[语言类考试复习资料大全]公共英语二级分类模拟题阅读理解(一)_第1页
[语言类考试复习资料大全]公共英语二级分类模拟题阅读理解(一)_第2页
[语言类考试复习资料大全]公共英语二级分类模拟题阅读理解(一)_第3页
[语言类考试复习资料大全]公共英语二级分类模拟题阅读理解(一)_第4页
[语言类考试复习资料大全]公共英语二级分类模拟题阅读理解(一)_第5页
已阅读5页,还剩18页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、书山有路勤为径,学海无涯苦作舟。祝愿天下莘莘学子:学业有成,金榜题名!语言类考试复习资料大全公共英语二级分类模拟题阅读理解(一)公共英语二级分类模拟题阅读理解(一)阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。 An office is the Brain of a business. In an office, figures (数字), lists and information are collected and arranged to tell the managers or heads of the business what has happened

2、and what is happening in their shops or factories. Information comes into an office in all sorts of ways, but the main items of information come in regularly. It is part of the job of the clerks to collect, sort out and classify that information and to put it into such a form that it is easily inter

3、preted (说明) and understood. Offices not only collect information but also classify it. This work of collection is common in an office from the sorting of mail every morning to the accountants (会计) work in finding out the final figure for the years profit. Classification always requires the arrangeme

4、nt of the same kind of information in lists or columns. For this work, as in all office work, correctness, accuracy and speed are necessary. These are the essentials of classifying. There is no value, however, in collecting figures which mean nothing. Figures are guides which should help managers ma

5、ke decisions. The interpretation of figures should tell where success or failure lies, where profit comes and where losses occur. On the basis of this information, a choice is made and a series of such choices may make a policy. A firm which has three factories may find, for instance, from its figur

6、es, that one factory is losing money. Then the firm is faced with these choices: a change of manager, a cut in production, an increase in production, or closure (关闭) of the factory. Whichever one of these decisions is taken becomes the policy. A policy means a plan of action. It is clear that a deci

7、sion leading to a policy can only be as good as the information on which it is based. Consequently there is a constant search for more and more exact information on the part of the management, which wants to have all the necessary facts before it can make the best decision. 1. What is the function o

8、f figures in a business according to the passage?A.They provide guides for the managers.B.They are policy choices for the managers.C.They lead to the increase in production.D.They determine the profits of a business.答案:A2. How do clerks deal with the information which comes into an office according

9、to the passage?A.They put the information into computers.B.They make decisions on the information.C.They sort out and classify the information.D.They send the information to the manager immediately.答案:C3. From the passage it can be concluded that office work should be _.A.imaginary and creativeB.pat

10、ient and carefulC.exciting and fastD.accurate and speedy答案:D4. According to the passage, from the valuable figures collected managers can get the following information EXCEPT _.A.where success isB.where failure isC.how to wait for a chanceD.whether to change policies答案:C5. In order to make the best

11、decision, management may ask the office to _.A.give all the necessary informationB.work out a plan of actionC.provide little informationD.make a series of choices答案:A At a summer school in English for Europeans who are studying English, twelve of the students have been invited to take part in the ga

12、me of Twenty Questions. Mr. Green explains the rules. Mr. Green: You all know something about the game, I am sure. You have probably heard this game in the B B C English by radio programs. Perhaps youve heard broadcasts of it here in England. But Id better say a few words about it. I am going to thi

13、nk of something. You are going to try to find what I have thought of. You will be allowed to ask twenty questions. If you find the answer within twenty questions, or in a smaller number, you will win. If you dont, I win. You are not allowed to ask any special questions. You can ask questions that I

14、can answer by Yes or No. You can ask questions with an or in the middle. For example, Is it wet or dry? I shall give you one piece of information. I shall tell you what I am thinking of; the object is either animal, vegetable or mineral. 6. Mr. Green is _.A.one of the twelve European studentsB.the t

15、eacher who teaches the EuropeansC.a European who is studying EnglishD.a person who works for BBC.答案:B7. The students are _.A.going to practise English by playing a gameB.listening to the BBC program on the radioC.trying to answer questions with Yes or NoD.spending their summer holidays in England答案:

16、A8. The game which Mr. Green is talking about _.A.can only be heard on the radioB.can only be played in EnglandC.can only be played by EuropeansD.has been played at least once on the radio答案:D9. Which of the following questions can not be asked in this game?A.Is it green or red?B.Its very cold, isnt

17、 it?C.Where can we find it?D.Can we find it in this room?答案:C10. To win the game, you must _.A.ask twenty Yes or No questionsB.get the correct answer within twenty questionsC.ask more than twenty questionsD.ask special questions答案:B The use of cars is becoming more and more popular in the twentieth

18、century. A large number of the worlds population is now able to buy and use a car. Having a car gives much mobility (活动余地), enabling the driver to move around freely. The owner of a car is no longer forced to depend on public transport (交通) and do not, therefore, have to work in a place near his hom

19、e. Instead, he can choose from a greater variety of jobs and he could change his job frequently. Travelling to work by car is also more comfortable than having to use public transport; the driver can use the heating (取暖设) in winter and the air conditioning in summer to meet his own need and preferen

20、ce. There is no discomfort caused by waiting for trains, buses or underground trains, etc. With the building of good fast motorways long distances can be covered rapidly and pleasantly. For the first time in this century also, many people are being able to enjoy their free time to the full by making

21、 trips to the country or seaside at weekends, instead of being kept in their immediate neighbourhood. This feeling of independence, and the freedom to go wherever you please, is perhaps the greatest advantage of the car. 11. What does the writer suggest about public transport?A.It gives less mobilit

22、y,B.It only works locally.C.It enables a variety of jobs,D.It is becoming more popular,答案:A12. Travelling by buses may be _.A.less comfortable than by underground trainsB.more comfortable than by trainsC.less comfortable than by other public transportD.less comfortable than cars答案:D13. What does the

23、 writer think of having a car of your own?A.It offers lots of advantages.B.It has lots of independence.C.It gives the feeling of freedom.D.It offers free trips.答案:A Few people now remember the sinking of the great passenger ship Colossus exactly sixty years ago. The number of people who were actuall

24、y saved from her was small, and some of those have died in the years since, so that those who are still alive today can be counted on the fingers of one hand. Then you will easily understand why I have been asked to write about that sad day in 1912. The Colossus, then she hit an iceberg in thick fog

25、 in the North Atlantic Ocean, she actually disappeared in less than twenty minutes, taking nearly fifteen hundred people with her. My own life was saved by my youth. Being only a boy of fourteen, I was one of those lucky women and children who, according to custom, were allowed to get away first fro

26、m the sinking ship. The selfless crew packed some sixty of us into a small boat and lowered it into the angry sea. But during the ships last minutes more and more passengers, as their last hope of escaping death, threw themselves wildly into the sea and tried to get on aboard our boat, with the resu

27、lt that it finally turned over and we all found ourselves struggling for our lives in the water. But I was strong enough to swim for three hours in the icy water before a passing ship picked me up. 14. This passage was written in _.A.1912B.1960C.1972D.1982答案:C15. The writer was asked to write the st

28、ory because _.A.he was on another ship nearby when Colossus hit the icebergB.he was only a boy of fourteen when the accident took placeC.he was now the only person alive who had seen the ship sinkD.he was one of those few passengers who were still alive today答案:D16. Which of the following statements

29、 is true according to the passage?A.No more than five passengers were saved.B.The author was seventy-four years old when he wrote about the accidentC.All of those passengers who jumped from the sinking ship died in the water.D.Many of those passengers who threw themselves into the sea got on aboard

30、the boat.答案:B17. Which of the following statements is NOT true according to the passage?A.A small number of people were saved from the ship.B.The authors life was saved because a young man helped him.C.The authors life was saved because he was young and strong.D.A passing ship picked him up at last

31、after he struggled in the sea for three hours.答案:B There are many aspects of the womens liberation movement. Some women agree with all of the goals of womens liberation. They want full equality with men in every aspect of life. In marriage, they want husbands and wives to share all of the work and r

32、esponsibilities of a home and family. In work, they want women and men to have the same jobs and the same chance to succeed. They want women to be paid just as much as men are for the same work. Other women agree with some of the ideas of womens liberation. They want the same pay if they hold the sa

33、me jobs as men. At home, however, they do not expect their husbands to share in the cleaning, cooking, and other household jobs. It is important to remember that the womens liberation movement is not concerned only with concrete issues. The movement is also concerned with attitudes and beliefs. One

34、example of this concern is the issue of a womans identity. A womans identity is what she thinks of herself as a person, who she thinks she is, and what she thinks she can do. Some women do not think they are capable of doing anything important. The womens liberation movement has helped these women i

35、mprove their view of themselves. Many women who are concerned with womens liberation have taken jobs, have helped others, have raised healthy children, and have done many other things to contribute to their communities. They have shown that they are capable of being good leaders and of doing many im

36、portant things. 18. We learn from the first paragraph that _.A.many women in the western countries are out of workB.men and women hold different views on womens liberationC.women are generally paid less than men for the same workD.some women wish their husbands to stay at home and do household jobs答

37、案:C19. Which of the following does NOT seem to be a goal of womens liberation?A.Bills of a family should be paid by men and not by women.B.Men and women share the work at home.C.Women enjoy equality with men in every aspect of life.D.Women can hold the same positions as men.答案:A20. Some strong suppo

38、rters of womens liberation believe that _.A.men and women are different in many waysB.men and women are equal in every wayC.some household jobs can only be done by womenD.men should do more than women答案:B21. The concrete issues are those which _.A.relate to material things or practical problemsB.dea

39、l with social or political problems of the worldC.are concerned with human rights and social developmentD.have nothing to do with marriage, employment, or living standards答案:A22. Ones identity refers to _.A.ones name, sex, age, and nationalityB.who he thinks he is and what he thinks he can doC.who h

40、e is to marry and how they will liveD.what one believes in and how he does something for himself答案:B How many coins have you got in your pocket right now? Three? Two? Or one? With a phonecard you can make up to 200 calls without any change at all. *What do you do with it? Go to a telephone box marke

41、d Phonecard. Put in your card, make your call and when youve finished, a screen tells you how much is left on your card. It costs no extra for the cards, and the calls cost 10p per unit, the same as any other payphone call. You can buy them in units of 10, 20, 40, 100 or 200. *Now appearing in a sho

42、p near you. Near each Cardphone place youll find a shop where you can buy one. Theyre at bus, train and city tube stations. At many universities, hospitals and clubs, restaurants and gas stations on the highway and shopping centers. At airports and seaports. *No more broken payphones. Most broken pa

43、yphones are like that because theyve been damaged. There are no coins in Cardphone to excite thieves interest in it. So youre not probably to find a damaged one. Get a phonecard yourself and try it out. Or get a bigger wallet. 23. The passage is most probably _.A.a warningB.a noteC.an advertisementD

44、.an announcement答案:C24. There are three sections (部分) in the passage .Which section do you think is about why phonecards are good?A.Section 1.B.Section 2.C.Section 3.D.Sections 1 and 2.答案:A25. The last sentence Or get a bigger wallet. means _.A.phonecards are cheapB.you cannot use all payphonesC.thi

45、eves will not break cardphonesD.people do not like carrying much money答案:D26. Choose the right order of the steps under How you use phonecard. a. Put in your phonecard. b. Look at the screen to find out how many calls you can still make. c. Go to the telephone box marked Phonecard. d. Make your call

46、. A.a,b,c,dB.c,a,d,bC.a,d,c,bD.c,d,a,b答案:B Office Hours I am becoming increasingly concerned about the punctuality of certain members of staff and would like to remind all staff that our office hours are from 9:00am until 4:30pm; morning and afternoon breaks are 15 minutes each, and that the lunch b

47、reak ends at 1:30pm. Please note that this time-table must be stuck to by all members of staff. Miss Treadgold Office Manager 12 April 2010 27. The word punctuality probably means _.A.coming lateB.being on timeC.leaving earlyD.time-table答案:B28. The staff are supposed to start work _.A.at 1:30 in the

48、 morningB.at 4:30 in the morningC.at 8:00 in the morningD.at 9:00 in the morning答案:D29. Which of the following statements is true according to this passage?A.All the staff arent late for work recently.B.The manager is not strict with all the staff.C.The staff have to work more than 8 hours a day.D.T

49、he staff can have another 30-minute break besides lunchtime in the midday.答案:A30. Obviously this passage is a _.A.diaryB.letterC.noticeD.speech答案:C If your journey to the UK isnt too great a distance, for example, you are visiting from Europe, you might want to consider a variety of ways of travel.

50、But if your journey is a long one, in terms of speed, comfort and cost, you should probably just look at flights. Flying is the most obvious way to travel to the UK. Costs can vary greatly so the best advice is to shop around and be flexible (灵活的) about dates and airlines. In particular, students, y

51、oung travellers and seniors should be able to get special deals. Prices are generally a bit lower if you travel during the week. From about May to October, costs will be very high with the most expensive months from June to September. Costs will also be very high over Christmas and New Year. You cou

52、ld always travel to the UK by ship, for example, you could choose a crossing on a big tourist ship. This would mean that you arrive in the UK in style and without the discomfort caused by time difference, but any long distance journey by ship will be very lengthy and, of course, very expensive compa

53、red to flying. Another way to get to the UK by water is to travel by ferry (渡轮). And remember that during busy season you will need to book a place for your car in advance. If you are not travelling from too far away, you might want to consider other choices. 31. If you are a tourist from far away,

54、which of the following may be good for you?A.CarB.Ferry.C.Ship.D.Plane.答案:D32. Why should you be flexible about your dates and airlines?A.Because you need best advice.B.Because you may be treated as special guests.C.Because sometimes you can get cheaper tickets.D.Because you do not know about them.答

55、案:C33. From the text we know that _.A.planes are good only for tourists from EuropeB.planes are more comfortable than tourist shipsC.you can drive your own car to the UK if you take a ferryD.you mustnt go to the UK by plane during Christmas season答案:C34. What may be talked about in the part followin

56、g this text?A.Problems of taking a plane.B.Other ways of travel to the UK.C.Reasons for travel to the UK,D.Places near the UK.答案:B As far back as he could remember, Larry had longed to go to Hollywood and become a film star. The young mans hopes for success were broken again and again, however. Holl

57、ywood just did not seem interested. When he first came to California Larry had decided never to give up and return home without success. Therefore, he kept on trying. Someday, he told himself, his big opportunity would come. Larry found a job parking cars for one of Hollywoods big restaurants. His pay was ba

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论