2019-2020年高三英语一轮复习考点规范练2Unit2Growingpains牛津译林版必修1_第1页
2019-2020年高三英语一轮复习考点规范练2Unit2Growingpains牛津译林版必修1_第2页
2019-2020年高三英语一轮复习考点规范练2Unit2Growingpains牛津译林版必修1_第3页
2019-2020年高三英语一轮复习考点规范练2Unit2Growingpains牛津译林版必修1_第4页
2019-2020年高三英语一轮复习考点规范练2Unit2Growingpains牛津译林版必修1_第5页
免费预览已结束,剩余11页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2019-2020年高三英语一轮复习考点规范练2 Unit 2 Growing pains牛津译林版必修1i 阅读理解In the summer of 2002,my husba nd Brian and I fan cied a lakeside holiday inEurope,and came across a package holiday in Hungary(匈牙禾U ),on Lake Balaton.Curiosity got the better of us.With no further information,we put our trust inthe travel p

2、any,and were tran sferred to the souther n tip of Lake Balat on.We were the only British guests,the rest being German,Austrian and Hungarian.The hotel was fin e,the weather was hot and the lake was very warm.There were few tourist attract ions locally,but the hotel recepti oni st(the onlyEnglish spe

3、aker in the hotel) suggested we visit the nearby town of He v i z,noted forits spa( 矿泉)and lake .In spite of our lack of Ian guage skills,we boarded the local bus and,half an hour later,arrived in the small town square.With no signposts to follow in English,we followed a group of people carryingbags

4、 and towels.Mome nts later,we en tered the huge woode n entrance gates to the park and lake,a nd were tran sported back a whole centuryas we came upon the lake and thedelightful ancient woode n structure.The lake covers an area of about an acre surro un ded by grassy banks and is an impressive 110 f

5、eet deep with a con sta nt temperature of 39°C .Its edges are covered in water lilies(睡莲).0nee changed,likemost other swimmers,we were give n an in dustrial-sized rubber rin g.You can lie back in this rubber ring and gently move among the water lilies in the warm water.It was pletely relax ing

6、and made for an experie nee that was extremely enjoyable,a nd the talk ing point of our holiday for many years.【语篇导读】本文是记叙文。作者夫妇在匈牙利的巴拉顿湖(中欧最大的湖)度过了一个特别的假期,十几年后作者仍然记忆犹新。1 .The author and her husba nd went to Lake Balat on because they.A. wa nted to relax beside a lakeB. had pla nned to visit there l

7、ong agoC. fol lowed a travel pany ' s adviceD. were eager to know someth ing about Hun gary答案:A解析:细节理解题。根据第一段中的"my husband Brian and I fancied a lakeside holiday inEurope”可知,作者夫妇因为想去湖边度假,所以去了巴拉顿湖。2. What was the biggest challe nge faced by the author duri ng the jour ney?A. La nguage.B.Tigh

8、t schedule.C.Limited budget. D.Acmodati on.答案:A” ,“our lack of Ianguage skills”及第四段中的"With”可知,语言不通是作者夫妇此行的最大障碍。"were transported back a whole century” ,the author解析:细节理解题。根据第二段中的"We were the only British guests ” ,第三段中的"theonly En glish speaker in the hotel no sig nposts to follo

9、w in En glish3. By say ing the un derl ined words means the park .A. is very far away from the hotelB. has an an tique atmosphereC. has a long historyD. appears to be old答案:Blake and the delightful ancient解析:推理判断题。根据本句中的"as we came upon the wooden structure ”可推测,湖区古色古香的木质结构让作者感觉像是穿越回到了一个世纪前。4.

10、How did the author feel about the holiday?A.It is tiring.B.It is short.C.It is satisfy ing.D.I t is expe nsive.答案:C解析:观点态度题。根据最后一段内容可知,此次旅行让作者非常放松而且成了作者多年来一直津津乐道的谈资。由此可推测,作者对于此次旅行非常满意。n.完形填空(xx 河南洛阳统考)The tourist bus win ded its way into a mountainous area.Whe n it was1 to makea turn, two passe nger

11、s a 2 of young lovers were so attracted by the beautifulsce nery that they3 a stop to get dow n. They were left beh ind and the bus went_4_.Sudde nly they heard a loud boom5of the road .It was a huge rock rolli ng dow nin the Ian dslide that hit the bus and fell with it into a deep valley.The lovers

12、 were greatly 6 by the n ews that no passe ngers on board7 .Whe n they calmed dow nthey 8 and expressed their feeli ngs in a few words.The above story was told by a guide whe n we were ridi ng a tourist9 to asce nic mountain.He asked us to guess what the lovers said10 after the disasterthat they had

13、 n arrowly escaped.Often we read reports about traffic accide nts,am ong which there were11 oneswho missed the bus and 12 the disaster.Those people usually said with a sigh of_13_. "Fortunately I was not on board. ” On our bus the passengers'14 to theguide were various.But the answer was qu

14、ite out of our expectation.“ If we hadn ' t got down and_15the bus,it would havesurvived. ”16_ the dan gerous spot and all the passe ngers would haveThe story passed from person to person as a sort of wit(智慧)test,but I think _17_t actually serves as a(n)18 of a person ' s mind.l pay my heart

15、 -felt respectto the couple who,i nstead of feeli ng lucky,19 themselves for caus ing the loss oflives.People all have heart for20 ,but it is ofte n a flash ing thought acrossone' s mind that decid es whether it is good or evil(牙E恶的).【语篇导读】这是一篇夹叙夹议文。一对恋人在旅途中要求下车,后来旅游车被落石击中,旁人听了这个故事感叹这对恋人的运气好,而这对

16、恋人却觉得是自己要下车耽误了时间才导致车祸发生 的。不同的想法代表了人们不同的世界观。1 .A.readyB.timeC.askedD.about答案:D解析:从故事情节看,这里说的是客车行驶在路上,不能用it was time to do sth表示"做某事的时间到了”,而应用it was about to do sth表示"正准备做某事”。2. A.coupleB.groupC.partyD.row答案:A解析:这里说的是一对恋人,因此用couple “一对”。3. A.got toB.called forC.caught sight of D.lo oked for答

17、案:B解析:这里说的是这对恋人要求下车,故用call for“要求”。4. A.awayB.inC.o nD.by答案:C解析:这里用go on “继续”。客车继续往前行驶。5. A.al ongB.aheadC.acrossD.opposite答案:B解析:此处表示客车往前开,然后被山上的落石击中了。因此这里用ahead “向前,往前”。6. A.shockedB.scaredC.movedD.con fused答案:A解析:客车掉进了深谷,无人生还,听到这个消息,他们应该是感到震惊。故选shocked。7. A.diedB.savedC.survivedD.wit nessed答案:C解析

18、:根据上题解析可知,应选C项,表示“幸存”。8. A.shoutedB.screamedC.foughtD.sighed答案:D解析:看到悲剧的发生,这对恋人感到惋惜和难过,因此选D项,表示“叹息”。本题答案在后面的 第 13 空前也有提示。9.A.carB.bikeC.roadD.bus答案 :D解析:根据定语 tourist 可知,这里应用 bus 表示送游客的游览车。下文的“ On our bus ”也是提 示。10.A.immediatelyC.onlyB.evenD.ever答案 :A解析 : 这里用副词 么。immediately “立即 , 即刻”。他让作者他们猜测这对恋人在车祸

19、发生之后说了什11.A.lazyC.luckyB.selfishD.strange答案 :C解析:有些人错过了车,结果躲过了灾难,这样的乘客可谓“幸运”。故选 C项。12.A.missedB.avoidedC.causedD.remarked答案 :B解析:根据上题解析可知 ,此处应用 avoid “躲避 ,避免”。13.A.sorrowB.innocenceC.reliefD.regret答案 :C解析 : 自己躲过劫难 , 觉得很幸运 , 因此当然会如释重负了 , 故选 relief14.A.emotionsB.expressionsC.repliesD.attitudes答案 :C解析

20、: 根据后面的various可判断选C项。游客的回答五花八门。15.A.caughtC.missedB.delayedD.took答案 :B解析:这对恋人要求下车,结果耽搁了时间。故选 B项。16.A.seenB.passedC.jumpedD.overlooked答案 :B,这辆车就能开出那个危险地解析:此处句意表示这对恋人认为如果不是他们要求下车耽误了时间 带了。因此选B项,表示“过去,经过”。17. A.otherwiseB.moreC. whateverD.seriously答案:A解析:别人听这个故事感受到的是智慧,但作者的想法却不同。think otherwise“并非如此认为”,

21、符合语境。18. A.exam in ati onB.cha ngeC.qualityD.state答案:A解析:作者认为这个故事其实是在考验一个人的思想境界。故用exami nati on“考验”。19. A.thoughtB.blamedC.enjoyedD.helped答案:B解析:从前面的叙述可知,这对恋人非常自责,因此选B项。20. A.happ in essB.excuseC.honorD.mercy答案:D解析:根据语境可知,此处表示人都有怜悯之心。川.语篇填空Dear frien ds,Water is essential for life.Yet millions of pe

22、ople around the world face watershortages.Millio ns of childre n die every year from water-bor ne 1.(d isease).And drought regularly afflicts some of the world' s poorest countries.Theworld n eeds to resp ond much better.We n eed to in crease waterefficie ncy,2.(especial) in agriculture.We n eed

23、 to free wome n and girls 3.the daily chores of 4.(carry)water,ofte n over great dista nces.We mustin volve them in decisi on-mak ing on water man ageme nt.We n eed to make san itatio n(卫生系统或设备 )a priority.This is where progress is lagging(落后)most.And we must showthat water resources n eed not be a

24、source of con flict .In stead,they can be acatalyst( 催化剂)for cooperation.Significant gains have been made.But still a majoreffort 5.(require).That is why this year 6.(mark)thebeg inning of the“ Water for Life Decade ” .Our goal is 7.(meet)theintern ati on ally agreed targets for water and san itati

25、on by xx,8. to build thefoun datio n for further progress in the years bey ond.This is 9.urge nt matter of huma n developme nt,a nd huma ndignity.Together,we can provide safe,clean water to all the world' s people.Theworld ' s water resources are our lifeline for 10.(survive),and for continu

26、ous improvement in the 21st century.Together,we must manage them better. 答案与 解析 :, 如何让整个人类和谐共享优质的水 , 作者给出了建议并发出了号召。1. disease(s)解析 :考查名词的数。 disease 既可作可数名词也可作不可数名词disease 或 diseases 。2. especially解析 :考查副词。此处修饰空后的介词短语3. from解析: 考查介词。根据固定搭配free sb from., 因此应该用副词形式。“使某人摆脱”可知, 故此处应填, 此处应填介词语篇导读】水对于生命来说是

27、必不可少的。每年有许多儿童死于由水传播的疾病from 。4.carrying 解析 : 考查非谓语动词。介词后面应该用动词的-ing 形式 , 所以填 carrying 。5.is required 解析: 考查时态、语态及主谓一致。句中缺少谓语 ;根据整篇文章的时态及 still 的提示可知 , 此处应用一般现在时 ; 由于句子的主语与 require 之间在逻辑上是动宾关系 , 主语为 “ a major effort ” , 所以用一般现在时的被动语态 is required 。6. marks解析 :考查时态及主谓一致。分析句子结构可知句中 why 引导表语从句 , 从句中缺少谓语 ;

28、根据本句中的 is 可知 , 此处应用一般现在时 ; 由于主语是 this year, 为单数 , 因此应填 marks。7. to meet解析:考查非谓语动词。此处与 8空后的不定式是并列关系 ,都作 is 的表语 ,因此此处应填不定式 to meet 。8.and 解析:考查连词。此处应用 and 连接两个并列的非谓语动词。, 因此9. an 解析: 考查冠词。这是人类发展与人类尊严的一件紧迫之事。此处表示泛指“一件” 用不定冠词 an。for 后面应用提示词的名10. survival 解析 : 考查名词。世界水资源是我们生存的生命线。介词 词形式作其宾语。IV.短文改错(xx 河北唐

29、山统考)Television plays important part in our life.It shows us program,like the news and sports events.We can watch films,listen to interviews and hearing the sounds of events that happened far away.Television teach us about countries and cultures but we can enjoy entertainment.A television set can be

30、used for another things as well.You can record shows and films for late viewing,watch DVDs,or even play video games.Television has being developed over 80 years,influenced our life ever since. 答案:Television plays important part in our life.It shows us ,like the news and sports events.We can watch fi

31、lms,listen to interviews and the sounds of events that far away.Television us about countries and cultures we can enjoy entertainment.A television set can be used for things as well.You can record shows and films for viewing,watch DVDs,or even play video games.Television has developed over 80 years,

32、 our life ever since2019-2020年高三英语一轮复习 考点规范练21 Unit 2 Fit for life津译林版选修7I 阅读理解Earth ' s next superpowerThe following countries have been sitting on hidden talents.And now they' reabout to fly.NIGERIA(尼日利亚)Nigeria says it pumps out as much oil as the other two oil-produc ingcountries,Kuwait

33、and Iraq.All this oil is cycling cash into the Nigerian economy and creati ng extremely rich bus in essme n.An alysts say that if Nigeria can improve its schools and tech no logy,it could ballo on into the world ' s 13th largest economy by2050,right betwee n Turkey and Ital y.If that reas on is

34、not eno ugh for optimism,Nigeria ' s preside nt also has the sunni est n ame of any world leader:Goodluck Jon atha n.VIETNAMAs agriculture has give n way to in dustry ,un employme nt in Viet nam has dropped.What' s Vietnam ' s trick?It ' s ready to work.Other countries' laborers

35、aren ' tas cheap as they used to be,which makes Vietnam a relative bargain for panies thatn eed new factories abroad.However,the country has almost no railroads,its highwaysare in poor con diti on,and its largest city has just one airport,which was builtbefore the Vietnam War.So what' s the

36、use of producing export- ready goods if there ' sno convenient way to ship them?The good thing is,however,officials are wide ning highways,buildi ng a new airport and so on.CHILE(智利)Pipes,puters,motors,and your microwave all have one thing in mon:They' re madewith copper( 铜).Copper makes the

37、 world go round.And lucky for Chile,it' s got about athird of the planet ' s coppe r supply.It just needs a way to dig it up and the government is pouring money into the country' s mines.【语篇导读】本文是应用文。文章介绍了三个极有希望成为下一个经济强国的国家。1 .Which country will Nigeria be expected to follow in respect o

38、f economy by 2050?A. Kuwait.B.Iraq.C.Turkey.D.Italy.答案:Cs 13th解析 : 细节理解题。根据 NIGERIA 部分中的“ it could balloon into the world largest economy by 2050,right between Turkey and Italy. ”可知 , 分析人士认为 , 到 2050 年 尼日利亚非常有希望在国家经济实力的排名中位列第 13 位,紧随土耳其之后。2. What' s the problem Vietnam is facing?A. It doesn '

39、; t have money to build new factories.B. Its people don ' t have enough food to eat.C. It is suffering from the Vietnam War.D. Its transport system is very poor.答案:D解析:细节理解题。根据 VIETNAM部分中的"the country has almost no railroads,its highways are in poor condition,and its largest city has just o

40、ne airport,which was built before the Vietnam War.So what 's the use of producing export-ready goods ifthere 's no convenient way to ship them? ”可以看出 , 越南的交通系统非常落后。3. What will Chile depend on to get developed?A. High technology.B. Natural resources.C. Investments from other countries.D. The

41、 government 's good administration.答案 :B解析:推理判断题。根据 CHILE部分中的"Copper makes the world go round.And lucky for Chile,it 's got about a third of the planet's copper supply. ”可知 ,铜在当今社会非常重要,而智利的铜矿资源约占世界铜矿资源的三分之一。由此可推测 ,智利的经济发展需要依靠自 然资源。BThroughout the whole year,the 60 museums and theatr

42、es in Hannover,Germany,will feature one top event after another.It bears the title of UNESCO(United Nations Educational,Scientific and Cultural Organization)City of Music and takes its place in the international UNESCO network of Creative Cities.The range of musical education facilities(设施),the city

43、 ' simpressive achievements in the music and creative business,the wide range of performances from pop,rock and jazz right through to ancient,classical and new music and its many top-class choirs(合唱团 ) were all factors that convinced the UNESCOmittee in Paris.There is music in the air in Hannove

44、r all year round:the A cappella week(25 April-3 May) and the Masala World Beat Festival(17 June-28 June),for example,take their audiences on a pleasant trip.Every year on Ascension Day,Hannover is tran sformed into the capital of jazz whe n it attracts tens of thousa nds to liste n to excelle nt jaz

45、z music from all over the globe.“Simply making music ” is the motto of the global music festival“Fe te de laMusique” .Like hundreds of other cities throughout the world,Hannover celebrates this major festival for tolera nce(包容)and intern atio nal un dersta nding on 21 June everyyear.Terrific( 极好的)ba

46、nds will take the stage at the NDR Plaza Festival and the N- Joy Starshow(29 & 30 May).Music lovers can also look forward to the Fa hrmannsfest(31July-2 August).Every year,visitors can find out for themselves just how good Hannover Regi on sounds during the “ Kultursommer ” ,whenclassical music

47、events are on the bill in theHCC Kuppelsaal,the largest concert hall any where in Germa ny.In xx,the Intern atio nal Joseph Joachim Violin petition will be held between 27 September and 10 October.Every three years, Stiftung Niedersachse nin vites outsta nding young violi nists from all overthe worl

48、d to pete here in Hannover.【语篇导读】本文是说明文。汉诺威是德国下萨克森州的首府。由于其丰富的音乐活动和浓厚的 艺术氛围,它被联合国教科文组织评为“音乐之城”。4. What' s the second paragraph mainly about?A. Why music is popular in Hannover.B. What music we can enjoy in Hanno ver.C. How to convince the UNESCO mittee.D. What makes Hannover a UNESCO City of Musi

49、c.答案:D解析:段落大意题。根据第二段中的“ .all factors that convinced the UNESCO mittee in Paris. ”可知,该段主要介绍了汉诺威被联合国教科文组织评为“音乐之城”的原因。5. What can be inferred about F e te de la Musiq ue?A. lt en courages people to make simple music.B. It ' s the biggest music event in Germany.C. A variety of music is played during

50、 it.D. lt in cludes many music petiti ons.答案:C解析:推理判断题。根据第四段中的 “ Simply making music ' is the motto of the global music festival Fe te de la Musique ' .Hannover celebrates this major festival for tolerance( 包容)and international understanding.”可知,F e te de la Musique这一音乐节仅仅关乎音乐,并且体现了包容和国际化这一主

51、题。由此可推测,在这一音乐节上会有不同类型的音乐被演奏。6. Which of the followi ng events lasts Ion gest?A. The f a hrmannsfest .B. F e te de la Musique.C. The N-Joy Starshow.D. The Masala World Beat Festival.答案:D解析:细节理解题。通读全文可知,四个音乐节的举办时间分别为7月31日8月2日,6月21日,5月29、30日,6月17日6月28日。由此不难看出,Masala World Beat Festival 的持续时间最 长。7. The

52、underlined words“ Stiftung Niedersachsen” in the last paragraph is mostprobably the n ame of .A.a uni versityB.a famous bandC.a n orga ni zati on D.a famous pers on答案:C解析:推理判断题。根据最后一句内容可知,Stiftung Niedersachsen每三年都会邀请全球范围内的优秀小提琴选手来汉诺威参加比赛,由此判断它应该是一个机构名称。n.七选五SQ3R sta nds for Survey,Questio n,Read,Re

53、cite,Review .It is a prove n tech nique tosharpen textbook reading skills.Here ' s how this strategy works:SurveyGet an idea of what the chapter is about by review ing the highlights(最突出的咅 B1. Take note of words that are italicized(斜体)or bold( 黑体).Look at charts,graphs,pictures,maps and other vi

54、sual material.Read the very begi nning and end of the chapter.Questi onAs you survey the text,ask a questio n for each sect ion.2.You can createquesti ons by:Turning the title or subtitles into questions;Rewriting the questions at the end of the chapter in your own words.Questi ons help you pay atte

55、 nti on,un dersta nd the text better,a nd recall thein formati on more easily later on.ReadRead one sect ion of a chapter at a time,actively look ing for an an swer to yourquesti on for that sect ion .Pay atte nti on to bold and italicized text that authors useto make importa nt poi nts.Be sure to r

56、eview everyth ing in the sect ion ,i ncludi ngtables,graphs,a nd charts.3. ReciteAt the end of each sect ion,find an an swer to your questi on for that sect ion.4._Be sure to provide examples that support it.Now repeat Questi on ,Read and Recite steps for each secti on of the chapter or assig ned readi ng.ReviewAfter read in g,review your no tes .Iden tify the main poi nts

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论