[语言类考试复习资料大全]大学三级(B)分类模拟101_第1页
[语言类考试复习资料大全]大学三级(B)分类模拟101_第2页
[语言类考试复习资料大全]大学三级(B)分类模拟101_第3页
[语言类考试复习资料大全]大学三级(B)分类模拟101_第4页
[语言类考试复习资料大全]大学三级(B)分类模拟101_第5页
已阅读5页,还剩17页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、书山有路勤为径,学海无涯苦作舟。祝愿天下莘莘学子:学业有成,金榜题名!语言类考试复习资料大全大学三级(B)分类模拟101大学三级(B)分类模拟101Part Vocabulary and StructureSection A问题:1. If you want to take the exam,you have to start _.A.at leastB.on the wayC.right awayD.by the way答案:C本题测试词组的用法。全句意思是:如果你想参加考试,必须马上出发。right away意思是马上,立刻。问题:2. _ from his expression, he

2、is in low spirits.A.JudgedB.JudgingC.Being judgedD.Having judged答案:B本题考查特殊的独立主格结构。“Judging from sth.+主句”结构非常特殊,因为主句主语并不是分句的逻辑主语,仍然使用现在分词形式。故选项B为正确答案。选项A、C和D都不能代指独立主格,故应排除。问题:3. By the time I return, you _ this book.A.would finishB.should have finishedC.would have finishedD.will be finished答案:B本题考查的是

3、将来完成时的用法。将来完成时常和by或by the time等结构连用,表示在将来某一时间以前已经完成或一直持续的动作。故选项B为正确答案。问题:4. Every knife and fork _ carefully.A.have cleanedB.has cleanedC.have been cleanedD.has been cleaned答案:D主谓一致。knife和fork一起使用,被看作一个整体,它们作主语时谓语动词用单数。因为主谓之间是被动关系,所以用被动语态。问题:5. The classroom needs _.A.cleanB.to cleanC.to be cleanedD

4、.being cleaned答案:C本题测试的是动词不定式的用法。在英语中,need, required等动词表示“需要”时,要用动名词或动词不定式的被动语态做宾语,表示被动的含义。因此本题答案为C。译文:教室需要打扫了。问题:6. I prefer to live in the countryside rather than_in a cityA.to liveB.liveC.livingD.lived答案:B本题考查动词prefer的用法。在“prefer to dorathei than do”结构中than后的动词一般用原形。如:I prefer to walk rather than

5、 go by bus译文:比起住在城里,我还是喜欢住在农村。问题:7. I would like to pay by check rather than _ cash.A.atB.withC.inD.by答案:C本句的意思是“我喜欢用支票付款,而不是现金”。本题考查的是介词的用法。“用现金付款”是固定搭配in cash。问题:8. His shirt needs _.A.mendingB.to mendC.mendedD.being mended答案:A他的衬衣需要补一补。need后接动名词含有被动意思。问题:9. The mother dressed the baby as quickly

6、as she could for fear he _ cold.A.should catchB.caughtC.should have caughtD.would have caught答案:A问题:10. The football match was televised _ from the stadium.A.aliveB.liveC.livingD.lively答案:B这场足球赛从体育场由电视现场直播。live为副词,意为“现场地,实况地”。Section B问题:1. The room wants(clean)_before the Spring Festival.答案:cleanin

7、g want doing“想要被做某事”,主语和后面的doing构成被动关系。问题:2. They stopped _ (talk), because the teacher came in.答案:talking他们停止讲话,因为老师进来了。本题考查词语的固定搭配。stop后接to do或doing,但两者意思不同。to do是停下手中的事,去做另一件事,而doing是指停下手中一直在做的事本属中他们停止说话,是指他们不再说话。故填talking。问题:3. By the end of last year, the newly built plaza _ (visit) by millions

8、 of people.答案:had been visited本题考查动词的用法。时间状语为by the end of last year,有by the end of,用完成时;有last year用过去式;plaza与visit为被动关系。该句意为:到去年为止,已有好几百万人参观了那个新建的广场。问题:4. Over forty years (pass) _ since the first bridge was built in the district.答案:has passed自从在这一地区建造了第一座大桥以来,四十多年过去了。在这里,since是连词,意为“自从”,引导时间状语从句。当

9、从句用一般过去时时,主句用一般现在时或现在完成时。根据句意本句用现在完成时较合适。问题:5. When he got to the crossroads, he went in the wrong (direct) _.答案:direction词性转换根据原句中的语法结构,形容词wrong作定语,所以空格处应填写一个名词来表示方向,即direction。问题:6. His (careless) _ resulted in a serious car accident.答案:carelessness本题考查的是词性转换。形容词性物主代词his后接名词作主语成分,故应填入形容词careless的名

10、词形式carelessness。注意区别下面两个词组:result in(导致);result from(由产生)。问题:7. John went to the town yesterday and had his computer (repair) _.答案:repaired过去分词作宾语补足语句意:昨天约翰去城里把电脑修了。本题考查have带复合宾语的用法。have sth done“让做某事”或“遭遇到某种情况”,实际上也表示sth与后面的动词之间存在逻辑上的被动关系,所以填入 repair的过去分词形式repaired。另外一种用法have sb doing sth“让某人做某事”,表

11、示 持续的动作。问题:8. If we dont start out now, we must risk (miss)_the train.答案:missing动词搭配risk+doing是固定搭配,意为“冒险干某事”。问题:9. Up till now Mary _ (spend) a lot of time on this project.答案: has spent问题:10. Nothing can (do) _unless the teacher gives us enough instructions.答案:be done根据题意,主语nothing和谓语动词do构成了被动关系。因此

12、,此处应填情态动词的被动语态,即can be done。Part Reading ComprehensionTask 1 U. S. direct marketers are taking advantage of the trends of the market and natural advantages which provide good opportunities in Japan. And the future looks promising; too. In particular, the appreciation of the yen, or what the Japanese

13、 refer to as endaka, has made many U. S. products much more affordable and desirable to the Japanese consumers. Also, through direct marketing U. S. companies can bypass the multitier distribution channels and provide the Japanese consumers with a product that is priced very competitively to the ret

14、ail product. Another advantage is that the Japanese market consists of a very affluent society with a high per capita income. Direct marketing allows the Japanese consumers to increase their leisure time by staying at home and shopping. This is very important since leisure time is a very precious co

15、mmodity in a society which typically has a long work week. (Japanese direct marketers have also taken note of this factor, as evidenced by the trend of stagnant traditional retail sales in Japan while direct marketing sales have continued to expand. ) Japanese consumers also prefer the cachet of suc

16、h imported goods. This is similar to many consumers around the world who prefer the distinction of French perfume of Italian leather.1. What is the passage mainly about?A.The reason why U. S. products are now welcomed in Japan.B.U.S. marketers want to expand their markets to Japan.C.The author gives

17、 a comparison between U.S. and Japanese products.D.With their high percapita, Japanese people can now afford U. S. products.答案:A主旨大意题。本文第一句就指出美国商人们正在利用目前的市场趋势和在日本能够提供大量机会的天然优势。接着又指出由于日元的升值和美国企业采用直销方式等原因,导致日本消费者非常青睐美国进口产品。故答案为A。2. What does the word appreciation mean?A.EvaluationB.EnjoymentC.Gratitud

18、eD.Increase in value答案:D语义理解题。该词来源于文中第三句In particular,the appreciation of the yen,or what the Japanese refer to as endaka,has made many USproducts much more affordable and desirable to the Japanese consumers,句中appreciation是与the yen“日元”连用, B和C明显不符合逻辑;而根据后面所说日元的“appreciation”使得更多的人购买美国进口产品,这说明日元的购买力上升

19、,可推知“appreciation”在这里应该是指升值。3. S. marketers are able to offer a fairly low price becauseA.they want to sell as much as possible in JapanB.direct marketing enables them to avoid the multitier distribution channelsC.they prefer to keep the same price as it is in U. S.D.the cost of their products is lo

20、w.答案:B事实细节题。根据文章第四句Through direct marketing UScompanies can bypass the multitier distribution channels and.可知,美国商人能够提供相对低的价格是因为他们采用直销手段,从而避开了多层分销渠道。选项中avoid与句中bypass的同义。4. What is the problem in Japanese market?A.More and more people are buying imported goodsB.They face the challenges from all impor

21、ted goodsC.Long work hour hinders the expansion of traditional retail sales.D.High inflation prevents the market from developing.答案:C事实细节题。根据文章倒数第三句This is very important since leisure time is a very precious commodity in a society which typically has a long work week可知,日本社会工人工作时数很长;再根据后面括号中的内容(Japa

22、nese direct marketers have also taken note of this factor,as evidenced by the trend of stagnant traditional retail sales in Japan while direct marketing sales have continued to expand)可知,正是由于这一点,日本传统零售商才停滞发展。故答案为C。注意while在本句中是表示对比,故可根据后面直销的不断扩展推出前面零售业的发展停滞。5. According to the author, people around t

23、he world sometimes enjoy imported goods becauseA.other people are doing the same and they want to keep up with the fashionB.using imported goods bring them a sense of prestigeC.imported goods are better in quality than homemade onesD.hey prefer the cachet答案:D推理判断题。根据文章最后两句Japanese consumers also pre

24、fer the cachet of such imported goodsThis is similar to many consumers around the world who prefer the distinction of French perfume of Italian leather“日本人也喜欢进口商品的标志,就和全世界消费者都喜欢法国香水和意大利的皮具一样”,可反过来推知答案D的内容。Task 2 Ice draws the Dutch (荷兰人) outdoors with a force as old as their history. Ask anyone ther

25、e why, and the answer is the same: Because there is so much water. With one-quarter of the nation below sea level and nearly half its land reclaimed from the sea, the Netherlands has many canals, lakes, rivers and waterways. When winters are cold enough, these freeze into charming avenues for skatin

26、g and celebrating Dutch culture with traditional events such as races with horse-drawn old-fashioned sleighs (雪撬). A deep freeze is rare, which adds to the attractiveness. Our winters are influenced by the Gulf Stream and therefore are rather rainy and not very severe, says Co Rentmeester, who was b

27、orn in Amsterdam. But when winter is strong and very cold, the lakes and canals freeze, and the Dutch become Olympians. Its a national passion. Last winter was strong enough to hold the famous Eleven Cities Tour, a 200-kilometer skating marathon through 11 towns that drew more than 16,000 skaters an

28、d haft a million onlookers. Such events give the usually antinationalistic Dutch a chance to cheer their countrymen and their accomplishments. We can walk on water and see the lands we made with our own hands, says historian Herman Pleij with a laugh. For Dutch skating champion Ria Visser, the attra

29、ctiveness is more emotional, To be in nature with the cold and the silence and the wonderful movement of skates, its like flying. You feel free. 1. Ice draws the Dutch outdoors with a force as old as their history, which means _.A.ice has a long history which forces the Dutch to leave their homesB.i

30、ce is an old force in Dutch history that pushes people to engage in outdoor activitiesC.ice-sports have long since been the Dutch favourite outdoor activitiesD.ice-sports have long since been the force in Dutch history答案:C2. In the first paragraph, the Netherlands refers to _.A.the land below sea le

31、velB.the people of the nationC.the nation of the DutchD.the land reclaimed from the sea答案:C3. When winters are cold enough, the Dutch go skating on _.A.avenuesB.CanalsC.airportsD.highways答案:B4. The Dutch winters are influenced by the Gulf Stream, which is _.A.a warm and powerful ocean streamB.a cold

32、 and strong wind from the GulfC.a cold and powerful ocean currentD.a warm and powerful wind from the ocean答案:A5. The Dutch can hold the Eleven Cities Tour when _.A.the Gulf Stream influences the winter weatherB.winter is very severeC.they are the host for the OlympicsD.half a million people take par

33、t答案:BTask 3 12th June, 2006 Dear Sir or Madam, I wish to apply for the position advertised in todays Herald (先驱报) , I feel that I am competent to meet the requirements which you have specified. I am twenty-seven years old. After graduating from high school I took a two years business course in the W

34、hite Commercial School, one of-the best commercial schools in Toledo, studying both bookkeeping and typewriting. Since graduating from business school I have worked for three years in a lawyers office, where I am at present employed. I now wish to enter an office where the work requires greater judg

35、ment than here, and where there is more opportunity for advancement. I have permission to refer to Mr. Smith White, principal of the White Commercial School, and Mr. Richard McDowell, principal of the Red Cross High School, for statements as to my character and ability. Sincerely yours, George Washi

36、ngton George Washington saw the position advertisement in 1 . He studied 2 and 3 in the White Commercial School. George Washington wished to leave his present job because he wanted more opportunity 4 . 5 of the schools where he studied can provide the references as to his character and ability. 1.答案

37、:Herald本题要求填写乔治华盛顿在哪里看到了职位广告,根据原文第1段第1句话可以得知答案是Herald。2.答案:bookkeeping本题要求填写乔治华盛顿在怀特商业学校所学的科目,根据原文第2段第2句话可以得知答案是bookkeeping。3.答案:typewriting本题要求填写乔治华盛顿在怀特商业学校所学的科目,根据原文第2段第2句话可以得知答案是typewriting。4.答案:for advancement本题要求填写乔治华盛顿为什么想要离开目前的职位而申请新的职位,根据原文第3段可以得知答案是for advancement。5.答案:The principals本题要求填写

38、谁能够为乔治华盛顿提供个性和能力的证明,根据原文第4段可以得知答案是The principals。Task 4Aappeal body Bbundled additional services Ccharitable trust Ddeficiency claim Eequipment identification Fface value Ggovernmental taking Hhuman resources planning Iinfrastructure Jjoint venture Kkey zones for development Lland use certificate Mm

39、ortgage lender Nnon-government organization OOver-sized Luggage Checked-in Pproject approval QQuantity Allowed to Take 1. _上诉机构 _公益信托答案:A,C2. _设备认定 _政府征用答案:E,C3. _基础设施 _非政府组织答案:I,N4. _人力资源策划 _抵押放贷者答案:H,M5. _大件行李托运 _限带物品数量答案:O,Q这是一个索引的一部分。Part Translation问题:1. Did you get the permission from the coac

40、h to take part in the game?A.你得到教练允许参加这场球赛吗?B.你同意为教练参加球赛吗?C.你有资格参加球赛吗?D.你得到教练允许在球赛中上场球赛?答案:A本题的考点是get the permission from“得到允许”和take part in“参加”。另外,熟悉get the permission to(do)“得到允许(做某事)”的句型。A项翻译正确,表达清楚,是正确答案。B项把get the permission to (do)“得到允许(做某事)”的句型理解错了,整个句子意思都错了。C项的基本意思对了,但翻译有漏项。D项译文基本正确。问题:2. Th

41、e government and the society show much concern for the well-being of the elderly and offer a variety of servicesA.政府非常关注老年人的福利,同时也给他们安排了适当的工作。B.政府和社会非常关心老人的福利问题,并给他们提供了多种服务。C.虽然政府和社会对老人的健康非常关心,但拒绝提供帮助。D.政府和社会对老人的健康非常关心,并给他们提供了很多服务。答案:B此句为一个由and连接的并列句,在翻译过程中,先翻译and之前的简单句,然后再译and之后的另一个简单句。二者之间用“并且”这个词

42、语连接较为合适。此外,“show much concern”本意为“显示了很多关心”,这里可以意译为“非常关心”;“well-being”意为“福利”;“elderly”,本身为:“年老的”,是形容词词性,但在形容词前加上the,就表示一类人,所以“the elderly”意为“老年人”;“a variety of”意为“多种,种种”。问题:3. Customers prefer to purchase our products though they seem to be higher in price.A.顾客情愿购买我们那些价格看上去较高的产品。B.虽然我们的产品价格似乎高了一些,顾客仍

43、喜欢购买。C.消费者宁愿买我们的产品,不过它们的价格似乎高了一些。D.尽管我们的产品很高,人们虽不情愿但仍然购买。答案:B问题:4. Trading companies need to ensure their ability to handle orders efficiently, making an online system an essential sales channel.A.贸易公司需要保证他们有能力来处理订单,才能使网上销售渠道变得重要。B.贸易公司需确保拥有高效处理订单的能力,使在线系统成为重要销售渠道。C.贸易公司需要有办法来执行公司的指令,以便建立起基本的网络销售系统。答案:B本句中,ensure their ability to handle orders efficiently是“确保高效处理订单的能力”的意思,an essential sales channel意为“重要销售渠道”。B项译出了句子的全部意思。A项漏译efficiently,后半部分与原文意义有出入。C项的译文与原文完全不符。问题:5. Years of expe

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论