人教版英语必修第一册Unit1《Teenage Life》能力提升卷(解析版)_第1页
人教版英语必修第一册Unit1《Teenage Life》能力提升卷(解析版)_第2页
人教版英语必修第一册Unit1《Teenage Life》能力提升卷(解析版)_第3页
人教版英语必修第一册Unit1《Teenage Life》能力提升卷(解析版)_第4页
人教版英语必修第一册Unit1《Teenage Life》能力提升卷(解析版)_第5页
已阅读5页,还剩14页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、Unit1 Teenage Life测试卷 (B卷 提升篇)【人教版】学校:_班级:_姓名:_ 考号:_ 温馨提示:本试卷共分第卷和第卷两部分,第卷为选择题;第卷为非选择题;满分为120分,考试时间为100分钟。请同学们将答案写在答题卡上,务必注意你的书写。第卷第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A【山东省日照市第一中学2016届高三上学期期末考试】Assistant Professor, Musical Theatre DanceWichita Sta

2、te University seeks a full-time, 9-month assistant professor, beginning in August. Applicants are required to have a degree in dance area, teaching experience at a professional or college level, ability to direct and teach stage movement. The salary depends on qualifications and experience.For compl

3、ete information visit . Full Professor in Theatre and DanceThe Department of Theatre & Dance at the University of California at San Diego () is seeking an experienced theatre artist in lighting design. Applicants must work for us for at least one y

4、ear. Significant professional experience is required. This position is expected to teach at both graduate and undergraduate levels.A review of applications will start on June 1st. Application deadline: September 1st.Technical Director in Performing and Fine Arts DeSales Universitys Performing and Fi

5、ne Arts Department seeks a highly skilled, professional technical director. The position is a 10-month staff position with the possibility of summer employment with the Pennsylvania Shakespeare Festival. Professional experience is required; MFA is preferred. Please email materials to john.belldesale

6、. Screening of applications begins immediately and will continue until the position is filled.Assistant Director Media Resources Center Maryland Institute College of Art is seeking an Assistant Director of Media Resources Center in the Academic Affairs Division.Qualifications for the position i

7、nclude a degree in Art History or related fields with knowledge of art and design history, library experience, excellent interpersonal and communication skills and familiarity with photoshop and scanning. A review of applications will begin immediately; job announcements will remain open until the p

8、osition is filled. Applicants are required to work for us at least 11 months. They can send emails to . The salary differs depending on your experience. Please include your desired salary in your application letter.1. What ad may an applicant pay close attention to if he/she has 9.5-mont

9、h free time?A. Technical Director in Performing and Fine Arts.B. Assistant Director Media Resources Center.C. Assistant Professor, Musical Theatre Dance.D. Full Professor in Theatre and Dance.【答案】C【解析】推理判断题。根据Assistant Professor, Musical Theatre Dance部分第一句Wichita State University seeks a full-time,

10、9-month assistant professor, beginning in August.可知Wichita State University要招聘的是一位全职的有9个月时间的助理教授。题干中if he/she has 9.5-month free time恰好符合要求。故C正确。2. Which can you apply to if you have excellent interpersonal and communication skills? A. Maryland Institute College of Art. B. The University of Californ

11、ia. C. DeSales University. D. Wichita State University. 【答案】A【解析】推理判断题。根据Assistant Director Media Resources Center部分第二段Qualifications for the position include a degree in Art History or related fields with knowledge of art and design history, library experience, excellent interpersonal and communica

12、tion skills and familiarity with photoshop and scanning.可知这个职位的要求有艺术设计的学位,图书馆的经历以及优秀的人际关系和沟通交流的技巧。题干if you have excellent interpersonal and communication skills.符合这个职位的要求,所以联系Maryland Institute College of Art。故A正确。3. What can we learn from the advertisements? A. All the job announcements will remain

13、 open until the positions are filled. B. All the reviews of applications will begin immediately. C. All the jobs mentioned above promise a good salary. D. All the jobs mentioned in the text require experience. 【答案】D【解析】细节题解题,根据文中信息可知这四个职位都需要相关的工作经验。B(莆田第七中学2019-2020上学期高一年级期末考试)I was never very neat,

14、 while my roommate Kate was extremely organized. Each of her objects had its place, but mine always hid some where. She even labeled everything. I always looked for everything. Over time, Kate got neater and I got messier. She would push my dirty clothing over, and I would lay my books on her tidy d

15、esk. We both got tired of each other.War broke out one evening. Kate came into the room. Soon I heard her screaming,” Take your shoes away! Why under my bed!” Deafened, I saw my shoes flying at me. I jumped to my feet and started yelling. She yelled back louder.The room was filled with anger. We cou

16、ld not have stayed together for a single minute but for a phone call. Kate answered it. From her end of conversation, I could tell right away her grandmother was seriously ill. When she hung up, she quickly crawled under her covers, sobbing(抽泣). Obviously, that was something she could not go through

17、 alone. All of a sudden, a warm feeling of sympathy rose up in my heart.Slowly, I collected the pencils, took back the books, made my bed, cleaned the socks and swept the floor, even on her side. I got so into my work that I even didnt Kate had sat up. She was watching, her tears dried and her expre

18、ssion one of disbelief. Then, she reached out her hands to grasp mine. I looked up into her eyes. She smiled at me,” Thanks.”Kate and I stayed roommates for the rest of the year. We didnt always agree, but we learned the key to living together: giving in, cleaning up and holding on.4. What made Kate

19、 so angry one evening? A She couldnt find her books.B She heard the author shouting aloud.C She got the news that her grandma was ill.D She saw the authors shoes beneath her bed.【答案】D【解析】细节查找题。文中信息“Soon I heard her screaming,” Take your shoes away! Why under my bed!” ”提示室友生气的原因是因为作者乱扔鞋子。5. The autho

20、r(作者) tidied up the room most probably because_.A. she was scared by Kates anger. B.she hated herself for being so messyC.she wanted to show her care D.she was asked by Kate to do so【答案】C【解析】因为室友收到消息知道亲人出事了,故判断作者想表示关系。6. How is Paragraph 1 mainly developed?A. By analyzing(分析) causes. B. By showing d

21、ifferences.C.By describing a process. D. By following time order.【答案】B【解析】分析第一段内容可知作者在介绍两个人的而不同生活习惯。7. What can be inferred from the text?A. The author never quarrelled with others again.B. The author got on well with and Kate after the quarrel.C. The author learned to take care of herself.D. The au

22、thor learned how to clean a room.【答案】D 【解析】根据最后一段信息“We didnt always agree, but we learned the key to living together”可知作者和室友都学会了共同生活的方法,故判断他们会相处的比以前好一些。CWhen I was 12 years old, I already knew that my teen years were going to be the worst years of my life. I was a total outsider, bullied (欺凌) at sch

23、ool. I felt completely alone in my small town.But by starting to do volunteer work when I was 14, I turned my problem into a passion for helping others. The opportunity to practice kindness made me feel like my life had a greater purpose. The more positive energy I shared, the more kindness and appr

24、eciation I received. I realized that my purpose in life would be to reach out to people, specifically teenagers, and help them feel less alone.Books were my true friends back then. I was so thankful that the authors wrote those books. The kindness they offered me with their books saved my life. One

25、of my biggest dreams was to become an author so I could write books that would help other teenagers the way those books helped me.After surviving terrible experiences at school and at home, I made a choice to take the optimistic, positive road in the next steps of my journey. My dream career, one I

26、thought was only possible for the authors I loved, is what I am doing now. I have been a full-time author of teen novels since 2007 and am grateful for this amazing opportunity to reach out to readers every single day.Kindness saved me when I needed help the most. Even small acts of kindness can cha

27、nge someones life. You never know what someone else is going through. But by practicing daily kindness, you become an architect of positive change.8. What was the authors life like when he was 12?A. Boring.B. Peaceful.C. Painful.D. Meaningful.【答案】C【解析】判断推理题,由第一段可知,十二岁时,“我”就意识到青少年时期会是“我”一生中最糟糕的阶段。接着介

28、绍了糟糕状况的表现“I was a total outsider, bullied at school”,说明此时的生活是不如意的。因此答案为C。其余三项不符合作者意思。9. How did the volunteer work benefit the author?A. It made him popular in his town.B. It helped him find the meaning of life.C. It helped him understand others lives better.D. It helped to shape his dream career.【答

29、案】B【解析】细节理解题,由第二段中信息“But by starting to do volunteer work when I was 14, I turned my problem into a passion for helping others. The opportunity to practice kindness made me feel like my life had a greater purpose.”可知,参加志愿活动给“我”提供了表达善意的机会,让“我”感觉到生活有更大的意义。因此答案为B。10. Why did the author choose writing a

30、s his job?A. He was inspired by his teacher.B. He could pass positive energy to readers.C. He wanted to share his school experiences.D. He found he had a talent for writing.【答案】B【解析】细节理解题,由第三段可知,书中作者的善意拯救了“我”的生活,“我”最大的梦想就是成为一名作家,可以写书去帮助其他的青少年,把善意传递给他们。因此答案为B。11. What does the author suggest readers

31、do in the last paragraph?A. Say “no” to bullies bravely.B. Make positive changes in their lives.C. Treat others with kindness in daily life.D. Learn to care more about others feelings.【答案】C【解析】判断推理题,由最后一段可知,作者在提醒我们注意善意的力量,一次小善举也可能改变一个人的一生,平素以善意待人,会让人们成为积极改变的缔造者。因此答案为C。D(湖北荆州北门中学2019-2020高一期中考试)Volun

32、teering is one of the major wealth of any American city or town. People get together to help others less fortunate than themselves, or victims of a natural or man-made disaster. Since the start of our country this has been one of the noticeable features of our society.Beginning in the Colonial Perio

33、d and continuing down to today our countrys history is full of examples of people helping each other. Requiring high school students to take part in voluntary community service projects introduces them to this important part of our society. And while many students complain about this program at firs

34、t, a large number of them find great individual(个人的) satisfaction when they look back at the things they achieved.Our son, who graduated in 2005, found that he enjoyed the time he spent with primary school students helping them with their reading. In some ways he became a hero to the young boys and

35、girls he was spending time with, simply because he was a high school student and took the time to get to know them. By the end of his first year in the program he was looking forward to the next school year and a new group of kids. It was particularly satisfying when a child he had helped saw him so

36、me place in the community and remembered him. Having high school students take part in required community service activities helps give them an important sense of belonging to the adult world. It also gives them first-hand experience in activities and situations they might not otherwise experience.

37、And it shows them that they can make a valuable contribution towards the society with just a little effort and a few hours of their time.12. What kind of feeling is expressed in Paragraph 1? A. Surprise B. Doubt C. Concern D. Pride【答案】D【解析】判断推理题,由最后一段可知,作者在提醒我们注意善意的力量,一次小善举也可能改变一个人的一生,平素以善意待人,会让人们成为

38、积极改变的缔造者。因此答案为C。13. The underlined “complain about”in Paragraph 2 has the same meaning as .A. Think little ofB. Look forward to C. Jump at D. Think highly of【答案】A【解析】判断推理题,由最后一段可知,作者在提醒我们注意善意的力量,一次小善举也可能改变一个人的一生,平素以善意待人,会让人们成为积极改变的缔造者。因此答案为C。14. What do we know about the authors son?A. He has been a

39、 volunteer for about one year.B. He won much respect for his voluntary work.C. He hoped the children he helped would remember him.D. He felt pleased when he was recognized by other volunteers.【答案】B【解析】判断推理题,由最后一段可知,作者在提醒我们注意善意的力量,一次小善举也可能改变一个人的一生,平素以善意待人,会让人们成为积极改变的缔造者。因此答案为C。15.In paragraph 4, the

40、author mainly discusses_. A.The benefits of required volunteeringB.The importance of first-hand experienceC.The requirements for being a volunteerD.The responsibility of contributing to society【答案】A【解析】判断推理题,由最后一段可知,作者在提醒我们注意善意的力量,一次小善举也可能改变一个人的一生,平素以善意待人,会让人们成为积极改变的缔造者。因此答案为C。DThe common cold is th

41、e worlds most widespread illness, which is plagues(疫病) that flesh receives.The most widespread mistake of all is that colds are caused by cold. They are not. They are caused by viruses(病毒) passing on from person to person. You catch a cold by coming into contact, directly or indirectly, with someone

42、 who already has one. If cold causes colds, it would be reasonable to expect the Eskimos to suffer from them forever. But they do not. And in isolated Arctic regions explorers have reported being free from colds until coming into contact again with infected people from the outside world by way of pa

43、ckages and mail dropped from airplanes.During the First World War soldiers who spent long periods in the trenches(战壕), cold and wet, showed no increased tendency to catch colds.In the Second World War prisoners at the notorious Auschwitz concentration camp(奥斯维辛集中营), naked and starving, were astonish

44、ed to find that they seldom had colds.At the Common Cold Research Unit in England, volunteers took part in Experiments in which they gave themselves to the discomforts of being cold and wet for long stretches of time. After taking hot baths, they put on bathing suits, allowed themselves to be with c

45、old water, and then stood about dripping wet in drafty room. Some wore wet socks all day while others exercised in the rain until close to exhaustion. Not one of the volunteers came down with a cold unless a cold virus was actually dropped in his nose.If, then, cold and wet have nothing to do with c

46、atching colds, why are they more frequent in the winter? Despite the most painstaking research, no one has yet found the answer. One explanation offered by scientists is that people tend to stay together indoors more in cold weather than at other times, and this makes it easier for cold viruses to b

47、e passed on.No one has yet found a cure for the cold. There are drugs and pain suppressors(止痛片) such as aspirin, but all they do is to relieve the symptoms(症状).12. The writer offered _ examples to support his argument.A. 4 B. 5 C. 6 D. 3【答案】B【解析】细节理解题。作者举了5个例子来说明自己的观点:Eskimos; explorers in isolated

48、Arctic regions; soldiers during the First World War; prisoners at the Auschwitz concentration camp; volunteers in Experiments.故选B。13. Which of the following does not agree with the chosen passage?A. The Eskimos do not suffer from colds all the time.B. Colds are not caused by cold.C. People suffer fr

49、om colds just because they like to stay indoors.D. A person may catch a cold by touching someone who already had one.【答案】C【解析】细节理解题。选项A、B、D均与原文相符(见第二段),而选项C显然与文中的You catch a cold by coming into contact, directly or indirectly, with someone who already has one. 不相符,故选C。14. Arctic explorers may catch

50、colds when _.A. they are working in the isolated Arctic regionsB. they are writing reports in terribly cold weatherC. they are free from work in the isolated Arctic regionsD. they are coming into touch again with the outside world【答案】D【解析】14. D。细节理解题 从 explorers have reported being free from colds u

51、ntil coming into contact again with infected people from the outside 中可以知道,这些探险者是因为与外界接触而感冒的。15. The passage mainly discusses _.A. the experiments on the common coldB. the fallacy about the common coldC. the reason and the way people catch coldsD. the continued spread of common colds【答案】B15.主旨大意题。第二

52、段的第一、二句The most widespread mistake of all is that colds are caused by cold. They are not.是本文的主题句。全文主要阐述了“感冒不是由寒冷引起的”这一观点。第二节(共5小题;每小题 2. 5分,满分12. 5分)根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。16 You probably think you will never be a top student. This is not necessary so, however. Anyone can become

53、a better student if he or she wants to. Heres how: Plan your time carefully. When you plan your work, you should make a list of things that you have to do. After making this list, you should make a schedule of your time. First your time for eating, sleeping, dressing, etc., then decide a good, regul

54、ar time for studying. 17 A weekly schedule may not solve all your problems, but it will force you to realize what is happening to your time.Find a good place to study. Look around the house for a good study area. Keep this space, which may be a desk or simply a corner of your room, free of everythin

55、g but study materials. No games, radios, or television! When you sit down to study, concentrate on the subject.Make good use of your time in class. 18 Listening carefully in class means less work later. Taking notes will help you remember what the teachers say.Study regularly. When you get home from

56、 school, go over your notes, review the important points that your teacher is going to discuss the next day, read that material. 19 If you do these things regularly, the material will become more meaningful, and you will remember it longer.Develop a good attitude about tests. The purpose of a test i

57、s to show what you have learned about a subject. It helps you remember your new knowledge. The world wont end if you dont pass a test, so dont be over worried. 20 You will probably discover them after you have tried these.AThere are other methods that might help you with your studying.BDont forget to set aside enough time for entertainment.CTake advantage of class time to listen to everything the teachers say.DNo one can become a top student unless he or she works hard.EMaybe you are an average student.FMake full use o

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论