下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、课时分层作业(四).单词拼写1they started strolling down the dusty (满是灰尘的) road in the moonlight.2. they are likely to respond (响应) positively to the presidents request for aid.3. he had the complete support of hospital staff(职员).4. he suspected (怀疑) that the woman staying in the flat above was using heroin.5. mr
2、.smith said he was insulted (辱骂) by the judges remarks.6. later she scolded (责骂) her daughter for having talked to her father like that.7. the drunken (醉的) man was kicked out of the bar.8. the passengers went through immigration control and collected their baggage (行李).9. the workers demand (要求) for
3、 better conditions was a catalyst for social change.10. the sevenyearold boy was found crying with scratches (抓) on his face and neck.阅读理解awe are always told that blue is for boys and pink is for girls.but does this rule result from born difference between sexes or are they culturally constructed?in
4、 1918 a trade magazine for baby clothes companies said although opinions varied on this subject,there was a generally accepted rulepink for the boy and blue for the girl,because pink being a more decided and stronger color is more suitable for the boy;while blue which is more delicate and elegant is
5、 prettier for the girl.unluckily,this attempt at setting the rule for sellers and producers clearly did not work.a 1927 chart in time magazine contacted department stores in various cities and asked what colors they used for boys and girls.the result was all over the mapit wasnt until after the seco
6、nd world war that the modern standard started to become popular and even so,it didnt get rooted until the 1980s.as for why todays strict color standard set in at all,a sociologist at the university of maryland thinks they are basically the outcome of a marketing technique.if salesmen can convince yo
7、u of following the standard,you will buy a certain product,which makes sense in promoting its sales.another historian from the same university argues that the rule we use today may reflect the influence of french fashion.traditional french culture paired pink with girls and blue with boys and becaus
8、e france set the fashion in the 20th century,their tradition ruled the world.so do girls prefer pink and boys prefer blue from birth? it depends on whom you ask.the debate about how we got to the point will probably continue.after all,a century ago a magazine firmly declared the opposite rule.【语篇解读】
9、本文是一篇议论文。我们总是被告知男孩喜欢蓝色,女孩喜欢粉红色。文章对其中的原因进行了分析论述。1when did todays strict standard set in peoples mind?auntil the 1980s.bin 1927.cin 1918. dafter 1945.a细节理解题。根据第三段最后一句中的“the modern standard started to become popular and even so,it didnt get rooted until the 1980s”可知,直到20世纪80年代现代的标准才扎根于人们的脑海中。2what made
10、 the generally accepted rule change to todays standard?athe fast changing society.bthe functions of colors.cthe success of marketing techniques.dthe purpose of french businessmen.c细节理解题。根据第四段第一句“as for why todays strict color standard set in at all, a sociologist.they are basically the outcome of a
11、marketing technique.”可知,营销技术的成功使公认的规则转变为今天的标准。3the underlined part“all over the map” in the third paragraph probably refers to “_”ain a mess bin the mapcin agreement din ordera指代判断题。根据第三段第一句“unluckily,this attempt at setting the rule for sellers and producers clearly did not work.”以及最后一句“it wasnt un
12、til after the second world war that the modern standard started to become popular.”,并结合选项可知,1927年当时还没有统一的标准,即结果是混乱的。4todays strict color standard may contribute to _amaking products more beautifulbattracting more visitors to francecbringing in more sales profitsdunderstanding boys and girls easilyc细
13、节理解题。根据第四段第二句“if salesmen can convince you of following the standard, you will buy a certain product,which makes sense in promoting its sales.”可知,当今的颜色标准可能有助于促进产品的销售,进一步带来更多的销售利润。bwhen her five daughters were young,helene an always told them that there was strength in unity(团结).to show this,she held
14、 up one chopstick,representing one person.then she easily broke it into two pieces.next,she tied several chopsticks together,representing a family.she showed the girls it was hard to break the tied chopsticks.this lesson about family unity stayed with the daughters as they grew up.helene an and her
15、family own a large restaurant business in california.however,when helene and her husband danny left their home in vietnam in 1975,they didnt have much money.they moved their family to san francisco.there they joined dannys mother,diana,who owned a small italian sandwich shop.soon afterwards,helene a
16、nd diana changed the sandwich shop into a small vietnamese restaurant.the five daughters helped in the restaurant when they were young.however,helene did not want her daughters to always work in the family business because she thought it was too hard.eventually the girls all graduated from college a
17、nd went away to work for themselves,but one by one,the daughters returned to work in the family business.they opened new restaurants in san francisco and los angeles.even though family members sometimes disagreed with each other,they worked together to make the business successful.daughter elizabeth
18、 explains,“our mother taught us that to succeed we must have unity,and to have unity we must have peace.without the strength of the family,there is no business.”their expanding business became a large corporation in 1996,with three generations of ans working together.now the ans corporation makes mo
19、re than $20 million each year.although they began with a small restaurant,they had big dreams,and they worked together.now they are a big success.【语篇解读】本文是一篇记叙文。在孩子们很小的时候,helene an就教她们团结就是力量。孩子们大学毕业后,最终回到了家族生意中,她们的团结让她们的生意越做越大。5helene tied several chopsticks together to show_athe strength of family
20、unitybthe difficulty of growing upcthe advantage of chopsticksdthe best way of giving a lessona推理判断题。由文章的第一句.helene an always told them that there was strength in unity.可知,helene总是告诉她们团结就是力量。她用几双筷子捆起来难以折断这个事例来说明家庭团结的力量,故选a项,而不是b项(长大的困难)、c项(筷子的优势)和d项(给出教训的最好方式)。6we can learn from paragraph 2 that the
21、 an family_astarted a business in 1975bleft vietnam without much moneycbought a restaurant in san franciscodopened a sandwich shop in los angelesb细节理解题。由文章第二段中的however,when helene and her husband danny left their home in vietnam in 1975,they didnt have much money.可知,an一家离开越南的时候,并没有多少钱,故选b项。1975年他们刚离开越南,文中并没有提到这一年他们开始做生意,故可以排除a项。他们搬到旧金山后,加入了diana的三明治店,没有买一个餐馆,排除c项。第二段中未提及d项。7what can we infer about the an daughters?athey did not finish their college education.b.they could not bear to work
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年食品经济学硕士备考题库及答案解析
- 2025年人力资源管理师《员工关系管理》备考题库及答案解析
- 商铺租赁燃气使用费用协议2025
- 商铺租赁广告合作合同协议
- 赡养费协议合同协议2025
- 律师2025年法律咨询合同协议
- 跨境电商平台供货协议2025年修订版
- 地坪工厂转让合同范本
- 回收钢厂固废合同范本
- 回收书本通货合同范本
- 网络智能体与NetMCP协议技术白皮书(2025年)-中移智库
- 新媒体营销基本知识培训课件
- GB/T 15062-2025变形高温合金无缝管
- 残疾人突发事件应急预案范文
- 2025年及未来5年中国IVD试剂原料行业市场全景监测及投资前景展望报告
- 廉洁读书分享
- 中小学环保主题班会活动方案
- 人工智能赋能文旅产业智慧旅游市场前景分析
- 2025年乡镇司法所人民调解员考试知识点梳理与总结
- 携手共进+圆梦高考-2025-2026学年高三上学期家长会
- 南网培训课件
评论
0/150
提交评论