高一英语人教必修四40分钟课时作业:Unit2-8UsingLanguage_第1页
高一英语人教必修四40分钟课时作业:Unit2-8UsingLanguage_第2页
高一英语人教必修四40分钟课时作业:Unit2-8UsingLanguage_第3页
高一英语人教必修四40分钟课时作业:Unit2-8UsingLanguage_第4页
高一英语人教必修四40分钟课时作业:Unit2-8UsingLanguage_第5页
已阅读5页,还剩41页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、4o分钟课时作业Unit 2Working the land课时作业(08)Using Language作业目标1. 牢记build up与其他同义短语的不同用法,区分 build up与其他动词+up类短语的不同含义。2. 通过练习加深对focus on/in addition等词汇的记忆。111111113. 掌握表达“劝说”的交际用语。作业设计限时:40分钟 满分:35分丿基础调研I 用适当的介词填空industrial areas1. Green food is grown awayand dirty water supplies.答案from2. You can focus your

2、television tower.答案ontelescopethat distant3 The medicine答案 from/ofcan keep kids freesuch diseases.4. The manager made no the meeting.答案 on/aboutcommentswhat I said at5 Costs have been reduced答案by20 % over the past year.II 完成句子1 More and more farmers are beginning to(转向有机耕作).答案 turn to organic farmin

3、g2 The forest prevents wind and water from(带走土壤).答案 carrying away the soil3 My father has over the years.答案 built up(建立)a good business modernni单项填空 1. One primary goal of UNESCO is toknowledge societies in which information and knowledge.all people can participate inA. make upC. build upB. polish u

4、pD. take up答案与解析句意:建立现代化的知识社会,让所有的人都能参与信息与知识,是联合国教科文组织的主要目标之一。build up “ 建立”make up 弥补;虚构;整理;和解;化妆”;polish up “改善;润色” ;take up “从事”。2 these arrangements, extra ambulances willbe on duty until midnight.A. In additionB. In addition toC. In addition withD. With addition to答案与解析B句意:除了这些安排外,还有另外的一些 救护车将值

5、班到午夜。in addition to “除了(还有)。3 All her energies areupon her children and sheseems to have little time for anything else.A. aimedB. focusedC. guidedD. directed答案与解析B句意:她把所有的精力都倾注在她孩子身 上,几乎没有时间关注其他的事情。focus与介词on或upon连 用,意为“集中(注意力、精力等)于”。4 With the pressure, she was off work for weeksbecause she couldnl

6、 stand it any more.A. picking upC. building upB making upD. putting up答案与解析C句意:随着压力的增加,她数周没有上班,因为她再也忍受不了了。pick up 捡起” ;make up 构成;编 项正确。造” ;build upput up “搭起;竖起”。由句意知C5 Do you have anyon drunk driving?A. accountB. commentC. summaryD. belief答案与解析 B句意:你对酒驾有何评论? account 说明;理由;账户”;comment 评论;summary要”

7、:belief “信念;信仰”。由句意知B项正确。A. To my joyC. To my happy答案与解析DI failed in the driving test.To my sadD. To my regretto ones+名词表示“让某人的是”,B、C项中sad与happy不可作名词,可排除;A项表示让我 高兴的是”,与后文内容矛盾,也可排除。7 一How often do you go to see your parents?一 Not very often, Pm afraid. But I manage toseethemA. each other weekB. each

8、two weeksC. every other week D. every another week答案与解析 C 表示“每”或“每隔”可用aevery+基数词+可数名词复数”或every+序数词+单数名词”:“每两还可用 a every other+单数名词”表达,故选C项。8. The introduction of modern facilities (设备)to the company led to a great many workersA. to be laid off B. being laid offC. laid offD. laying off答案与解析B句意:公司现代化设

9、备的引进导致了许多 工人下岗。短语lead to中to为介词,所以a great many workers 的宾语补足语应用动词的-ing形式;lay sb. off是解雇某人 的意思,lay off和workers是动宾关系,故用被动语态。IV情景交际一 This shirt? I cant afford it!Oh,A. dont mention itB. no problemC. ifs more expensive but its nice on youD. its a great pity答案与解析c句意:这件衬衫?我买不起!一一哦!它是贵点,但穿在你身上很好看。doit menti

10、on it “不用谢” ;no problem 没 |、可题;ifs more expensive but ifs nice on you 它 贵一些但穿在你身上很好看;its a great pity 很遗憾”。根 据句意选C项。丿名校高一试题 单项填空1. (2013长春高一检测)Our school provides us with cheaplunch.it offers us free buses to school.A. In addition B. In generalC. In return D. In brief答案与解析 A句意:我们学校给我们提供便宜的午餐, 而且免费接送

11、我们上学。in addition a另外,符合句意。in general “一般而言;in return “作为回报” ;in brief “简言A. put upC. build upB. take upD. set up答案与解析句意:定期锻炼不仅有助于强身健体,也(2013正定高一检测)Exercising regularly can not onlyones strength, but also develop ones character.符合句意。put有助于培养一个人的品格。build up “增强”,up 举起;take up 占据;从事” ;set up 建立。J)语篇提能阅

12、读理解AIf you want your land to keep fertile, you must try to stop soil from being carried away by water or winds. When soil is taken away by flowing water or blowing winds, we call it soil erosion. Ways have been found to stop soil erosion, and this is known as soil conservation. One way of stopping s

13、oil erosion is to grow small plants such as grasses. These plants are referred to as coveg_iw whose roots hold the soil tightly together. The rain water cannot wash away the soil. When trees and tall bushes are planted at the edges of an open field, soil erosion by strong winds cannot take place. Th

14、e trees and bushes, which act as a very big and firm wall, protect the open land from the winds. The way to stop soil erosion on slopes is to build terraces on the slope of hillside and mountainside. When the slope of a hillside is cut into steps”, water carrying soil cannot run straight down theter

15、races, which are used to slow down the speed of the flowing water containing much soil in it. In this way most of the soil in the water is left behind on the terraces, much soil in it is kept.语篇解读 本文是一篇说明文。目前,农业由于水土流失而 大大受到影响。本文主要讲述了水土流失和防止水土流失的方 法。1 What takes place in soil erosion?A. Flood happens

16、 to the fertile land.B. A large quantity of earth wears away gradually.C. Terraces are built on the slope of hillside ormountainside.D. Plants are grown to protect the open land.答案与解析B细节理解题。由“When soil is taken away by flowing water or blowing winds, we call it soil erosion.”可以 得出答案。2. The underline

17、d phrase cover crops in this passagemeansA. grass rootsB. trees and bushesC. plant life of an areaD. covering plants that produce grain or vegetables答案与解析C词义猜测题。根据该短语所在的上下文,我们可以判断该短语的意思为“植被” o3. Besides afforestation (植树造林),another method of fighting against soil erosion is toA. build terracesB. bui

18、ld wallsC. plant treesD. plant tall bushes答案与解析 A 细节理解题。由“The way to stop soil erosion on slopes is to build terraces on the slope of hillside and mountainside. 可知答案。4 Trees and tall bushes are planted around an open fieldA. because their roots hold soil tightlyB to stop soil from being blown away b

19、y windscropsC. because soil erosion causes terrible damage toD. to keep the ecological balance答案与解析 B 细节理解题。由The trees and bushes, which act as a very big and firm wall, protect the open land from the winds.55可知答案。BFarmers can produce more by planting several different crops in the same field. But t

20、heir success depends on which crops they plant together and how they mix (混合)them in the field. Until now,the only way the farmers could learn which crops grow best together was to plant them and wait for the results. Now however, a computer can give them answers. A new computer program written by D

21、r John Vanderwell of Michigan University can tell a farmer which plants grow well5 Which of the following best gives the main idea of the passage?A. The computer program helps find the best program for mixing plants.B. The computer program helps produce more crops.C. The computer program helps protect against insects and diseases.D. The computer program helps grow different plants.答案与解析 B 由文中Now, however, .”以后的内容可知,本文主要讲述计算机程序是如何来帮助农民提高庄稼的产量。6 Accor

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论