[语言类考试复习资料大全]公共英语二级模拟181_1_第1页
[语言类考试复习资料大全]公共英语二级模拟181_1_第2页
[语言类考试复习资料大全]公共英语二级模拟181_1_第3页
[语言类考试复习资料大全]公共英语二级模拟181_1_第4页
[语言类考试复习资料大全]公共英语二级模拟181_1_第5页
已阅读5页,还剩40页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、书山有路勤为径,学海无涯苦作舟。祝愿天下莘莘学子:学业有成,金榜题名!语言类考试复习资料大全公共英语二级模拟181公共英语二级模拟181第一部分 听力理解第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 1. Whats the problem?A.The man cant drive,B.They are lost.C.The conference is over.答案:B解析W: If you had

2、 listened to me, wed be at the conference, Peter. Moreover, Ill drive.M: I was sure I knew the way there. Now Ill turn around.考点 推断题解析 考查虚拟语气,表示与现实相反的结果。由I was sure I knew the way.可知本题答案为B。2. What is important for them to do?A.Practice together.B.Experience.C.Carry out instructions.答案:C解析M: Have you

3、 done this before?W: No. But if we follow the directions, we shouldnt have any trouble.考点 语义理解题解析 follow the directions与carry out instructions同义。故本题答案为C。3. What does the man mean?A.He didnt have enough money to go to the concert.B.He arrived too late to hear the concert.C.He altered his plans sudden

4、ly.答案:C解析W: If I go to Tokyo, will you meet me there? We can visit my cousins new home.M: Well, I had intended to, but I changed my mind at the last moment.考点 细节题解析 文中男士说他在最后改变了主意。故本题答案为C。4. Which of the following statements is true?A.Martin spoke last but not best.B.Martin spoke last and best.C.Eve

5、n though last, Martin spoke fast.答案:B解析W: What do you think of Martins speech?M: Even though his speech was the last one on the program, it was the best one.考点 推断题解析 本句的意思是:尽管Martin的演讲是节目中的最后一个项目,但他讲的是最好的。故本题答案为B。5. What is the mans problem?A.He cant find his new building.B.He is not accustomed to t

6、he large building.C.He had a bigger apartment before.答案:B解析W: How did you find your new flat?M: Well, its quite nice really, although Im having a hard time getting used to such a big building.考点 语义理解题解析 get used to意为“熟悉,了解”,与be accustomed to同义。故本题答案为B。第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最

7、佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读各个小题;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 1. What does the woman mean?A.He speaks too fast.B.He speaks too slowly.C.He doesnt speak to the point.答案:C解析M: Do you ever know what Harry is talking about?W: Never, he always beats around the bush.考点 习惯用语解析

8、 beat around the bush为习惯用语,意为“不切主题”。故本题答案为C。2. What does the woman mean about Mark?A.He is a thief.B.He is stupid.C.He is honest but capable of making a mistake.答案:C解析M: Do you think Mark took your bike?M: Yes, but I think it was a mistake. Hed never have taken them on purpose. Hes just absent-minde

9、d.考点 推断题解析 女士说Mark不是故意的,只是有点粗心。故本题答案为C。3. What does the man want the woman to do?A.To play the piano.B.To give a performance.C.To sing a song.答案:A解析M: Can you accompany me while I am singing?W: I dont play very well, but I will give it a try.考点 词义理解题解析 accompany意为“伴奏”。故本题答案为A。 (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 4

10、. Who is the woman?A.Lucy.B.Lucys sister.C.Lucys friend.答案:B解析M: Excuse me, are you Lucy?W: No, Im not. Im her sister.考点 细节题解析 对话中提到这位女士是露西的姐妹。故本题答案为B。5. Which class is the woman looking for?A.The computer class.B.The English class.C.The computer and English classes.答案:B解析W: Is this the English clas

11、s?M: It is the computer lab.考点 推断题解析 女士问这里是否是英语教室,男士回答说这里是计算机实验室,可见女士寻找的是 B。故本题答案为B。 (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 6. Where is the man?A.On his way to Turners Street.B.In a bus to Turners Street.C.At the bus stop.答案:A解析 11-14M: Excuse me. Is this road to Turners Street?W: Yes.M: Is it very far from here?W: N

12、o, not very far. About an hours walk.M: Are there any buses going there?W: Oh, yes, but the buses dont come very often. Only about 4 times a day.M: When does the next bus come along?W: Not until haft past seven. You will arrive there if you walk.M: Well, thank you. Id better walk. I cant wait all ho

13、ur and a half for a bus.考点 细节题解析 对话中的男士在问路,他正在去Turners Street的路上。故本题答案为A。7. Why did the man ask the woman the way?A.Because he wanted to arrive at Turners Street on time.B.Because he didnt know where the bus stop was.C.Because he didnt know how to get to Turners Street.答案:C解析 推断题解析 男士由于不知如何才能到达他要去的地

14、方,所以才询问怎样去Turners Street。故本题答案为C。8. How long does it take to get to Turners Street if the man walks?A.About one hour.B.About one hour and a half.C.About half an hour.答案:A解析 语用题解析 Is it very far from here?这是问路程是否遥远的一种询问方式,文中回答的是About an hours walk。故本题答案为A。9. What advice did the woman give to the man?

15、A.She told him to go by bus.B.She told him to walk there.C.She told him to wait for a bus.答案:B解析 推断题解析 根据女士的回答可以推测出她建议男士步行去那儿。 (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 10. Where does the man work?A.In a factory.B.In a hospital.C.On a farm.答案:A解析 15-16M: Oh, yes, we work very hard in our factory.W: So you get up early e

16、very day?M: Well, I live near the factory, so I get up at about 6: 30.W: Do you have breakfast?M: Yes, I have some bread, and a cup of tea. Sometimes I have an egg or two.W: And what time do you begin to work?M: I begin to work at 7:30, and have lunch at about 11:30.考点 细节题解析 对话第一句提到在工厂工作。故本题答案为A。11.

17、 When does be get up? A At about 6:11. BI At about 6:30. C At about 7:30. 答案:B解析 细节题解析 对话中提到了3个时间6:30,7:30,11:30分别为起床,开始工作和吃午饭的时间。故本题答案为B。 (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 12. According to the passage, what is it that almost everyone does on Sunday?A.Reading the Sunday paper.B.Going to church.C.Sleeping late in

18、 the morning.答案:A解析 17-20 Many people go to church on Sunday, but others dont. Many sleep late on Sunday, but most dont. However, almost everyone reads the Sunday paper. Often the paper is waiting outside the door when the family gets up. The newspaper boy has delivered it. The Sunday paper is usual

19、ly very thick. It has many advertisements and many different sections. The adults in the family like the front page, the editorial page, and the world news section. Many men also read the sports pages and the financial pages. Most men dont read the womens pages, but the mother of the family usually

20、does. The womens pages have news about parties and marriages, and advice about food, health, and clothes. Most Sunday papers have comics, which children enjoy. Older people read the death notices, which tell about people who have died during the week. There is something for everyone in the Sunday pa

21、per. 考点 推断题解析 根据.almost everyone reads the Sunday paper可推测出。13. When does the paper come?A.Late in the morning.B.In the afternoon.C.Before families get up.答案:C解析 推断题解析 根据Often the paper is waiting outside the door when the family gets up可推测出C是正确的。14. What do men like to read from the passage?A.The d

22、eath notices.B.Sports.C.Clothes.答案:B解析 细节题解析 男士喜欢看体育新闻,而女人爱好服饰方面的内容,老人关注一些死亡事件。故本题答案为B。15. What kind of news do womens pages have?A.News about parties, clothes and marriages.B.Advice about food and health.C.All of the above.答案:C解析 主旨题解析 短文中告诉我们女人们比较关心晚会、服饰、婚姻以及饮食与健康方面的内容。故本题答案为C。第二部分 英语知识运用第一节 单项填空

23、从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 问题:1. _, we couldnt work in the small room where there is no air conditioner.A.Being a hot dayB.It being a hot dayC.It being hot a dayD.Because the day being hot答案:B解析 独立主格解析 句子的后半部分是主句,有完整的谓语动词couldnt work,前面部分需用非谓语动词形式。因为前后部分的主语不同,前半部分有自己的主语it, 因此用独立主格形式。问题:2. _ are t

24、he days when teachers were looked down upon.A.GoneB.GoC.To goD.Going答案:A解析 系表倒装句解析 正常句序是The days are gone when teachers are looked down upon将系动词gone倒置放在句子开头是起强调作用,强调那些日子已经过去。问题:3. He hurried out of the classroom _ the class was over.A.a moment agoB.the momentC.at the momentD.the moment that答案:C解析 短语

25、辨析解析 B是名词,指“现在,目前,当前”;C指“此刻,正在那时,暂时”,D表示“一就”相当于as soon as,其中that可以省略。问题:4. _ the punishment was unfair, he accepted it without complaint.A.So long asB.Even thoughC.SinceD.While答案:B解析 短语辨析解析 A是连词,表示“只要”;B表示“纵然也是”,大多置于句首;C表示“从那时起,从以来”;D表示“当的时候,虽然,只要”。问题:5. In order not to be disturbed, I spent three h

26、ours _ in my study.A.lockingB.lockedC.to lockD.being locked答案:D解析 动词用法解析 spend + 名词表示“花时间,度过”,例:I spend my spare time reading and fishing这里 lock用被动形式be locked,指自己被自己锁起来。问题:6. -What do you think of the songs? -In fact _ of them sounds beautiful. A.not allB.no oneC.not everyoneD.not every one答案:D解析 部分

27、否定解析 A表示部分否定,跟谓语动词应用复数;B为“谁也不”的意思,用法与nobody相同;everyone指“每一个人都,人人”,修饰人;every one表示“每一个,每个”。问题:7. -Is Mrs White in the office? -Yes, _ she is on duty, she must be there. A.sinceB.untilC.forD.if答案:A解析 词语辨析解析 since表示“因为,既然”,比because意味稍弱,表示的原因大多是彼此已经知道的。since所引导的从句多出现在句首。问题:8. Put on more clothes. You _

28、be feeling cold with only a shirt on.A.shouldB.wouldC.couldD.must答案:D解析 情态动词解析 must be表示肯定的推测,有“一定是,必然”的意思,例:We thought the teacher must be joking问题:9. -Dose Tom do his new job well? - _ his old job. How stupid! I think there is no hope for him. A.No better thanB.Not better thanC.Not so well asD.No

29、as well as答案:A解析 固定搭配解析 no better than表示“与一样,如同”,than后接令人厌恶的事物。问题:10. The news reporters hurried to the airport, only _ the film stars had left.A.to tellB.to be toldC.tellingD.told答案:B解析 固定用法解析 这是一道语境题,only to表示出乎意料地发现。根据句意,记者们被告知明星已经离开,因此tell应用被动形式。问题:11. The _ has become extremely tense. A war cou

30、ld break out any time between the two sides.A.pollutionB.friendshipC.situationD.condition答案:C解析 同语辨析解析 A为“污染”;B为“友情”;C为“状况,形势,局面”;D为“状态,情形,条件,必要条件”。问题:12. Is that a book on farming? If so, I want to borrow _.A.thisB.oneC.itD.the one答案:C解析 代词用法解析 It在这道题中是作宾语,指已提及的事物,前面已经提到过那本书,再提及可以用it代替特指的那本书。问题:13.

31、 The palace was heavily guarded, because inside its walls _.A.where lived the QueenB.lived the QueenC.there lived the QueenD.that lived the Queen答案:B解析 倒装句解析 表示地点的介词短语在句首时句子要倒装。如On the top of the hill stands a little hut问题:14. I was half way back to the cottage where my mother lived _ Susan caught u

32、p with me.A.beforeB.whereC.whenD.that答案:C解析 状语从句解析 做对这道题应先搞清句子结构,where my mother live是补充介绍cottage的从句,when是引导状语从句,指“当的时候”。问题:15. We recognized his voice _ he spoke on the radio.A.whileB.afterC.in caseD.the moment答案:D解析 固定短语解析 the moment(that)表示“一就”,与as soon as有相同用法。第二节 完型填空 阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C

33、和D)中选出能填入相应空白处的最佳选项。 Bringing Art into Hospitals The medical world is gradually realizing that the quality of the 1 in hospitals may play an important 2 to help patients to get better. As 3 of nationwide effort in Britain to bring 4 out 5 the museums and into 6 places, some of the countrys best arti

34、sts have 7 in to change older hospital and to soften the 8 edges of modern buildings. Of the 2500 national health service hospitals in Britain, almost 100 now have very valuable collections of present art in passages, waiting areas and treatment rooms. These recent movements first 9 by one artist, P

35、eter Senior, who set up his studio at a Manchester hospital on northeastern England during the early 1970s. He felt the artist had lost his place in modern society, and 10 he should be enjoyed by a wider audience. A common hospital waiting room might have 11 5 000 visitors each week, what a better p

36、lace to hold regular exhibitions of art! Senior held the first exhibition of his own paintings in the out-patients waiting area of the Manchester Royal Hospital in 1975. Believed to lie Britains first hospital artist, Senior was so much 12 that he was soon joined 13 a team of six young art school gr

37、aduates. The effect is 14 , now in file 15 and waiting rooms the visitors 16 a full view of fresh colors, playful images and restful countyards. The quality of the environment may 17 the used for expensive drugs when a patient is 18 from all illness. A study has shown that 19 who halt a view onto ga

38、rden needed half the number of strong pain killers compared 20 patients who had no view at all or only a brick wall to look at. 1.A.airB.environmentC.placeD.product答案:B解析 词语辨析解析 由第一段可知应为医院环境质量,故选B。2.A.roleB.actionC.wayD.sense答案:A解析 固定搭配解析 由短语play a role in sth.得知答案。3.A.memberB.roleC.partD.a person答案

39、:C解析 固定搭配解析 由短语as part of.作为的部分,得知C为正确答案。4.A.artB.musicC.worksD.books答案:A解析 细节题解析 通过下文得知关于艺术对医疗的作用,故选A。5.A.ofB.forC.toD.in答案:A解析 固定搭配解析 bring.out of为固定搭配。6.A.privateB.hospitalC.waiting roomD.public答案:D解析 细节题解析 通读第二段第二句话,可知D为正确答案。7.A.calledB.been callingC.been calledD.to call答案:C解析 被动语态解析 本题考查被动语态。为“

40、被召集到一起”,故应选C。8.A.hardB.splendidC.shortcomingsD.harding答案:A解析 推断题解析 由soften得知A为正确答案。9.A.movedB.setC.startedD.pushed答案:C解析 词语辨析解析 started更具体,更能强调first。10.A.forB.sinceC.thatD.though答案:C解析 宾语从句解析 前句felt后面接从句应用that引导,两个从句之间用and连接。11.A.so many asB.as many asC.as much asD.same答案:B解析 固定搭配解析 as.as在数字前加强语气。12

41、.A.in demandB.needC.demandD.require答案:A解析 固定短语解析 此题考查短语in demand。B、C、D须用被动语态。13.A.inB.byC.forD.with答案:B解析 被动语态解析 被动语态中动作实施者前用by。14.A.strikingB.struckC.strikeD.being struck答案:A解析 词义辨析解析 此题考查striking的中文意思,“引人注目的”。15.A.hospitalB.museumC.public placeD.passages答案:D解析 推断题解析 由第二段最后一句得知。16.A.lookB.watchC.no

42、ticeD.experience答案:D解析 推断题解析“亲临,亲身经历”与D项吻合,故选D。17.A.increaseB.fallC.reduceD.no答案:C解析 推断题解析 通过前一段,可知艺术对病人康复是非常有好处的,故选C。18.A.recoveringB.restoringC.curingD.healing答案:A解析 词语辨析解析 recover为“恢复”的意思;care和heal为“治疗”的意思;restore指“恢复硬朗或使正常”。19.A.patientsB.peopleC.artistD.visitors答案:A解析 推断题解析 通过本段最后一句得知讲的是病人。20.A

43、.toB.withC.forD.between答案:B解析 固定搭配解析 compare with.意为“与做比较”。第三部分 阅读理解 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。 A We walked so quietly that the nurse at the desk didnt even lift her eyes from the hook. Mum pointed to a big chair by the door and I knew she wanted me to have a seat. While I watched, mouth ope

44、n in surprise, mum took off her hat and coat and gave them to me to hold. She walked quietly to the small room by the lift and took out a wet mop (拖把). She pushed the mop past the desk and as the nurse looked up, mum nodded and said, Very dirty floors. Yes. Im glad theyve finally decided to clean th

45、em, the nurse said. She looked at mum strangely and said, But arent you working late? Mum just pushed harder, each swipe (拖) of the mop taking her farther and farther down the hall. I watched until I couldnt see her and the nurse had turned back to write in the big book. After a long time mum came b

46、ack. Her eyes were shining. She rapidly put the mop back and took my hand. As we turned to go out of the door, mum nodded politely to the nurse and said, Thank you. Outside, mum told me: Dagmar is fine. No fever. You saw her, mum? Of course. I told her about the hospital rides, and she will not expe

47、ct us until tomorrow. Dad will stop worrying as well. Its a fine hospital. But such floors! A mop is no good. You need a brush. 1. When she took a mop from the small room what mum really wanted to do was _.A.to clean the floorB.to please the nurseC.to see a patientD.to surprise the story-teller答案:C解

48、析 细节题解析 从文章最后三段得知:妈妈从小屋子拿拖把去拖地的目的是想去看望一位病人。2. When the nurse talked to mum she thought mum was a _.A.nurseB.visitorC.patientD.cleaner答案:D解析 细节题解析 从文章第一段最后一句及第二段得知:护士对妈妈说话时她认为妈妈是一位清洁工。3. After reading the story what can we infer about the hospital?A.It is childrens hospital.B.It has strict rules abou

49、t visiting hours.C.The nurses and doctors there dont work hard.D.A lot of patients come to this hospital every day.答案:B解析 推断题解析 从整篇文章来看,妈妈之所以假装清洁工去拖地来探视病人,说明医院对探视病人的时间要求很严格。4. Why did mother go to see Dagmar in the hospital?A.To give her some message about dad.B.To make sure her room was clean.C.To

50、check that she was still there.D.To find out how she was.答案:D解析 推断题解析 从文章第五段Outside,mum told me:“Dagmar is fineNo fever可以得知妈妈是去医院看她身体怎么样了。5. Which of the following words best describes mum?A.Polite.B.Patient.C.Changeable.D.Clever.答案:D解析 总结题解析 从整篇文章推理来看,妈妈是很聪明的,因为护土监督不让去看病人,她假装清洁工去拖地,从而看到了病人,达到了想要的结果

51、。B Most of the animals have little connection with animals of a different kind, unless they hunt them for food. Sometimes, however, two kinds of animals come together in a partnership (伙伴关系) which is good for both of them. You may see some birds sitting on the backs of sheep. This is not because the

52、y want a ride, but because they find easy food in the parasites (寄生虫) on sheep. The sheep allow the lairds to do so because they move the cause of discomfort. So although they can live without each other, they do better together. Sometimes an animal has a plant partner. The relationship develops unt

53、il the two partners can not live without each other. This is so in the corals (珊瑚) of the sea. In their skins there are tiny plants which act as dustmen, taking some of the waste products from the corals and giving in return oxygen which the animal needs to breathe. If the plants are killed, or are even prevented from receiving light so that they cannot live normally, the corals will die. 1. Some birds like to sit on a sheep because _.A.they can eat its parasitesB.they enjoy travelling with the sheepC.they depend on the sheep for e

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论