[语言类考试复习资料大全]公共英语二级真题2008年03月(无听力)_第1页
[语言类考试复习资料大全]公共英语二级真题2008年03月(无听力)_第2页
[语言类考试复习资料大全]公共英语二级真题2008年03月(无听力)_第3页
[语言类考试复习资料大全]公共英语二级真题2008年03月(无听力)_第4页
[语言类考试复习资料大全]公共英语二级真题2008年03月(无听力)_第5页
已阅读5页,还剩27页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、书山有路勤为径,学海无涯苦作舟。祝愿天下莘莘学子:学业有成,金榜题名!语言类考试复习资料大全公共英语二级真题2008年03月(无听力)公共英语二级真题2008年03月(无听力)第一部分 听力理解(略)第二部分 英语知识运用第一节 单项填空 从A、B、C、D四个选项中,选出一个能填入空白处的最佳选项。 问题:1. The first pair of trousers did not fit and he asked the shop-assistant to show him _ pair.A.someB.oneC.otherD.another答案:D解析 本题考查代词用法。some表示“一些,

2、某一”,是个不确定的概念;one表示“一个,一件,一份”;other表示“另外,其他”;another表示“另一个,另一份”。根据句意“第一条裤子不合身”,顾客应该是让店员拿同类裤子的另一条。答案为D。知识拓展 注意fit和suit均可为动词表示“适合”,但是前者一般表“大小和尺寸”等的“适合”,而后者则表示“颜色和式样”等的“适合”。另外,pair作主语谓语应用单数。问题:2. I quickly answered your letter, for, if I delayed, you _ I was not concerned about your difficulties.A.had t

3、houghtB.thoughtC.would thinkD.were thinking答案:C解析 本题考查虚拟语气。句中讲的是过去的事情,应该选用would+动词原形。句意为“我很快给你回了信,因为如果推迟了,你就会认为我对你的困难漠不关心。”知识拓展 虚拟语气基本结构:虚拟条件句可分为两类:一类是叙述与现在事实相反的情况,一类是叙述与过去事实相反的情况。另外还有一类用于推测将来的情况,也称为推测条件句。其结构如下 (would有时可以换用should,could或might)。(1)与现在事实相反:条件从句为If I(we,you,he,she,it,they)+动词过去式(be动词的过去

4、式一律用were),结果句用I(we,you,he,she,it, they)+would+动词原形。(2)与过去事实相反:条件从句为If I(we,you,he,she,it,they)had+过去分词,结果主句用I(we,you,he,she,it,they)+would +have+过去分词。(3)与将来时间相反:条件从句一般有三种形式。一般过去式、were+不定式、should+动词原形,结果主句为would (should)+动词原形。问题:3. The police are anxious to hear from anyone who _ know the missing wom

5、an.A.canB.mayC.mustD.will答案:B解析 本题考查情态动词的用法。can表示“可以,可能”,表示可能时多用于否定句和疑问句;may表示“可能”;must表示“一定,可能”;will表示“将要,主观意愿”。根据句意,警察应该是希望收到可能了解那名失踪女人情况者的来信。问题:4. Doctor, I cant come to see you next Monday. _. Come and see me whenever you have time.A.Never mindB.Come onC.Go aheadD.Not at all答案:A解析 本题考查情景交际用语。com

6、e on和go ahead都有“鼓励对方继续做某事”的意思; not at all表示“不用谢”;只有A意为“不要紧”,可表安慰。问题:5. If you read a book word by word, you often fail to get the main idea of what youre reading and soon forget what you _.A.are readingB.were readingC.have been readingD.had reading答案:C解析 本题考查时态。句意为“如果你逐字读书,你往往不能领略到自己所阅读内容的中心思想,而且会很快

7、遗忘掉你已经读过的内容。”根据题意,答案为C。问题:6. The building was completed two months ahead of time, _ is something we had not expected.A.itB.thatC.whichD.what答案:C解析 本题考查非限制性定语从句的用法。整个句子作先行成分时,只能用which作为非限制性定语从句的引导词来代前面的句子。问题:7. It is no use asking the children to keep quiet. They cant help _ noise.A.makeB.to makeC.ma

8、kingD.made答案:C解析 本题考查固定表达。cant help doing sth意为“情不自禁做某事”,相当于“cant help but do sth。根据句意“根本不可能让孩子们保持安静,他们会禁不住吵吵嚷嚷。”所以答案为C。问题:8. Newly married couples are usually good listeners but become _ as the years go by.A.poorB.poorerC.poorestD.less poor答案:B解析 本题考查形容词比较级的用法。根据句意“新婚夫妇通常是很好的倾听者,但是随着时间的推移,他们会在这方面做得

9、越来越差劲。”答案为B。问题:9. Perhaps it will be a long while _ Donald comes back from New York. Dont wait for him.A.whenB.thatC.sinceD.before答案:D解析 本题考查连词的用法。when表示“当的时候”,表示两个事情同时或者几乎同时发生;since表示“自时候以来”;before表示“在之前”。根据句意“唐纳德也许还需要很长时间才能回来,不要等他了”。答案为D。问题:10. The countrys first fast food chain has _ opened about

10、 130 stories since it entered the market in 1990.A.so farB.in the endC.year by yearD.sooner or later答案:A解析 本题考查时间状语的用法。so far表示“到目前为止”,相当于up to now,表示从过去的某个时间开始一直到现在;in the end表示“最后”;year by year表示“年复一年”;sooner or later表示“迟早”,表示整个事情一定会发生,只不过是时间问题。句意为“这个国家的快餐连锁店到目前为止已经开设了约130家分店。”根据题意。答案为A。问题:11. Due

11、 to a sudden change in weather, the match has been _ until next Monday.A.put downB.put onC.put upD.put off答案:D解析 本题考查动词短语的用法。put down意为“记下,写下,放下和镇压”;put on意为“把放上去”;put up意为“建造,供住处,张贴,举起和留宿”;put off意为“推迟和延期”。这里只有D符合题意。知识拓展 更多有关put的短语:put aside“把放在一边”, put away“把收起来”,put forward“提出建议”,putout“放出,生产,熄灭,

12、关掉”,put together“把放在一起”,put up with“容忍”, put through“接通(电话)”。问题:12. John got caught by the police _ at 160 km an hour.A.to driveB.drivingC.to be drivingD.drove答案:B解析 考查动词的固定用法。catch sbdoing sth意为“抓住某人正在做某事”。知识拓展 look at/see/hear/notice/find/feel等动词或动词词组后均可接现在分词表示正在进行,接动词原形表过程。问题:13. Often away _ bus

13、iness trips, Kathy has grown tired of traveling.A.forB.inC.withD.from答案:A解析 考查介词搭配。away for表示“因原因离开”;away with表示“抛弃”;away from表示“远离”。on a business trip说法也可以。问题:14. The number of mobile phones being used around the country has now _ ten million.A.roseB.reachedC.raisedD.arrived答案:B解析 本题考查动词的用法。rise表示“

14、上升,增长”,是不及物动词;reach表示“达到”,是及物动词;raise表示“提高,升高”,是及物动词,以人作主语;arrive表示“到达某地”,是不及物动词。问题:15. Miami is _ place for girls who like to live life to _ full.A./; theB.a; aC.the; /D.the; the答案:D解析 本题考查冠词的用法。place是可数名词单数形式,单独用时其前面应该有冠词。to the full是固定搭配,它的意思是“完全地,充分地”。本题如有ato the full也可以。第二节 完型填空 阅读下面短文,从短文后所给的(

15、A、B、C、D)三个选项中选出能填入相应空白处的最佳选项。 Dad loved children and always wanted a 1 family. Eventually (最终), he got what he wanted 2 there were twelve children in the family. Without fail, he would show us off to visitors. Once, Dad 3 presented the first three children in the family, Anne, Mary and Ernestine, to

16、 some visitors. Then he picked up the fourth child, Martha, and said, And this is our 4 model, complete with all the improvements. And dont think that this is all; were 5 the 1951 model some time next month. But what he 6 most was taking us out for a drive in the car. Just the 7 of all of us would c

17、ause people to 8 their houses. On one occasion (场合) a man in a village we were passing through shouted 9 that he had seen eleven people in our car, not 10 Mum and Dad. 11 , Dad called out over his shoulder, You 12 the second baby up from the front here, Mister. Dad told us this joke, 13 we were not

18、sure then whether he was telling us the 14 Mum, who was a psychologist (心理学家), once went to give a lecture and left Dad in charge of the 15 . When Mum returned, she asked him if everything had run 16 . He said that everything was fine 17 one of the children had been taught a lesson because he had be

19、en 18 . When he pointed at the child that had been 19 , Mum looked at him calmly and said, That is not one of ours, dear. He 20 next door. 1.A.richB.lovelyC.closeD.large答案:D解析 细节题。根据上下文,文中说家中有12个孩子,因此一定是个大家庭。2.A.althoughB.butC.besidesD.for答案:D解析 细节题。考查上下文逻辑关系中的连词。although“虽然”,表转折;but“但是”,表转折;besides

20、“另外”,表递进;for“因为”,表原因。3.A.surprisinglyB.nervouslyC.kindlyD.proudly答案:D解析 surprisingly表示“令人吃惊地”;nervously表示“紧张地”;kindly表示“友好的,好心的”;proudly表示“骄傲地,自豪地”。根据上下文,爸爸喜欢孩子,当然会以孩子为自豪。4.A.prettyB.littleC.lastestD.youngest答案:C解析 pretty表示“漂亮的,美丽的”;little表示“小的,年幼的”;latest表示“最新款的,最新的”;youngest表示young的最高级,意为“最小的”。这里l

21、astest更为符合题意。5.A.orderingB.sellingC.expectingD.improving答案:C解析 order表示“订购”;sell表示“出售”;expect表示“期待、预期,要生孩子”;improve表示“改进,提高”。expect更符合原文句意。6.A.hatedB.enjoyedC.caredD.bothered答案:B解析 hate表示“恨、讨厌”;enjoy表示“喜欢”;care表示“关心,在意”;bother表示“打扰”。根据文意,爸爸应该是很喜欢带孩子去兜风。所以答案为B。7.A.sightB.soundC.groupD.gathering答案:A解析

22、sight表示“景象”;sound表示“声音”;group表示“小组”;gathering表示“集合”。这里sight更符合题意。8. A. hide B. run away fromC. leave D. pour out of答案:D解析 hide表示“隐藏,藏匿”;run away“表示逃离”;leave表示“离开”;pour out of表示“潮涌般地出来”,更能表现这一家人坐着一辆车的景象。所以答案为D。9.A.crazilyB.excitedlyC.curiouslyD.directly答案:B解析 crazily表示“疯狂地”;excitedly表示“兴奋地”;curiously

23、表示“好奇地”;directly表示“直接地”。10.A.countingB.namingC.showingD.reaching答案:A解析 上文中提到那个人看到一辆车中坐着11个人,那应该在计数,即,不计大人就有11口。所以答案为A。11.A.ImmediatelyB.CarefullyC.AnnoyinglyD.Easily答案:A解析 immediately表示“当即,立刻”;carefully表示“认真地,细致地”;annoyingly表示“令人厌烦地”;easily表示“很容易地”。12.A.sawB.missedC.changedD.carried答案:B解析 see表示“看见”;

24、miss表示“错过”;change表示“改变”;carry表示“搬,带”。上文提到这一家有12个孩子,显然是他数漏了一个孩子。13.A.soB.sinceC.thoughD.even答案:C解析 so“因此”,表示某种行为产生的结果;since“因为,由于”,表示原因;though“虽然但是”,表示转折;even“甚至”,不能接从句,接从句必须与if或though搭配,表示“即使”。14.A.truthB.storyC.experienceD.accident答案:A解析 tell sbthe truth表示“告诉某人实话”。15.A.officeB.houseC.studentsD.acti

25、vity答案:B解析 上文中提到妈妈要出去演讲,因此一时不能照顾家庭,家只有留给爸爸来管理。16.A.outB.wildC.smoothlyD.quickly答案:C解析 run out“用完了”;wild作为形容词,run wild可以表示“乱作一团”;smoothly“顺利地,流畅地”;quickly“迅速地,马上”。根据上下文,C为最佳答案。17.A.even ifB.apart fromC.so thatD.except that答案:D解析 even if“尽管”,表示让步关系;apart from“除了”,要接名词或名词性词组;so that“结果是”;except that“除了

26、”,后面接从句。18.A.troublesomeB.carelessC.activeD.quiet答案:A解析 troublesome表示“调皮的,令人讨厌的”;careless表示“粗心大意的”;active表示“好动的,活泼的”;quiet表示“沉静的,安静的”。19.A.foundB.caughtC.punishedD.attacked答案:C解析 上文中提到其中一个孩子由于调皮被教训了一顿,因此此处应该是那个“受到惩罚”的孩子。20.A.goes toB.belongs toC.worksD.plays答案:B解析 go to表示“去某地”;belong to表示“属于”;work表示

27、“工作”;play表示“玩”。第三部分 阅读理解 阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中选项中选择最佳选项。 A Is staring at a big, white wall during class making you feel dull? If you have ever walked past math teacher Mr. Kelleys room, you may have noticed how cheerful it is throughout the year. One thing that makes his classroom so much fun

28、is the celebrity (名人) pictures on his front wall. Kelleys students have been writing to celebrities from across the nation asking for a photo and a few words of advice. It really takes a lot of time and money, Kelley said. First, Kelley and his students make a list of all the celebrities to whom the

29、y want to write. Once a student picks a star, Kelley looks them up in his book of addresses to see if he can write to that person. Writing to the stars takes a lot of time because he has to personalize each letter, print them out, and address them. In the letter, Kelley asks the celebrity to send hi

30、s classes a picture with some advice he or she would give to todays youth. Kelley takes up a collection in all of his classes and asks each student to contribute (捐) ft dollar to pay for the postage. Once Kelley mails off all the letters, the fun really begins. So far he has gotten back about 20 let

31、ters and pictures. The only thing that isnt cool is when the celebrity sends the picture back with no advice on it, which is my entire purpose in doing this, said Kelley. When he gets at least three pictures returned, he lets his classes guess who the three stars are. He keeps score of how many cele

32、brities each class has guessed. Jason Bryant, a student, said, Its become a contest(竞赛) between the classes to see who can guess the most stars, and its really fun. 1. What is the text about?A.Celebrities sending photos to Kelley.B.Celebrities giving advice to students.C.Kelley and his classes writi

33、ng to celebrities.D.Kelley inviting celebrities to his classes.答案:C解析 主旨题。从文章整体看,作者叙述了凯勒及其授课班级的学生给名人写信的经历。2. The phrase to personalize each letter (Line 1, Para.3 ) means_.A.to print out each otherB.to personally send out each otherC.to find the address of each celebrityD.to make the letter suitable

34、 for a particular star答案:D解析 细节题。从文章第二段可知,凯勒不但要把发给明星的信件打印出来,写出邮寄地址,还要在每封信中写出他和他学生们的请求。由此可知,他要使每一封信都具有针对性。3. Who pays to send out letters?A.Kelley himself.B.Kelleys students.C.The contest organizer.D.Jason Bryant.答案:B解析 细节题。文章中的最后一段第一句提到凯勒要求他班级的每一个学生都要捐出一美元用于支付邮费,由此可知,是学生们出的钱交的邮费。4. What is Kelleys m

35、ain purpose of writing the letters?A.To educate his students.B.To have pictures for his office wall.C.To improve his students letter writing skills.D.To help his students know more about the celebrities.答案:A解析 细节题。根据文章中最后一段凯勒所说,这些名人回信都会附有照片,但是照片上却没有箴言,其实要求箴言才是他们的真正目的。因此,凯勒写信本想请求这些名人给当代的青年们提出一些劝勉的话,用

36、于教育他的学生。5. According to Jason Bryant, they find a lot of fun inA.studying mathB.reading repliesC.the name-guessing gameD.receiving pictures from celebrities答案:CB As you know, being green means that you care about the environment (环境) and that you do what you can to help the Earth. Recycling (回收利用) p

37、aper and cans, reducing waste, and protecting wildlife are all examples of green activities. This special green issue of National Geographic Kids is devoted to environment. In fact, youre being green simply by reading it. When youre finished, youll know a lot of things you probably didnt know at all

38、. And youll be a greener citizen with a strong sense of environmental protection. In this issue(一期杂志) you will discover how you can help the Earth face its five biggest environment problems. Animal behavior specialist Jane Goodall shares new ideas about how you can help wildlife. Answer actor Leonar

39、de DiCaprios call to action to help the environment. Just how green are you? Answer actor questions on Page 10 to find out. You may win a trip to Orlando, Florida. And theres a special pullout poster to hang on the wall. 1. The writers main purpose in writing this text is to _.A.persuade the reader

40、to waste lessB.explain the meaning of the word greenC.encourage people to buy this issueD.call on people to protect the environment答案:C解析 主旨题。文章的第一段叙述了什么是绿色环保,什么样的活动才是绿色环保的。第二段讲这期专刊对于绿色环保的特别之处,就是只要你阅读了它,你就为保护环境贡献了一份力量,因为你会了解许多以前不知道的事情,知道了如何做才能变成一个好公民。2. This issue is called green because of _.A.the

41、subject discussedB.the color of the pullout posterC.the kind of paper used for the magazineD.the wild animals mentioned in the issue答案:A解析 细节题。根据第二段第一句,这期特刊是专门讨论环境的,可知这期杂志之所以成为绿色环保就是因为主题是绿色环保。3. In this issue, we may probably find an article about _.A.how to travel to FloridaB.a role Leonardo played

42、 in a filmC.new methods of feeding animalsD.how to protect wildlife答案:D解析 推理题。根据第三段第二句可知读者在这期杂志里可以看到保护野生动物的文章。C Millions of Americans survive (生产) in low-paying jobs. The Working Poor (319 pages), by David Shipler, a Pulitzer-winning former reporter, shows just how barely they get by. In his tour ar

43、ound the world of low-paying jobs, Shipler describes a kind of domino model of a downward cycle. Poor housing can worsen a childs illness, which leads to a call for a doctor, which results in a medical bill that cannot by paid, which ruins a credit record, which raises the interest rate on an auto l

44、oan (贷款), which results in the buying of a used car, which causes a mother to be late for work, which limits her pay raise and earning ability, which keeps her to poor housing, which worsens the illness, and so on. What Shipler aims to do in the book is to produce a picture of all of those dominoes

45、at once, the problems that keep the working poor on the edge of household disaster (灾难). As the conditions for the lowest-paid workers keep worsening, he writes, the low-paid employees have been testing the American belief in hard work. To those who dont quite make it from paycheck to paycheck, conv

46、enience stores in poor neighborhoods lend money at interest rates of about of 20% for a two-week loan. If that cant be repaid, its gladly rolled overfor another 20%. In the space of a few months, he or she owes twice as much in interest as he borrowed. Shipler doesnt place all the blame on society.

47、The people he meets often lack the soft skills that employers require, like showing up on time, following directions, even knowing how to comb their hair. To be sure, they need better schools and medical care, but they also need to know better than to use their hard-earned checks to get drunk and di

48、sorderly, or go in for ill-advised sex and foolish spending. 1. The main purpose of this text is to _.A.show how the poor can improve their living conditionsB.discuss the reasons why many Americans are poorC.introduce David Shipler s book about the poorD.describe how a reporter has become a writer答案

49、:C解析 主旨题。文章整体都在讲希普勒写的这本书的内容,揭示了穷人如何在贫穷这个多米诺模式里一直贫穷的过程和原因,并提到了希普勒提出的改变穷人贫穷现状的建议措施。2. In the text, the sufferings of the poor are described as _.A.one misfortune leading to anotherB.being the result of unemploymentC.caused by the lack of social careD.becoming more widespread答案:A解析 细节题。根据文章第二段的叙述可知,穷人的

50、一个不幸的生活际遇会导致下一个不幸的生活际遇,这是一个循环往复的过程,穷人很难逃脱出来。3. We may infer from the text that the American belief in hard work is that _.A.one can improve ones life by working hardB.one should work hard and play hardC.one should improve his soft skills at workD.one can prove himself useful through hard work答案:A解析

51、推理题。根据全文,穷人一直贫穷,他们陷入了一种贫穷的多米诺模式,虽然他们一直辛勤工作,但是他们仍然很难从贫穷中逃脱出来,这对美国人的信仰造成了一种危机。因此美国人对劳动的信仰应该是通过辛勤劳动,他们就能摆脱贫困,实现由穷变富的美国梦。4. The convenience stores in poor neighborhoods have _.A.helped the poor out of their difficultiesB.made the poor people even poorerC.provided an unnecessary serviceD.shown interest i

52、n training the poor答案:B解析 推理题。根据第四段,穷人区的便利店会给那些人不敷出的穷人放出一些为期两周的高利贷,如果他们不能到期还款他们可以续贷,但是高额的利率没有降低;久而久之,穷人借的高利贷利息数额就同当初的借款一样多。因此,这些穷人变得越来越穷。5. It can be learned from the text that _.A.poor people are more careful with moneyB.low-paid people have their own faultsC.poor people are exploited by the societ

53、yD.soft skills are more important than hard skills答案:B解析 推理题。根据文章最后一段,虽然穷人需要社会在教育和医疗保障上给予帮助,但是穷人本身也要注意生活节俭,不能用血汗钱去做不理智的事情,因此,穷人本身也存在一些缺点。D When Charles Darwin explained evolution (进化), the process he saw was natural selection (选择). It turns out human selection can also cause plants to evolve. Take t

54、he case of the snow lot us, a rare (稀小的) plant that grows only high up in the Himalayas. Researchers have discovered that type of the plant has been becoming smaller over timethe one people like to pick. A type of snow lotus called Saussurea Laniceps is used in Tibetan and Chinese medicine and is in

55、creasingly demanded by tourists. The largest plants are picked, and that occurs during their only flowering period. The result is that only smaller, unpicked plants go to seed. Selection caused by human beings is a powerful force, according to some scientists. They studied the plants picked over time and also compared the snow lotuses growing in heavily harvested areas with those found in places where people rarely pick

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论