初中英语阅读理解日常生活类训练题_第1页
初中英语阅读理解日常生活类训练题_第2页
初中英语阅读理解日常生活类训练题_第3页
初中英语阅读理解日常生活类训练题_第4页
初中英语阅读理解日常生活类训练题_第5页
已阅读5页,还剩35页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、【英语】阅读理解日常生活类训练题一、英语阅读理解日常生活类(含答案详细解析)1根据短文内容,判断句子正误。Dear Dr. Manners,My close friend seldom says please. She will say Can you get me that bag? or Move it over there! I have told her a lot of times that it is polite to use please and thank you, but she hardly remembers. I feel that she is ordering m

2、e around without please, and I always get angry.We have been close friends for over 10 years. It seems that I cant stand it any more. What should I do? Can you help me?Sincerely,HawkinsDear Ms Hawkins,When your friend docs not use polite words, it seems that she is ordering you to do something.So yo

3、u have right(权利)to hate her behavior.Ask her why she doesnt use please or thank you. Explain to her that it makes you feel uncomfortable. Also, you dont need to do anything for her because she doesnt seem kind or pleasant when she asks you to.Maybe your friend was not taught how to use please or tha

4、nk you in the normal conversation. So you can try to teach her that. Remember it is difficult to find another close friend if you lose one.Best regards,Dr. Manners( 1) Ms Hawkins doesnt know how to use please or thank you.( 2) Ms Hawkins got to know her friend more than ten years ago.( 3) Dr. Manner

5、s thinks Ms Hawkins has right to hate her friends behavior.( 4) Maybe Ms Hawkins friend doesnt know the right way of talking in the normalconversation.( 5) Dr. Manners advises Ms Hawkins to break up (绝交) with her friend.【答案】 ( 1) 0( 2) 1( 3) 1( 4) 1( 5) 0【解析】 【分析】文章大意:主要讲述了霍金斯女士对医生讲了她对于朋友的一些不礼貌行为的烦恼

6、,并请求帮助。( 1)根据第一封信的内容中的“ Myclose friend seldom says please以及.“”haveI told her alot of times that it is polite to use please and thank you 可,but知是sheMshardly. remembers.Hawkins 的朋友不知道如何使用“ please和”“ thank you而不”是 Ms. Hawkins ,故选错误。( 2)根据第一封信的内容中的“ We have been close friends for over 10 years 可知。十多年”前,

7、霍金斯认识了她的朋友。故选正确。( 3)根据第二封信的内容中的“ it seems that she ordering you to do something. So you haveright (权利)to hate her behavior. 可”知礼仪博士认为霍金斯女士有权讨厌她朋友的行为。故选正确。( 4)根据第二封信的内容中的“ Your friend was probably never taught how to use thankyou in normal conversation. 可知”也许霍金斯女士的朋友在正常的谈话中不知道正确的说话方式。故选正确。( 5)根据第二封信的

8、内容中的 “ Remember it is difficult to find another close friend if you lose one. ”知可 Dr. Manners 并没有建议 Ms. Hawkins 和她的朋友绝交。故选错误。【点评】考查理解判断题。审读题目,找出相关的依据。读懂短文内容再读题目,把握每一个待判定句子的含义,通过寻读法在原文中找出每一个问题相关的段落与词句,然后依据短文内容对试题所给出的句子进行是非判断。2阅读理解One day, Toms teacher, Miss Mak, held a class meeting. There will be a

9、flag day next Saturday. Does anyone want to join this meaningful event (活动) ? asked Miss Mak. Tom was interested in raising money for homeless children but he was not brave enough to talk to the strangers, sohe kept quiet in his seat.Tom, you havent sold flags before, said Miss Mak suddenly. Would y

10、ou like to have a try? Tom was hesitant(犹豫的), but he finally nodded.On the flag day, Tom and Angela sold flags in a busy street. Ex-cuse me, Could y-o-u pl-ea-se buy .? said Angela softly to the first person she met. The man smiled and put five-dollar coin into Angelas collection bag. Then she said

11、thanks and put a flag under his shoulder. I did it! said Angela happily. Its your turn now.Feeling nervous. Tom began to shake. Soon, he saw a young lady walking towards him.The lady was smiling and holding a few coins in her hand. She asked, Are you selling flags for Fund for the Homeless Childred?

12、 Toms face became red and said yes. Then the lady made the donation (捐赠) and Tom gave her a flag. You made it! laughed Angela.In the next couple of hours, Angela and Tom sold flags quickly and bravely. Al last, their collection bags were so heavy that they had to hold them with both arms. They felt

13、very proud.( 1) Why did Tom keep quiet in his seat?A. He had other plans.B. He didnt like Miss Mak.C. He was not interested in the activity.D. He was not brave enough to talk to the strangers.(2) When Miss Mak asked Tom to have a try, he finally.A. laughedB. noddedC. refusedD. cried( 3) Where did To

14、m and Angela sell flags?A. In a busy street.B. In their school.C. In a tall building.D. In a small garden.( 4) How much did the first man pay Angela for the flag?A. Five dollars.B. Ten dollars.C. Fifteen dollars.D. Twenty dollars.( 5) How did Tom and Angela feel after they sold the flags?A. Bored.B.

15、 Shy.C. Confident.D. Sad. please or【答案】 ( 1) D( 2) B( 3) A( 4) A( 5) C【解析】 【分析】文章大意: Tom 与 Angela 在学校组织的卖小国旗活动中,战胜了自己,出色地完成了任务。( 1)细节理解题。根据文中的语句Tom was interested in raising money for homelesschildren but he was not brave enough to talk to the strangers, so he kept quiet in his seat.理解可知, Tom 不敢与陌生人

16、说话,所以保持了沉默,故选D。( 2)细节理解题。根据文中的语句Tom was hesitant (犹豫的), but he finally nodded. 理解可知,最后在 Mark 老师的鼓励下, Tom 最后答应参加学校举行的卖国旗的活动,故选B。( 3)细节理解题。根据文中的语句On the flag day, Tom and Angela sold flags in a busystreet. 理解可知, Tom 与 Angela 在一个闹市区卖国旗,故选A。( 4) 细节理解题。根据文中的语句The man smiled and put five-dollar coin into

17、Angelascollection bag. 理解可知,第一个人给了Angela 五美元,故选A。( 5)理解归纳题。根据文中的语句In the next couple of hours, Angela and Tom sold flagsquickly and bravely. 理解可知, Tom 与 Angela 通过这一活动,对自己充满了信心,故选C。【点评】考查阅读理解。本题主要考查了细节理解题,以及判断题,做题的时候,先从题目中找到一个关键词,它可以帮助我们很快地定位原文,找到答案。3阅读下列短文,从各题所给的A、 B、C、 D 四个选项中选出最佳选项Recently I had a

18、 trip to Sydney with my parents. We visited the Wildlife Park.The Wildlife Park has lots of different animals. Some are native(当地的)to Australis and canonly be found there. Thereare more than 500 animals there, including kangaroos, koalas(考拉) and crocodiles (鳄鱼) . They are kept in their natural envir

19、onment. I like the Wildlife Park better than a zoo. In zoos, most of the animals are in cages (笼子) .We first spent some time with the kangaroos. We could touch and feel them. It was very exciting to be so close to them. There were koalas there too. They looked very cuddly (令人想拥抱的) . Although we coul

20、dnt carry koalas, I could take a photo with one. It is a wonderful souvenir (纪念品) of my holiday in Sydney.The Wildlife Park has plenty of freshwater crocodiles and saltwater crocodiles. Some of them are very big and scary(吓人的) with huge teeth! I did not want to get too close to them.There was also a

21、 bird show. The keepers(饲养员) showed us different species(种类) of birds. I saw an old parrot (鹦鹉) . It could talk and made a great impression on me.I enjoy the trip very much. There was so much to see.( 1) The Wildlife Park is _.A. in SydneyB. in CairoC. in AthensD. in Rome( 2) What is a wonderful sou

22、venir of the writers holiday?( 3) Why didnt the writer want to get very close to the crocodiles?( 4) Which of the following is true?( 5) After visiting the Wildlife Park, the writer felt _.A. boredB. unhappyC. excitedD. hopeless【答案】 ( 1) A( 2) C( 3) B( 4) D( 5) C【解析】 【分析】本文介绍作者和家人去悉尼的所见所闻所感。( 1)细节题。

23、根据 Recently I had a trip to Sydney with my parents. We visited the WildlifePark,可知野生动物园在悉尼,故选A。( 2)细节题。根据I could take a photo with one. It is a wonderful souvenir(纪念品)of myholiday in Sydne ,可知一张和树熊的照片是作家假期的一个很好的纪念品,故选C。( 3)细节题。根据 Some of them are very big and scary (吓人的) with huge teeth! I did notwa

24、nt to get too close to them.可知作家不想离鳄鱼很近,因为他害怕鳄鱼,故选B。( 4)推理题。根据There was also a bird show. The keepers (饲养员)showed us differentspecies(种类) of birds. I saw an old parrot ,可知作者看来鸟展,故选D。( 5)推理题。根据I enjoy the trip very much. There was so much to see,可知在参观了野生动物园后,作者感到兴奋,故选C。【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题,细节题要注意从文

25、中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息。4阅读理解I walked into a stranger as he passed by me.Excuse me. I said.He replied with a smile and said, Please excuse me, too. I didnt notice you.We apologized(道歉)and went for our own ways.Later that day, when I was cooking, my daughter was standing too near. When I turned to

26、reachfor some milk, I nearly knocked her over. Move out of the way! I shouted.She walked away sadly. But I didnt feel like I had to apologize to her.While I was in bed that evening, my husband said to me. While dealing with a stranger, you were polite. But with a daughter you love, you were unkind.

27、Your daughter brought you some flowers that she picked herself this afternoon. You will find them in the kitchen by the door. Have you seen the tears in her eyes?I quietly went and sat down by my daughters bed.Honey, I am so sorry. I said. Are these the flowers you picked for me?She said, I found th

28、em by the tree. I picked them because theyre pretty like you. I knew youdlike them, especially the blue ones.I tearfully replied, Sweetie, Im really sorry for the way I acted today. I shouldnt have shoutedat you.Its OK. I love you anyway. She said as she kissed me on my cheek.If we can be polite to

29、strangers, why cant we do the same for the ones we love?(1) The writer wasto the stranger who she walked into.A. madB. honestC. unkindD. polite( 2) Where were they when the writer shouted at her daughter?A. In the kitchen.B. By the tree.C. In the bedroom.D. In the garden.( 3) What did the writers hu

30、sband think when he saw her action?( 4) What may be the writers favorite color according to the passage?A. Yellow.B. Pink.C. Blue.D. Red.( 5) What do you think is the best title for the passage?A. Be friendly to strangers.B. Mothers like flowers.C. Be kind to loved ones.D. Love between parents and c

31、hildren.【答案】 ( 1) D( 2) A( 3) B( 4) C( 5) C【解析】 【分析】大意:作者走在路上撞到陌生人,相互表示歉意,而在家里因为女儿站地离自己很近,结果取牛奶的时候几乎绊倒女儿却生气对女儿大叫,导致女儿难过流泪,后来因为老公的点醒,让作者意思到对待爱自己的人要好的道理。( 1)细节题。根据Excuse me. I said.可知,作者对待陌生人很有礼貌,故选D。( 2)细节题。根据when I was cooking, Move out of the way! I shouted.可知,作者是在厨房对女儿大喊大叫,故选A。( 3)推断题。根据 While dea

32、ling with a stranger, you were polite. But with a daughter youlove, you were unkind. 可知,作者的丈夫认为她不应该对女儿大叫,故选B。( 4)推断题。根据 I knew youd like them, especially the blue ones. 可知,作者可能最喜欢蓝色,故选 C。( 5)主旨题。作者走在路上撞到陌生人,相互表示歉意,而在家里因为女儿站地离自己很近,结果取牛奶的时候几乎绊倒女儿却生气对女儿大叫,导致女儿难过流泪,后来因为老公的点醒,让作者意思到对待爱自己的人要好的道理,故选C。【点评】考

33、查阅读理解。细节题、推断题和主旨题是阅读理解题中常考题型。细节题需要从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息;主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。5阅读理解People in differentcountries speak different languages. But is there a language that can beunderstood by everyone in the world? If there is, the answer might be EMOJIS(表情符号) .Emojis are a kind of special langua

34、ge. Pictures are used to put meaning across. A group called the Unicode Consortium works on choosing emojis. It has added new emojis every year since 2014. They show what people think about and like.Emojis can be used to represent (代表)different groups of people. In 2015, emoji faces withdifferent sk

35、in tones (肤色) were added. In 2016, different jobs were added , such as doctor,police officer and painter. This year, emojis of disabled people wereadded including emojis ofblind people and people in wheelchairs.But there is also more to emojis. They can also refer to (指的是)pop culture and newcultural

36、 trends (潮流) .New emojis in 2019 also include several animals, such as sloths (树懒) and flamingos (火烈鸟) . These animals are not very common, but are known to many people. For example, slothshave become popular because of the 2016 film Zootopia (疯狂动物城). Many fashiondesigners(设计师) have included flaming

37、os in their designs in recent years. This animal makes people feel like theyre on a vacation.It seems that emojis are a mirror of the world we live in. It will be interesting to see how theychange and grow in the years to come.(1) Emojis useto express ideas.A. musicB. soundsC. wordsD. pictures( 2) W

38、hat does the underlined word it in Paragraph 2 refer to?A. The Unicode Consortium.B. An emoji.C. A country.D. A language.( 3) In which year were emojis of disabled people added?A. In 2014.B. In 2015.C. In 2016.D. In 2019.(4) According to the passage, emojis include the following EXCEPT.A. people wit

39、h different skin tonesB. popular filmsC. some interesting animalsD. different jobs( 5) Which sentence is Not True according to the passage?A. People all over the world might understand emojis.B. Emojis can represent pop culture.C. Many fashion designers used sloths in their works.D. Emojis are chang

40、ing and growing every year.【答案】 ( 1) D( 2) A( 3) D( 4) B( 5) C【解析】 【分析】大意:本文介绍表情符号的发展史和用途及意义。( 1)细节题。根据 Pictures are used to put meaning across. 可知,表情符号通过图画来表达想法,故选 D。( 2)词义猜测题。根据 A group called the Unicode Consortium works on choosing emojis. Ithas added new emojis every year since 2014. 可知, it 在这里

41、指代 the Unicode Consortium (统一编码组织),故选 A。( 3)细节题。根据 This year, emojis of disabled people were added including emojis of blindpeople and people in wheelchairs. 可知,此处的 this year 指 2019 年,即是 2019 年残疾人被增加到表情符号中,故选 D。( 4)细节题。根据 In 2015, emoji faces with different skin tones(肤色) were added. In 2016, differ

42、ent jobs were added , such as doctor, police officer and painter. New emojis in 2019 also include several animals,可知,文章提到了表情符号包括肤色,有趣的动物和不同的工作,但是未提到电影,故选B。( 5)细节题。根据Many fashion designers(设计师)have includedflamingos in theirdesigns inrecentyears.可知,许多设计师在他们的作品里使用了火烈鸟,而不是树懒,故选 C。【点评】考查阅读理解。细节题和词义猜测题是阅

43、读理解题中常考题型。细节题需要从文中寻找答案;词句猜测题需要联系上下文,推出词句的意思。6根据短文内容,判断下列句子正误。Do you often listen to music at loud volumes(音量) ? You should know that this habit is badfor your hearing. Over 1 billion young people are at risk of hearing loss (听力丧失) ,because of listening to loud noise for long periods of time. Listeni

44、ng to music or watching a TV show at loud volumes can harm your hearing.The United Nations has standards for safe listening. It is not safe to listen to sounds that arelouder than 85 dB (分贝)for eight hours or 100 dB for 15 minutes. The sound of a busy road isabout 85 dB and the sound of a rock conce

45、rt can be about 100 dB.Loud noise is harmful to the inner二 Most of us are bon with about 16,000 hair cells(听毛细胞) in our inner ears. These cells notice sounds. However, listening to loud noise for a long time can make these cells work too hard and cause some of them to die. This is what causes hearin

46、g loss. Once this happens, its hard to get your hearing back.Some people might think that their music isnt all that loud. But this can depend on where you are. For example, if you are in a noisy place like the subway, you might turn up your music too loud without realizing it. Later, when you listen

47、 to it at the same volume in a quiet place, you alight feel uncomfortableThe safe level for most sound is below 80 dB for up to 40 hours a week. A level of 80 dB is about equal to (相当于) the noise of a subway.Here is some advice on safe listening. Overthe ear headphones (头戴式耳机) are better than in ear

48、 ones. They do a better job of stopping outside noise, so you can listen at a lower volume. Dont listen to loud music on your headphones for a long time. Follow the 60:60rule: listen to music at 60 percent of your headphones maximum volume for no more than 60 minutes a day.( 1) It is safe to listen

49、to sounds that are louder than 100 dB for 15 minutes( 2) Listening to loud noise for a long time can cause some hair cells in the inner ear to die.( 3) From the fourth paragraph, we know people dont always realize how loud their music is.( 4) Inear headphones are better than over the eat ones becaus

50、e they can stop moreoutside noise.( 5) This article mainly tells us why ears are an important part of our bodies.【答案】 ( 1) 0( 2) 1( 3) 1( 4) 0( 5) 0【解析】 【分析】文章大意: 本文主要讲述了听大音量音乐的习惯对听力有害。世界卫生组织称,超过 10 亿的年轻人在听力方面存在问题,因为他们长时间大声聆听。联合国有安全聆听标准。听八十小时大于 85 分贝或 15 分钟大声 100 分钟的声音是不安全的。长时间聆听大声的声音可能会使这些细胞工作太猛,并使

51、其中一些细胞死亡。这就是人们听力损失的原因。( 1)判断正误题。根据It is not safe to listen to sounds that are louder than 85 dB(分贝)for eight hours or 100 dB for 15 minutes.可知挺高于85 分贝八个小时或者100 分贝15 分钟是不安全的。故答案为错误。( 2)判断正 。根据 However, listening to loud noise for a long time can make these cellswork too hard and cause some of them to

52、 die. 可知听大声的噪音很 能使 些耳毛 胞工作太猛,造成一些耳毛 胞死亡,故答案 正确。( 3)判断正 。根据 if you are in a noisy place like the subway, you might turn up your music too loud without realizing it. 可知如果你在像地 吵 的地方,你可能无意 的把声音 到太大,可知第四段告 我 人 不 是能意 到他 的音 有多大声,故答案 正确。( 4)判断正 。根据Overthe ear headphones( 戴式耳机)are better than inear ones. The

53、y do a better job of stopping outside noise, so you can listen at a lower volume. 可知 戴式耳机比置入式耳机更好,故答案 。( 5)判断正 。通 全文可知大意是:听大声的音 听力有害,不是 耳 是人体重要的 成部分,故答案 。【点 】考 理解能力,首先通 全文,掌握大意,然后根据 判断所 句子的正确,注意要找到依据。7 理解When it comes to helping developing countries, we often think about offering money in orderthat

54、they can build schools and hospitals, buy food and medicine, or find clean water supplies.These seem to be the most important basic needs in their lives. However, its far from enough.We have to come up with better ideas.A man called Nicholas Negroponte invented a cheap laptop computer, which he decided toinvent after he visited a school in Cambodia. The laptop which Mr. Negroponte has designed is not the same as the normal one that you can buy in

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论