[语言类考试复习资料大全]公共英语一级模拟133_第1页
[语言类考试复习资料大全]公共英语一级模拟133_第2页
[语言类考试复习资料大全]公共英语一级模拟133_第3页
[语言类考试复习资料大全]公共英语一级模拟133_第4页
[语言类考试复习资料大全]公共英语一级模拟133_第5页
已阅读5页,还剩25页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、书山有路勤为径,学海无涯苦作舟。祝愿天下莘莘学子:学业有成,金榜题名!语言类考试复习资料大全公共英语一级模拟133公共英语一级模拟133第一部分 听力理解第一节 图片判断 在本节中,你将听到10个句子,每句话配有A、B、C三幅图片,请选择与句子内容相符合的一幅图片,并标在试卷的相应位置。每句话后有15秒钟的停顿,以便选择图片并看下一幅图片。每句话读两遍。 下面请听这些句子。 (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 1.答案:C解析F: The meeting will be held on October the fifth.详细解答 图片为日历,A是五月,图片B是四月,图片C是十月。2.答

2、案:A解析M: Jane does some washing herself.详细解答 图片A是洗衣,图片B是扫地,图片C是擦玻璃。3.答案:A解析F: Something is wrong with the washing machine.详细解答 图片A是洗衣机,图片B是自行车,图片C是汽车。4.答案:A解析M: There are many bananas on the table详细解答 图片A是香蕉,图片B是苹果,图片C是西瓜。5.答案:B解析F: They traveled to Beijing by train.详细解答 图片A是汽车,图片B是火车,图片C是飞机。 (如需获取本M

3、P3听力录音请搜索标题名) 6.答案:C解析M: Ill wait at the cinema at five thirty.详细解答 图片A是4:00,图片B是5:00,图片C是5:30。7.答案:C解析F: This weekend our family went to the seaside.详细解答 图片A是山,图片B是树林,图片C是海边。8.答案:A解析M: I like to read for a while before I go to bed.详细解答 图片A是睡觉前读书,图片B是睡觉前看电视,图片C是睡觉前喝茶。9.答案:A解析F: My son likes to see l

4、ions in the zoo.详细解答 图片A是狮子,图片B是鹿,图片C是狗。10.答案:A解析M: You can see a new moon tonight.详细解答 图片A是晚上有星星和月亮,图片B是晚上只有星星,图片C是晚上天上有云。第二节 对话理解 在本节中,你将听到15个对话,每段对话后有一个问题。请从A、B、C三个选项中选出答案,并标在试卷的相应位置。每段对话后有15秒钟的停顿,以便回答问题和阅读下一问题及其选项。每段对话读两遍。 下面请听这些对话。 (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 1. Where is the man?A.At a shop.B.At a che

5、mists.C.At a bank.答案:A解析F: Can I help you, sir?M: Oh, yes. I want to buy a color TV set.详细解答 根据对话内容,女:“先生,能帮你吗?”男:“好的,我想买一台彩色电视机。”2. What is Tom doing now?A.He is borrowing some books.B.He is reading some books.C.He is returning some books.答案:C解析F: Where is Tom, do you know?M: Hes in the library. He

6、 went there to return some books.详细解答 根据对话内容,女:“你知道汤姆在哪儿吗?”男:“他在图书馆,他到那儿还书。”3. What will they ask Lucy to do?A.To turn on the radio.B.To turn off the radio.C.To turn down the radio.答案:C解析F: Dont you think the radio is too noisy?M: Yes, ask Lucy to turn it down.详细解答 根据对话内容,女:“难道你不认为收音机太吵吗?”男:“叫露西把音量调

7、小。”4. Why doesnt the man often go to the cinema?A.Because he is often busy with his work.B.Because he doesnt like seeing films.C.Because he likes to watch TV.答案:A解析F: Do you often go to the cinema?M: Not very often. We go there only once a month, because we have a lot of work to do.详细解答 根据对话内容,女:“你经

8、常看电影吗?”男:“不常。仅仅每月一次,我们有很多事要做。”5. Who borrowed the bike?A.Tom.B.Bob.C.The woman.答案:B解析F: What are you going to do, Tom?M: Ill go and get my bike back from Bob.详细解答 根据对话内容,女:“汤姆,你要干什么?”男:“我要去从鲍勃那里把自行车拿回来。” (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 6. Where are they talking?A.At a bus stop.B.At a shop.C.At a railway statio

9、n.答案:C解析F: Excuse me, could you tell me which train will leave for London?M: Sorry, the train for London has just left.详细解答 根据对话内容,女:“请问,哪一趟火车要去伦敦?”男:“对不起,到伦敦的火车已经走了。”7. What color are the shoes?A.They are blue and red.B.They are of the same color.C.They are of different colors.答案:C解析F: What color a

10、re the shoes?M: Some are blue, some are yellow, and some are red.详细解答 根据对话内容,女:“这些鞋子是什么颜色?”男:“有些是蓝的、有些是黄的、有些是红的。”8. What does the man think of the population problem?A.It is not so serious.B.It is really worrying.C.Something has been done with it.答案:B解析F: The worlds population is growing faster and

11、faster.M: I agree with you. Something must be done with it.详细解答 根据对话内容,女:“世界的人口发展越来越快了。”男:“是的,必须采取一些措施。”9. What did they see over there?A.Someone hit a car.B.A truck hit tree.C.A traffic accident.答案:C解析F: Look! Whats the matter over there?M: A truck hit a car.详细解答 根据对话内容,女:“看!那儿发生什么事啦?”男:“一辆卡车撞上汽车了。

12、”10. Where did the woman have dinner last night?A.In her own home.B.In the mans home.C.In a restaurant.答案:C解析F: Thank you for the wonderful dinner in the restaurant last nigh, I enjoyed it very much.M: It was a pleasure.详细解答 根据对话内容,女:“谢谢你昨晚在饭店的美餐,我非常喜欢。男:“不要客气。” (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 11. What was the

13、 man doing in the garden yesterday afternoon?A.Repairing a bike.B.Watering flowers.C.Pulling up weeds.答案:A解析F: Where were you yesterday afternoon?M: In my garden. I was mending my bike.详细解答 根据对话内容,女:“你昨天下午在哪儿?”男:“在我家花园里修自行车。”12. What is the mans office number?A.5563475.B.5356876.C.5353475.答案:B解析F: M

14、ay I have your phone number please?M: My home number is 5563457, and my office number is 5356876.详细解答 根据对话内容,女:“告诉我你的电话号码好吗?”男:“我家里电话为5563457,办公室电话为5356876。”13. Which dress will the woman take?A.The green one.B.The blue one.C.Neither.答案:B解析F: This dress is much better, and the color is good.M: You a

15、re fight, madam, the blue dress is better than the green one.详细解答 根据对话内容,女:“这条裙子非常好,颜色也不错。”男:“对啊,女士,蓝色的这条比绿色的好。”14. How many friends are going to the mans birthday party?A.Three.B.Four.C.Five.答案:C解析F: Who is going to your birthday party?M: Let me see: Rose, Mary, Bob, and the twins Peter and Mike.详细

16、解答 根据对话内容,女:“谁要参加你的生日晚会?”男:“罗斯、玛丽、鲍勃,还有双胞胎皮特和迈克。”15. Where is the post office?A.Near the road.B.Near the bus stop.C.Near the police station.答案:B解析F: Excuse me, which is the nearest way to the post of rice?M: Go along this road and you can see it next to the bus stop.详细解答 根据对话内容,女:“请问哪一条路到邮局最近?”男:“沿着

17、这条路直走,就在汽车站旁边。”第二部分 英语知识运用第一节 单项填空 阅读下面的句子和对话,从A、B、C三个选项中选出一个能填入空白处的最佳选项。 问题:1. There are other three hospitals _ this one in this city.A.exceptB.besidesC.with答案:B解析 此题考查介词。此句意为:除了这个医院以外,这个城市还有三个医院。besides意为:除以外还有,包括;而except意为:除开,不包括。问题:2. The children should learn to do some washing by _.A.theyB.th

18、emC.themselves答案:C解析 此题考查反身代词。by oneself 意为:独自,亲自干什么。问题:3. What does he mean by _ at us like that?A.smilingB.smilesC.smile答案:A解析 此题考查固定搭配。by sth/by doing sth意为:通过什么方式干什么事。问题:4. Why are you so angry _ each other?A.atB.withC.to答案:B解析 此题考查固定搭配。be angry with sb意为:生某人的气。问题:5. He is quite a good singer, _

19、 his father used to be.A.likeB.soC.as答案:C解析 此题考查连词。as做连词使用,后接句子,译为:象一样o like也有同义,其后一般接名词或代词。此句意为:他是一个很好的歌唱家,象他父亲过去一样。问题:6. We got three times _ people at the meeting _ we expected.A.as many; asB.as much; asC.many. as; as答案:A解析 此处考查asas结构。此题空格后 people为可数名词,many后接可数名词。many people置于asas之间。问题:7. Whats t

20、he matter with your old clock?It doesnt _.A.walkB.runC.work答案:C解析 此题考查动词。It doesnt work意为:东西坏了,不能正常使用。问题:8. It is _ picture.A.so nice aB.what a niceC.both A and B答案:A解析 此题考查so的用法。so用于修饰形容词。问题:9. I was listening to the radio _. I heard a knock at the door.A.whileB.whenC.as答案:B解析 此题考查连词。本句意为:我正在听收音机,就

21、在这时有人敲门。when意为就在那时,相当于at that time。问题:10. Well try our _ to help them.A.firstB.greatestC.best答案:C解析 此题考查固定搭配。try ones best意为:尽力做某事。问题:11. Our family are going to visit _.A.the BrownB.the BrownsC.the Browns答案:B解析 此题考查定冠词。定冠词后接姓氏名词复数,表示某某一家人。此句意为:我们全家要去拜访布朗一家人。问题:12. They _ a football match at four oc

22、lock yesterday afternoon.A.hadB.were havingC.had had答案:B解析 此处考查时态。此句意为:昨天下午四点中,他们正在进行足球比赛。表示过去某一时刻正在进行的动作,用过去进行时。问题:13. I hear _ they will come back from Guangzhou in two weeks.A.thatB.whenC.what答案:A解析 此题考查连词。句中hear后为宾语从句,句子结构完整,that在句中不翻译,可省略。问题:14. Buses _ fewer people than trains.A.carryB.takeC.b

23、ring答案:A解析 此题考查动词。carry意为:运载。问题:15. Dont you like skating?_.A.No, I doB.Yes, I doC.Yes, I dont答案:B解析 此题考查日常交际。问句译为:难道你不喜欢溜冰吗?如果喜欢就回答:Yes,I do意为:不,我喜欢。第二节 完型填空 阅读下面短文,从短文后所组的A、B、C三个选项中选出能填入相应空白处的最佳选项。 It was a very hot day in the middle of summer, and there were no trees along the street. Mr. Read 1

24、his shop at half past five, and went out into the street and began walking to the bus. He was a very 2 man. The sun shone straight down the street, and in a few minutes Mr. Read 3 very hot. A small boy came out of another 4 in the street and followed Mr. Read. He stayed very 5 him all the time, and

25、he kicked Mr. Reads 6 several times. Mr. Read looked at him angrily each time. After the fourth time, Mr. Read stopped, turned 7 and said to the small boy, What are you doing? 8 following me like that! Youre going to hurt my feet. Im 9 , but dont stop me, please! the small boy said. Its very hot tod

26、ay, and there isnt 10 shade anywhere else in the street! 1.A.openedB.reachedC.closed答案:C解析 根据题意分析,雷德先生应该是关了店门准备回家,因此选C。2.A.thinB.kindC.fat答案:C解析 根据题意分析,雷德先生非常怕热,应该比较胖。3.A.thoughtB.feltC.said答案:B解析 雷德先生当时感觉很热,应选B。4.A.schoolB.hospitalC.shop答案:C解析 根据文中分析,此句用到another,与前一shop呼应,故此处填shop。5.A.withB.nextC.n

27、ear答案:C解析 此处考查介词的用法,而且要兼顾全文。小孩几次都踩到雷德的鞋,说明他们之间离得很近,故选near。6.A.shoesB.armsC.car答案:A解析 根据题意分析,此处应该填shoes。7.A.upB.outC.round答案:C解析 此处考查动词短语的用法。turn up意为“找到,发现,出现,突然发生”,turn out意为“结果是,证明是”,turn round意为“转身”。8.A.KeepB.StopC.Be答案:B解析 根据题意分析,雷德先生要求小孩不要再跟着他了,因此选择B。9.A.pleasedB.OKC.sorry答案:C解析 根据句意分析,小孩为自己的行为

28、感到抱歉。10.A.anyB.someC.many答案:A解析 根据句意分析,此句意为“街上没有其他任何阴凉处。”因此选A。第三部分 阅读理解第一节 词语配伍 从上栏所给选项中选出与下栏各项意义相符的选项。 A. door B. trousers C. aunt D. rubbish E. park F. station G. glasses 1. You throw it away because it is waste.答案: D解析 该句意思为:“因为它是废物,你把它扔掉。”与rubbish垃圾相对应。2. You wear them to see something clearly.答

29、案:G解析 该句意思为:“戴上它看东西更清楚。”与glasses眼镜相对应。3. You get into a room through it.答案: A解析 该句意思为:“穿过它进入房子。”与door门相对应。4. She is your mothers sister.答案: C解析 该句意思为:“她是母亲的妹妹。”与 aunt姨相对应。5. People often have a walk there.答案: E解析 该句意思为:“人们经常在那儿散步。”与park公园相对应。第二节 短文理解 1 阅读下面短文,从短文后所给问题的A(Right)、B(Wrong)、C(Doesnt Say)

30、三个判断中选出一个正确选项。 Sport is full of wonderful moments, but perhaps nothing is as exciting as the finish of the marathon. It is the longest and hardest race of all. The name marathon comes from a village in Greece. When the Greeks had beaten the Persians, a soldier ran all the way from Marathon to Athens

31、-more than 40 kilometers-to tell people the good news. When the modern Olympic Games began in 1896, the organizers knew this history. The marathon has been a race since then. In the ancient world, the Olympics were held every four years for 1,000 years. They were an important part of life. In the mo

32、dern Games, we try to copy their ideas. The finest sportsmen are collected in one placeor at least, the finest amateurs are. Olympic athletes are often students or teachers of a sport. They have to spend a lot of time training. Their governments pay for their training, travel and pocket money, becau

33、se they want them to win. Some people think that this changes the Olympics. They feel that the Games are now a political marathon. 1. Marathon was the name of a country at first.A.Right.B.Wrong.C.Doesnt say.答案:B解析 文中第一段提到:“马拉松”这个名字来自于希腊的一个村庄。2. The soldier ran from Marathon to Athens in a racing com

34、petition.A.Right.B.Wrong.C.Doesnt say.答案:B解析 文中第一段讲到这个战士从马拉松到雅典跑了40多公里来报告胜利的消息,因此他不可能在比赛中。3. The marathon was run in 1896 because the players liked the name.A.Right.B.Wrong.C.Doesnt say.答案:B解析 第一段最后一句讲到主办者知道这个历史,即上题所述的故事。4. The Olympic Games are held once every four years.A.Right.B.Wrong.C.Doesnt sa

35、y.答案:A解析 第二段讲到,古代奥运会每四年举办一次,而现代奥运会也采用了这种形式。5. The governments pay for the athletes training.A.Right.B.Wrong.C.Doesnt say.答案:A解析 从第二段可以看出,是政府为运动员的训练出资的。第三节 短文理解 2 阅读下面短文,从短文后所给问题的A、B、C三个选项中选出一个正确答案。 Mans first real invention, and one of the most important inventions in history, was the wheel. All tra

36、nsportation and every machine in the world depend on it. The wheel is the simplest yet the most remarkable of all inventions, because there are no wheels in natureno living thing was ever created with wheels. How, then did Man come to invent the wheel? Perhaps some early hunters found that they coul

37、d roll the dead body of a heavy animal through the forest on logs more easily than they could carry it. However, the logs themselves weighed a lot. It must have taken a great prehistoric thinker a long time to imagine two thin pieces of log collected at their centers by a strong stick. This would ro

38、ll along just as the logs did, yet it would be much lighter and easier to handle. Thus the wheel and the axle came into being, and with them the first carts were invented. 1. The wheel is important because _.A.it was mans first real inventionB.nothing was born with a wheel in natureC.every machine d

39、epends on it答案:C解析 第一段最后一句讲所有运输和机械都依靠车轮。2. The wheel was probably invented by _.A.a group of modem huntersB.a great prehistoric thinkerC.the first man on earth答案:B解析 第三段第一句讲史前思想者一定是花了很长时间才想到这个主意的。3. This passage says that the first wheel may have been a _.A.heavy logB.piece of metalC.piece of log答案:

40、C解析 这个题需要分析,从第三段可知,首先当时的车轮没有金属,同时很轻易于操控,由此得出答案C是正确答案。4. The idea of wheels may have come from _.A.rolling a dead animal on logsB.watching running animalsC.running after animals答案:A解析 从第二段可知,发明车轮的主意来自于在圆木上滚动物尸体的启发。5. Which of the following is NOT true?A.Wheel was mans first and most important inventi

41、on in history.B.Wheels are lighter than logs.C.Wheels were invented before carts.答案:B解析 前A、C文中都提到过,B无法确定。 I was telling my boy Sonny the story of the hare and the tortoise. At the end I said, Son, remember: slow and steady wins the race. Dont you think there is something to learn from the tortoise?

42、He opened his eyes wide. Do you mean next time when Im entering for the 60 meter race I should wish that Billy and Tony and Sandy would all fall asleep half way? I was shocked. But the tortoise didnt wish the hare would fall asleep! He must have wished that, Sonny said. Otherwise how could he be so

43、stupid as to race with the hare? He knew quite well that the hare ran a hundred times faster than he himself did. He didnt have such a wish, I insisted. He won the race by perseverance(毅力), by pushing on steadily. Sonny thought for a while. Thats a lie, he said. He won because he was lucky. If the h

44、are didnt fall asleep, the tortoise would never have won the race. That s for sure. I gave up. Today s children are not like what we used to be. They are just hopeless. 6. The writer argued (争论) with his son because _.A.he liked tortoises while his son liked haresB.they disagreed about whether the tortoise was stupidC.he tried to teach his son the moral lesson of the story but the son refused to accept it答案:C解析 通过全文阅读,可以看出,父亲很想让儿子从龟兔赛跑的故事中得到启发,但儿子并不这样认为,因此产生争论。故选C。7. Sonny believed that the tortoise _.A.won the race by chanceB.won the race by his own efforts(努力)C.took a risk by agreeing

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论