下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2017届高考英语二轮复习 第一部分 专题增分练 课时03 阅读理解-词句义猜测题2017届高考英语二轮复习 第一部分 专题增分练 课时03 阅读理解-词句义猜测题 编辑整理:尊敬的读者朋友们:这里是精品文档编辑中心,本文档内容是由我和我的同事精心编辑整理后发布的,发布之前我们对文中内容进行仔细校对,但是难免会有疏漏的地方,但是任然希望(2017届高考英语二轮复习 第一部分 专题增分练 课时03 阅读理解-词句义猜测题)的内容能够给您的工作和学习带来便利。同时也真诚的希望收到您的建议和反馈,这将是我们进步的源泉,前进的动力。本文可编辑可修改,如果觉得对您有帮助请收藏以便随时查阅,最后祝您生活愉
2、快 业绩进步,以下为2017届高考英语二轮复习 第一部分 专题增分练 课时03 阅读理解-词句义猜测题的全部内容。12课时03 阅读理解词句义猜测题 。阅读理解ai resisted for years becoming anything like my dad or at least acknowledging that i was anything like him because, well, because i wanted to be me, not him; but there i sat at his memorial service several months ago, te
3、lling myself, “youve got a lot more of your dad in you than you think.”theres this phrase my dad used, and i know im going to sound rude to complain about it, but it did use to bother me。 “im so proud of you,” he told us kids, whether wed won a sailing race or run a marathon or managed to get a book
4、 published。 “im so proud of you。 that should be a good thing, but heres what always went through my unforgiving mind: youre taking credit for what isnt really yours but mine. “im so proud of you。” it came out of my dads mouth all the time, on those long。distance calls where i might have mentioned so
5、mething that happened at work or when he and mom came to visit and we showed off the talents of our two boys.i knew the feeling of parental pride well, especially when my boys achieved in ways that were beyond my comprehension and ability, but i looked for other ways to express it。 “thats an incredi
6、ble story youve written,” i would say about the composition。 “i cant believe how fast you solved that problem,” i would admire the work of the math genius。 but never just the blanket phrase。but there i was at dads memorial, about to praise him, thinking that i could say exactly what my brother said,
7、 “he lets me be me。” that was his achievement。 in the phrase that i promised i would never utter to my children was a world of forgiveness, care and appreciation. so just the other day when my older son, now a promising manager, sent me an email about the thank。you dinner his latest client threw him
8、, i thought hard for clever things to say, finally realizing my kids just want what my dad gave me。 “im so proud of you,” i wrote。 just like the old man.语篇解读本文为记叙文,主要讲述了作者的父亲对作者所讲的“im so proud of you对作者的影响及作者的感悟。1。what do we know from paragraph 1?a.the writer took on his fathers characteristics。b。th
9、e writers father loved him more than anyone。c。the writer missed his father in his deepest heart。d。the writer resisted accepting his fathers love for him。解析:考查推理判断。根据文章第一段中的“i resisted for years becoming anything like my dad。because i wanted to be me,not him和“youve got a lot more of your dad in you t
10、han you think”,再结合下文的描述可知,作者最终还是像自己的父亲。答案:a2。what did the writer think when his father said “im so proud of you”?a.he should work harder。b.his achievement was wrongly claimed by his father.c。his father went too far to praise him.d。he didnt clearly know what his father meant.解析:考查推理判断。根据文章第二段中的“youre
11、 taking credit for what isnt really yours but mine”可知,父亲对作者说“im so proud of you”时,作者认为父亲把不是自己的成就当成了自己的,故选b项。答案:b3.how does the writer express his parental pride?a。by knowing well of his kids。b.by inspiring his kids writing。c。by admiring his kids work.d.by being specific about his praise for his kids
12、。解析:考查推理判断.根据第三段中作者表扬孩子的用语和“but never just the blanket phrase”可知,作者不像父亲那样仅仅用很苍白的“im so proud of you”来表扬孩子,他把自己对孩子的表扬具体化了。答案:d4。why did the writer write the five words to his son?a。he accepted his fathers way to show love.b.he wished his kids to achieve more。c。he couldnt find another way。d.he wanted
13、to sound affectionate.解析:考查推理判断。根据最后一段中的“in the phrase that i promised i would never utter to my children was a world of forgiveness, care and appreciation可知,作者最后领悟到了那5个单词所代表的深刻含义,它们饱含父亲对孩子的宽恕、关爱和欣赏,它们代表着父爱,作者认可了父亲这种表达爱的方式,因此才会给自己的儿子写下“im so proud of you”。答案:ab(2016高考北京卷)surviving hurricane sandy (飓
14、风桑迪)natalie doan, 14, has always felt lucky to live in rockaway, new york. living just a few blocks from the beach, natalie can see the ocean and hear the waves from her house。 “its the ocean that makes rockaway so special,” she says.on october 29, 2012, that ocean turned fierce。 that night, hurrica
15、ne sandy attacked the east coast, and rockaway was hit especially hard. fortunately, natalies family escaped to brooklyn shortly before the citys bridges closed。when they returned to rockaway the next day, they found their neighborhood in ruins. many of natalies friends had lost their homes and were
16、 living far away. all around her, people were suffering, especially the elderly. natalies school was so damaged that she had to temporarily attend a school in brooklyn.in the following few days, the men and women helping rockaway recover inspired natalie. volunteers came with carloads of donated clo
17、thing and toys. neighbors devoted their spare time to helping others rebuild。 teenagers climbed dozens of flights of stairs to deliver water and food to elderly people trapped in powerless high.rise buildings。“my mom tells me that i cant control what happens to me,” natalie says, “but i can always c
18、hoose how i deal with it.”natalies choice was to help。she created a website page, matching survivors in need with donors who wanted to help. natalie posted information about a boy named patrick, who lost his baseball card collection when his house burned down. within days, patricks collection was re
19、placed.in the coming months,her website page helped lots of kids: christopher, who received a new basketball; charlie, who got a new keyboard。 natalie also worked with other organizations to bring much.needed supplies to rockaway。 her efforts made her a famous person. last april, she was invited to
20、the white house and honored as a hurricane sandy champion of change.today, the scars (创痕) of destruction are still seen in rockaway, but hope is in the air。 the streets are clear, and many homes have been rebuilt. “i cant imagine living anywhere but rockaway,” natalie declares. “my neighborhood will
21、 be back, even stronger than before.语篇解读本文是一篇记叙文。2012年10月29日,飓风桑迪袭击了美国东海岸。14岁的娜塔莉主动参与到家乡的重建工作中去,她创建了信息分享平台,帮助了那些需要帮助的幸存者.由此可见,小人物也可以发挥大作用,这充分说明了只要人人都献出一点儿爱,世界将变成美好的人间。5。when natalie returned to rockaway after the hurricane, she found _。a.some friends had lost their livesb。her neighborhood was destro
22、yedc.her school had moved to brooklynd.the elderly were free from suffering解析:细节理解题。根据第三段可知,飓风过后,娜塔莉发现她所在的街区成为废墟(found their neighborhood in ruins),她的很多朋友失去家园(had lost their homes),周围的人,尤其是老年人生活艰难,并且她的学校受损严重,所以,她只好暂时去brooklyn的一所学校就读,通过这些信息可以排除a、c、d三项,故选b项。答案:b6.according to paragraph 4, who inspired
23、 natalie most?a.the people helping rockaway rebuild。b。the people trapped in high。rise buildings.c。the volunteers donating money to survivors.d.local teenagers bringing clothing to elderly people。解析:细节理解题。根据第四段第一句中的the men and women helping rockaway recover inspired natalie可知,是帮助rockaway恢复重建的那些人激励了娜塔
24、莉,故选a项。答案:a7.how did natalie help the survivors?a.she gave her toys to other kids.b。she took care of younger children.c.she called on the white house to help.d.she built an information sharing platform。解析:细节理解题。根据第七段内容可知,娜塔莉创建了一个网页,让捐助者与处于困境中的幸存者通过这个网页建立联系,以此帮助了那些幸存者,故选d项。答案:d8。what does the story i
25、ntend to tell us?a。little people can make a big difference.b。a friend in need is a friend indeed.c。east or west, home is best。d。technology is power。解析:主旨大意题。本文主要介绍了14岁的娜塔莉如何帮助遭受飓风重创的家乡重建的事,故a项“小人物也有大作为”最符合文章主旨.b项“患难之交才是真正的朋友”、c项“金窝银窝不如自己的狗窝、d项“科技就是力量都不符合文意。答案:a。阅读填句how to motivate yourself to studys
26、tudying can be one of lifes most boring activities。 _1_ but you can change your attitude towards the hardship of studying by reminding yourself of a few basic but important truths!remind yourself of your purpose。 _2_ where do you see yourself in 5,10, or even 20 years? the time you spend studying no
27、w will help to make your future dream become a reality. whether you are working towards a degree, a special skill, or some type of personal achievement, the act of studying is like a bridge between where you are now and where you want to be in the future!_3_ a cated person is a powerful pers
28、on. knowledge is priceless。 a cated, knowledgeable person is a person who is able to navigate and excel better within the world around him/her.dare yourself to succeed. _4_ when you get over the barriers, youll realize that personal achievement and fulfillment are wonderful things. allow you
29、rself to do the things that can contribute to your personal achievement and fulfillment-like studying!always keep a positive attitude。 your attitude towards study can have a huge impact on your motivation! _5_ but if you have a positive attitude towards your study, youll be able to boost your study.
30、a.is it never too old to learn?b.realize knowledge is power.c.what are your goals in life?d.devote your spare time and energy to study。e。thinking negatively is not helpful and will not help you to get motivated.f。in fact, the very nature of studying goes against the basic human desire to maximize pl
31、easure。g。tell yourself you can successfully overcome any real or imagined difficulty standing in your way.语篇解读本文是一篇说明文。作者就“如何激发自己的学习动机”的话题提出了四条建议:时刻提醒自己制订的人生目标;要意识到知识就是力量;要敢于追求成功;要有积极的态度。1.解析:前后两句都提到“学习是苦差使,f项(事实上学习的本质是违背人类使快乐最大化的基本愿望的)与此意义一致。答案:f2.解析:本段主要讲到人生目标,故c项最佳.误解分析:此题易误选a项和d项。主要原因是空后提到了“三个时间
32、点”,学生又对本段的中心大意把握不准,导致误判.答案:c3。解析:本段主要讲到知识的价值和力量.故b项最佳。答案:b4。解析:后面一句讲到克服困难,实现个人理想和抱负。g项与此吻合。答案:g5.解析:后一句讲到积极的学习态度的好处,且有表示转折的连词but,故可判断空白处应讲的是消极的学习态度。故选e。答案:e。语法填空zhou yang would never forget his first assignment 1。_ a reporter in china daily。 at the office his talk with his new boss influenced his li
33、fe strongly. zhou yang wanted to cover a story immediately, which was 2._ (admire). but his boss told him not to go out with a professional photographer 3。_ he became experienced。 during the interview, he had to listen to a lot of detailed facts meanwhile getting prepared for the next question 4。_ (depend) on what the person said. if the person interviewed agreed, he should use a recorder to record what the 5._ (interview) said。 the boss also gave him an exam
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年齐齐哈尔市总工会工会社会工作者招聘39人笔试重点题库及答案解析
- 2025广东东莞市公安局沙田分局招聘警务辅助人员11人(第8期)考试重点试题及答案解析
- 2025四川德阳市广安发展工程建设有限公司第二批项目合同制员工招聘补充说明笔试重点题库及答案解析
- 2025年金华永康市科学技术局工作人员招聘1人备考笔试试题及答案解析
- 2026年昆明卫生职业学院春季学期教师招聘(4人)备考核心题库及答案解析
- 《CB 3670-1994中国船舶工业总公司企事业单位名称代码》专题研究报告
- 2025中国科学院认知科学与心理健康全国重点实验室博士后及研究助理招聘2人笔试重点题库及答案解析
- 2025湖北随州市中心医院卫生专业技术人员专项招聘21人考试重点题库及答案解析
- 2025中国瑞林工程技术股份有限公司市场化选聘法务总监1人笔试重点题库及答案解析
- 美妆电商直播五年升级与2025年大数据精准营销报告
- 2025公共基础知识考试题库及答案详解(真题汇编)
- 实施指南(2025)《JC-T 2822-2024 水泥替代原料》
- 2025餐饮联营合同-协议范本(标准版)
- 中介服务选取管理办法
- 2025年乡镇环卫工人招聘考试试题
- 土地征收与拆迁课件
- 传播学研究方法 课件全套 ch1-导论-传播学研究方法的发展历程 -ch18-大数据的分析与可视化-用图表勾勒网络关系
- 富斯遥控器FS-i6说明书
- MT/T 1218-2024煤矿动压巷道水力压裂切顶卸压施工技术规范
- 中医推拿知识培训课件
- 食堂油烟机清洗记录表
评论
0/150
提交评论