版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、安徽省安徽师大附中2019-2020学年高一英语下学期期中试题(含解析)第一部分听力第一节 听下面5段对话每段对话后有一小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项听亢每段对话后,你都有10秒钟的时间回答有关小题和阅读下一小题每段对话仅读一遍1What does the man mean?AOpen the windowBGo to another roomCGet out of the room2How does the man feel?ANervousBUpsetCHappy3Why does the man come to the woman?ATo check outBTo f
2、ind his phoneCTo ask his room number4What did the woman learn as a second language in high school?AEnglishBChineseCSpanish5What are the speakers most probably talking about?AAn air conditionerBThe weatherCThe town center第二节听下面5段对话或独白每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项听完每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听
3、完后,每小题将给出5秒钟的作答时间每段对话或独白读两遍6(1)What does the woman say about the teenagers in her country?AThey live traditional livesBThey want to have their own lifestylesCThey are more successful than their parents(2)What do parents provide for their children in the mans country?AFreedomBCriticismCEncouragement7
4、(1)Where is the woman going?ANew YorkBLos AngelesCChicago(2)What does the woman care most about the flight?AThe position of the airportBThe departure timeCThe price8(1)Where does the man work?AIn a hotelBIn a tailorsCIn a restaurant(2)What is the man?AA managerBA receptionistCA waiter(3)Why does the
5、 man wear a long overcoat?A To look goodB To keep warmC To protect his suit9(1)What is the woman doing?AMaking a replyBGetting some adviceCAsking for information(2)What sport is the most popular at the camping center?AHorseridingBSailingCBoating(3)When do groups always arrive at the camping center?A
6、On FridayBOn SaturdayCOn Sunday(4)What is the cost for a child?A425B450C48010(1)How old can the participants be?A12B15C20(2)What subject is added this year?AComedyBMysteryCWorld travel(3)What do we know about the first prize winner?AHe will have a chance to travelBA2,000 prize will be given to himCH
7、is story will be published in a magazine(4)When is the deadline?ASeptember 1stBSeptember 25thCOctober 1st第二部分 阅读理解第一节 阅读下面短文,从各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项AHome fires can happen quickly,destroying lives and property(财产)but unlike other disasters,most home fires can be prevented Read on to learn 4 unexpec
8、ted home fire dangersHaving old smoke alarmsAn effective smoke alarm can make all the difference when it comes to surviving a house fire Its not enough to change the batteries twice a year You also need to replace your alarms every decade You should test your smoke alarms every month, says Lorriane
9、Carli, vice president of promotion and advocacy for the National Fire Protection Association But also dont forget to check the dates and replace an alarm that is more than 10 years oldLeaving the kitchen while you cookOne in five Americans admitted leaving food cooking unattended on the stove, found
10、 an American Red Cross survey Walking away from food cooking in the kitchen is a serious fire risk The leading cause of home fire is cooking and the leading cause of those fires is unattended cooking says Carli If you need to use the stove or oven, be sure to keep an eye on itTurning the heat too hi
11、gh when you cookCranking up the heat too high can be deadly, even if youre in the kitchen while you cook Kevin Kelley, senior director of community preparedness programs for the American Red Cross, recommends paying close attention and turning off the burner if you see smoke or grease (油脂) starting
12、to boil while frying foodHaving a dirty stove while you cookIf your stove is covered with grease, a small kitchen fire can get out of hand quickly Clean and clear the area around the stove before turning on the heat Or the result will be dangerous1. What is the passage about?A. Small things to cause
13、 home firesB. The ways to prevent home firesC. The danger of the home firesD. The importance of an effective smoke alarm2. What is the leading cause of fires from kitchen?A. Leaving the kitchen while cookingB. Cooking while staying in the kitchenC. Cleaning a dirty stoveD. Replacing an alarm3. Which
14、 of the following is correct?A. Unexpected home fire dangers cant be preventedB. Having a dirty stove is dangerous while you cookC. Kevin Kelley suggests paying no attention to cookingD. It is advisable to replace your alarms every month【答案】1. A 2. A 3. B【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍引起家庭火灾的小东西。【1题详解】主旨大意题。阅读全
15、文以及根据第一段“Home fires can happen quickly, destroying lives and property(财产) but unlike other disasters, most home fires can be prevented Read on to learn 4 unexpected home fire dangers(家庭火灾可以迅速发生,摧毁生命和财产,但与其他灾害不同,大多数家庭火灾是可以预防的,请继续阅读,了解4种意想不到的家庭火灾危险。)”可知本文主要讲述了引起家庭火灾的小东西。故选A。【2题详解】细节理解题。根据Leaving the k
16、itchen while you cook部分“The leading cause of home fire is cooking and the leading cause of those fires is unattended cooking says Carli(“家庭火灾的主要原因是烹饪,而这些火灾的主要原因是无人看管的烹饪。”凯莉说。”)可知,厨房起火的主要原因是做饭时离开厨房。故选A。【3题详解】细节理解题。根据 Having a dirty stove while you cook部分“If your stove is covered with grease, a small
17、kitchen fire can get out of hand quicklyClean and clear the area around the stove before turning on the heatOr the result will be dangerous.(如果你的炉子上沾满了油脂,厨房里的小火很快就会失去控制在打开暖气之前,先把炉子周围的区域清理干净,否则后果很危险。)”可知,做饭的时候有一个脏炉子是危险的。故选B。BMy journey home from school is nothing specialThe train is always busy but I
18、 usually find a seat and start reading or texting my friends,making sure,like everyone else,not to look at other peopleBut last Tuesday was differentI was happily listening to some new music when the train suddenly stoppedThis wasnt unusual and I didnt think anything of it Then after about five minu
19、tes, I noticed people were starting to get a bit angry Fifteen minutes later, people started getting angrierThe longer the train stood still, the angrier people became until finally the announcement came:We are sorry to announce that this train is delayed (延误)That seemed to calm people down and so w
20、e all went back to what we were doing before, but soon there was another announcement: We were going to be there for a long timea train had broken down in front of usThere was a loud sigh (叹气) throughout the carriage (车厢) but then something unexpected happened: complete strangers started talking to
21、each other I started chatting to a couple of young tourists They were from Spain and they were traveling around the UK so I suggested some places they should visit Next I really surprised myself by starting a conversation with a businesswoman. She was going to take three months off work to climb Qom
22、olangma It was great talking to her Then I decided to get up and go for a walk down the train I met a woman who had been a student at my school seven years before and knew lots of my teachersWhile we were talking, we heard there was a patient in another part of the train who needed help and the woma
23、n from my school jumped into action It turned out she was a nurse and when she came back, she was welcomed as a heroThen, after two hours, we started moving again Everyone clapped and cheered and some people, complete strangers three hours before, even hugged I will never forget the day the train st
24、opped and people started talking4. How did the author do when the train suddenly stopped?A. He turned to the other passengersB. He paid no attention to itC. He let out a long deep sighD. He got angry at once5. Why did the train stop?A. It broke downB. It ran out of gasC. The track was under repairD.
25、 A previous train stopped working6. What did the author talk about with the nurse?A. Some famous tourist spotsB. Some stories of businesswomenC. Their previous teachersD. Their mountainclimbing experiences7. Why did the author consider the journey unforgettable?A. Talking to strangers made him happy
26、B. He saved a persons life on the trainC. He met some classmates during the tripD. It was the first time for him to meet with an accident【答案】4. B 5. D 6. C 7. A【解析】本文是一篇记叙文。文章作者讲述自己从学校回家所乘坐火车的一次难忘的经历。【4题详解】细节理解题。根据第二段“IwashappilylisteningtosomenewmusicwhenthetrainsuddenlystoppedThiswasntunusualandId
27、idntthinkanythingofit(我很高兴在听音乐,火车突然停了下来这并不罕见,我一点也没多想。)”可知,当火车突然停下来时,作者并没有注意到这个事情。 故选B。【5题详解】细节理解题。根据第三段“but soon there was another announcement: we were going to be there for a long timea train had broken down in front of us但很快又有了一则消息:我们要在那里呆很长时间一列火车在我们面前抛锚了。”可知,作者前面有一辆火车停了,所以作者所乘坐的火车才停了。故选D。【6题详解】细
28、节理解题。根据倒数第二段“Imetawomanwhohadbeenastudentatmyschoolsevenyearsbeforeandknewlotsofmyteachers我遇到了一个七年前在我学校读书的女人,她认识我的许多老师。”可知,作者谈的是他们以前的老师, 故选C。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“Ill never forget the day the train stopped and people started talking我永远不会忘记火车停下来人们开始聊天的那一天。”可知,人们的交谈使得他忘不了这次旅行。 从而推断出和陌生人说话使他很高兴故选A。CA stud
29、y has found that middle-aged and older adults who live in greener neighborhoods have a decreased risk of developing metabolic syndrome (新陈代谢综合征) such as obesity(肥胖), hypertension(高血压)and high blood sugar.The study, published in Environmental Pollution, was organized by the Barcelona Institute (研究所)
30、for Global Health (ISGlobal). It differed from previous studies on the health benefits of green spaces in that it examined all of the symptoms (症状) of metabolic syndrome together collectively rather than as individual elements. Having metabolic syndrome increases a persons risk of heart disease, str
31、okes and type 2 diabetes, according to the National Heart, Lung, and blood Institute.The study from ISGlobal examined data from clinical examinations of over 6,000 British adults who were between 45 and 69 years old when the study began. The data was derived from four examinations participants who w
32、ent through between 1997 and 2013 that included blood analyses, blood pressure and measurement of weight. “These findings suggest that long-term exposure to green spaces can play an important role in preventing metabolic syndrome as a whole.” according to a press release published by ISGlobal.The co
33、rrelation between nearness to green spaces and better health could be associated with the expanded opportunities for physical recreation and lower exposure to air pollution, according to Carmen De Keijzer, ISGlobal researcher and principal author of the study.Female subjects were more likely than ma
34、les to show the studys connection between living in greener and healthier neighborhoods and having fewer metabolic symptoms. “Women tend to spend more time in their residential (住宅的) neighborhood, which could explain this gender difference.” Carmen said. “We need greener cities if we want healthier
35、cities.” She added.8. What do we know about the study from the first two paragraphs?A. Symptoms were examined one by one.B. Several institutes took part in the study together.C. Young people were not included in the study.D. It was the first study on health benefits.9. Why do women have fewer metabo
36、lic symptoms?A. Because they have a different gender.B. Because they stay more where they live.C. Because they live in greener cities.D. Because they live in healthier cities.10. What can be a suitable title for the text?A. Living in Greener and Healthier Cities.B. Women Having Fewer Metabolic Sympt
37、oms.C. Metabolic Syndrome Increasing Heart Disease.D. Greener Neighborhoods, Fewer Metabolic Symptoms.【答案】8. C 9. B 10. D【解析】这是一篇说明文。本文介绍了居住在绿色社区和代谢症状之间的联系,一项研究发现,居住在绿色社区的中老年人患上肥胖、高血压和高血糖等代谢综合征的风险降低。说明社区越环保,代谢症状越少。8题详解】细节理解题。根据第一段A study has found that middle-aged and older adults who live in greene
38、r neighborhoods have a decreased risk of developing metabolic syndrome (新陈代谢综合征) such as obesity(肥胖), hypertension(高血压)and high blood sugar.可知一项研究发现,居住在绿色社区的中老年人患肥胖、高血压和高血糖等代谢综合征的风险较低。由此可知,范围是中老年人,年轻人不包括在研究中。故选C。【9题详解】细节理解题。根据最后一段中Female subjects were more likely than males to show the studys connec
39、tion between living in greener and healthier neighborhoods and having fewer metabolic symptoms. “Women tend to spend more time in their residential (住宅的) neighborhood, which could explain this gender difference.” Carmen said.可知与男性相比,女性受试者更有可能表现出生活在更环保、更健康的社区与代谢症状更少之间的联系。“女性往往会花更多的时间待在自己居住的社区,这可以解释这种
40、性别差异。” Carmen说。由此可知,女性代谢症状较少,因为他们更多地呆在他们居住的地方。故选B。【10题详解】主旨大意题。根据第一段A study has found that middle-aged and older adults who live in greener neighborhoods have a decreased risk of developing metabolic syndrome (新陈代谢综合征) such as obesity(肥胖), hypertension(高血压)and high blood sugar.可知一项研究发现,居住在绿色社区的中老年人患
41、肥胖、高血压和高血糖等代谢综合征的风险较低。结合本文介绍了居住在绿色社区和代谢症状之间的联系。由此可知,D选项“更环保的社区,更少的代谢症状”最符合文章标题。故选D。第二节根据短文内容,从短文后的选项中选岀能填入空白处的最佳选项选项中有两项为多余选项Why do We Find It Hard to Say No?As we all know,saying no to others is not easy at allBut sometimes we have to learn to say no_11_Below are common reasons why people find it h
42、ard to say no_12_You are a kind soul at heartYou dont want to refuse the person and you want to help when possible even if it may eat into your timeAfraid of being rudeI was growing under the idea that saying no,especially to people who are older,is rudeThis thinking is common in Asian culture,where
43、 face saving is important_13_Wanting to be agreeableYou dont want to alienate(疏远)yourself from the group because youre not in agreementSo you agree to others requestsFear of conflict(冲突)_14_This might lead to an ugly conflictEven if there isnt there might be disagreement which might lead to bad effe
44、cts in the future_15_Perhaps you are worried saying no means closing doorsFor example,my friend was asked to work in another department in her companySince she liked her team,she didnt want to goHowever,she didnt want to say no as she felt it would affect her promotion (晋升) chances in the futureA. F
45、ear of losing chancesB. Wanting to help othersC. Wanting to keep a good relationshipD. I slowly realized I needed to learn to say noE. It means not making others look bad or lose faceF. You are afraid the person might be angry if you refuse him/herG. To learn to say no, we have to first understand w
46、hats stopping us from it【答案】11. G 12. B 13. E 14. F 15. A【解析】本文是一篇说明文。主要介绍了人们很难说“不”的常见原因。【11题详解】根据上文As we all know, saying no to others is not easy at all. But sometimes we have to learn to say no.可知众所周知,对别人说不一点也不容易,但有时我们必须学会说不。下文介绍了一些很难说不的原因。G项Tolearntosay no, wehavetofirstunderstandwhatsstoppingus
47、fromit.(要学会说“不”,我们首先要明白是什么阻止了我们)承上启下,符合语境。故选G。【12题详解】根据后文Youareakindsoulatheart. Youdontwanttoturnthepersonawayandyouwanttohelpwhenpossible, evenifitmayeatintoyourtime.可知你内心是一个善良的人,你不想把这个人拒之门外,你想在可能的时候帮助他,即使他会消耗你的时间。B项:Wanting to help others想帮助别人概括本段内容,符合语境,故选B。【13题详解】根据上文This thinking is common in
48、Asian culture, where face saving is important.可知这种想法在亚洲文化中很常见,在亚洲,面子很重要。E项:It means not making others look bad or lose face这意味着不要让别人看起来不好或者丢脸符合本段大意,符合语境。故选E。【14题详解】根据段落标题Fear of conflict(冲突)可知,本段主要讲害怕冲突。F项:You are afraid the person might be angry if you refuse him/her你担心如果你拒绝他/她,他/她可能会生气符合本段内容。故选F。【
49、15题详解】根据后文Since she liked her team, she didnt want to go. However, she didnt want to say no as she felt it would affect her promotion(晋升)chances in the future.可知因为她喜欢她的团队,所以她不想去,但是她不想说不,因为她觉得这会影响她将来升职的机会。A项:Fear of losing chances害怕失去机会概括本段的内容,符合语境。故选A。第三部分 英语知识运用第一节 单项填空 从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项
50、16. My Australian friends invited me to a barbecue last weekend,_ was really very kind of themA. thatB. whoC. whenD. which【答案】D【解析】【分析】【详解】考查定语从句。句意:我的澳大利亚朋友上周末邀请我去烧烤,他们真是太好了。此处为非限制性定语从句,修饰前面整个句子,从句缺主语,故应用which。that不引导非限制性定语从句;who引导定语从句,先行词必须指人;when在定语从句中作时间状语。故选D。17. _John will win the competition
51、remains a secret till next monthA. WhenB. ThatC. WhetherD. What【答案】C【解析】【分析】【详解】考查主语从句。句意:约翰是否会赢得比赛直到下个月才知道。分析句子可知remain前面是一个主语从句,从句不缺成分,排除D;结合语境,设空处有“是否”的含义,whether意为“是否”。故选C。18. _he told was the news_ Lucy had achieved success,_,of course,made Lucys parents feel very excitedA. What; that; whichB.
52、That; which; whichC. What; which; whatD. That; that;what【答案】A【解析】【分析】【详解】考查名词性从句和定语从句。句意:他所讲的是露西取得成功的消息,这当然使露西的父母感到非常兴奋。分析句子成分可知was前面是一个主语从句,从句缺主语,指物,所以用what引导(that引导主语从句不做成分);第二个空是一个同位语从句,解释说明名词news。从句不缺成分,且句意完整,所以用that引导(which引导表语从句在句中做主语宾语或者表语);第三个空是一个非限制性定语从句,句中先行词为news,在非限定性定语从句中作主语,所以which合适(w
53、hat不引导定语从句)。故选A。19. This is the third time he _ for his voluntary work for the Red CrossNo wonder he is so excited!A. has praisedB. had been praisedC. has been praisedD. had praised【答案】C【解析】【分析】【详解】考查时态和语态。句意:这是他第三次因为为红十字会做义工而受到表扬。难怪他这么兴奋!此处为句型“This /That is the +序数词+名词+that+现在完成时”,意为“某人第几次做某事”,且此处主
54、语he与谓语动词构成被动关系,故应用现在完成时的被动语态,助动词用has。故选C。20. After the war, a new school building was put up _ there had once been a theatre.A. thatB. whereC. whichD. when【答案】B【解析】【分析】【详解】考查地点状语从句。句意:战争结束后,在曾经是剧院的地方建起了一座新的校舍。定语从句中有表示地点的先行词,而地点状语从句中则没有;定语从句的关系词根据需要可用“介词+which”来代替where,而地点状语从句则通常只能由where引导。该题中无表示地点的先
55、行词,是表示地点的状语从句。故选B。21. Nothing but several glasses_ bought by my father yesterdayA. wereB. wasC. have beenD. would be【答案】B【解析】【分析】【详解】考查时态和主谓一致。句意:除了几个玻璃杯,我爸爸昨天什么都没有买。分析可知,句中but为介词,意为“除了”,句子主语为“Nothing”,第三人称单数,谓语动词要用第三人称单数形式,结合时间状语“yesterday”应用一般过去时。故选B项。22. She is one of those who_ always complainin
56、g about everything and hard to pleaseA. wereB. isC. wasD. are【答案】D【解析】【分析】【详解】考查时态和主谓一致。句意:她是那种总是抱怨一切,并且很难取悦的人。分析句子,可知时态是一般现在时,who在这里引导定语从句,先行词是those,指人。定语从句的谓语动词应该和先行词those 在人称和数上保持一致,所以用复数形式。故选D。23. When and where to build the new factory _ _ yet.A. is not decidedB. are not decidedC. has not decidedD. have not decided【答案】A【解析】【分析】【详解】考查时态。句意:何时何地建新工厂还没有决定。When and where作主语时,谓
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
评论
0/150
提交评论