[大学英语考试复习资料]大学三级(B)模拟458_第1页
[大学英语考试复习资料]大学三级(B)模拟458_第2页
[大学英语考试复习资料]大学三级(B)模拟458_第3页
[大学英语考试复习资料]大学三级(B)模拟458_第4页
[大学英语考试复习资料]大学三级(B)模拟458_第5页
已阅读5页,还剩30页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、大学英语考试复习资料大学三级(B)模拟458大学英语考试复习资料大学三级(B)模拟458大学三级(B)模拟458Part Listening ComprehensionDirections: This part is to test your listening ability. It consists of 3 sections.Section ADirections: This section is to test your ability to understand short dialogues. There are 5 recorded dialogues in it. After

2、each dialogue, there is a recorded question. The dialogues and the questions will be spoken only once. When you hear a question, you should decide on the correct answer from the four choices marked A, B, C, and D given in your test paper. Then You should mark the corresponding letter on the Answer S

3、heet with a single line through the center. (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 1.A.She is told.B.She is tall.C.She is a teacher.D.She is well.答案:C解析Whats your mother?解析 这是询问对方母亲的职业,答案自然是老师最合适。2.A.Whats wrong with you?B.Dont worry about it.C.Im awfully sorry.D.Its nothing.答案:B解析Im afraid Ive lost your English book

4、.解析 当别人因丢失你的财物而向你致歉时,最礼貌的选项应是B。3.A.Yes, please.B.No, nothing.C.A pound of meet, please.D.No, thanks, I can manage.答案:C解析What can I do for you?解析 “我能为你做什么吗?”这是典型的店员问顾客的礼貌用语。4.A.Yes, I do.B.Of course not.C.Never mind.D.Why not?答案:B解析Would you mind closing the window?解析 “你介意关上窗户吗?”礼貌的回答当然是“不介意”了。5.A.Ye

5、s, please.B.Beer? Just fine.C.No, I like beer.D.Thats right.答案:B解析Would you like something to drink?解析 问题是“你想要喝点什么吗?”这是典型的服务员对顾客的用语,B选项最合适。Section BDirections: This part is to test your ability to understand short conversations. There are 2 recorded conversations in it. After each conversation, ther

6、e are some recorded questions. The conversations and the questions will be spoken two times. When you hear a question, you should decide on the correct answer from the 4 choices A, B, C, and D given in your test paper. Then you should mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single l

7、ine through the center. (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 1.A.He doesnt like wine.B.He wont have any wine.C.He will drive home.D.He offers the woman some wine.答案:C解析W: Would you like some more wine, Williams?M: Oh, thanks. But Im driving tonight.Q: What does Williams mean?解析 女士建议男士再来一点酒,男士说“多谢,但我今晚还得驾驶。”因此可推断,Wi

8、lliams是要开车回家,答案选C。2.A.Spring.B.Autumn.C.Summer.D.Winter.答案:D解析M: Did you hear the latest weather forecast?W: Yes. It will be snowing tomorrow?Q: What season is it?解析 句中出现weather forecast和snowing等词,可判断季节大致应是冬季。3.A.15:10B.15:30C.15:40D.15:00答案:B解析M: The train is leaving in twenty minutes.W: Yes, its 1

9、5:10.Q: When will the train leave?解析 本题说:“火车二十分钟后开”,“现在15:10”,那么发车时间自然是15:30。答案选B。4.A.Coffee.B.Tea or coffee.C.Tea and coffee.D.Tea.答案:D解析M: Which one do you prefer, tea or coffee?W: I prefer tea to coffee.Q: Which drink does the woman like to have?解析 此题关键在对“prefer.to.”的理解,它是“相对于更喜欢”的意思,译时把to后的物放在前面

10、译,但真正更喜欢的东西是紧跟prefer后面的,因此此题女士选的是茶而不是咖啡。5.A.She will leave Paris for Shanghai.B.She will leave her family in Shanghai.C.She will leave for Beijing.D.She will leave for Paris.答案:D解析M: Youll be in Paris by this time tomorrow, wont you?W: Yes, Ill miss my family in Shanghai.Q: Where is the woman leavin

11、g for?解析 男士说:“明天此时你就已经在巴黎了,对吗?”女士回答“是啊,我会想念我在上海的家人的。”由此可判断女士是由上海去巴黎的。Section CDirections: In this section you will hear a recorded short passage. The passage is printed on the test paper, but with some words or phrases missing. The passage will be read three times. During the second reading, you are

12、 required to put the missing words or phrases on the Answer Sheet in order of the numbered blanks according to what you hear. The third reading is for you to check your writing. Now the passage will begin. Today some robots can recognize 1 and shapes and measure distances. Some can hear and speak wi

13、th the help of computers that can recognize thousands of 2 words. Some can move about on wheels or walk with as many as 3 legs. Most robots have one or two of these abilities, but its rather difficult to 4 a robot with most or all of these abilities. The list of things that robots can do better than

14、 humans is much 5 than the list of things robots cannot, says Tom Smith, an expert on robots. (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 1.答案:forms解析 11-15 Today some robots can recognize forms and shapes and measure distances. Some can hear and speak with the help of computers that can recognize thousands of different w

15、ords. Some can move about on wheels or walk with as many as eight legs. Most robots have one or two of these abilities, but its rather difficult to develop a robot with most or all of these abilities. The list of things that robots can do better than humans is much shorter than the list of things ro

16、bots cannot, says Tom Smith, an expert on robots. 2.答案:different3.答案:eight4.答案:develop5.答案:shorterPart Vocabulary and StructureDirections: This part is to test your ability to construct grammatically correct sentences. It consists of 2 sections.Section ADirections: There are ten incomplete statement

17、s here each with a blank. You are required to complete each statement by choosing the appropriate answer from the 4 choices marked A, B, C, and D. You should mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.问题:1. I have no idea what Mary _ at this time tomorrow

18、.A.will be doingB.is doingC.will doD.does答案:A解析 本题为动词时态题,测试的是将来进行时的用法。根据句中时间状语at this time tomorrow,可知本题答案为选项A。问题:2. Whether that is a good solution depends on.A.how you look at itB.what you look at itC.you look at itD.that you look at it答案:A解析 本题测试的是宾语从句的用法。how可引导宾语从句,作介词on的宾语,故本题答案为选项A。问题:3. Janes

19、 dress is similar in appearance _ her sisters.A.likeB.asC.toD.with答案:C解析 本题考查形容词与介词的搭配用法。可以将be similar to作为词组来记。故本题答案为选项C。问题:4. He ought to have handed in the paper yesterday. Thats what he _ .A.should doB.shouldC.should be doingD.should have done答案:D解析 本题测试的是情态动词用法。“情态动词should+完成式”表示“本应做某事,实际上并未做”的

20、意思。故本题答案为选项D。问题:5. He is a man who is never _ reading newspapers all day long,A.tiring ofB.tired fromC.tired ofD.tiring from答案:C解析 本题测试的是动词短语固定搭配用法。本句中be tired of意为“对厌倦”,故本题答案为选项C。问题:6. It is in room 234 _ the meeting will be held.A.whereB.thatC.whichD.in which答案:B解析 本题测试的是强调句结构的用法。该结构是由“it is/was+被

21、强调部分+that/who .”构成,被强调的部分可以是句子的主语、宾语或状语。因此本题答案为B。问题:7. All the class burst _ laughter when they saw the funny picture.A.inB.atC.onD.into答案:D解析 本题测试的是动词短语固定搭配用法。短语burst into laughter为固定搭配,意为“突然笑了起来”。因此本题答案为D。问题:8. After I _ for half an hour, I realized that he was not coming.A.have waitedB.waitedC.ha

22、d been waitingD.was waiting答案:C解析 本题为动词时态题,测试的是过去完成进行时用法。该句的主句为过去时,从句中的谓语动词表示的动作发生在主句谓语之前,并已持续一段时间。因此本题答案为C。问题:9. But for your help, I _ my work yesterday.A.cant finishB.wasnt able to finishC.couldnt finishD.couldnt have finished答案:D解析 本题测试的是虚拟语气的用法。当由but for引导的介词短语作状语时,其主句的谓语要用虚拟语气。由于该句是表示与过去事实相反的假

23、设。因此本题答案为D。问题:10. It was not until she got on the bus _ she remembered she had left her key at home.A.whenB.whichC.thatD.where答案:C解析 本题测试的是强调句结构的用法。该结构是由“it is/was+被强调部分+that/who .”构成,被强调的部分可以是句子的主语、宾语或状语。因此本题答案为C。Section BDirections: There are also 10 incomplete statements here. You should fill in

24、each blank with the proper form of the word given in the brackets. Write the word or words in the corresponding space on the Answer Sheet.问题:1. After the President had finished speaking at the press conference, he was made (answer) _ all sorts of questions.答案:to answer解析 本题测试的是动词make的用法。通常在make sb.

25、do sth. “使某人做某事”句型中,do前面的不定式符号to被省略;但是,当动词make用于被动语态时,do前面的不定式符号to则不能省略。故本题答案为to answer。问题:2. Shakespeare was the (great) _ English dramatist ever known.答案:greatest解析 本题测试的是形容词最高级的用法。通常形容词的最高级可以用一个短语来说明比较的范围,如among., of all等,故答案为greatest。问题:3. Your ideas are very interesting, but we need some (pract

26、ice) _ advice for getting out of the trouble.答案:practical解析 本题考查的是词性的转换。句中advice为名词,需用形容词来修饰。问题:4. The boss insisted that Mr. Black (give) _ up his experiment at once.答案:(should)give解析 本题测试的是虚拟语气的用法。在英语中,order,suggest,insist,demand等动词后所跟的宾语从句,其谓语动词需用“(should)+动词原形”的虚拟语气结构,故答案为(should)give。问题:5. The

27、letters received from my aunt (write) _ in English.答案:were written解析 本题测试的是被动语态的过去时的用法。句中received from my aunt为过去分词短语作定语用来修饰letters,由此可见write为本题的谓语动词,与主语之间是被动关系,且动作发生在作定语的过去分词短语前,故答案为were written。问题:6. She complains that she cant help (worry) _ about her husband.答案:worrying解析 本题测试的是动词短语固定搭配用法。短语cant

28、 help doing sth. 为固定搭配,意为“忍不住做某事”。问题:7. It (agree) _ that a heart attack does not directly endanger ones life.答案:is agreed解析 本题测试的是一种句型,即It is agreed that.意为“人们一致认为”;类似的句型还有It is believed that.;It is thought that.等。问题:8. There has been snow today in (variety) _ parts of the country.答案:various解析 本题考查

29、的是词性的转换。句中的parts为名词,需用形容词来修饰,因此答案为variety的形容词various。问题:9. This milk smells as if it (already, go) _ sour.答案:had already gone解析 本题测试的是虚拟语气的用法。在as if或as though引导的方式状语从句中,其谓语动词用虚拟语气。当从句谓语动词所表示的动作发生在主句的谓语之前时,需用过去完成时。问题:10. The happiness of a country consists in the (free) _ of its citizens.答案:freedom解析

30、 本题考查的是词性的转换。应填的词在句中作介词宾语,故填名词freedom。Part Reading ComprehensionDirections: This part is to test your reading ability. There are 5 tasks for you to fulfil, You should read the reading materials carefully and do the tasks as you are instructed.Task 1Directions: After reading the following passage, yo

31、u will find 5 questions or unfinished statements, numbered 36 through 40. For each question or statement there are 4 choices marked A, B, C and D. You should make the correct choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center. Trees are useful to man i

32、n three very important ways: they supply him with wood and other products; they give him shade; and they help to prevent droughts and floods. Unfortunately, in many parts of the world, man has not realized that the third of these services is the most important. In his eagerness to draw quick profit

33、from the trees. He has cut them down in large numbers, only to find that without them he has lost the best friends he had. 2000 years ago a rich and powerful country cut down its trees to build warships, with which to gain itself an empire. It gained the empire but, without its trees, its soil becam

34、e hard and poor. When the empire fell to pieces, the home country found itself faced floods and starvation. Even if a government realizes the importance of adequate supply of trees, it is difficult for it to persuade the villager to see this. The villager wants wood to cook his food with; and he can

35、 earn money by producing charcoal or selling wood to the townsman. He is usually too lazy or too careless to plant and take care of new trees. So, unless the government has a good control system, or can educate the people, the forests will slowly disappear. This does not only mean that the villagers

36、 sons and grandsons have fewer trees. The results are even more serious: for where there are trees their roots break the soil up-allowing the rain to sink in-and also bind the soil, thus preventing its being washed away easily but where there are no trees, the rain falls on hard ground and flows awa

37、y from the surface, causing floods and carrying away the rich topsoil, in which crops grow so well. When all the topsoil is gone, nothing remains but a useless desert. 1. What is the most important function of trees?A.Providing fuel.B.Offering shade.C.Preventing natural disasters.D.Providing charcoa

38、l.答案:C解析 推断题。在文中第1段讲到树木有三大主要用途,在第2段中第1句“.man has not realized that the third of these services is the most important”即第三点是最重要的,故选C。2. What eventually happened to the rich, powerful country 2000 years ago?A.Its people died of hunger.B.It fell to pieces.C.It became a giant empire.D.It built many ships

39、 with wood.答案:B解析 注意问题中“eventually”指最终发生了什么,故第2段中最后1句“When the empire fell to pieces.,”故选B。3. It is implied in the passage that the villager _ .A.wants a plentiful supply of treesB.wants fire woodC.wants to get moneyD.is not aware of the importance of environmental protection答案:D解析 段意理解题。A、B、C 3项均为第

40、3段中提到的一个方面,不够全面。只有D项与段首句表达意思相同,故选D项。4. The role of trees is to _ .A.loose soilB.keep soil in positionC.harden soilD.Both A and B答案:D解析 细节题。由最后1段第2句中“for where there are trees their roots break the soil up-allowing the rain to sink in-and also bind the soil”可知,A、B项正确,故选D。5. What does the passage main

41、ly talk about?A.The three benefits provided by trees.B.Trees and soil conservation.C.The various uses of trees.D.The different attitudes of the government and villagers toward trees.答案:B解析 主旨题。本文着重讲述了树木的第三个用途:防干旱和洪水,是通过树木与土壤保持的关系来阐述的。故选择B项。Task 2Directions: This task is the same as Task 1. The 5 que

42、stions or unfinished statements are numbered 41 through 45. Football is, I believe, the most popular game in England: one has only to go to one of the important matches to see this. Rich and poor, young and old, one can see them all there, shouting for one side or the other. To a stranger, one of th

43、e most surprising things about football in England is the great knowledge of the game which even the smallest boy seems to have. He can tell you the names of the players in most of the important teams. He has pictures of them and knows the results of large numbers of matches. He will tell you who he

44、 expects will win such and such a match, and his opinion is usually as good as that of men three or four times his age. Most schools in England take football seriously-much more seriously than nearly all European schools, where lessons are all that are important, and games are left for the children

45、themselves. In England, it is believed that education is not only a matter of filling a boys mind with facts in the classroom, education also means the training of character; and one of the best ways of training character is by means of games, especially team games, where the boy or girl has to lear

46、n to work with others for his team, instead of working for himself alone. The school therefore plans games and matches for its pupils. Football is a good team game, it is good both for the body and the mind. That is why it is every schools game in England. 1. In the first sentence, by this the autho

47、r means _ .A.people often go to a football gameB.people, rich and poor, young and old, play footballC.football is the most popular game in EnglandD.people usually shout at each other in a football match答案:C解析 本题为细节题。第1句中的this回指前面的句子“Football is,I believe,the most popular game in England”。故选C。2. At f

48、ootball matches, people often _ one team or the other by shouting.A.beatB.win overC.laugh atD.support答案:D解析 本题为细节推理题。从第1段最后一句“.,one can see them all there,shouting for one side or the other”可知,人们在赛场为各自的足球队摇旗呐喊,以示支持。故D为正确答案。3. In almost all European schools, lessons are _ .A.left for the children the

49、mselvesB.what the children like bestC.as important as football gamesD.considered the most important答案:D解析 本题为细节推理题。从第3段第1句“.European schools,where lessons are all that are important,.”就可得出答案。4. In England, education means _ .A.filling a boys mind with storiesB.more than the teaching of knowledgeC.th

50、e teaching of knowledge onlyD.training character by means of football games答案:B解析 本题为细节推理题。作者在第3段说明了在英国,教育不仅仅是在课堂上用东西塞满孩子的脑子,它还意味着对孩子个性的培养。因此选B是正确的。5. From the passage, we learn that _ .A.schools in England make use of football games for the training of characterB.football is the second most popular

51、 game in EnglandC.football is more important than lessonsD.only some schools in England have football games答案:A解析 本题为全文主旨题。首先文章阐述了足球是英国最流行的游戏,然后说明由于这种集体游戏是培养孩子个性的最好方法之一,它成了英国每个学校都有的游戏项目。由此得出答案A。Task 3Directions: The following passage is an article about how to hire new employees for companies. After

52、 reading it, you should complete the outline by filling in the blanks numbered 46 through 50 on the Answer Sheet. Finding new employees who will fit the needs of the company is not always easy. First, the company must think carefully about the tasks involved in each job to be filled and about the sk

53、ills, abilities, and knowledge a person must have in order to carry out those tasks successfully. Second. it has to find people who meet these requirements. One of the most common ways to find employees for these positions is to look within the organization. Is anyone currently in the organization w

54、ho could do the job? If no one within the firm is qualified, look outside the organization. Some of the most common sources of new employees are high schools, junior colleges, four-year colleges, and universities. Firms also use newspapers to help locate job applicants. The article is about hiring 1

55、 for companies. There are some requirements for candidates, such as the skills, abilities, 2 . In order to find qualified applicants, a company can look both 3 and outside its organization. Some of common outside sources are 4 four-year colleges, and universities. Companies also use newspaper Ads. to 5 . 1.答案:new employees解析 本题为细节判断题。答案可在第1段的第1句“Finding new employees who will fit the

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论