2014届高三一轮复习英语精品资料题库强化练习(新课标专用)Book2Unit3Word版含解析_第1页
2014届高三一轮复习英语精品资料题库强化练习(新课标专用)Book2Unit3Word版含解析_第2页
2014届高三一轮复习英语精品资料题库强化练习(新课标专用)Book2Unit3Word版含解析_第3页
2014届高三一轮复习英语精品资料题库强化练习(新课标专用)Book2Unit3Word版含解析_第4页
2014届高三一轮复习英语精品资料题库强化练习(新课标专用)Book2Unit3Word版含解析_第5页
已阅读5页,还剩5页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、Unit 3Computers.单项填空1Teachers have to constantly update their knowledge in order to maintain their professional_.Aconsequence BindependenceCcompetence Dintelligence答案C考查名词词义的辨析。consequence结果;后果;independence 独立; competence 能力;intelligence智力。句意:教师必须不断的更新自己知识以便于保持他们在职业上的能力。2The traffic problem we are l

2、ooking forward to seeing_should have attracted the local governments attention.Asolving Bsolved Cto solve Dsolve答案B考查动词的非谓语形式作补足语。分析句子结构可知,we are looking forward to seeing_ 部分为定语从句,修饰the traffic problem,作宾语的引导词被省略。因此,空格处应为句型see sth done,故B项正确。句意:我们渴望得到处理的交通问题应该引起政府的关注。3Many people believe that pover

3、ty is only a problem in rural areas._,it is also a problem in some urban areas.AAs a result BFurthermoreCIn the end DAs a matter of fact答案D考查短语的辨析。as a result 因此;furthermore而且;in the end 最后;as a matter of fact 实际上。由句中的also可知,D项符合句子的逻辑结构。句意:许多人认为贫穷只是乡村地区存在的问题,实际上,它也是部分城市地区存在的问题。4The soil is becoming

4、poor because farmers here mostly use only one kind of chemical fertilizer for several years_.Ain a row Bon the airCon all sides Din a way答案 A本题考查短语辨析。句意:这块土地逐渐变得贫瘠,因为这里的农民几年来主要连续使用一种化学肥料。in a row意为“连续”,符合语境。on the air“广播中”;on all sides“在各方面”;in a way“在某种程度上”。5China has shown increasingly positive_of

5、 economic performance,but the countrys economic recovery is still uncertain,Prime Minister Wen said.Atraces Bsignals Cmarks Dsigns答案D考查名词词义的辨析。trace痕迹;遗迹;signal信号;mark符号;记号;sign符号;标记。句意:温家宝总理说中国已经表现出了日益增长的经济实绩的征兆,但是国家的经济复苏还不稳定。6I havent seen Ann for _ long that Ive forgotten what she looks like.Asuc

6、h Bvery Cso Dtoo答案C句意:我有很长时间没见着安了,我已忘记她长什么样了。so/such.that如此以至于,即soadj./adv.that,而suchn.that,long为副词,故用so。故选C。7No further financial problem_, but we once couldnt make both ends meet.Arose Barose Caroused Draised答案B考查动词词义的辨析。rise 为不及物动词,意为上升;升起;arise 常表示(问题、困难等)出现,不及物动词;arouse 及物动词,唤醒;唤起;raise及物动词,抚养;

7、提高。句子主语为problem,由此可知空格处应用arise。句意:没有再出现财政问题,但我们又一次入不敷出了。8Im not sure whether Ill succeed in persuading her._, Ill try all possible means to make it.AEven though BIf soCAnyhow DTherefore答案C考查副词及连词的辨析。even though 尽管,后接句子;if so如果这样的话,为状语从句的省略; anyhow无论如何;不管怎么说;therefore因此。由句子结构可知C项正确。句意:我不能确定是否能说服她,但不管

8、怎么说,我要尽一切可能去做这件事。9As the noises are_of big cities, some people prefer to live in the countryside.Apeculiar BparticularCspecial Dcharacteristic答案 D本题考查形容词辨析。characteristic“特有的,典型的”。be characteristic of.意为“具有的特色,表现的特点”。句意:因为噪音是大城市的一大特点,因此一些人宁愿生活在乡村。peculiar“奇怪的,独特的”;particular“特别的,独有的”;special“特别的,专门的

9、”。10_that Marie was able to set up new branches elsewhere.ASo successful her business wasBSo successful was her businessCSo her business was successfulDSo was her successful business答案 B考查倒装句。在so/such.that引导的结果状语从句中,当so/such位于句首时,so/such引导的句子往往要用倒装,主句中谓语为系动词,用完全倒装;主句中谓语是实义动词,用部分倒装,而that引导的从句不需倒装,所以选

10、B。11_,the excited crowds in the square suddenly became so quiet. Its still puzzling.APersonally BNaturallyCSomehow DAnyway 答案C考查副词的用法。somehow表示“不知为什么”,符合句子结构。personally本人;亲自;naturally 自然地;anyway无论如何;不管怎么说。句意:广场上兴奋的人群不知为什么突然那么安静。太令人不解了。12Excuse me, but could you tell me the way to the British Museum?

11、Sorry, Im a stranger here._.AThanks anyway BIt doesnt matterCNever mind DNo problem答案 Athanks anyway“不管怎样,还是要谢谢你”。it doesnt matter“没关系”。never mind“不要紧;不用担心”。no problem“没问题”。句意:“打扰了,你能告诉我去大英博物馆的路吗?”“抱歉,我在这儿是个陌生人。”“不管怎样,还是要谢谢你。” 13Every possible means_,but it seems that nothing will prevent the situat

12、ion from getting worse.Ahas tried Bhave triedChas been tried Dhave been tried答案C考查主谓一致。every possible means 每一种可能的方法,谓语动词应用单数形式,且means 与try之间为动宾关系,故C项正确。句意:每一种可能的方法都被试过了,但好像没有什么能阻止这种状况的每况愈下。14Creative thinking is a conscious effort to break away from old patterns of thinking in order to_new possibil

13、ities.Asolve Bapply Cexplore Densure答案C考查动词词义辨析。solve 解决;apply 申请;explore 探索;ensure保证;确保。句意:创造性思维是一种试图摆脱旧思考模式、探索新的可能性的有意识的努力。15While building a tube through the mountain,_.Aan underground lake was discoverdBthere was an underground lake discoveredCa lake was discovered undergroundDthe workers discov

14、ered an underground lake答案D分析句子结构可知,从句为状语从句的省略,此时主从句的主语应一致,故D项正确。句意:在山上建隧道时,工人们发现了一个地下湖。II.完形填空阅读下面短文,理解大意,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳答案。Not long ago I wasnt doing very well in exams and I was full of disappointment and_1_thinking. While on the Internet, I met many new friends, but one in particular_2_

15、.His nickname is Colorful Day and we_3_on the Web. He told me: He lost his_4_at age 15, and felt the whole world had closed its door to him.He was_5_so fast that I couldnt believe he was blind! But he continued to_6_: Five years ago, I realized it was time to change my life. I had read about Helen K

16、eller and understood her life and_7_. So I developed a website about her life_8_mine called Three Days to See.I visited his website which was well produced and vividly_9_.I asked, “How did you_10_to build such a website?” he said: “Owing to the new technology, I can use software specially_11_for the

17、 blind._12_I point the cursor(光标), it will just read it out to me. We can do far more things and_13_more information than we could before.”I then asked,“Didnt you have great difficulty with it?”He hesitated and then began his_14_with a smiling face, “Yes, but I have faith in myself to_15_my colorful

18、 day. And modern technology gives me this medium and_16_to do it.”His_17_attitude towards life made me believe that our destiny offers not the cup of despair,_18_the chalice(大杯)of opportunity. I returned to my lessons, and this time with a smile on my face and with_19_of a colorful future.The Intern

19、et, which opened to me to_20_different lives and cultures, has a charm you couldnt find in another wise nonvirtual world.文章大意:本文讲述了一个说明了网络正面作用的故事。我考试不理想,内心充满了失望,对生活变得消极起来。这时,我在网上认识了一个网名叫Colorful Day的特别的朋友。通过交流,我才知道他是位盲人。但他对生活有着乐观的态度,在现代科技的帮助下,他建立起了网站,宣传积极向上的人生观。在他的引导下,我对生活的态度变得积极起来。1A.positive Bacti

20、veCnegative Dinstructive答案 C由前面的“考试考得不好,内心充满了失望”可知,我的思想也变得“消极”起来。negative“消极的”。2A.turns out Bstands out Ccomes out Dlooks out答案 B我在网上结交了很多朋友,但有一位尤其“重要”。stand out“杰出,出色,重要”。turn out“结果(是);生产”;come out“出现,发行,出版,显示”;look out“小心,当心”。3A.argued Binterviewed Ctold Dchatted答案 D由常识知,两人在网上“聊天”。chat“聊天”。4A.eye

21、sight Bhearing Ccourage Dconfidence答案 A由5空后的blind知,Colorful Day是“失明”了。lose ones eyesight“失明”。5A.speaking Bsaying Ctyping Dspelling答案 C由常识知,网上聊天是向电脑上“打字”。此处指“他打字的速度快的让我不敢相信他是盲人”。6A.follow Bwrite Cread Dcopy答案 B由常识知,网上聊天是向电脑上“打字”,或者说“写”。7A.friendship Bmarriage Chappiness Dhardships答案 DColorful Day知道海伦

22、凯勒的生活和艰辛(hardships)。8A.as well as Bsuch as Clike Das答案 A所以Colorful Day办了一家叫Three Days to See网站,上面有海伦凯勒的人生经历,也有(as well as)Colorful Day自己的生活经历。9A.offered Bpresented Cdelivered Dfound答案 B由前面的well produced知,网站办得很成功,很生动。present在此用作动词,意思是“(以某方式或角度)展现,显示,表现”。10A.try BcomeCwork Dmanage答案 DColorful Day是盲人,而

23、他办的网站却很好。这不由不让我产生疑问“你是怎么费尽艰辛建起该网站的?”。manage to do sth.指完成困难的事。毕竟,盲人建网站不是件容易事。11A.designed Bdistinguished Cplanned Dimagined答案 Abe designed for“设计来做”。此处指Colorful Day使用的软件是专为盲人设计的。12A.Whether BHowever CWhatever DWherever答案 D该款盲人专用软件的特点是:“光标指到哪里,电脑就会读出声音”。13A.send Baccess Ccommunicate Dexchange答案 Bacce

24、ss在此的意思是“存取(计算机文件)”。14A.webpage Bspeech Cwords Dopinions答案 C由前文5和6空知,网上聊天是“打字”,故选words。15A.create Bproduce Crecognize Dorganize答案 Acreate“创造”。 Colorful Day对“创造”美好的生活充满自信。16A.moment Bprivilege Copportunity Doccasion答案 C现代技术给了Colorful Day媒介,也就是给了他创造生活的机会。opportunity“机会,机遇”。17A.hopeful Bdisappointed Cp

25、leasant Doptimistic答案 D由文意看,Colorful Day的生活态度是“积极向上的”,“乐观的”。18A.but Band Cso Dthen答案 A前面的despair是“绝望”的意思,该空后的opportunity是“机会,机遇”的意思,前后是转折,故选but。和前面的not构成not.but.结构,意思是“不是而是” 。19A.eagerness Bexpectations Crichness Dnervousness答案 B由前面的smile及我的转变知,我对未来又充满了希望。expectation“期待,预料”。20A.touch Bfeel Cexperien

26、ce Dsuffer答案 Cexperience“经历,体验”。网络使我有机会体验不同的人生和文化。III.阅读理解AThey like using the Internet.They have lots of pocket money to spend.And they spend a higher proportion of it online than the rest of us.Teenagers are just the sort of people an online seller is interested in, and the things they want to buy

27、games, CDs and clothingare easily sold on the Web.But paying online is a tricky business for consumers who are too young to own credit cards.Most have to use a parents card.They want a facility that allows them to spend money.That may come sooner than they think: new ways to take pocket money into c

28、yber(网络的)space are coming out rapidly on both sides of the Atlantic.If successful, these products can stimulate online sales.In general, teenagers spend huge amounts: $153bn (billion) in the US last year and 20bn annually in the UK.Most teenagers have access to the Internet at home or at school88 pe

29、rcent in the US, 69 percent in the UK.According to the Jupiter Research, one in eight of those with Internet access has bought something onlinemainly CDs and books.In most cases, parents pay for these purchases with credit cards, an arrangement that is often unsatisfactory for them and their childre

30、n.Pressing parents to spend online is less productive than pressing on the high street.They are more likely to ask “Why?” if you ask to spend some money online.One way to help teenagers change notes and coins into cybercash is through prepaid cards such as InternetCash in the US and Smart cards in t

31、he UK.Similar to those for payasyougo mobile telephones, they are sold in amounts such as 20 or $50 with a concealed 14digit number that can be used to load the cash into an online account.文章大意:现在很多英美青少年想用零花钱网购,购CD或衣服等,但如何实现网上便利付帐呢?1What does the underlined word “They” in paragraph 1 refer to?ASelle

32、rs. BBuyers.CTeenagers. DParents.答案 C细节理解题。从文章第一段“They like using the Internet. Teenagers are just the sort of people.”可知,此处They指代下文中的Teenagers,答案选C项。2According to the passage, which of the following statements is TRUE?AMore than half of the teenagers in the US and the UK have Internet access.BTeena

33、gers pay for goods online with their own credit cards.CMost teenagers in the US and the UK have bought something online.DTeenagers found it easier to persuade parents to buy online than in a shop.答案 A正误判断题。从第四段第二句中的“Most teenagers have access to the Internet at home or at school88 percent in the US,

34、 69 percent in the UK.”可知,在英国和美国超过了50%的青少年可以接触到网络,故答案选A项。3A new way to help teenagers shop online is to use_.Aa new machineBspecial coins and notesCprepaid cardsDpayasyougo mobile phones答案 C细节理解题。从最后一段中的第一句话可知,现在一个帮助青少年网络购物的方法是用预付卡,所以答案选C。4What is the passage mainly about?AOnline shopping traps.BInt

35、ernet users in the US and the UK.CNew credit cards for parents.DThe arrival of cyber pocket money.答案 D主旨大意题。从全文可知,本文主要告诉我们如何保证青少年上网购物的安全,以及就此所采用的新方法来保障他们的网络零花钱,据此D项能较好地概括大意。BThe Internet has led to a huge increase in creditcard(信用卡)fraud. Your card information could even be for sale on an illegal we

36、bsite.Websites offering cheap goods and services should be regarded with care.Online shoppers who enter their creditcard information may never receive the goods they thought they bought. The thieves then go shopping with your card numberor sell the information over the Internet. Computer hackers(黑客)

37、 have broken down security systems, raising questions about the safety of cardholders information. Several months ago, 25,000 customers of CD Universe, an online music retailer(零售商), were not lucky. Their names, addresses and creditcard numbers were posted on a website,after the retailer refused to

38、pay $ 157,828 to get back the information.Creditcard firms are now fighting against online fraud. Mastercard is working on plans for Webonly credit card, with a lower credit limit. The card could be used only for shopping online. However, there are a few simple steps you can take to keep from being

39、cheated.Ask about your creditcard firms online rules: Under British law, cardhohlers have to pay the first $ 78 of any fraudulent spending.And shop only at secure sites. Send your creditcard information only if the website offers advanced secure system.If the security is in place, a letter will appe

40、ar in the bottom righthand corner of your screen. The website address may also begin with https:/the extra “s” stands for secure. If in doubt, give your creditcard information over the telephone.Keep your password(密码) safe: Most online sites require a user name and password before placing an order.

41、Treat your passwords with care.文章大意:本文介绍了网上黑客盗用信用卡资料进行欺骗的行为以及我们应采取的防范措施。5What de most people worry about the Internet according to this passage?A. A lot of stolen credit cards were sold on the Internet.B. Fraud on the Internet.C. Many websites are destroyed.D. Many illegal websites are on the Intern

42、et.答案 B推理判断题。根据文章第一段(因特网已导致信用卡欺骗行为大量增加,你的信用卡信息甚至会在非法网站出售)可推知此题答案为B。6What is the meaning of the underlined word “fraud”? A. Cheating. B. Sale.C. Payment. D. Safety.答案 A词义猜测题。根据第一段第二句(你的信用卡信息可能会在非法网站出售)和第四段最后一句(可采取下列措施防止受欺骗)可推知此题答案为A。7How can the thieves get the information of the credit card?A. The customers give them the information.B. The thieves steal the information from websites.C. The customers sell the information to them.D. The thieves buy the information from creditcard

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论