ountryside at weekends. But he always suffers from back pain from biking._Franks grandparents live in an area which is very cold in winter, but they have noheating system in the room. Frank wants to send them a gift that can make their bed warm all night long._Emilys aunt is a writer. Emily decides
43、to give her a present. But she can only affordthings that cost less than $40._Joes fathers birthday is coming. Joe wants to buy a gift for him with $1,800 she madefrom the part-time job. Her father used to be a football player and his back aches from time to time.A Price: $1,699.00A lot of us have a
44、little trouble getting up out of chairs maybe its a broken knee or a badback. No matter where the ache or pain is, this lift chair can get your backon your feet.B Price: $679.00This 7-speed bike is designed to provide comfort for the riders. No more aching back from biking in that uncomfortable, for
45、ward position.This handsome talking watch has a clever voice that tells you the time when you push a button. The next time you forget your glasses, your watch will still be able to tell you whattime it is.D Price: $39.95This desk lamp provides lighting thats perfect for many indoorsactivities, such
46、as writing,reading, painting, artwork, studying and muchmore.E Price: $119.98If you like to be warm in your bed, heres the electric blanket foryou. It keeps you warm,holding a proper temperature all night long. It iseasy to operate and wash.F Price: $59.95Perhaps one of the worst things on a snowy d
47、ay is the fact that youmight slip and fall. Nowyou can walk easily and naturally on icy patcheswith Icetrax Pro. Icetrax Pro gives youconfidence in snowy or iceconditions.【答案】C;B; E; D; A【解析】 【分析】文章大意:本文介绍了5 个人的基本需求,然后需要我们为这5 个人选择合适的商品。( 1)根据下文意思:Bruce 只有60 美元,并且外婆视力不好。根据C 选项提到Price:$49.98 和 This ha
48、ndsome talking watch has a clever voice that tells you the time when you pusha button可知,需要的商品是一个会说话的手表,故选C。( 2)根据下文意思:父亲喜欢骑自行车,但是他骑车的时候感到背痛。根据B 选项提到No more aching back from biking in that uncomfortable, forward position可知,这款自行车不会背痛,故选B。( 3)根据下文意思:房间没有供热系统,想要一个礼物,使得房间很温暖。根据E 选项提到的If you like to be wa
49、rm in your bed, heres the electric blanket for you可知他需要一个电热毯,故选E。( 4)根据下文意思:不能支付超过40 美元的东西。可知D 选项提到Price: $39.95,应该送台灯,故选D。( 5)根据下文意思:他的父亲是个足球运动员并且他的背总是疼,可知A 选项提到Nomatter where the ache or pain is, this lift chair can get your back on your feet,应该送他这个礼物,故选A。【点评】考查任务型阅读,做此类题首先熟悉文章大意,熟悉各个选项,然后联系上下文,确定
50、所需商品是什么,选出正确选项,即可。8左栏是对五个人的描述,右栏是外国七种文化的介绍,从右栏中选出最恰选项来满足五个人的不同需求。A New Years EveInSpain, the New Year comes in more quietly.People get to the centre of thecity. Each holds a bag_Tomof grapes. As the clock strikes(敲) twelve, peopleHeis driving a carwith his friendsin eat the grapes-one for each strik
51、e.America for the first time.BTraffic Rules in America_Li FangKeepright! Horn-blowing (鸣笛) is not allowed inSheis going to anAmerican friends most American cities, except when necessary.home for dinner, Its new to her.C Weather in England_Miss ChenTheweather is changeable (化多端) Dont beSheisgoingtohavea tripin surprised to see Englishmen leave home on a bright,London .And she wants toknowthe sunny morning with a raincoat or an umbrella.weather
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 共同出资建桥协议合同
- 制砖机械采购合同范本
- 厂房建设联营合同范本
- 南宁电瓶买卖合同范本
- 双方合作分红协议合同
- 机器人技术对制造业的影响分析
- 代理公司成立合同范本
- 公司收购车辆合同范本
- 出租设备合同协议范本
- 汽车行业市场竞争与创新发展
- 资本论课件 3-11第21章学习资料
- 养老院老人进出院制度
- 临床试验中安慰剂使用的国际法规与解读
- 中国古代工程技术知到课后答案智慧树章节测试答案2025年春广东工业大学
- ktv公主劳动合同范例
- 《调酒与咖啡制作》课件-滴漏式冰咖啡壶
- 会议型酒店的营销策略与实践案例
- 2025年重庆市渝北区统景镇招录在村挂职本土人才高频重点模拟试卷提升(共500题附带答案详解)
- 《Lesson2 It's a small nose》(说课稿及反思)-2024-2025学年鲁科版(五四学制)(三起)(2024)英语三年级上册
- JJF(津) 04-2020 实时荧光定量PCR仪校准规范
- 展会商务礼仪培训
评论
0/150
提交评论