版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、英语中考英语阅读理解100 及答案( word)1一、初三英语阅读理解(含答案详细解析)1根据短文内容选择正确答案。DIf you could see a movie of your life before you lived it, would you want to live it? Probablynot. The excitement of living is that you don t know what s coming.Sure, it s hardoseet uncertainty in such positive (积极的) light when you re out of
2、 work, orwhen you feel like you re failing. But uncertainty is really another word for chance.When Allison graduated from Harvard, she had chan ces all over the place but had no ideawhat she wanted to do. She took a job in consulting(咨询) , but she knew she wouldn t staythere. She took the GRE and sc
3、ored so high that she was able to increase her income(收入) byteaching students. Still, she didn t think she wanted to go to graduatellischoolonknew.A shewasn t doing what she wanted, but she didn t know what she wanted.She worried. All her friends were going to graduate school or starting their own b
4、usinesses. Shewas lost and felt that she would never find anything out. After six years, Allison, by having ageneral(全面的) plan in mind,got married, moved to the Midwest,and used her consultingexperience to get a great job. Allison realized that she spent her years finding her way: time wellspent, an
5、d time we must all take if wehonestrewithbeingourselves.The only way to lead an interesting life is to face uncertainty and make a choice. Otherwiseyour life is not your own it is a path someone else has chosen. Moments of uncertaintyarewhen you create your life, when you become who you are. Uncerta
6、inty usually begins with a jobhunt, but it doesn t end there. Every new role we take on means another round of uncertainty.Instead of fearing it, you should find some ways to deal with uncertainty.(1) From the first two paragraphs, we can learn that.A. being out of work is a sad thingC. life in a fi
7、lm is more exciting than real life. (2) What troubles Allison after graduation?B. uncertainty is what makes life interesting D. chance never appears when we need itA. She couldn t find a well-paid job.B. She had no money to start a business.C. She was not sure what to do.D. She didn t score high eno
8、ugh for graduate school.(3) How did Allison feel about her six years working experience?A. Uncertain.B. Amazed .C. Sorry.D. Satisfied.(4) What may be discussed in the following paragraph?A. How to deal with uncertainty.B. What role uncertainty plays in life.C. Why people fear uncertainty.D. Whom to
9、go to when facing uncertainty.【答案】 ( 1) B( 2) C( 3) D( 4) A【解析】 【分析】这是一篇关于人生的议论性短文。短文以艾莉森为例描写了人生的不确定性,也正是正在不确定性才让我们的生活变得更加有趣。但是短文最后并没有提出解决办法。(1)细节理解。根据The exciteme nt of living is that you dont know what 可scoming知生活.的刺激性正是因为他的不可预知性,故选B。(2)细节理解。根据but had no idea what she wanted to do. 及下文描述可知选C。(3)细节
10、理解。根据Allison realized that she spent her years finding her way:及本段描述可知选 D。(4)推理判断。根据you should find some ways to deal with uncertainty.及上文描述可知本段对不确定性进行了描述,但是并没有提出解决办法,故选A,如何处理不确定性。点评:阅读中,要注意作者的观点,注意根据关键语句了解作者要表达的观点。然后带着问题,再读全文,完成阅读。2根据短文内容,回答下列问题。“ Who needs a shopping mall(购物中心) if you have Taobao?
11、 says Wang Lin, 28, a writer in Beijing.Taobao, Chinas largest online shopping site (网上购物网站), has become an important partof Wang Lins life. She spends lots of money on Taobao.A growing number of Chinese Internet users like Wang have found the joys of online shopping.Most online shoppers are student
12、s or young workers. More women shop online than men; Clothing and home-use products are the most popular on line.It was reported that more than 250 billion(十亿)yuan was spent on online shopping lastyear, 80% through Taobao.Taobao means looking for treasure in Chinese. People can find almost everythin
13、g they needon Taobao, from clothes to books, from candies to DVD players.You may question the security of online shopping, Wang Lin said, Its very safe and convenient.Unless you receive the products from the sellers and are satisfied with them, the shop owner willnot get the money. You can also get
14、your money back if you want to return the products.”(1) What is Taobao?(2) Who are the most online shoppers?( 3) Do more men shop on line than women?( 4) What can you do if you want to return the products?( 5) How much did people spend on line shopping through Taobao last year?【答案】 ( 1) Its China la
15、rgest online shopping site.( 2) They are students or young workers.( 3) No, they dont.( 4) I/We can get my/our money back.( 5) More than 200 million yuan.【解析】 【分析】这篇短文中主要介绍了淘宝网越来越受人们的欢迎。人们几乎可以在网上购买到他们所有需要的物品。而且网上购物,不满意可以退货。( 1)细节理解。根据第二段 Taobao, Chinas largest online shopping site (网上购物网站),has becom
16、e an important part of Wang Lins life. 可知答案是: Its China largest online shopping site.(2)细节理解。根据第三段 Most online shoppers are students or young workers. 可知答案是: They are students or young workers.( 3)细节理解。根据第三段 More women shop online than men; 可知答案是: No, they dont.( 4)细节理解。根据最后一句You can also get your m
17、oney back if you want to return theproducts. 可知答案是:I can get mymoney back.或者 We can get our money back 。( 5)细节理解。根据第四段 It was reported that more than 250 billion (十亿) yuan wasspent on online shopping last year, 80% through Taobao 可知答案是: More than 200 million yuan.【点评】任务型阅读的关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章
18、的语言填写答案。在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。3阅读理解An eighty-year-old couple were having trouble with their memories. One day, they decided to see a doctor. The doctor told them that there was nothing serious, but he suggested that they should start writing things down to help them r
19、emember things. The couple thanked the doctor and left.Later that night while watching TV, the old man got up from his chair and his wife asked, Where are you going? To the kitchen. Will you get me an ice cream? asked the wife. Sure. Then his wife asked him to write it down. No, I can remember that,
20、 replied the husband. Well,I also want some strawberries and cream on top. Youd better write it down, or you will forget that, said the wife. No, I can remember that, the husband got a little unhappy and went into the kitchen.After about 20 minutes, the husband returned with a plate of fish. The wif
21、e laughed, Haha!Your bad memory! I wanted some bread with cream.( 1) How old was the wife?A. Eight.B. Eighteen.C. Eighty.D. Eighties.(2) Why did the couple go to the doctor?A. Because they had a headache.B. Because they had bad memories.C. Because the doctor was their son.D. Because the old man was
22、ill.( 3) What did the husband give to the wife?A. An ice cream.B. Some strawberries and cream.C. Some bread with cream.D. Some fish.(4) What did the wife really want ?A. Some bread with cream.B. An ice cream with some strawberries and cream.C. A plate of fish.D. Some strawberries and cream.【答案】 ( 1)
23、 C(2) B(3) D(4) B【解析】 【分析】文章大意:一对老夫妇记忆力出现了问题,去看医生,医生说没有什么大碍,然他们把想做的事记下来便于他们记忆,一天骑在让丈夫拿东西,妻子让他记下来,他说他记住了,可是拿来的不是妻子想要的。( 1 ) 细 节 理解 题 , 根 据Aneighty-year-oldcouplewerehavingtroublewiththeirmemories.可知他们已经八十了,故答案是C。( 2 ) 细 节 理解 题 , 根 据Aneighty-year-oldcouplewerehavingtroublewiththeirmemories.可知他们去看医生是因为
24、他们的记忆出现了问题,故答案是B。( 3)细节理解题,根据After about 20 minutes, the husband returned with a plate offish.可知,丈夫给他妻子拿来的是鱼,故答案是D。( 4)细节理解题,根据Will you get me an ice cream?I also want some strawberriesand cream on top.可知吗,妻子要的是带有草莓和奶油的冰淇淋,故答案是B。【点评】考查阅读理解,本文涉及到了细节理解题,细节理解题比较简单,一般可以直接在文中找到答案。4阅读理解A doctor entered th
25、e hospital hurriedly after being called in for an important surgery(外科手术) .He found the boys father in the hall waiting worriedly.On seeing him, the father cried out, Why did you take all this time to come? Dont you knowthat my son is in danger ? Dont you have any sense of duty ? The doctor smiled a
26、nd said, I am sorry. I wasnt in the hospital and I came as fast as I couldafter receiving the call and now, I wish youd calm down so that I can do my work.Calm down ?! What if your son was in this room right now ? Would you calm down ?If your own son dies while waiting for a doctor, then what will y
27、ou do?said the father angrily. The doctor smiled again and replied, We will do our best and you should also pray for your sons healthy life.The surgery took some hours after which the doctor went out happily, Thank goodness! Yourson is saved! And without waiting for the fathers reply he carried on h
28、is way running by saying,If you have any questions, ask the nurse.Couldnt he wait some minutes so that I can ask about my sons state? shouted the fatherwhen seeing the nurse minutes after the doctor left.The nurse answered, tears coming down her face, His son died yesterday in a road accident. He wa
29、s at the burial (葬礼) when we called him for your sons surgery. And now that he saved your sons life, he left running to finish his sons burial.( 1) What did the doctor do after he received the call for the surgery?A. He asked another doctor to do his duty.B. He went to the hospital as soon as possib
30、le.C. He discussed the boys state with the father.D. He waited until his sons burial was finished.(2) The father shouted at the doctor because he thought.A. he had waited too longB. no one cared for his sonC. the doctor was cold to himD. the surgery took a long time(3) Who told the truth to the fath
31、er in the end?A. The doctor.B. The nurse.C. His son.D. A patient.(4) What is the best title for the text?A. Seeing is believingB. Time waits for no manC. Practice makes perfectD. Think before you decide【答案】 ( 1) B(2) A(3) B(4) D【解析】 【分析】 本文讲述一个医生被医院招回来救一个孩子,他的父亲误解医生冷血,做完手术后这个父亲才明白原来医生刚刚在车祸中失去了儿子,告诉我
32、们,宽容待人,不要武断。( 1)细节题。根据A doctor entered the hospital hurriedly after being called in for animportantsurgery一位医生在被叫去做一个重要的手术后匆忙进入医院可知,医生接到手术电话后他尽快去了医院,故选B。( 2)推理题。根据the father cried out, Why did you take all this time to come父亲喊道,“你为什么花这么长时间来?,可知父亲对医生大喊大叫,因为他认为他等得太久了,故选 A。( 3)推理题。根据 The nurse answered
33、, tears coming down her face 护士泪流满面的告诉他.,可知护士最后告诉了父亲真相,故选B。( 4)主旨题。根据本文讲述一个医生被医院招回来救一个孩子,他的父亲误解医生冷血,做完手术后这个父亲才明白原来医生刚刚在车祸中失去了儿子,告诉我们,宽容待人,不要武断,可知Think before you decide 适合做标题,故选D。【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题,主旨题,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息,主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。5阅读理解Bill:My favourite book is The Ch
34、ronicles of Narnia : The Lion, the Witch (女巫) and theWardrobe (魔衣柜) by C.S, Lewis. Its about four children who find a magical(神奇的)landinside a wardrobe. A witch makes the land winter forever, The children help save themagical land from the witch with the help of Aslan, a great talkinglion. The child
35、ren becomeleaders. But then they come back to our world . until their next journey in Narnia.Eric:I like reading The Magic School Bus written by Joanna Cole best. The magicschool buscan go everywhere, even inside the human body. I like Arnold, aboy in Ms. Frizzles class. Hesreally funny and hes alwa
36、ys afraid.Grace: One of my all-time favourite books is Ugly by Donna Jo Napoli. Its the storyof an uglyyoung duck. Its a little sad, but after you finish reading it,youll want to read it again andagain. The way Donna Jo Napoli writes is special, and you can really get inside the characters heads. It
37、 sounds like music when its being read to you.Sally: My favourite book is Bloomability by Sharon Creech. Its about a girl whose parents are always on the move. Then she is suddenly taken to Switzerland by her aunt and uncle, away from her family. Interested? Then read this book!Jane: My favourite bo
38、ok is Nancy Drew Mystery (疑案) Stories by Carolyn Keene. I have read it about four times! It is about a girl who loves solving mysteries, and she finds a statue that whispers. Well, Im not going to tell you the story. Ill let you read it by yourself.( 1) In Bills favourite book, four children fight a
39、gainst _.A. a lionB. a witchC. a wardrobeD. a duck( 2) When finishing reading Ugly, readers may feel a little _.A. afraidB. sadC. excitedD. nervous( 3) Sallys favourite book is written by _.A. C.S. LewisB. Joanna ColeC. Donna Jo NapoliD. Sharon Creech( 4) Tina is interested in special journeys, so s
40、he may like to read _.A. UglyB. BloomabilityC. The Magic School BusD. Nancy Drew Mystery Stories( 5) Bloomability and Nancy Drew Mystery Stories both tell stories about _.A. a girlB. a magical landC. a young duckD. a school【答案】 ( 1) B( 2) B( 3) D( 4) C( 5) A【解析】 【分析】主要讲了Bill、 Eric、Grace、 Sally 和 Jan
41、e 最喜爱的书。( 1)细节题。根据第一个表格Its about four children who find a magical(神奇的) landinside a wardrobe. A witch makes the land winter forever 可知主要讲了四个孩子对抗女巫的故事,故选 B。( 2)细节题。根据第三个表格Its a little sad 可知读完后读者感到有点难过,故选B。( 3)细节题。根据第四个表格My favourite book is Bloomability by Sharon Creech.可知由Sharon Creech 所写,故选D。( 4)细
42、节题。根据第二个表格The magic school bus can go everywhere, even inside thehuman body. 可知魔法公交车可以去任何地方,甚至人类身体,故选C。( 5)细节题。根据第四个表格Its about a girl whose parents are always on the move. 可知主要讲了一个小女孩的故事,故选A。【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。6阅读理解For most people in the West, Valentines Day(情人节) ends on February 15, bu
43、t here in Japan its not quite over until March 15. March 14-exactly one month after Valentines Day-is White Day in Japan.To really understand what White Day is all about, you have to understand what Valentines Day in Japan is like. Japanese Valentines Day is all about men getting presents. Japanese
44、women are usually too shy to show their love, though it might not be true today. Valentines Day is a great chance to let women show their feelings. Men should return gifts to women on White Day.On both days, chocolate is the gift of choice. More often, the colour of the chocolate is white because of
45、 the name of the day. You can also buy flowers, candy or cookies.Does it sound good to you? Dont get too excited when you get chocolate from Japanese girls! They give chocolate not only to their loved ones, but also to men such as bosses ( 老板) and male(男性的) friends.The Japanese first celebrated Whit
46、e Day in 1978. Now it is also celebrated in South Korea andTaiwan, China.( 1) In Japan, Valentines Day ends on _.A. February 14B. February 15C. March 14(2) Whats the most common White Day gift?A. White chocolate.B. Flowers.C. Candy.D. March 15D. Cookies.( 3) What can we learn from the passage?( 4) W
47、hats the best title for the passage?A. The history of Valentines DayB. Valentines DayC. How to celebrate White DayD. White Day in Japan( 5) The writer of this passage may be from _.A. JapanB. ChinaC. AmericaD. South Korea【答案】 ( 1) D(2) A(3) B(4) D(5) A【解析】 【分析】主要 了日本的白色情人 。( 1) 。根据but here in Japan
48、its not quite over until March 15.可知日本情人 直到3月 15 日 束,故 D。( 2) 。根据 On both days, chocolate is the gift of choice. 可知巧克力是礼物的 ,故 A。( 3) 。根据 Japanese Valentines Day is all about men getting presents. Valentines Dayis a great chance to let women show their feelings.Men should return gifts to women on Whi
49、teDay.可知日本的白色情人 是关于男士得到礼物,并且男士把礼物 女士,故 B。( 4)主旨 。根据全文可知主要 了日本的白色情人 ,故 D。( 5)推断 。根据全文可知主要 了主要 了日本的白色情人 ,所以作者可能来自日本,即 Japan,故 A。【点 】考 理解。本文涉及 、推断 和主旨 三种常考 型, 要注意从文中 找答案;推断 需要 系上下文,推断出需要的信息;主旨 需要通 全文,了解大意之后找出中心思想。7 理解Two men were going through a forest.I am afraid, said one, that we may meet with wild
50、animals. Fear nothing, friend Quickwit,cried the other, whose name was Braggart, If they come at us, we shall stand by one another likemen. I have a strong arm, a strong heart, andHark! cried the first in fear, as a low sound was heard from somewhere nearby, Braggart, whowas light and nimble, climbe
51、d up a tree like a squirrel(松鼠) , leaving his friend, who was notso active, to face the danger alone! Quickwit could do nothing but throw himself on the ground and pretended (假装) to be dead; for he had heard that bears would never touch a dead body.In no time the bear camp up to him, sniffed(用鼻子吸气)a
52、t him. Quickwit did not dare tomove; and the bear, thinkinghim dead, went off into the woodagain, leaving him quiteunharmed!When Braggart saw that the danger was over, he came down from the tree and tried to pass off the matter with a joke. Well, my friend Quickwit, he said, what did the bear say to
53、 you whenhe put his mouth dose to your ear?He told me, replied Quickwit, never again to trust a man who talks big like you!(1) The correct order of the following events is.a. Two men were going through a forest.b. Quickwit threw himself on the ground.c. Braggart climbed up a tree like a squirrel.d. A low sound was heard from somewhere nearby.A. a-b-d-cB. a-d-c-b.C. d-a-c-bD. d-b-c-a(2) The bear left Quickwit because it.A. was hit
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 园林工程栽植承包合同(3篇)
- 2025年民宿税务筹划服务协议
- 2025年民宿沉浸式推广协议
- 2025年环保型塑料替代品研发项目可行性研究报告及总结分析
- 电焊工证-上岗证考试试题题库含答案参考50
- 2025年儿童智能玩具市场发展可行性研究报告及总结分析
- 2025年智能消费电子产品市场调研可行性研究报告及总结分析
- 2025年医疗保健行业医疗健康品牌形象塑造案例分析报告
- 2025年江苏省市政质量员技能认定理论考试题库 含答案
- 2025年老人陪护合同协议
- 10kV及以下配电网工程改造项目可行性研究报告(完美版)
- 作用于血液及造血系统的药物课件
- 单管塔刚性短柱基础
- 大易通用能力测评题库
- 武汉万科商品房交付标准化工作手册2.0版
- 食品安全考试试题及答案2021
- 郦道元《水经注·序》原文翻译注释与鉴赏
- 数独题目中级90题(后附答案)
- 西门子s71500系列系统手册
- 腹直肌分离康复(产后康复课件PPT)
- 携手共育 静待花开 家长会课件
评论
0/150
提交评论