版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、书山有路勤为径,学海无涯苦作舟。祝愿天下莘莘学子:学业有成,金榜题名!语言类考试复习资料大全剑桥商务英语初级模拟104剑桥商务英语初级模拟104READINGPART ONE问题:1. Do not expose the unit to rain or moisture.A.This equipment should be placed in a dry place.B.It does not matter if the unit is cleaned with a wet mop.C.It can only be used in a sunny day.答案:A问题:2. Warning:
2、Nibbletreat Biscuits Packets of this product dated 01-30 June have been withdrawn for health reasons. For a refund, bring your receipt. You can get a refund if A.you show your receipt.B.you return the biscuits to the store.C.the biscuits made you ill.答案:A解析 从文中关键词“For a refund, bring your receipt.”可
3、知只有带收据才可以。问题:3.A.Worldwide distributors looking to expand are needed for hi-tech products.B.Distribution company requires new hi-tech products to meet customer demand.C.Established distribution company for hi-tech products offers generous commission to sales staff.答案:A问题:4.A.Wei Yu should re-apply f
4、or his training course at a later date.B.There may not be enough money to pay for Wei Yus course.C.Human Resources cannot confirm which training course Wei Yu should take.答案:B问题:5. YEAR PROJECT 2001 $600,000 2002 $300,000 2003 $900,000 Profits increased by $ 600,000 in _A.2001B.2002C.2003答案:C解析 该题是对
5、利润增长额这个概念的考查。题干意思为:在哪一年利润增长了60万美元。通过简单的减法计算就可以算出正确答案。故选C。PART TWOFunctions of a Property Management Company A. Property law and regulations B. Inspection reports C. Dealing with emergency calls and tenant problems D. Rent Collection E. Tenant Screening F. Local Knowledge G. Marketing expertise H. Pr
6、operty evaluation 1. Kevin Brown needs advice on how to best market his properties so they are rented in the quickest time possible.答案:G解析 题干意为:Kevin Brown需要营销建议以便能够以最快的速度将他的房产出租出去。根据关键词“营销”可以确定Kevin Brown需要房产营销方面的经验,故答案为G项“营销技能”。2. Robert Edwards needs records before, during and after a tenancy to
7、keep track of problems with his property.答案:B解析 题干意为:Robert Edwards需要租赁前、租赁时和租赁后的情况记录以便追踪发现房产存在的问题。可推知Robert Edwards需要房产租赁前、中、后期各段的检查报告,而不是作为租房者而存在的问题,可以排除C项“处理紧急电话和租房者问题”,而B项“检查报告”符合题意,故答案为B。3. Miranda Carr has just let her properties and wants to make sure whether she is in compliance with the loc
8、al, state and federal rules and regulations.答案:A解析 题干意为:Miranda Carr刚刚出租了她的房产,想知道自己的行为是否与当地、州以及联邦政府的规章制度相符。由此可知Miranda Carr需要的是涉及房产的法律法规咨询,根据题干关键词property和rules and regulations,很容易在原文中锁定A项“房产法律法规”。4. Paul Bekiaris needs help to find out if a tenant is suitable to rent from him.答案:E解析 题干意为:Paul Bekia
9、ris需要帮助以确定某人是否为合适的租房者。可推知Paul Bekiaris需要对潜在租房者实际情况进行核查以筛选出最适合的租房者,故原文中E项“客户筛查”为正确答案。5. Kathleen Smith will be abroad for a year and wants to have the rent of his property collected on time.答案:D解析 题干意为:Kathleen Smith要出国一年,她想找人按时帮她收取房租。本题干关键词明显,为“收取房租”,故直接确定答案为D项“房租收缴”。PART THREE A. B. C. D. E. F. G.
10、H. 1. Although Laptop sales started higher than Mobile phones sales, it lost that leading position when both dipped in the middle of the period.答案:D考点 尽管笔记本电脑在开始的时候,销量比移动电话好,但在中间时期两者都下降,笔记本的销量失去了领先地位。解析 从8幅图来看,图B和D所显示的都是开始时笔记本的销量比移动电话好,但根据题意,笔记本的销量在第三年低于移动电话销售量,符合条件的只有图D,所以D项正确。2. Mobile phones sale
11、s and Laptop sales reached their peak in the middle of the period, but Laptop sales declined more sharply at the end.答案:C考点 移动电话销售量和笔记本电脑的销售量在中期都达到了顶峰,之后笔记本电脑的销售量降得更猛烈。解析 从8幅图来看,图C和F所显示的都是两种商品在三年内的销售量在中期都达到了顶峰,但根据题意,之后笔记本电脑的销售量少于移动电话的销量,符合条件的只有图C,所以C项正确。3. While both Mobile phones and Laptop sales r
12、ose throughout the period, Mobile phones sales saw their greater increase in the middle year.答案:H考点 移动电话销售量和笔记本电脑的销售量在三年中都呈上升趋势,但移动电话的销量在中期升得更快。解析 从8幅图来看,图B和H所显示的都是两种商品在三年内的业绩一直持续走高,但根据题意,移动电话的销量升得更快些,符合条件的只有图H,所以H项正确。4. Both Laptop and Mobile phones sales dipped in the middle of the period, with th
13、e Laptop always achieving fewer sales than the Mobile phones.答案:G考点 移动电话销售量和笔记本电脑的销售量在中期都处于低谷,在这之后笔记本电脑的销售量没有移动电话的销量高。解析 从8幅图来看,图A、D和G所显示的都是两种产品在中间时期处于低迷时期,但根据题意,第三年移动电话的销量要高于笔记本电脑的销售量,符合条件的只有图G,所以G项正确。5. Mobile phones sales fell from their early high point to equal Laptop sales, and both then remai
14、ned level at the end of the period.答案:E考点 移动电话的销量从开始的高点下降,和笔记本电脑的销量保持一致,直到最后。解析 从8幅图来看,图D和E所显示的都是两种商品的销量在一段时间后业绩相同,但根据题意,在达到相同业绩后这种状态一直持续下去,符合条件的只有图E,所以E项正确。PART FOUR 1. This is the first year that Loyalty customers are paying less for their house insurance. _A.RightB.WrongC.Doesnt say答案:B2. Insurin
15、g a house with Loyalty will be at least four per cent cheaper than last year. _A.RightB.WrongC.Doesnt say答案:B3. Loyalty is performing in a different way from other insurance companies. _A.RightB.WrongC.Doesnt say答案:A4. This year, Loyalty has had the lowest number of claims ever recorded. _A.RightB.W
16、rongC.Doesnt say答案:C5. Loyaltys car insurance is currently the cheapest available. _A.RightB.WrongC.Doesnt say答案:C6. It is Loyaltys policy to share its success with its customers. _A.RightB.WrongC.Doesnt say答案:A7. Malcolm Broad says that Loyaltys business started to grow last year. _A.RightB.WrongC.
17、Doesnt say答案:BPART FIVE Chief Executives Report Bennetts has remained the regions leading catalogue retailer in last twelve months. The company had distributed around five million catalogues, a figure which is unchanged from the previous year, and we now have 98 stores, an increase of twelve. As was
18、 widely reported in the media, merger negotiations with another catalogue retailer ended without mutual agreement. It is true that this has been a difficult year, with a fall in trading profits, largely resulting from weaker consumer spending, but not helped by disappointing productivity levels in t
19、he stores. It is also a cause of worry that production costs are continuing to rise. However, changes in the way we deliver to stores have led to considerable savings. With the aim of improving customer service and shopping convenience, we have introduced a number of new services in the last twelve
20、months. Shopping by internet was added to the existing telephone ordering facility, and the initial response to this has been good. In stores, there are now information screens for customers to check the availability of goods they want to purchase. Together with other existing systems, it will reduc
21、e queues and tell store customers when their orders are ready for collection. Thus far, this is giving positive results. Another change has been the placement of the traditional and modern catalogues with in a single catalogue. As a result, customers who used the Modern catalogue now have over 30% m
22、ore products to choose from, despite us dropping the less popular lines. Annual printing costs already show the benefit of this move, and sales are expected to start growing within the next year. We have to change our plans for the coming year. It is clear that shoppers expect staff on stores to be
23、both friendly and efficient. A major programme to raise standards will be introduced at once, while the planned improvements to store facilities will be delayed for twelve months. The proposed interactive TV shopping service will not receive the go ahead, and neither will the planned redevelopment o
24、f the corporate headquarters. Bennetts is changing fast, and we are confident that the newly appointed members of the management team will help us to improve sales within the next twelve months, even if there is no recovery in the economic climate. Our aim is to spend this time making sure that the
25、company is as efficient as possible, and to delay our strategy of considering mergers and takeovers. 1. In the last year Bennetts hasA.opened a number of new stores.B.merger with another catalogue company.C.increased the number of catalogues it delivers.答案:A解析 A: opened a number of new stores(新开了几家新
26、店。表述与原文一致);B: merger with another catalogue company(并购了另一目录销售公司。表述与原文不符);C: increased the number of catalogues it derivers(增加了目录发放量。表述与原文不符)。与原文内容相符的只有A,故为正确答案。2. One improvement in the last year is that Bennetts has managed toA.spend less on manufacturing.B.increase productivity.C.reduce distributi
27、on costs.答案:C解析 A: spend less on manufacturing(减少了制造成本。与原文表述不符);B: increase productivity(提高了生产率。与原文表述不符);C: reduce distribution costs(减少了目录发放成本。原文提到的减少了目录印刷成本即为目录发放成本)。3. As a result of developments in the last year, customers can nowA.find out if goods are in stock before ordering them.B.collect th
28、eir orders without queuing in the stores.C.order goods by telephone as well as in stores.答案:A解析 A: find out if goods are in stock before ordering them(在下订单前查询到所购商品是否有货。与原文表述相一致);B: collect their orders without queuing in the stores(不需排队即可取货。表述与原文不符,原文提到减少了顾客排队等货的情况,而非消除。);C: order goods by telephone
29、 as well as in stores(电话和店面同时订货。即订货需要确认两次。与原文表述不符)。4. Replacing two catalogues with one has meant thatA.all the lines from both catalogues are available.B.the catalogue has now become cheaper to produce.C.sales from the stores are already increasing.答案:B解析 A: all the lines from both catalogues are a
30、vailable. (两个目录的所有产品都可以选购。原文提到了删减一些不受欢迎的产品,同时又增加了30%的可选产品,该表述与原文不符);B: the catalogue has now become cheaper to produce.(修改后的目录印刷成本更低。与原文表述一致。);C: sales from the stores are already increasing. (店面的销售已经增长。与原文表述不符,原文说这种效果将在明年得以体现)。5. Bennetts main aim for next year is to improveA.home shopping faciliti
31、es.B.the facilities at head office.C.customer service in the stores.答案:C解析 A: home shopping facilities(家居购物设施。原文未提到);B: the facilities at head office(总部的办公设施。与原文表述不符);C: customer service in the stores(店面的服务水平。与原文表述一致)。6. Bennetts is hopeful about the future becauseA.it expects the economic situation
32、 to improve.B.it has made changes to its management team.C.it is planning to take over other companies.答案:B解析 A: it expects the economic situation to improve. (公司预计经济形势会好转。与原文表述不符);B: it has made changes to its management team. (公司对管理层进行了调整。原文提到,是原因之一);C: it is planning to take over other companies.
33、 (公司计划接管其他公司。与原文表述不符)。PART SIX HOW TO SUCCEED AT INTERVIEWS Preparation for interviews is essential. Interviewers like to see people that 1 prepared to ask questions about the company. 2 good interviewer is going to be looking for candidates 3 demonstrate that they will 4 something new to the compan
34、y. Think of the things you 5 contribute to the organisation. Looking good is also very important. 6 many companies now allow 7 formal clothes in the workplace, this does not mean it is no 8 essential to wear a suit for an interview. The most important thing is to be yourself. 9 you must never do is
35、10 to be something you are not, in order to get the job. If you have to do 11 then you will probably not enjoy working in the position, 12 will the job be suitable for you. 1.A.beB.areC.is答案:B2.A.AnyB.ThatC.Some答案:A3.A.whichB.whoseC.who答案:C4.A.fetchB.carryC.bring答案:C5.A.needB.oughtC.could答案:C6.A.Des
36、piteB.AlthoughC.But答案:B7.A.leastB.littleC.less答案:C8.A.longerB.furtherC.more答案:A9.A.WhatB.HowC.Why答案:A10.A.tryB.triedC.tries答案:A11.A.theseB.thisC.one答案:B12.A.norB.notC.never答案:APART SEVENINTERNATIONAL BUSINESS CONFERENCE 2009 There will be three conferences this year-two in Cambridge 20 March and 11
37、April respectively, and one in London 5 November. The booking fee is 1000 per company. For groups of six or more, the fee is 800. A 30% reduction is offered to groups with workshop presenters. For further information, please contact Jean Palmer. Tel: 144 2258 5445 Email: J. Palmer To: Jean Palmer Fr
38、om: Tony Hilton Date: 5 Feb. 2009 Subject: Conference Im presiding over a workshop on sustainable business in the International Business Conference this year, and five persons in total in my company will be there. Id like to go in spring if I had not such a heavy schedule. My wife Catherine and I wi
39、ll be living in my cousins, and the rest will require single rooms. Ill take the laptop, but I still need an OHP. Please arrange for it. Conference Booking Information COMPANY NAME: Southern Petro WORKSHOP PRESENTER: 1 PREFERRED DATE: 2 NUMBER OF HOTEL ROOMS REQUIRED: 3 FEE PAYABLE: 4 EQUIPMENT REQU
40、IRED: 5 1.答案:IONY HILION在电子邮件内容中,Tony Hilton首先告知会议负责人自己要做会议工作室的主持人,很容易锁定答案。2.答案:5 NOVEMBER会议通知中提供了3个会议时间,根据电子邮件可知Tony春季的日程排得很满,不能参加会议,所以结合两篇短文可知,Tony要参加11月份的会议。3.答案: THREETony在电子邮件中提到公司一共有五个人要去参加会议,根据文中的表达方式,可知Catherine就是Tony的妻子,他和妻子要去堂兄家住,所以实际需要预订房间的是另外的三个人,每个人一间,共三间。4.答案:700会议通知中说每个公司收费1000英镑,6个或6
41、个人以上收800英镑,如果有工作室主持人可以享受7折优惠。结合电子邮件,可知虽然共有5个人,但由于Tony是工作室主持人,他们可以享受7折优惠,故答案为700英镑。5.答案: AN OHP根据电子邮件,Tony提到他会带自己的笔记本电脑,但是需要一个高射投影仪,可以确定AN OHP为答案。WRITINGPART ONE问题:1. Your company has decided to make a change to its working hours. Write an email to staff in your department: describing the change to w
42、orking hours explaining the reason for this change saying when the working hours will change. Write 30-40 words on your Answer Sheet. 答案:Sample A Band 4 A good attempt at the task. All the content points have been covered, but a little effort is required by the reader. Sample B Band 5 This is a very
43、 good attempt at the task set. All points are fully covered. PART TWO问题:1. Read part of a letter from a magazine publisher, Madeleine Carson. We are including a series of articles by business people in our newlylaunched magazine Business First,and we wish to invite you to write ashort article for US
44、 on a business topic of your choice. Write a letter to Madeleine Carson: saying how you feel about the invitation to write the article saying which business topic you would like to write about explaining why you think this topic is important asking her when the article needs to be ready. Write 60-80
45、 words on your Answer Sheet. Do not include any postal addresses. 答案:Sample A Sample B Sample C Sample D LISTENINGPART ONE (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 1. Which chart shows the sales of sports clothing this month? _ 答案:C听力原文 Which chart shows the sales of sports clothing this month? Woman: Hows the new ladi
46、es sportswear range selling? Man: Its made a big difference. Sports clothing is usually only ten per cent of our total sales, but since we introduced the new range, clothing sales have more than doubled, to twenty-five per cent this month. Our strongest item is still sports equipment, though; it sti
47、ll makes up over fifty per cent of total sales. 2. Which department will get the biggest budget next year? _A.SalesB.ProductionC.Distribution答案:C听力原文 Which department will get the biggest budget next year? Man: What about this years budget? Woman: Well, were investing a lot in the factory this year,
48、 because were expecting an increase in sales. Man: Arent distribution costs going to go up, then? Woman: Yes, so Distributions going to get around half the budget, and Production will get twenty per cent for their new computer system, and Sales will have nearly thirty per cent. 3. Which graph shows
49、orders correctly? _ A. B. C. 答案:A听力原文 Which graph shows orders correctly? Man: Our strategy of holding prices level from the beginning of the year seems to have had results. After a dip in the middle of the year, orders rose steadily, even though our customer base didnt increase. (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名
50、) 4. What percentage of the workforce in London are for clerical of office jobs?A.14%B.15%C.4%答案:B听力原文 What percentage of the workforce in London has clerical or office jobs? M: OK, Ms. Frank. Could you give me an idea about the workforce in London? F: Yes, sir. A total of 14% of the workforce are p
51、rofessional or technical workers. And a further 4% are employed in administrative jobs. M: What about people like you who have clerical or office jobs? F: Well. 15% of the workforce work as office clerks, secretaries, typists and receptionists. M: Oh, how about jobs in production. 5. When did the cu
52、stomer expect to receive the components?A.Monday morningB.Tuesday morningC.Tuesday afternoon答案:A听力原文 When did the customer expect to receive the components? M: Dispatch. F: Hello, Brown 答案:B听力原文 What will they order? F: Why dont you order some more computers? M: Weve already ordered six. F: What abo
53、ut fax machines and photocopiers? M: Wed better order one more photocopier, thought we certainly dont need any more fax machines. 7. Which department does the woman work in?A.Public Relations Department.B.Advertising Department.C.Sales Department.答案:C听力原文 Which department does the woman work in? M: Hello, Margaret. How are things going with your new job? F: Well, its really challenging. You know that the sales went down recently. The MD discussed that with me several times. M: So, do you have any good idea for change? F: Well h
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年延长石油油气储运考试题库含答案
- 北京警察学院《日语听力》2024 - 2025 学年第一学期期末试卷
- 通信原理总复习
- 2026年口腔医疗管理公司员工行为规范管理制度
- 轻骑集团ERP方案草案模板
- 甘肃省白银市2026届九年级上学期期末考试物理试卷(含答案)
- 2025 小学五年级道德与法治国家发展历程了解课件
- 2025年特色小镇文化旅游产业项目技术创新与旅游产业创新生态构建可行性研究报告
- 2025年农村电商物流配送一体化解决方案与技术创新前景研究
- 智能养老社区老年人社交娱乐平台在2025年技术创新可行性报告
- 保育员配合教学培训工作指南
- FSSC22000 V6食品安全管理体系管理手册及程序文件
- 2025年保安员理论考试100题(附答案)
- 年终岁末的安全培训课件
- 3单元4 彩虹 课件 2025-2026学年统编版小学语文二年级上册
- DBJT15-140-2018 广东省市政基础设施工程施工安全管理标准
- 肝豆状核变性肝性脑病护理查房
- 特殊作业之-断路作业安全教育培训
- 中华医学会麻醉学分会困难气道管理指南
- 医务部会议管理制度范本
- 绘本制作培训课件
评论
0/150
提交评论