英语英语阅读理解汇编练习题_第1页
英语英语阅读理解汇编练习题_第2页
英语英语阅读理解汇编练习题_第3页
英语英语阅读理解汇编练习题_第4页
英语英语阅读理解汇编练习题_第5页
已阅读5页,还剩25页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、(英语)英语英语阅读理解汇编练习题一、中考英语阅读理解汇编1阅读理解some people think that success is only for those with talent or those who grow up in the right family, and others believe that success mostly comes down to luck. im not going to say luck, talent, and circumstances (境遇) dont come into play because they do. some peopl

2、e are born into the right family while others are born with great intelligence, and thats just the reality ofhow life is.however, to succeed in life, one first needs to set a goal and then make it more practical. and,vesides that, in order to get really good at something, one needs to spend at least

3、 10, 000 hoursstudying and practising. to vecome great at certain things, itll require even more time, whichmost people wont put in.this is a big reason why many successful people advise you to do something you love. if you dont enjoy what you do, it is going to feel like unbearable pain and will li

4、kely make you give up before you ever become good at it.when you see people exhibiting some great skills or having achieved great success, you knowthat they have put in a huge part of their life to get there. its sometimes easy to think they got lucky or they were born with some unusual talent, but

5、thinking that way does you no good, and theres a huge chance that youre wrong anyway.no matter what you do, if you want to become great at it, you need to work day in and day out, almost to the point of addiction (入迷) , and over a long period of time. if youre not willing toput in the time and work,

6、 dont expect to receive any rewards. hard work wont guarantee(保证) you the level of success you may want, but it will guarantee that you will become really good at whatever it is you put all that work into.( 1) paragraph 1 mainly talks about _.( 2) the underlined word that refers to _.c. being good a

7、t somethingd. setting a practical goal(3) successful people suggest doing what one loves because _.a. work makes him feel painb. he is likely to enjoy his workc. he gives up his work easilyd. it takes a lot of time to succeed( 4) what is the main purpose of the passage?a. to explain that luck or tal

8、ent leads to success.b. to tell us that one cannot succeed without time and practice.c. to show us that having a goal is the main reason to success.d. to describe that successful people like to show their great skills.【答案】 ( 1) a( 2) d( 3) b( 4) b【解析】 【分析】本文是介绍 成功的关键因素不是天赋、出身或运气,而是设定一个符合实际的目标,然后为此不断

9、地努力、付出。巨大的努力也许无法确保你想要的成功,但是你为之付出的(领域)一定会成为你的优势所在。( 1)主旨题。第一段主要分析了成功的原因,有人认为是天赋、出身或者运气,但是作者并不完全认同,认为这只是生活的现实而已。故a 项, 成功的原因是正确。b 项意为 “成功的意义 ”; c 项意为 “成功的标准 ”; d 项意为 “成功的重要性”,均与第一段不相关,故选a。( 2)词义猜测题。根据 to succeed in life, one first needs to set a goal and then make it more practical. and, vesides that,

10、in order to get really good at something 可知 that 指代 setting apractical goal ,设定一个实际的目标,故选 d。( 3)推理题。根据 this is a big reason why many successful people advise you to do something you love. if you dont enjoy what you do, it is going to feel like unbearable pain andwill likely make you give up before y

11、ou ever become good at it.成功人士建议做自己喜欢的事情,因为他很可能喜欢他的工作,故选b。( 4)推理题。根据本文是介绍 成功的关键因素不是天赋、出身或运气,而是设定一个符合实际的目标,然后为此不断地努力、付出。巨大的努力也许无法确保你想要的成功,但是你为之付出的(领域)一定会成为你的优势所在。可知文章的主要目的是告诉我们没有时间和实践就不会成功,故选 b。【点评】考查阅读理解。本文涉及推断题,词义猜测题和主旨题,推断题需要联系上下文,推断出需要的信息,词义猜测题需要根据上下文提炼相关信息锁定词意,主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。2阅读材料,然后从各小题

12、所给的四个选项中选出最佳选项。school activity: the exercise montha number of important school activities are coming up, and the biggest one is the exercisemonth.what is our aim (目的) ?the exercise month is organised by the youth sports club. the main aim of this activity is to improve our school members knowledge a

13、bout the importance of exercise. what are our activities?the exercise month will take place from 15 december to 15 january. during this month, a lot of activities will be held to show the importance of exercise. writing competition the topic of the writing competition is exercise and me. the length

14、of the writing is 500 words for this competition. talkthe talk will be given on 18 december. the speaker will be dr chiu from st stephens hospital. he will then answer our members question about exercise. exhibition(展览) the exhibition will be held from 19 december to 3 january in our school hall. th

15、e history of different kinds of exercise, and the winning and excellent writings from the competition will be on show. after-school exercise classes the after-school exercise classes will run from 18 december to 14 january. in these classes, experienced coaches from the local exercise clubs will als

16、o help ourschool members to make practical exercise plans.( 1) what is the passage mainly about?a. the aim of the school activities.b. the different kinds of school classes.c. the introduction about exercise month.d. the school members youth sports club.( 2) what is the topic of the writing competit

17、ion?a. exercise and me.b. a school activity.c. practical exercise plans.d. after-school classes.( 3) when will the after-school exercise classes start?a. on 15 december.b. on 18 december.c. on 14 january.d. on 15 january.( 4) what can we learn from the passage?a. the local exercise club has a long h

18、istory.b. dr chiu will train the members after school.c. the coaching will answer the members questions.d. some writings from the competition will be on show.【答案】 ( 1) c( 2) a( 3) b( 4) d【解析】 【分析】文章大意:本文以广告的形式介绍了exercise month 这个学校的活动。( 1)主旨大意题。根据文中首句 a number of important school activities are comi

19、ng up, andthe biggest one is theexercise month. 可知揭示文章的大意:介绍了 exercise month 这个学校的活动,故选 c。( 2)细节理解题。根据文章第四段the topic of the writing competition is exercise and me.the length of the writing is 500 words for this competition. 可知写作比赛的主题是 “练习和我”。这次比赛的字长是 500 字,故选 a。( 3)细节理解题。根据由文章最后段第一句话the after-school

20、 exercise classes will run from 18december to 14 january.课后练习班将于12 月18日至 1 月 14 日进行。可知课后练习班将在 11 月 18 开始,故选 b。( 4)细节理解题。根据由倒数第二段,最后一句话excellent writings from the competitionwill be on show,可知各种运动的历史,以及比赛中的获奖作品和优秀作品都将展出,故选d。【点评】考查阅读理解,首先通读全文,了解全文大意,其次分析问题,抓住关键词,在文中寻找相关信息,确定答案,最后再检查一遍,确保答案正确。3阅读下列材料,从

21、每题所给的 a、 b、c、 d 四个选项中选出最佳选项。 international museum day is coming! here are some special museums that you must see.sweet museum, russiado you love candy? dont miss the sweetworld in russia. you canfind different kinds of sweet food here. but theyare just models!look, how big the lollipops (棒棒糖)are! pe

22、ople canride on them.want to taste the ice cream? be careful the ice-cream balls are lights!museum of failure, swedenthere are more than 100 failed productsin the museum. some ofthem come from the worlds most successful companies,like thenewton computer from apple. maybe success stories are similar

23、andkind of boring, but we can find interesting stories in failures and learnsomethingfrom them.cancun underwater museum, mexicoit is a secret garden under the sea. youcan either dive(潜水) ortake a glass boat into it. downhere, sea animals live around 400sculptures (石膏像) . each sculpture tells a story

24、 and its made of special material, which is good for the sea life.museum of broken relationships,croatiasome relationships endwith lovers, with dreams and with cities.this special museum hasa collection of objects from people all overthe world who want to lock theirmemories. each of the objectsshare

25、s a story of their past relationship.( 1) if youre interested in art under the sea, you may go to _.a. swat museum b. cancun underwater museum c. museum of failure d. museum of broken relationships(2) according to the passage, which of the following is true?a. people can taste the candies on show in

26、 sweet museum.b. people learn about success stories in museum of failure.c. objects in museum of broken relationships have their stories.d. the material of sculptures in cancun underwater museum is harmful.( 3) the passage is probably from the column (栏目) of _ in a magazine.a. cultureb. healthc. spo

27、rtsd. food【答案】 ( 1) b( 2) c( 3) a【解析】 【分析】短文大意:这篇短文介绍了你必须要看的几个特殊的博物馆:俄罗斯的甜蜜博物馆;瑞典的失败者博物馆;墨西哥的坎昆水下博物馆和克罗地亚的断裂关系博物馆。( 1)细节理解题。根据cancun underwater museum, mexico: down here, sea animalslive around 400 sculptures (石膏像) . each sculpture tells a story and its made of special material, which is good for th

28、e sea life. 可知如果你对海底艺术感兴趣,你可以去墨西哥的坎昆水下博物馆。故选b。( 2)细节理解题。根据museum of broken relationships, croatia: each of the objectsshares a story of their past relationship. 可知每样东西和他们过去关系有关的一个故事。故选c。( 3)文章出处题。根据文章的内容可知这篇文章讲的是不同国家的特殊的博物馆,可知和文化有关系,所以出自杂志的文化栏目,故选a。【点评】此题考查阅读理解。这篇短文涉及了细节理解题和文章出处题。对于细节理解题,我们在弄明白题意后,带

29、着问题阅读短文,从短文的细节中找出问题答案,对于文章出处要根据文章的内容而定。4阅读理解like you, plants need good things like food, water, and minerals in order to grow. usually theyget these important nutrients(营养)from the rich soil (土壤)in which theyre planted. buttheres another way to grow plants that doesnt use soil. its called hydrogenic

30、 gardening.hydrogenic means working with water. in a hydrogenic garden, plants grow with their rootsin water, not in dirt. the water is filled with special food for the plants that gardeners havecarefully measured and prepared.hydrogenic plants grow quickly. in ordinary gardens, plants need time and

31、 energy to grow longroots that search the soil for food and water. in a hydrogenic garden, plants can use their energyto grow tall instead. and because there is no soil, there are no weeds and few insect pests(害虫) . gardeners dont need to spray (喷洒) plants with dangerous chemicals. both the plantsan

32、d the environment stay healthy.scientists hope that, one day, hydrogenic gardens may be able to help hungry people all over the world grow enough food-even in countries that have bad soil, or weather that is too hot, too cold, or too dry. and astronauts hope to take hydrogenic gardens with them to t

33、he spaceship they fly to mars, so that they will always have fresh vegetables, and the fun of growing a garden without dirt.( 1) whats the meaning of the underlined word dirt in the second paragraph?a. soilb. waterc. insectd. food( 2) which of the following is not true according to the passage?a. pl

34、ants need water and other nutrients to grow.b. there are no weeds in hydrogenic gardens.c. hydrogenic plants cannot grow in too hot weather.d. astronauts hope to take hydrogenic gardens to space.(3) whats the passage about?a. plant growing.b. space farming.c. scientific watering.d. hydrogenic garden

35、ing.【答案】 ( 1) a(2) c(3) d【解析】 【分析】本文介绍了氢化园艺。( 1)词义猜测题。根据in a hydrogenic garden, plants grow with their roots in water在氢化花园中,植物的根在水中生长,通常植物生长在土里,故可知dirt是 soil 土壤的意思,故选a。( 2)细节题。根据 hydrogenic gardens may be able to help hungry people all over the world grow enough food-even in countries that have bad

36、soil, or weather that is too hot,too cold, or too dry. 氢化花园也许能帮助全世界饥饿的人种植足够的食物即使是在土壤不好、天气太热、太冷或太干燥的国家,可知 氢化植物不能在太热的天气里生长是错的 , 故选 c。( 3)主旨题。根据全文描述可知本文介绍了氢化园艺, 故选 d。【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题,和主旨题,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息,词义猜测题需要根据上下文提炼相关信息锁定词意。5阅读理解each year on feb 21, unesco (联合国教科文组织)holds an

37、internationalmotherlanguage day ( imld) . the event is to help people to pay attention to the disappearance of the worlds languages; many of them are disappearing each year. unesco sees this as a terrible fact.what happens when a language dies out? something great is lost-not just sounds and marksbu

38、t the way that people understand the world and communicatewith each other. we keepdifferent cultures and traditions through languages. kill a language and all these are killed too.through imld, more and more people come to realize he terrible situation and try to stop it.googles 2018 endangered (濒临灭

39、绝的)languages project is a good example. manyspeakers and protectors of endangered languages upload (上传) texts, audios and videos to the project website. they want to introduce the way that people communicate and express themselves around the world.the myaamia project is the same kind of effort to re

40、vive the language spoken by the miami tribes (部落) of the united states. project members work to encourage people to study and communicate with this language, which died out in the 1960s.these activities give life to those endangered languages. people who work to keep languages alive are not limited

41、to the past. many young people design apps and use social media to support their activities. they spread the word to save the world.so, while the problem of disappearing languages remains a very serious one, there is hope. weall have a special feeling of our mother language. this is why we should re

42、member the wise words of late president of south africa, nelson mandela: if you talk to a man in a language heunderstands, that goes to his head. if you talk to a man in his own language , that goes to his heart.( 1) unesco holds imld every year in order to help people to _.( 2) what did people do i

43、n googles 2018 endangered languages project?a. discuss how to make good use of google.b. offer online courses on endangered languages.c. share materials about endangered languages online.d. translate endangered languages into mother languages.(3) what does the underlined word revive mean in paragrap

44、h(段落)4?a. 创造b学.习c复.活d清.除( 4) what can we infer (推断) from paragraph 5?a. it is more difficult to protect endangered languages.b. the disappearance of languages has already stopped.c. young people dont care about endangered languages.d. young people have creative ways to protect languages.(5) the writ

45、er mentions nelson mandelas words in order to _.a. tell the importance of ones mother languageb. show his contributions to language protectionc. tell the trouble in learning endangered languagesd. show the possibility of protecting mother languages【答案】 ( 1) a( 2) c( 3) c( 4) d( 5) a【解析】 【分析】大意:文章主要介

46、绍了联合国教科文组织举办的国际母语日和迈阿密工程,并强调了母语保留的重要性。( 1)细节理解题。根据 the event is to help people to pay attention to the disappearance of the worlds languages. 这次活动是为了帮助人们关注世界语言的消失,可知,国际母语日的目的是帮助人们学习和使用濒危语言。故选a。( 2)细节理解题。由句子 many speakers and protectors of endangered languages upload(上传)texts, audios and videos to th

47、e project website. they want to introduce the way thatpeople communicate and express themselves around the world. 许多濒危语言的说话者和保护者上传文本、音频和视频到项目网站。他们想要介绍世界各地的人们交流和表达自己的方式。可知,人们在谷歌2018 年的濒危语言项目中在线分享了有关濒危语言的材料。故选c。( 3)词意猜测题。根据下文 project members work to encourage people to study and communicate with this

48、language, which died out in the 1960s. 项目的成员鼓励人们用这种在19 世纪 60 年代消失的语言学习和交流,可知myaamia 项目使的人们重新使用美国迈阿密部落所说的语言,因此revive 意为 “重新使用 ”即“复活 ”。故选 c。( 4)推理判断题。根据第五段many young people design apps and use social media tosupport theiractivities. 许多年轻人设计app 并使用社交媒体来支持他们的活动,可知,年轻人有自己创造性的保护语言的方法。故选d。( 5)推理判断题。根据 if y

49、ou talk to a man in a language he understands, that goes to his head. if you talk to a man in his own language ,that goes to his heart. 如果你用“一种他能理解的语言与一个人交谈,那会进入他的头脑。如果你用他自己的语言和他说话,那就可以进入他的内心。 ”可知,作者提到纳尔逊 曼德拉的话是为了强调母语的重要性,即真正使人理解。故选 a。【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题和词义猜测题三种常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要

50、的信息;词义猜测题需要联系上下文,了解句子大意之后推测单词的意思。6阅读理解when justin tong was a child, other kids felt sorry for him. his parents always had him doing lots of housework such as carrying out the rubbish and sending newspapers. but when he grew up, he was better off than his childhood friends and lived a happier and hea

51、lthier life.this is the finding of a 40-year study that followed the lives of 456 children in london. itshowed that the children who had worked hard in childhood had a richer and a happier future.children who worked in the home or community gained competence(能力)and came to feelthey were worthwhileme

52、mbers of society, said daniel brown, the psychologist (心理学家)who made the discovery. and because they felt good about themselves, others felt good about them.browns study followed these children in great detail. interviews were repeated at ages 25, 31 and 47. under brown, the researchers compared the

53、 childrens mental-health scores with their childhood-activity scores. points were awarded for part-time jobs, housework, effort in school, and ability to deal with problems.working at any age is important. childhood activities help a child develop responsibility, independence, confidence and compete

54、nce the underpinnings (基础) of emotional health. they also help him understand that people must cooperate and work toward common goals. the most competent adults are those who know how to do this.yet work isnt everything. as tolstoy once said, one can live magnificently in this world if one knows how to

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论