版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、大学英语考试复习资料大学三级(B)模拟(暂无语音,提供参考265大学英语考试复习资料大学三级(B)模拟(暂无语音,提供参考265大学三级(B)模拟(暂无语音,提供参考265Part Listening ComprehensionDirections: This part is to test your listening ability. It consists of 3 sections.Section ADirections: This section is to test your ability to give proper answers to questions. There ar
2、e 5 recorded questions in it. After each question ,there is a pause. The questions will be spoken two times. When you hear a question, you should decide on the correct answer from the 4 choices marked A), B), C), and D) given in your test paper. Then you should mark the corresponding letter on the A
3、nswer Sheet with a single line through the center. (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 1.A.No, it is.B.I hope so.C.Yes, it is.D.Dont you think so?答案:C解析Is it going to be cold next week?试题类型 推理判断题分析 题干是问下周的天气情况,因此应直接做答。2.A.Its still good.B.Its too early.C.Very well, thank you.D.Lovely, isnt it?答案:C解析How are you thi
4、s afternoon?试题类型 日常用语题分析 说身体状况是否良好时用“well”,而不用“good”。此时“well”是形容词。3.A.I did my work slowly.B.I usually spend little time on my work.C.I finished my work quicker than usual.D.I seldom spent much time doing my work.答案:C解析I spent less time than usual to finish my work.试题类型 正误判断题分析 只要听到原文的“I spent less
5、time than usual”(我花了比平时少的时间)便可确定答案。4.A.I like this novel very much.B.This novel is better than that one.C.Ive never read a good novel.D.This is the best novel Ive ever read.答案:D解析I have never read a novel as good as this one.试题类型 正误判断题分析 原文是说“I have never read a novel as good as this one”(我从没读过像这么好的
6、一本小说)。注意A项只是说这是一本很好的小说,“never”是“从没有过”的意思。5.A.Not at all.B.By no means.C.No, Ill never do that.D.Oh, never.答案:D解析Have you worked in a school before?试题类型 判断推理题分析 题干是问“Have you worked in a school before?”(你以前在学校工作过吗?)是问以前,C项的回答是将来不会,应注意不要误选。Section BDirections: This section is to test your ability to u
7、nderstand short dialogues. There are 5- recorded questions in it. After each dialogue, there is a recorded question, Both the dialogue and the questions will be spoken two times. When you hear a question, you should decide on the correct answer from the 4 choices marked A) , B), C) and D) given in y
8、our test paper.Then you should mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center. (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 1.A.The man is sorry he cant smoke here.B.The woman wants to know whether she can smoke here.C.The woman doesnt want the man to smoke here.D.The woman can see
9、better than the man.答案:C解析W: Excuse me,I think I see a No Smoking sign over there.M: Where? Oh, yes, you are right. Im awfully sorry.Q: Which of the following is true?试题类型 推理判断题分析 从女士的话语:“I think I see a“No Smoking”sign over there”(我想我看见那儿有一个“请勿吸烟”的标志)便可推断出女士是不想让他在那儿吸烟。2.A.To do some shopping in a s
10、upermarket.B.To go to work in a supermarket.C.To go to bank to withdraw some money.D.To ask the way to the bank.答案:A解析M: Excuse me, could you tell me the nearest supermarket?W: Yes. Go down the street and turn right at the bank. You will see the supermarket on your left.Q: Whats the man probably goi
11、ng to do?试题类型 正误判断题分析 从录音中男士的第一句话“could you tell me the nearest supermarket?”便可知道他要去哪儿了。3.A.In a restaurant.B.On a farm.C.At the mans home.D.At a store.答案:A解析W: What would you like to have, sir?M: Well, Id like to have some apple juice and chicken sandwich.Q: Where are the two speakers?试题类型 地点方向题分析
12、从对话中的“apple juice”,“chicken sandwich”等词便能推断出谈话的地点是在饭馆里。4.A.Employment increased last month.B.Employment decreased last month.C.It neither increased nor decreased.D.Its not clear whether employment increased or decreased.答案:A解析W: Unemployment went up last month again.M: Yeah, a lot of my friends are
13、out of work now.Q: Did unemployment increase or decrease last month?试题类型 正误判断题分析 关键听清原文。“went up”是“上升上涨”的意思,因此“increase”和它同义。5.A.She feels it is no concern of hers.B.She was astonished that the bus company is doing it.C.She is sure that many people will stop riding the bus.D.She is surprised by the
14、lack of public surprise.答案:D解析W: Have you heard they are talking about raising the bus fare again?M: Yes, and I was astonished that no one seems to care.Q: What does the woman say about the fare increase?试题类型 推理判断题分析 “raising the bus fare?”是“提升公共汽车费用”的意思;从女士的“1 was astonished that no one seems to ca
15、re”(我很惊奇大家似乎不太关心)一句便可得出答案。Section CDirections: In this section you will hear a recorded short passage. The passage is printed on the test paper, but with some words or phrases missing. The passage will be read three times. During the second reading, you are required to put the missing words or phras
16、es on the Answer sheet in order of the numbered blanks according to what you hear. The third reading is for you to check your writing. Now the passage will begin. Once a traveler was riding in the rain. He was wet and cold when he reached the country inn. The inn was so 1 with people that he could n
17、ot get near the fire. So he called out to the waiter. 2 some fish to my horse. And the waiter answered. But a horse doesnt eat fish! The traveler then said. Never mind, do as I tell you. On 3 this strange order, the crowd of people ran out to see a horse eat fish. The traveler now having the whole r
18、oom to himself, sat down 4 the fire and warmed himself. When the waiter came back with the crowd of people, he said. Your horse doesnt eat fish. The traveler answered: 5 , but put it on the table, and when I had quite dried my clothes, Ill eat it myself! 1.答案:crowded解析 11-15 Once a traveler was ridi
19、ng in the rain. He was wet and cold when he reached the country inn. The inn was so crowded with people that he could not get near the fire. So he called out to the waiter: Take some fish to my horse. And the waiter answered : But a horse doesnt eat fish! The traveler then said: Never mind, do as I
20、tell you. On hearing this strange order, the crowd of people ran out to see a horse eat fish. The traveler now having the whole room to himself, sat down beside the fire and warmed himself. When the waiter came back with the crowd of people, he said:Your horse doesnt eat fish. The traveler answered:
21、Never mind, but put it on the table, and when I had quite dried my clothes, Ill eat it myself! 分析 crowded意为“拥挤的”。原文有“The inn was so crowded with people that he could not get near the fire”一句。2.答案:Take解析 仔细听原文便能听到“take some fish to my horse”。3.答案:hearing解析 注意这是一种独立主格结构。“on”后面加动名词结构。4.答案:beside解析 besi
22、de是介词,意为“在旁边”。5.答案:Never mind解析 never mind意为“没关系,不用担心”,仔细听原文便可听到。Part Vocabulary and StructureDirections: This part is to test your ability to use words and phrases correctly to construct meaningful and grammatically correct sentences. It consists of 2 sections.Section ADirections: There are 10 inco
23、mplete statements here. You are required to complete each statement by choosing the appropriate answer from the 4 choices marked A), B), C) and D). You should mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.问题:1. In the eighteenth century, writers_hours in cof
24、fee houses, discussing the news of the day.A.used to spendingB.would be spendingC.used to spendD.were used to spend答案:C解析 短语辨析试题精解 used to do表示“过去常常做某事”,而be used to doing表示“习惯于”。问题:2. We adopted the new methods with a view to_our efficiency.A.raiseB.raisingC.riseD.rising答案:B解析 介词搭配试题精解 with a view t
25、o意为“目的是”,其中to是介词,要求接动名词,rise是不及物动词,与题意不符。问题:3. I expressed hope_they would come to visit China again.A.thatB.asC.althoughD.whether答案:A解析 同位语从句试题精解 that引导的是同位语从句,作hope的同位语。其他选项不符合题意。问题:4. The debt is_for me to pay off in one year.A.small enoughB.enough smallC.too smallD.so small答案:A解析 形容词修饰顺序试题精解 eno
26、ugh必须放在被修饰的形容词后面。pay off意为“付清”。问题:5. The president of the university, as well as some other faculty members,_a conference.A.are planningB.is planningC.have plannedD.had planned答案:B解析 主谓一致试题精解 as well as放在主语后不影响主语的数,所以主语为the president,谓语动词应该为单数。问题:6. Its pretty late. There is no point_for him any lon
27、ger.A.in waitingB.that we will waitC.to waitD.we are waiting答案:A解析 固定句型试题精解 There is no point/sense in doing sth意为“做某事没有用,不必做某事”。问题:7. He always_his family should do everything for him.A.took for grantedB.took it for granted thatC.took that for grantedD.took it for grant答案:B解析 固定句型试题精解 take sthfor g
28、ranted/take it for granted that意思是“认为某事理所当然”。问题:8. I lost my bag the day before, but it_now.A.has foundB.was foundC.had been foundD.is found答案:D解析 动词时态试题精解 此句前一个分句用一般过去时,表示过去发生的动作;后一个分句根据时间状语now可以判定是一般现在时。问题:9. The area of Beijing is about_that of my hometown.A.5 times as larger asB.as 5 times large
29、C.as 5 times larger thanD.5 times as large as答案:D解析 倍数表示法试题精解 倍数的表示法,该句用“times+as+形容词原级+as”表示倍数。问题:10. A car mainly consists_a body, an engine, and four wheels.A.withB.ofC.inD.to答案:B解析 固定搭配试题精解 consist of是固定搭配,意思是“由构成”,与be made up of意思相同。Section BDirections: There are also 10 incomplete statements h
30、ere. You should fill in each blank with the proper form of the word given in the brackets. Write the word or words in the corresponding space on the Answer Sheet.问题:1. Thanksgiving is a (tradition)_festival in the U.S. and Canada.答案:traditional解析 词性转换试题精解 traditional是tradition的形容词,意思是“传统的”,在这里作定语修饰名
31、词festival。问题:2. (strict)_speaking, its not allowed, but we wont prevent it.答案:Strictly解析 固定搭配试题精解 speaking是动词的一ing形式。修饰动词及一ing形式和-ed形式应该用副词。问题:3. He became (addict)_to playing the computer games.答案:addicted解析 短语搭配试题精解be/become addicted to doing sth意为“沉溺于,对上瘾”。问题:4. The teacher didnt mind (help)_the
32、students in her space-time.答案:helping解析 动词搭配试题精解 mind后面应该接动名词作宾语。类似的还有suggest,finish,avoid,enjoy postponedeny,advise,miss等。问题:5. People (live)_comfortably in the towns hardly feel the pleasure of living in the country.答案:living解析 非谓语动词试题精解 本句中,主语为people,谓语为feel,所以应用非谓语动词形式。又因为people与live之间为主谓关系,所以应为
33、现在分词。问题:6. On his way home he suddenly remembered that he (not lock)_the door of the office.答案:had not locked解析 动词时态试题精解 根据句意,从句的动作发生在主句的动作之前,而主句用一般过去时,所以从句要用过去完成时。问题:7. He rushed into the (burn)_house.答案:burning解析 现在分词作定语试题精解 现在分词作定语,表示“正在燃烧的”。问题:8. She was not completely (sincerely)_in what she sa
34、id.答案:sincere解析 形容词作表语试题精解 根据句子结构,这里需要一个形容词作表语。sincere是形容词,意为“诚挚的,真诚的”,在这里作表语。be busy doing为固定用法,意为“忙于”。问题:9. He was told that the stranger (wait)_for him for two hours.答案:had been waiting解析 动词时态试题精解 此句中,wait是延续性动词,for two hours是一段时间。而且主句是过去时态,所以应该使用过去完成进行时,表示过去某时以前一直在进行的一个动作。问题:10. The teacher orde
35、red that all the books (send)_at once.答案:(should)be sent解析 虚拟语气试题精解 order后面的宾语从句应该用虚拟语气,形式为(should)+动词原形。注意:从句主语E,ooks与及物动词send之间是动宾关系,所以用被动形式。Part Reading ComprehensionDirections: This part is to test your reading ability. There are 5 tasks for you to fulfill.You should read the reading materials c
36、arefully and do the tasks as you are instructed.Directions: After reading the following passage, you will find 5 questions or unfinished statements, numbered 36 through 40 For each question or statement there are 4 choices marked A), B) , C) or D). You should make the correct choice and mark the cor
37、responding letter on the Answer Sheet with a single line through the center. For those who have lonely nights and have trouble falling asleep, he is proved the ideal partner. This is a man who does not snore in bed. And he is happy to wrap a comforting arm around his dearest until morning arrives. H
38、e does exist. He is the body-shaped pillow, the latest sleeping aid from Japan. This pillow comes without a head and is filled with foam. It is made by the bed sheet maker Cameos, and has a body and a flexible arm that can be curled around its owner. About 1,000 of the pillows have been sold since t
39、hey went on sale in Japan last year and many buyers say they are pleased with their sleeping companion. This pillow makes me feel relaxed because I can hold the arm and feel something warm at my side, said a 34-year-old customer. But according to Cameos, the pillow is more than just an emotional hel
40、p for those tired of spending the night alone. It is shaped, the firm says, to support its partner on both sides to ensure a night of good sleep. The idea is to curl up in between the body and the flexible arm. The head just rests on the pillows arm muscles. My grandmother used to say that there is
41、no more comfortable pillow than another person, said Cameos president. So I thought that maybe people would want to sleep on a pillow shaped like an arm. 1. For whom is this special pillow made?A.Those who cant sleep well.B.Those who snore in bed.C.Those who have comforting arms.D.Those who want par
42、tners.答案:A解析 细节题解题思路 由第一段第一句可知,这种枕头是为夜晚失眠的人设计的。2. Which of the following statements is TRUE?A.The pillow has two real arms like a man.B.The pillow is popular not only in Japan.C.This pillow makes the user feel relaxed.D.This pillow has a head that is filled with foam.答案:C解析 推断题解题思路 这种枕头没有头部,有一只柔软的胳膊
43、,刚在日本面市,使人感到放松。3. The implied meaning we can get from the passage is that_.A.there are some people in Japan who have trouble falling asleepB.no one can endure a man who snores in bedC.you cannot go to sleep without the body-shaped pillowD.everyone needs a body-shaped pillow答案:A解析 细节推断题解题思路 从这种专为那些夜晚
44、孤枕难眠的人设计的枕头的畅销可以看出,在日本有些人晚上难以入眠。4. Which is the customers opinion about the pillow?A.It can make people feel warm at their sides.B.Its curled arm is very flexible.C.It is the latest sleeping aid for Japanese people.D.It can help those people tired of spending the night alone.答案:A解析 细节题解题思路 由第五段可知,消费
45、者觉得睡在这种枕头上会让人感到身边很温暖。5. Which of the following statements would be the best title of this passage?A.A Good Night SleepB.How to Sleep WellC.The Ideal Partner: a PillowD.A Pillows Functions答案:C解析 归纳题解题思路 全文都在描述一种特殊的枕头它的独特设计使它成为理想的睡眠伴侣。Directions: This task is the same as Task 1.The 5 questions or unfi
46、nished statements are numbered 41 through 45. The Internet is a system of electronic computer communication. It helps people share information, communicate with family and friends, and start businesses. One popular Website that whole communities can use is Craigslist. org. It helps people find the g
47、oods or services they need. People use Craigslist to start community groups or to provide services. They can find new friends or search for a place to live. There are many uses for this kind of Website. Craig Newmark started Craigslist in 1995. Almost ten years later, Craigslist exists in forty-eigh
48、t cities in the United States, and nine cities in four other countries. Putting information on the site is free. However, companies listing job openings and housing announcements in some cities have to pay a small cost. Mr. Newmark says it is easy to create a Craigslist for any city in the world. Ho
49、wever, two questions must be answered first. Is an English language Website temporarily acceptable? And, does the community truly want it? Mr. Newmark says people have to ask to set up a Craigslist in their community. His company keeps a record of the number of requests. If enough community interest
50、 develops, his company will create the site. I time, Mr. Newmark says he hopes to offer Craigslist in many languages. Mr. Newmark describes his Website as a public service. He says it is owned and shared by everyone. And, he says his company urges users to honor the shared interests of the community
51、. It urges users to follow moral traditions, be honest, do not steal and do the right thing. 1. What is the main purpose of Craigslist?A.Making money.B.Making friends.C.Offering information.D.Selling goods.答案:C解析 细节题解题思路 根据本文第一段可知craigslist的主要目的是提供信息。2. It can be inferred from the passage that Craig
52、slist is named after_.A.its founderB.the services it offersC.the city where it first appearedD.the community it belongs to答案:A解析 推断题解题思路 本文第二段提到Craigslist网站的创始人名叫Craig Newmark,可以推断网站是用其创始人的名字命名的。3. In what language does Craigslist offer service at present?A.Computer language.B.English language.C.Two
53、 languages.D.Many languages.答案:B解析 细节题解题思路 第三段第三句提到英语是网站的服务用语。4. What does enough community interest develops (Para. 3) mean?A.The community has earned enough money.B.There are enough people showing interest in the community.C.The community has become more and more interesting.D.English people have
54、asked to set up a Craigslist in their community.答案:D解析 推断题解题思路 根据上下文可知这句话是说如果提出创办网站的人数达到一定的程度,公司就会创办网站。5. Craigslist wants its users to_.A.offer many languagesB.create new sites for othersC.obey the moral rules of the WebsiteD.keep a record of requests答案:C解析 细节题解题思路 文章最后一段提到纽马克先生要求网站的使用者遵守道德规范。珍惜大家的共同利益。Directions: The following is an advertisement. After reading this passage, you should complete the information by filling in the blanks marked 46 through 50 in the table bel
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 第三单元 第13课时 反比例函数综合题
- 色彩考试答案及题目
- 2026 年中职经管类(经管类基础)试题及答案
- 办公楼中央空调风管清洗合同协议(2025年)
- 办公场所租赁合同协议2025年补充条款
- 2024年中考道德与法治(新疆)第二次模拟考试(含答案)
- 外部表数据清洗与融合
- 2025年河北省公需课学习-《中华人民共和国海洋环境保护法》解读
- 2025年八大特殊作业安全知识考试题及答案(共50题)
- 常州数学面试真题及答案
- 管道施工围挡施工方案
- 城市绿化生态修复项目实施方案
- 西藏酥油茶的课件
- 安装预制检查井施工方案
- 急性心肌梗死治疗课件
- 树木砍伐安全培训课件
- 风电场冬季防火知识培训课件
- 中国邮政2025南通市秋招综合管理职能类岗位面试模拟题及答案
- 源网荷储一体化项目并网调试实施方案
- 《〈京津冀建设工程计价依据-预算消耗量定额〉城市地下综合管廊工程》第一册土建工程
- 儿科护理课件模板
评论
0/150
提交评论