




下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、湖北省荆州中学2019-2020学年高二英语上学期第一次月考试题(含解析)第一部分 听力(共两节,满分20分)第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. what meal is the man eating?a. breakfast. b. lunch. c. dinner.2. why does the woman need to go to the dentist?a. to have a toot
2、h pulled. b. to check her sore tooth. c. to get her teeth cleaned.3. what does the woman think of the weather today?a. its too hot. b. its pretty cool. c. its sunny and nice.4. where does the woman work?a. in a restaurant. b. in a shoe store. c. in a supermarket.5. whats the relationship between the
3、 speakers?a. classmates. b. dentist and patient. c. teacher and student.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. who told the man about the restaurant?a. his friends. b. his fam
4、ily. c. a chef.7. what did the man eat tonight?a. pasta. b. chicken. c. steak.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. what is the woman?a. a teacher. b. a tailor. c. a shop clerk.9. what color might the man prefer?a. green. b. gray. c. blue.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. where are the speakers?a. at a library. b. in a cl
5、assroom. c. at a bookstore.11. what is the man looking for?a. a specific book. b. a few books on a topic. c. an entire book collection.12. what will the man do next?a. write a report. b. take a history class. c.search on a computer.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. how old is the mans first child?a. two yea
6、rs old. b. three years old. c. six years old.14. what does the mans wife do?a. she is a nurse. b. she is a teacher. c. she is a lawyer.15. when did the woman start looking after children?a. when she was in university.b. when she was in high school.c. when she was in middle school.16. how often does
7、the man need help with the children?a. every evening. b. a few days per week. c. during the day on weekends.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. who is the speaker talking to?a. students to finish high school.b. students starting high school.c. students finishing college.18. why did the speaker get bad grades
8、in college at first?a. she was not intelligent.b. she was not organized.c. she was not hard-working.19. how many classes is the speaker taking now?a four. b. five. c. six.20. what is the general topic of the talk?a. the need for study skills.b. the importance of university.c. the difficulties in hig
9、h school.第二部分:阅读理解(共两节,满分35分)第一节 (共十小题,每小题2.5分,满分25分)athere is no better way to enjoy scottish traditions than going fishing and tasting a little whisky(威士忌) at a quiet place like the inverlochy castle. when queen victoria visited there in 1873 she wrote in her diary, “i never saw a lovelier spot,”
10、and she didnt even go fishing.scotland is not easily defined. in certain moments, this quiet land of lakes and grass mountains changes before your very eyes. when evening gently sweeps the hillside into orange, the rivers, teeming with fish, can turn into streams of gold. as you settle down with jus
11、t a person and a basket on the bank of river orchy, near the inverlochy castle, any frustration will float away as gently as the circling water. its just you and purple, pink, white flowers, a perfect harmony. if you are a new comer to fishing, learning the basics from a fishing guide may leave you
12、with a lifetimes fun. for many, fishing is more than a sport; it is an art.scotland offers interesting place where you can rest after a long days fishing. set against a wild mountain and hidden behind woodland, the beautiful inverlochy castle hotel below the nevis is a perfect place to see the beaut
13、y of scotlands mountains. ben nevis is the highest of mountains, and reaching its 1342-metre top is a challenge. but its not just what goes up that matters; what comes down is unique. more than 900 metres high, on the mountains north face, lies an all-important source of pure water. its name comes f
14、orm the gaelic language usqueb or water of life; and it is the single most important ingredient(原料) in scotlands best known whisky.1. the story of queen victoria is to show that .a. the queen is rich in tour experienceb. the castle is a good place to go in scotlandc. tasting whisky is better than go
15、ing fishingd. 1873 is a special year for the queen2. what is ben nevis special for?a. the inverlochy castle hotel.b. the beauty of its surroundings.c. the water from the mountain.d. the challenge up to its top.3. what is the main purpose of the passage?a. to introduce scottish traditions to tourists
16、.b. to show the attractions of scotland to readers.c. to explore geographical characteristics of scotland.d. to describe the pleasures of life in scotland.【答案】1. b 2. c 3. b【解析】本文是一篇说明文。主要介绍了苏格兰的美丽景色,比如颇具特色的弗罗奇城堡。【1题详解】推理判断题。根据第一段的when queen victoria visited there in 1873 she wrote in her diary, “i
17、never saw a lovelier spot,” 当维多利亚女王在1873年参观因弗罗奇城堡时,她在日记中写道,“我从未见过比这里更可爱的地方”,由此可知,维多利亚女王的故事告诉我们苏格兰弗罗奇城堡是一个好地方,故选b。【2题详解】细节理解题。根据第三段的more than 900 metres high, on the mountains north face, lies an all-important source of pure water. 900多米高,在山的北面,有一个非常重要的纯净水源。由此可知,ben nevis特别之处是它山上的水,故选c。【3题详解】推理判断题。通读
18、全文以及根据第一段的there is no better way to enjoy scottish traditions than going fishing and tasting a little whisky(威士忌) at a quiet place like the inverlochy castle. 要享受苏格兰的传统,最好的方式就是去钓鱼,在inverlochy castle这样安静的地方喝点威士忌。可知,本文主要内容是介绍苏格兰的美丽景色,其目的向读者展示苏格兰的魅力,故选b。bat the age of 14, james harrison had a major che
19、st operation and he required 13 units (3.4 gallons) of blood afterwards. the blood donations saved his life, and he decided that once he turned 18, he would begin donating blood as regularly as he could.more than 60 years and almost 1,200 donations later, harrison, whose blood contains an antibody (
20、抗体) that has saved the lives of 2.4 million babies from miscarriages (流产), retired as a blood donor on may 11. harrisons blood is valuable because he naturally produces rh-negative blood, which contains rh-positive antibodies. his blood has been used to create anti-d in australia since 1967.“every b
21、ottle of anti-d ever made in australia has james in it” robyn barlow, the rh program director told the sydney morning herald. “its an amazing thing. he has saved millions of babies. i cry just thinking about it.” since then, harrison has donated between 500 and 800 milliliters of blood almost every
22、week. hes made 1,162 donations from his right arm and 10 from his left.“id keep going if they let me,” harrison told the herald. his doctors said it was time to stop the donations and they certainly dont take them lightly. they had already extended the age limit for blood donations for him, and they
23、re cutting him off now to protect his health. he made his final donation surrounded by some of the mothers and babies who his blood helped save.harrisons retirement is a blow to the rh treatment program in australia. only 160 donors support the program, and finding new donors has proven to be diffic
24、ult. but harrisons retirement from giving blood doesnt mean hes completely out of the game. scientists are collecting and cataloging his dna to create a library of antibodies and white blood cells that could be the future of the anti-d program in australia.4. what do we know about james harrison?a.
25、he saved 2.4 million poor people.b. he is to retire as a blood donor.c. he is a very grateful blood donor.d. he donates blood nearly every day.5. what can we infer from the passage about harrison?a. after his retirement, the rh program will fail.b. new donors are easy to find in a short time.c. he c
26、ontinues to contribute to the rh program.d. his dna is kept in a library for future study.6. which of the following can be the best title for the text?a. a unique man with a rare blood typeb. the blood saving millions of babiesc. a special blood type donor to retired. the man with the golden arm【答案】
27、4. c 5. c 6. d【解析】本文是一篇记叙文。本文主要讲述的是harrison因有人献血挽救了自己的生命,在18岁以后的60年里,他献血近1200次。哈里森自然产生rh阴性血,其中含有rh阳性抗体。拯救了数百万婴儿。【4题详解】推理判断题。根据文章第一段可知,james harrison在14岁时做了一次胸部大手术,手术需要血液,有人献血挽救了他的生命,他决定一旦年满18岁,就开始尽可能定期献血,由此可以推知james harrison是个非常感恩的献血者。故选c。【5题详解】推理判断题。根据最后一段的but harrisons retirement from giving blood
28、 doesnt mean hes completely out of the game.(但是哈里森不再献血并不意味着他完全退出了这场“比赛”)可知, harrison会继续为rh项目做出贡献,故选c。【6题详解】主旨大意题。根据文章主要内容和第三段的hes made 1,162 donations from his right arm and 10 from his left.可知,本文主要讲述的是harrison因献血挽救了自己的生命,18岁以后的60年里,他献血近1200次,他的右臂捐献了1162次,左臂捐献了10次,挽救了数百万婴儿,故“那个拥有金色手臂的人”是本文的最佳标题,故选d。
29、clearning is so complex that there are many different psychological theories to explain how people learn. a psychologist named albert bandura suggested a social learning theory which shows that observation, imitation (模仿), and modeling play a primary role in this process.in albert banduras opinion,
30、people can learn through observation. observational learning doesnt even necessarily require watching another person join in an activity. we can also learn by reading, hearing, or watching the actions of characters in books and films. however, just observing someone elses actions isnt always enough
31、to lead to learning. your own mental state also plays an important role in determining whether a behavior is learned or not. in addition, though in many cases, learning can be seen immediately when the new behavior is displayed, yet sometimes we can learn things even though that learning might not b
32、e immediately obvious, which means people can learn new information without showing new behaviors.not all observed behaviors are effectively learned. certain requirements need to be related to the observational learning process. for example, you need to be paying attention. also your retention is an
33、 important part of observational learning as you need to pull up information later and act on it during the process. once youve paid attention to the model and kept the information, its time to actually perform the behavior you observed. further practice of the learned behavior leads to improvement.
34、 finally, you have to be motivated to imitate the behavior that has been modeled.social learning theory have many real-world applications. for example, researchers employ it to look into and understand ways that positive role models can be used to encourage desirable behaviors. besides, its also app
35、lied in the field of education, and today, both teachers and parents recognize how important it is to model appropriate behaviors.7. what can we infer about observational learning from paragraph 2?a. its effects on a person tend to be very obvious.b. its effectiveness is determined by the mental sta
36、te.c. its most useful means should be careful watching.d. it doesnt necessarily lead to a change in behavior.8. what does the underlined word “retention” in paragraph 3 most probably mean?a. curiosity.b. creativity.c. memory.d. imagination.9. what should you do to make observational learning success
37、ful?a. learn to be judgmental.b. look for a motivator.c. try to be imaginative.d. focus on the process.10. according to the text, the social learning theory _.a. was doubted at firstb. remains to be testedc. is of practical used. is based on experiments【答案】7. d 8. c 9. b 10. c【解析】本文是一篇议论文。文章主要介绍了心理学
38、家阿尔伯特班杜拉的社会学习理论建议,表明了观察、模仿和建模在学习过程中发挥主要作用。【7题详解】推理判断题。根据第二段的however, just observing someone elses actions isnt always enough to lead to learning. your own mental state also plays an important role in determining whether a behavior is learned or not. 然而,仅仅观察别人的行为并不总是足以导致学习。你自己的心理状态在决定一个行为是否习得方面也扮演着重要
39、的角色。由此可知观察性学习并不一定会导致行为上的改变,故选d。8题详解】词义猜测题。根据语境和第三段的also your retention is an important part of observational learning as you need to pull up information later and act on it during the process. 你的记忆力也是观察性学习的重要组成部分,因为你需要在稍后提取信息并在此过程中采取行动,可知此处的retention意为“记忆力”,相当于memory,另外根据pull up information和常识可知,记忆过
40、程就是对输入信息的编码、存储和提取的过程,故选c。【9题详解】细节理解题。根据第三段的finally, you have to be motivated to imitate the behavior that has been modeled.你必须有动机去模仿已经建模的行为可知,促使观察学习成功你应该去寻找一个激励因素,故选b。【10题详解】推理判断题。根据最后一段的social learning theory have many real-world applications. 社会学习理论在现实生活中有许多应用,可知社会学习理论是实用的,故选c。第二节 七选五(共5小题,每小题2分,满
41、分10分)eyesight plays a very important role in our daily life. every waking moment, the eyes are working to see the world around us. over forty percent of americans worry about losing eyesight, but its easy to include steps into our daily life to ensure healthy eyes. _11_: schedule yearly exams. eye c
42、are should begin early in life. experts advise parents to bring babies 6 to 12 months of age to the doctor for a careful check. the good news is that millions of children now can have yearly eye exams and following treatment, including eyeglasses. protect against uv rays (紫外线). long-term stay in the
43、 sun creates risk to your eyes. no matter what the season is, its extremely important to wear sunglasses. _12_. give your eyes a break. two-thirds of americans spend up to seven hours a day using computers or other digital products. _13_. experts recommend that people practice the 20/20/20 rule: eve
44、ry 20 minutes, take a 20-second break and look at something 20 feet away._14_. as part of a healthy diet, eat more fruits and vegetables each day. vitamins (维生素) c and e help protect eyesight and promote eye health. practice safe wear and care of contact lenses (隐形眼镜). many americans use contact len
45、ses to improve their eyesight. while some follow the medical guidance for wearing contact lenses, many are breaking the rules and putting their eyesight at risk. _15_. otherwise, you may have problems such as red eyes, pain in the eyes, or a more serious condition. a. eat your greens.b. here are fiv
46、e suggestions for a lifetime of healthy eyesight.c. they can properly protect your eyes.d. stay in good shape by taking more vitamins.e. parents usually dont care about their own eyesight.f. always follow the doctors advice for appropriate wear.g. this frequent eye activity increases the risk for ey
47、e tiredness.【答案】11. b 12. c 13. g 14. d 15. f【解析】【分析】这是一篇说明文。文章指出如果不想近视,保持眼睛的良好状态的话,可以遵循5个建议。一、每年检查;二、阻止紫外线照射;三、让眼睛休息;四、多吃点维生素以保证眼睛良好的形状;五、练习安全地佩戴隐形眼镜及其妥善保存。【11题详解】在说明文文体中,第一段一般起到总领全文的作用,接着文章提出了五个保护视力的建议,故第一段中需要一句总起全文的句子,b选项为总结性句子。故b项正确。【12题详解】文中第三段提到可以戴墨镜阻挡紫外线。在段末处需一句总结性语句。c选项中的代词they指代的是前文中提到的sung
48、lasses,故c项正确。【13题详解】文中第四段提到2/3的美国人使用电脑的时间超过了7小时。而文中给出第3个建议是让眼睛休息一下,说明长时间使用电脑对眼睛是有损伤的。g选项中提到的“this frequent eye activity”指的是长时间使用电脑。故g项正确。【14题详解】根据第五段内容,维生素c、e都能保护人们的视力,提高眼睛的力量。可以看出该段的关键词为vitamins,故d项正确。【15题详解】文中最后一段提到“while some follow the medical guidance for wearing contact lenses, many are breaki
49、ng the rules and putting their eyesight at risk.”有一些人会遵守医嘱进行正确地佩戴隐形眼镜,但仍有一部分没有遵守医嘱的人,他们就可能面临视力上的危害。因此要时刻遵守医嘱,故f项正确。【点睛】分析本文的语篇结构,可以知道第一段是文章的主题句,然后接下来各段的语篇结构都是主题句(总)+支撑句(分)(分述主题的具体内容/说明原因/举例证明等)。如第1段最后一句则是对第1段的总结,并且引出余下内容。另外,七选五的解题技巧之一是根据上下文词汇来锁定线索。即:要关注空白前后的名词和动词,然后在选项中查找它们的近义词、反义词、同义词、同类词等。其次是一些专有名
50、词,比如说数词、代词、时间、年代、地点/名称等。如第4题,在第五段中,反复出现了vitamins这一关键词汇,因此很快能从选项中对正确答案进行定位。第三部分:语言知识运用 (共三节,满分55分)第一节 完形填空(共20题,每题1.5分,满分30分)when i was 13 my only purpose was to become the star on our football team. that meant _16_ miller king, who was the best _17_ at our school.football season started in september
51、 and all summer long i worked out. i carried my football everywhere for _18_.just before september, miller was struck by a car and lost his right arm. i went to see him after he came back from _19_. he looked very _20_, but he didnt cry.that season, i _21_ all of millers records while he _22_ the ho
52、me games from the bench. we went 10-1 and i was named most valuable player,_23_ i often had crazy dreams in which i was to blame for millers _24_.one afternoon, i was crossing the field to go home and saw miller _25_ going over a fencewhich wasnt _26_ to climb if you had both arms. im sure i was the
53、 last person in the world he wanted to accept _27_ from. but even that challenge he accepted. i _28_ him move slowly over the fence. when we were finally _29_ on the other side, he said to me, “you know, i didnt tell you this during the season, but you did _30_ .thank you for filling in for _31_.”hi
54、s words freed me from my bad _32_. i thought to myself, how even without an arm he was more of a leader. damaged but not defeated, he was _33_ ahead of me. i was right to have _34_ him. from that day on, i grew _35_ and a little more real.16. a. cheering forb. beating outc. relying ond. staying with
55、17. a. coachb. studentc. teacherd. player18. a. practiceb. showc. comfortd. pleasure19. a. schoolb. vacationc. hospitald. training20. a. paleb. calmc. relaxedd. ashamed21. a. heldb. brokec. setd. tried22. a. reportedb. judgedc. organizedd. watched23. a. andb. thenc. butd. thus24. a. decisionb. mistakec. accidentd. sacrifice25. a. stuckb. hurtc. tiredd. lost26. a. steadyb. hardc. fund. fit27. a. praiseb. advicec. assistanced. apology28. a. letb. helpedc. hadd. noticed29. a. droppedb. readyc. trappedd. safe30. a. fineb. wrongc. quicklyd. nor
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 湖北省新八校协作体2024-2025学年高二上学期12月月考地理试题(解析版)
- 2025河南焦作市孟州市开创人才服务有限公司招聘孟州市公安局看护队员17名模拟试卷有答案详解
- 2025年威海市立医院公开招聘高层次急需紧缺专业技术人才(33人)考前自测高频考点模拟试题附答案详解(突破训练)
- 2025江苏南京白下人力资源开发服务有限公司招聘劳务派遣人员2人(二十四)考前自测高频考点模拟试题参考答案详解
- 租房中介培训知识内容课件
- 2025年济南市章丘区卫生健康局所属事业单位公开招聘工作人员(116人)模拟试卷及答案详解(全优)
- 2025江苏盐城市滨海城安液化石油气有限公司选聘安全总监1人模拟试卷完整答案详解
- 2025春季中国电信实习生招聘考前自测高频考点模拟试题(含答案详解)
- 2025包头市白云鄂博矿区招聘区属国有企业工作人员模拟试卷及答案详解(网校专用)
- 种萝卜课件教学课件
- 无人机操作资格考试全套题库
- 2025新员工三级安全教育考试试题与答案
- 土地调查评估服务方案(3篇)
- 2025广西公需科目考试答案(3套涵盖95-试题)一区两地一园一通道建设人工智能时代的机遇与挑战
- DGTJ08-66-2016 花坛花境技术规程
- DB42∕T 2305-2024 高品质住宅技术标准
- 患者入院健康宣教
- 安全生产内部举报奖励制度
- 法律明白人课件
- 2025至2030垃圾处理单位行业发展趋势分析与未来投资战略咨询研究报告
- 2025至2030中国工业混合式步进电机行业发展趋势分析与未来投资战略咨询研究报告
评论
0/150
提交评论