下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、Un it 3 Amaz ing people一、阅读理解。An apple a day keeps the doctor awayis a popular saying in the United States.It may be a commonsay ing, but it is not scie ntifically con firmed. However, a new study adds toevidenee that suggests taking a small amount of aspirin can help keep the doctor away.Peter Elwo
2、od is with Card iff Un iversitys School of Medici ne in Britai n. Forty years ago, he was involved in the first study to explore the effects of aspiri n on thepreve nti on of heart disease.Elwood ed 47 studies for evidenee thataspiri n helped cancer patie nts. They found theres fairly consistent evi
3、denee of a15 to 20 perce nt reducti onin death and a reduct ionin cancers spread, by low dose(剂量)aspirin.By low dose, he means 81 milligrams.The study followed cancer patientsfor five years. Elwood says the evidence is strong that aspirin delays death amongcan cer patie nts.Elwoods team are excited
4、to have this evide nce from the study. Elwood adds thatit is not a cure but a small sign of better things to come, what he calls a littlehope and en courageme nt.If you asked me pers on ally what I would do if doctors toldme I had cancer, I would say I would have no hesitation in taking it. But I do
5、 notrecommendit to people. I want them to have the evidence and maketheir own decisions.The only major risk is that aspiri n can cause stomach bleedi ng. But Elwood says itusually does not cause death. He adds that the evide nce points to big health ben efitsof tak ing a daily aspiri n. So, for some
6、 people, the pros might overweigh the cons.1. What does the author want to tell us in Paragraph 1?A. Patie nts should eat apples.B.Apples are popular with America ns.C. Aspiri n can be good for health.D. Doctors should use aspiri n in stead of apples.2. What does Elwood suggest people do?A. The less
7、 aspirin, the better.B.Don t delay in tak ing aspiri n.s team exam in3C. Taking aspirin is a better way to cure cancer.D. Make decisi ons in the best in terest of their own.3.What does the un derl ined sentence in the last paragraph mean?A. Aspiri n is the best cure for cancer.B.Taking aspirin wont
8、kill in the long run.C. Taking aspiri n does more good tha n harm.D. The side effect of tak ing aspiri n is strong.【语篇解读】文章介绍每天服用少量的阿司匹林对健康有好处,可以延缓癌症病人的死亡。1解析】推理判斷题。根 文童第一段的句子However a new study adds to evidence tint suggests taking a smallamount of aspirin can help keep the doctor away可知:件者想告诉我们阿司匹
9、林对健康有好处 故选a2. D【解析】细节理解题。根据文章第三段的句子Elwood可知,Elwood建议人们按照对自己有最大益处的方式做决定。故选D3. C【解析】推理判断题。文章最后一段介绍服用阿司匹林会导致胃部出血,但是结合句子He adds that theevide nee points to big health ben efits of tak ing a dailyaspiri n.每天服用一点阿司匹林对健康有很大好处,可知,下文的the pros mightoverweigh the cons意为:服用阿司匹林的好处大于坏处,故选C。二、单项选择。1. A society wa
10、s set up to _the endangered animals and plant life from dyingout in this area.A. reserveB. preserveC. observeD.deserve【答案】B【解析】reserve储存,储备;preserve保护,保留;observe观察;deserve应受,应得的,句意:成立了一个协会来保护濒临灭绝的动植物,以避免它们从这一地区消失灭绝。2. At times the bala nee in n ature is_, result ing in a nu mber of possibleun forese
11、e n effects.A. troubledB. con fusedC. disturbedD. puzzled【答案】C【解析】trouble麻烦;confuse困扰;disturb打扰;puzzle困惑。可以说disturb the4bala nee in nature打扰自然界的平衡,其它动词不可与之搭配。句意:有时,自然界的平衡受到打扰,导致了许多可能的不可预见的影响。3. Whe n_ a job, you should highlight your experie nee and skills.A. acco unting forB. in terview ing forC. a
12、ppl ying forD.search ing for【答案】C【解析】句意:求职时,你应该突出你的经验和技能。apply for申请”,符合句意。accountfor解释,说明;in terview for为. 面试;search for搜索。4. Most drivers have realized the sig ni fica nee of traffic safety and strictlyfollowed the traffic laws, marki ng the fact that our efforts have_ .A. paid offB. showed offC.
13、put offD. let off【答案】A【解析】冋 曲还清取得成功,使得益得到回报$show off炫耀;put off推迟$kt o迁让.下车帀船引克引爆,放掉,免除。句意:大多数司机已经意识M交通安全的重要也并严格遵守交 通规标志着我们的努力已经取得明显效果。5. Nobody no ticed the thief slip into the house because the lights happe ned toA. put outB. go offC. go throughD. go out【答案】D【解析】go out熄灭。句意:没人注意到小偷溜进了房子里,因为当时灯刚好熄灭。
14、6.A firm, dry han dshake is gen erally regarded as an in dicati on that some one iscon fide nt and_ .A. in controlB. in styleC. in placeD. in office【答案】A【解析】in control控制;in style有特色;in place在适当位置;in office在办公。句意:坚定干练的握手通常被看作这个人很自信、能掌控局面的象征。7.0nce you have put your hand to an under-taking,you should
15、_ persevere untilyou have fini shed it.A. observeB. reserveC. preserveD.persevere【答案】B5【解析】observe观察,观察结果;reserre预红 保留;present保存,保留;persevere坚持句意:你 一旦看手一项工作,就应当坚持不懈直至完成。8.You n eed n t have_the speaker whe n he was speak ing; there was eno ugh timeafterwards for you to ask questi ons.A. affectedB. i
16、n terruptedC. en couragedD.disturbed【答案】B【解析】affected影响;interrupted打断;encouraged鼓励;disturbed打扰。句意:当他在说话的时候,你没有必要打断他,后面有足够的时候让你提问。9t is clearly stated that these regulati ons_every one in the com muni ty,without excepti on.A. appeal toB. adapt toC. apply to D.attach to【答案】C【解析】appeal to呼吁,上诉,要求,对.有吸引
17、力;adapt to使自己适应于;applyto适用于,应用于;attach to依附,加入。句意:声明很清楚,这些规则适用于社区的每一个人,没有例外。1O.We can ensure you regular supplies of these materials if you _ pay for themin good time.A. pay offB. pay forC. pay backD. payout【答案】B【解析】pay off还清,得到回报;pay for支付;pay back偿还;pay out付出。句意:如果你们能按时付款,我们可以保证定期向你们供应这些材料。11.She
18、is still optimistic about her life in spite of the hard life she has _in the past three years.A. gone through B. looked through C. put throughD. see n through【答案】A【解析】go through经历;look through快速浏览;put through接通(电话),实行,完成;see through看透(某人)。句意:尽管在过去三年中经历了生活的艰辛,但她依然对生活保持乐观。12._ The compa ny has bee n_o
19、f Preside nt6Smith for 20 years and who will _it after his retireme nt?A. in the control; take overB. in the con trol; take7dow n【答案】A【解析】句意:公司被斯密斯总裁控制20年了,退休后谁会接管呢?第一空填in theco ntrol of是某物被人控制,in control of是某人控制某物,第二空填take over接管,take down记下,取下。13._ for his acti on on the play ing field ,but he is
20、also famous for thethings that he does off the play ingfield.A. Not he is only knownB. Not only is he knownC. Only is he known notD. He is only not known【答案】B【解析】句青:他不仅因为在球场的行动著名,还因为在球场以外所做的事情著名*可知句中使用了Dot only -but also连接两个句子。not only位于句首时not only分句中的主i胃要进行咅吩倒装,故 选B项14. My father was so glad to mee
21、t his old frie nd aga in. You see, they_witheach other for n early 30 years.A. lost con tactB. had lost con tactC. had bee n out of con tactD. has bee n out of con tact【答案】C【解析】根据句中出现的时间状语for nearly 30 years可知,要用完成时。又因失去联系这一动作延续到他们这次见面之前,所以要用过去完成时。由于lose con tact不能延续,故C项正确。句意:我的父亲再次见到他的老朋友,是那么的高兴。你知
22、道的,他们几乎有30年没有联系了。15. The wife _a big dinner when the husband was aware of their eighth weddinganni versary that day.A. was still prepari ngB. had hardly preparedC. did carefully prepareD. would eagerly prepare【答案】B【解析】hardly.when.就.”句型中,主句中动词的时态用过去完成时。句意:妻子刚准备好一顿丰盛的晚餐丈夫就意识到那天是他们结婚八周年纪念日。C. in con tr
23、ol; take overD. in con trol; take down8三、完形填空。An 18-year-old student at Stanford University was strugg ling to pay his fees.Not knowing where to turn formoney, he came up with a bright _1_.He and a friend decided to host a musical concert on campus to _2_money for their educati on.They_3_ out to the
24、 great pianist Ignacy J.Paderewski.His manager_4_ aguaranteed fee of$2,000 for the piano recital(独奏会).A deal was_5_ and the boys bega n to work to make theconcert a _6_._The big day arrived.But _7_,they had not man aged to sell eno ugh tickets.The total _8_ was only$1,600.Disappo in ted , they went
25、to Paderewski and expla ined their plight (困境).They gave him the entire $1,600,plus a _9_ for the balance$400.They promised to honor the check at the _10_ possible.Paderewski tore up thecheck,_11=the$1,600 and told the two boys to keep the money they needed for the fees.Theboys were_12_,and thanked
26、him heartedly.It was a small act of _13_ .But it clearly marked out Paderewski_14_ a greathuma n being.15 should he help two people he did not even know? We all16 situationslike these in our lives.And_17_ of us only think“If I help them,what will happen to me?”The truly _18_people think,“If I dont h
27、elp them,what will happento them?”They dont do it _19_ someth inginretur n. They do it _20_jhey feelits the right thing to do.1.A.timeB. taskC. ideaD.decisi on2.A.receiveB.raiseC. borrowD.don ate3.A.reachedB.turnedC. pointedD.called4.A.increasedB.coveredC. consideredD.dema nded5.A.rejectedB.struckC.
28、 canceledD.attracted6.A.successB.careerC. backgroundD.performa nee7.A.uncertainlyB.un believably9C. unfortunatelyD.un doubtedly& A.costB.bill10【解题导语】 两个大学生本想通过组织一场音乐会赚取学费, 可是音乐会并不成功, 但 善良的受邀钢琴家的大方举动却给他们解了围。1C根据设空后的He and a friend decided to host a musical concert.可知,他和朋友决定举办一场音乐会以筹集学费,这是他的想法(ide
29、a)。故选C项。2B根据上文中的Not knowing where to turn for money可知,由于学费不够,他 和朋友决定举办音乐会来筹集学费。receive意为“收到”;raise意为“筹集”;borrow意为“借”;donate意为“捐献”。故选B项。3.A reach out to意为表示对.感兴趣;表示愿意提供援助”;turn out意为“证明是;结果是”;point out意为“指出”;call out意为“大声呼叫;呼喊”。根据9.A.benefitB.profitC.chargeD.check10.A.soonestB.latestC.longestD.farthe
30、st11.A.tookB.countedC.depositedD.returned12.A.pleasedB.surprisedC.frightenedD.intereste13.A.devotionB.kindnessC.sympathyD.teamwork14.A.likeB.forC.asD.to15.A.HowB.WhereC.WhenD.Why16.A.come across B.deal withC.adapt toD.think of17.A.bothB.fewC.noneD.most18.A.ableB.richC.greatD.famous19.A.takingB.expec
31、tingC.offeringD.preparing20.A.becauseB.thoughC.beforeD.soCcollectionDallowance11第二段可知,他们开音乐会要邀请著名的钢琴家,说明他们对这位钢琴家有兴趣。故选 项。测训诊断:本题考生易误选B项。考生易把turn to“求助于”和turn out to“证明 是;结果是”以及reach out to表示对.感兴趣”混淆。4D根据设空后的a guaranteed fee可知,钢琴家的经纪人要求(demanded)他们付2,000美元的保证金。 故选D项。increase意为“增加”;cover意为“覆盖; 遮蔽; 包括;
32、 报道”;consider意为“考虑;细想;认为”。5B根据设空后的began to work可知,他们之间达成了协议。strike a deal意为 “达成协议”;reject意为“拒绝”;cancel意为“取消”;attract意为“吸引”。故 选B项。6A他们达成了协议, 并且为了音乐会的成功举办, 他们开始积极筹备。 故选A项。success意为“成功的事”,career意为“职业; 事业”;background意为“背景; 出身”;performance意为“表演;演出;表现”。7C根据前文可知他们达成了协议, 再根据设空后的had not managedto sell enough
33、 tickets可知,他们并没有卖出足够的票,这对他们来说是不幸的。故选C项。8C根据设空后的$1,600以及下文的$400可知,此处指他们总的筹款为1,600美元。cost意为“花费;成本;代价”;bill意为“账单”;collection意为“筹集的钱;收藏 品”;allowance意为“津贴;补贴”。9D根据下文的They promised to honor the check at the _possible.可知,因为他们并没有筹到足够的钱,所以又写了400美元的支票作为欠款。故选D项。10A他们承诺尽快(soonest)承兑支票,故选A项。11D根据空前的Paderewski to
34、re up the check及空后的told the two boys to keep the money they needed forthe fees可知,钢琴家撕毁了支票,并且还把1,600美元还给了(returned)他们让他们当做学费。故选D项。12B根据上文可知,他们本来是承诺了要给钢琴家2,000美元,但却没有筹够钱, 而钢琴家又把钱还给了他们,因此,他们非常惊讶(surprised)而且非常感激。故选B项。pleased意为“高兴的;快乐的;满意的”;frightened意为“害怕的”;interested意 为“感兴趣的”。13B根据上文可知,钢琴家没有要保证金,而且把钱给
35、了两个大学生充当学费,因 此这是一个善举。devotion意为“献身;贡献”;kindness意为“善良”;sympathy意为 “同情”;teamwork意为“团队合作”。故选B项。14.C钢琴家的善举使得他更显人的伟大之处。mark.out as意为使. 看上去脱颖而出成为”,符合语境。故选C项。15.D根据下文可知,每个人都遇到过帮与不帮别人的问题,由此可推测,本句应是探讨帮助别人的原因。故选D项。16.A根据下文And_of us only think“If I help them, what will happento me? ”可知,我们都曾遇到过类似的情况。come across
36、意为偶遇;邂逅”,符合语境。故选A项。deal with意为处理;处置”;adapt to意为适应”;think of意为“想起;想到”。17.D根据语境可知,此处应指我们大多数,故选D项。1218.C根据上句可知,大多数人是在想帮助别人对自己的影响,而伟大的人却想如果不帮助别人对他人有什么影响。great意为“伟大的”,符合语境。故选C项。19.B根据上文的 “If I dont help them, what will happen to them?” 可知,他们是在考虑别人,不求(expecting)回报。故选B项。20.A根据最后一段可知,伟大的人不求回报地去帮助别人,他们之所以这么做
37、,是因为他们感觉这是正确的事情。因此,设空处表原因,引导原因状语从句。故选A项。四、七选五。Traditi onal Chin ese CultureChin ese culture is over 5,000 years old._1_The spirit of the tea ceremonyXihu Lon gji ng(West Lake Drago n Well)a nd Yunnan Puer have long bee n world famous._2_ The spirit ofthe Chin ese tea cere mony captures the Chin ese
38、attitude towards life and spirituality.These are the things thatpeople all over the world can ben efit from.A han dful of good tea leaves with some boili ng water and a set of lovely tea ware are the perfect way to spe nda sunny after noon and gai n some in sights into the wisdom of that ancient civ
39、ilizati on.3During the 5,000 years of Chinese civilization , many differentflavors, styles,and cuisines(烹饪)have developed,based on traditional philosophy and culture.This ancient food culture has had adirect impact on the countries such as Japan, Mongolia,South Korea,Thailand,and Singapore.Ithasbene
40、fited billions of people around theworld through innovations such as Chinese vegetarian culture,tea culture,vinegar,pasta,medicinal diets,ceramic tableware,and the use of soybeans in the diet.Con fucia nismCon fucia nism emphasizes peacefu In ess and harm ony betwee n heave n andhuma ni ty.through p
41、urs uing the“Tao”,which is the harm oni zati on betwee n n atureand mankind.lt advocates harmony and moderation, including the harmony betweenindividuals,as well as the harmony between a man and his inner self.Con fucia nism has flourished duri ng the last 2,500 years of Chin as 5,000-yearhistory._4
42、_ This school of thought has had the most profo und and long lasti ngin flue nee in Chin as history.Seve nty-four Nobel Prize winners and many other highlyrespected scholars have stated that for the ben efit of mankin ds livelihood and development into the next century,these teachings should be promoted and adopted13worldwide._5_A. Chinese cuisineB. Traditional Chinese cultureC.It has bee n the main stay of that ancient civilizati on.D. They are pr
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年跨区域水资源共享平台建设项目可行性研究报告
- 2025年自驾旅游市场分析与发展可行性研究报告
- 2025年数字营销传播平台创建项目可行性研究报告
- 羊苗买卖合同范本
- 瓜果进货合同范本
- 组队骑摩托协议书
- 线下补充协议合同
- 军工企业物资供应商专管员考核题库
- 文化演出策划岗位面试题含答案
- 华为人力资源经理面试题详解及答案
- 2025年植物标本采集合同协议
- 2025天津市第二批次工会社会工作者招聘41人考试笔试参考题库及答案解析
- 2025湖北武汉市蔡甸区总工会招聘工会协理员4人笔试试题附答案解析
- 胆管重复畸形健康宣教
- 2025秋人教精通版英语小学五年级上册知识点及期末测试卷及答案
- 校园反恐防暴2025年培训课件
- 2026年安徽城市管理职业学院单招职业技能测试模拟测试卷附答案
- 2025甘肃省水务投资集团有限公司招聘企业管理人员笔试备考题库附答案解析
- 2025山东壹通无人机系统有限公司暨三航无人系统技术(烟台)有限公司社会招聘笔试现场及笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025年秋季学期国家开放大学《人文英语4》期末机考精准复习题库
- 神经内科三基考试题库及答案
评论
0/150
提交评论