英语六级阅读理解每日一练(共9页)_第1页
英语六级阅读理解每日一练(共9页)_第2页
英语六级阅读理解每日一练(共9页)_第3页
英语六级阅读理解每日一练(共9页)_第4页
英语六级阅读理解每日一练(共9页)_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、精选优质文档-倾情为你奉上英语六级阅读理解每日一练(01-05)摘要:坚持不懈英语阅读理解每日一练,相信滴水穿石,六级高分近在眼前。Now let us look at how we read. When we read a printed text, our eyes move across a page in short, jerky movement. We recognize words usually when our eyes are still when they fixate. Each time they fixate, we see a group of words. Th

2、is is known as the recognition span or the visual span. The length of time ofr which the eyes stop -the duration of the fixation -varies considerably from person to person. It also vaies within any one person according to his purpose in reading and his familiarity with the text. Furthermore, it can

3、be affected by such factors as lighting and tiredness.Unfortunately, in the past, many reading improvement courses have concentrated too much on how our eyes move across the printed page. As a result of this misleading emphasis on the purely visual aspects of reading, numerous exercises have been de

4、vised to train the eyes to see more words at one fixation. For instance, in some exercises, words are flashed on to a screen for, say, a tenth or a twentieth of a second. One of the exercises has required students to fix their eyes on some central point, taking in the words on either side. Such word

5、 patterns are often constructed in the shape of rather steep pyramids so the reader takes in more and more words at each successive fixation. All these exercises are very clever, but its one thing to improve a persons ability to see words and quite another thing to improve his ability to read a text

6、 efficiently. Reading requires the ability to understand the relationship between words. Consequently, for these reasons, many experts have now begun to question the usefulness of eye training, especially since any approach which trains a person to read isolated words and phrases would seem unlikely

7、 to help him in reading a continuous text.Q:1. The time of the recognition span can be affected by the following facts except _ .A. ones familiarity with the textB. ones purpose in readingC. the length of a group of wordsD. lighting and tiredness2. The author may believe that reading _.A. requires a

8、 reader to take in more words at each fixationB. requires a reader to see words more quicklyC. demands an deeply-participating mindD. demands more mind than eyes3. What does the author mean by saying “but its one thing to improve a persons ability to see words and quite another thing to improve his

9、ability to read a text efficiently.” in the second parapraph?A. The ability to see words is not needed when an efficient reading is conducted.B. The reading exercises mentioned cant help to improve both the ability to see and to comprehend words.C. The reading exercises mentioned cant help to improv

10、e an efficient reading.D. The reading exercises mentioned has done a great job to improve ones ability to see words.4. Which of the following is NOT true?A. The visual span is a word or a group of words we see each time.B. Many experts began to question the efficiency of eye training.C. The emphasis

11、 on the purely visual aspects is misleading.D.The eye training will help readers in reading a continuous text.5. The tune of the author in writing this article is _A. criticalB. neutralC. prssimisticD. optimistic【答案及详解】答案:CCCDA解题思路1 C。事实细节题。第一段提到了影响视幅的因素:不同的人,不同的阅读目的,对材料的熟悉程度,光线,疲劳。C“一组词的长度”不是能影响视幅的

12、因素,是本题的答案。2 C。观点态度题。作者在第二段第二句提到,眼睛训练课程只注重了阅读的视觉因素。倒数第二句书哦,阅读要求具备理解单词间关系的能力。因此选项C“阅读需要大脑的深度参与”正确。作者没有否定阅读的视觉因素的必要性,但是也没有说读者应该练习拓宽视幅,加快阅读速度。所以AB两项都不正确。作者没有对大脑和眼睛在阅读过程中的重要性进行对比,所以不选D3 C。 作者在这句话中先是肯定了那些阅读练习提高看单词的能力,然后提出了有效阅读概念。后面句中还指出,有效阅读需要的是理解单词间的联系的能力。所以作者的意思应该是那些(训练眼睛的)阅读练习对与有效的阅读无益。B与文章相反。D句是蕴涵其中一个

13、意思,却不是作者想表达的方向。4 D。 第二段最后一句说,眼睛训练对于帮助读者阅读连贯文章无益,所以D是错的,是本题答案。5 A。 参考前面的结构剖析,作者写本文的主要目的是对那些只关注阅读的视觉因素的阅读能力课程进行批判,所以答案应该是A。英语六级阅读理解每日一练(01-06)分享到: 2011-12-26 09:23 作者: 来源:考试大- 字号:T|T摘要:坚持不懈英语阅读理解每日一练,相信滴水穿石,六级高分近在眼前。As is known to all, the organization and management of wages and salaries are very com

14、plex. Generally speaking, the Accounts Department is _1_ for calculations of pay, while the Personnel Department is interested in discussions with the employees about pay.If a firm wants to _2_ a new wage and salary structure, it is essential that the firm should decide on a _3_ of job evaluation an

15、d ways of measuring the performance of its employees. In order to be _4_, that new pay structure will need agreement between Trade Unions and employers. In job evaluation, all of the requirements of each job are defined in a detailed job description. Each of thsoe requirements is given a value, usua

16、lly in "points", which are _5_ together to give a total value for the job. For middle and higher management, a special method is used to evaluate managers on their knowledge of the job, their responsibility, and their _6_ to solve problems. Because of the difficulty in measuring management

17、 work, however, job grades for managers are often decided without _7_ to an evaluation system based on points.In attempting to design a pay system, the Personnel Department should _8_ the value of each job with these in the job market. _9_, payment for a job should vary with any differences in the w

18、ay that the job is performed. Where it is simple to measure the work done, as in the works done with hands, monetary encouragement schemes are often chosen, for _10_ workers, where measurement is difficult, methods of additional payments are employed.AcompareBresponsibleCusefulDaddedEfindFreferenceG

19、indirectHmethodIsuccessfulJcombinedKNecessarilyLcapacityMabilityNBasicallyOadopt【答案及详解】1.选B)。此处应填形容词。原文意思为“会计部门.计算报酬”,选项中的形容词responsible“负责任的”,useful“有用的”,indirect“间接的”,successful“成功的”,其中indirect不能与for连用,排除;剩余几项中只有B)responsible意义符合原句,其他均不符合,故排除。2.选O)。此处应填动词原形。本文主题就是采用一种新的工资和薪水制度时需要注意的问题,选项中的动词原形有com

20、pare“比较”,find“找到”,adopt“采纳”,分别带入原文,只有adopt最符合原文意思,故选O).3.选H)。此处应填名词。从原文看,and连接并列结构,所以要填的词应与and后面的ways意思一致,选项中的名词只有mathod = ways,故选H)method。4.选I)。此处应填形容词。上文说新的工资制度需要一套决定工作评估和衡量雇员表现的方法,说的是制度“是否有用”的问题。这句说的时新的工资制度执行过程中的问题,劳资双方先期达成一致是薪酬制度成功的必要条件。形容词useful和successful,I)seccessful更符合原文意思。5.选D)。此处应填动词。这个动词的

21、宾语是point“分值”,把分值.起来to give a total value "得出总分值",选项中有added和combined,前者指“把.相加”,后者意为“把.结合在一起”,原文指将分值相加得出总分,故D)added最符合文意。6.选M)。此处应填名词。首先solve problem“解决问题”是经理们应具备的能力,选项中的capacity与ability都可以表示“能力”;前者强调的是理解的能力和接受事物的能力,而后者强调实际应用的能力,故不难判断解决问题的能力应该用M)ability。7.选F)。此处应填名词。前半句指出“因为管理工作很难评估,经理的工作得分不

22、需要参照基于分值的评估系统决定。”without reference to为固定搭配,意思是“与.无关”。故选F)reference。8.选A)。此处应填动词原形。原句中出现了the value of each job“每种工作的价值”和these in the job market“工作市场上的(工作价值)”,说明人事部门通过比较两种价值来计算工资制度。选项中只有compare表示“比较”,所以A)正确。9.选K)。此处应填副词,修饰整句话。“报酬要随工作表现各方面的不同而有所改变”,选项中Necessarily“必须地”与Basically“基本地”为副词,分别带入原文,“报酬.的变化是必

23、须的”更符合上下文意思,故排除N),选K)。10.选G)。此处应填形容词。前文中提到一种情况即simple to measure the work done "易于评估的工作",通常用现金奖励办法;而.measurement is difficult“难于评估的”,说明这些工作人员的工作不像手工工作那么直接,因而是间接的,故选项中只有G)indirect符合原句的意思。 英语六级阅读理解每日一练(01-07)分享到: 2011-12-26 09:23 作者: 来源:考试大- 字号:T|T摘要:坚持不懈英语阅读理解每日一练,相信滴水穿石,六级高分近在眼前。The typica

24、l pre-industrial family not only had a good many children, but numerous other dependents as well-grandparents, uncles, aunts and cousions. Such "extended" families were suited for survival in slow paced _1_ societies. But such families are hard to _2_. They are immobile.Industrialism deman

25、ded masses of workers ready and able to move off the land in pursuit of jobs, and to move again whenever necessary. Thus the extended family _3_ shed its excess weight and the so-called "nuclear" family emerged-a stripped-down, portable family unit _4_ only of parents and a small set of ch

26、ildren. This new style family, far more _5_ than the traditional extended family, became the standard model in all the industrial counties. Super-industrialism, however, the next stage of eco-technological development, _6_ even higher mobility. Thus we may expect many among the people of the future

27、to carry the streamlinling process, a stePfurther by remaining children, cutting the family down to its more _7_ components, aman and a woman. Two people, perhaps with matched careers, will prove more efficient at navigating through education and social status, through job changes and geographic rel

28、ocations, than teh ordinarily child-cluttered family.A _8_ may be the postponement of children, rather than childlessness. Men and women today are often torn in _9_ between a commitment to career and a commitment to children. In the future, many _10_ will sidestePthis problem by deferring the entire

29、 task of raising children until after retirement.A)transplant B)solution C)gadually D)transportE)elemental F)conflict G)continually H)mobileI)couples J)agricultural )including L)compromiseM)requires N)primary O)consistingANSWER:1. 选J)。此处应填形容词,修饰名次societies。文章第一句就说The typical pre-industrial family.“工

30、业化之前的典型家庭模式.”, 即“extended" family存在于工业化之前的社会,即agricultural society。故J)正确。选项中的primary”最初的,原始的“不符合原文意思。2. 选A)。由be hard to do sth.可知,此处应填动词原形。They are immobile“这样的家庭很难流动”,这说明这样的家庭are hard to.,选项中由transplant和transport两个动词原形,前者指的是“迁居,迁移”,后者指的是运输,不难推断前者符合原文意思,故A)transplant正确。3. 选C)。因为这句话的句子结构完整,固此处应填

31、副词。选项中的副词有gradually和continually,原文中.and the so-called "nuclear" family emerged.所谓的“核心家庭”便出现了“,emerge的意思是“浮现" ,强调经过一个过程后出现的。由此可以判断,这句话坏死说明核心家庭从无到有逐渐出现,而不是连续不断地出现,故选择C)gradually>4. 选O)。该句可拆分理解,即a family unit. of parents and a smell set of children "一个家庭单元.父母和不多的孩子“,由此可以推出这里要填的词是

32、表示”包含,由.组成“的。选项中的including和consisting均可以表示此意,但由原文中的of可排除including,consist of为固定刺诸,故O)为正确答案。5. 选H)。从原文中的more.than可知,此处应填形容词,构成形容词的比较级结构。由第一段最后一句可知the traditional extended family是immobile,那么新型的家庭模式比旧的因该是更有流动性,故应选H)mobile,说明新型的家庭模式的优点。6. 选M)。此处应填动词,作这句话的谓语。Super-industrialism“(更发达的)超级工业化”.更具流动性的家庭。可推知空

33、格处应填表示“需要,需求”的词。requires表示出自一种迫切的需要而提出的要求,很明显选择M)requires。7. 选E)。此处应填形容词,用来修饰名词components。文中说明家庭被减缩到最.的成员,即由男人和女人组成,男人和女人是一个家庭最基本的成员。选项中的E)elemental“基本的,本质的”,而N)primary“主要的,最早的”,原文强调的是男人和女人是一个家庭最basic的组成部分,故E)更符合原文意思。8.选l)。此处应填名词。上段说两人家庭的优点,本句中提到rather than childlessness“而不是不要孩子”,说明晚要孩子是解决工作和孩子的折中的办

34、法,故选项中的L)compromise“妥协,折中”符合文意。而solution虽然也表示解决办法,但不能表达夫妇们无可奈何的心情,故排除。9.选F)。上题中已提到工作和要孩子之间存在矛盾即conflict,根据上下文意思,这个题相对容易。10.选I)。这段一直在说一个家庭里男人和女人因为工作和要孩子的事情发生争吵,那么将来要解决这个问题的仍然是家庭中的夫妻两人,故这里应填I)couples。导读:The typical pre-industrial family not only had a good many children, but numerous other dependents

35、as well-grandparents, uncles, aunts and cousions. Such "extended" families were suited for survival in slow paced J)agricultural societies. But such families are hard to A)transplant. They are immobile.(The typical pre-industrial family="extended" family),第一段说明工业化前的大家庭模式的特点:很难流动。

36、)Industrialism demanded masses of workers ready and able to move off the land in pursuit of jobs, and to move again whenever necessary. Thus the extended family C)gradually shed its excess weight and the so-called "nuclear" family emerged-a stripped-down, portable family unit O)consisting

37、only of parents and a small set of children. This new style family, far more H)mobile than the traditional extended family, became the standard model in all the industrial counties. Super-industrialism, however, the next stage of eco-technological development, M)requires even higher mobility. Thus w

38、e may expect many among the people of the future to carry the streamlinling process, a stePfurther by remaining children, cutting the family down to its more E)elemental components, aman and a woman. Two people, perhaps with matched careers, will prove more efficient at navigating through education

39、and social status, through job changes and geographic relocations, than teh ordinarily child-cluttered family.(第二段与第一段形成对比,说明industrialism“工业化”要求家庭必须流动,导致大家庭变得越来越小,甚至只剩下最基本的成员:男人和女人。)A D)transport may be the postponement of children, rather than childlessness. Men and women today are often torn in F

40、)conflict between a commitment to career and a commitment to children. In the future, many I)couples will sidestePthis problem by deferring the entire task of raising children until after retirement. (最后一段说明工业化背景下,参加工作和要孩子之间存在矛盾。)全文翻译:工业化之前的典型的家庭模式不仅包括许多孩子,而且还有很多其他的家庭成员-祖父母,叔叔,婶婶,堂兄妹等。这样的大家庭适合在慢节奏的农

41、业社会中生存,但这样的家庭很难迁移和流动。工业化需要大量乐意并能够离开家乡外出寻找工作的工人,而且他们可以根据需要随时流动。这样,大家庭渐渐摆脱了多余的成员,而所谓的“核心家庭”便出现了:这种家庭是只包括父母和小孩的迁移方便的小家庭。这种远远比传统大家庭更易于流动的新型家庭模式便成为所有工业国家的标准模式。然而,超级工业化,即下一个阶段的生态科技的发展,要求家庭具有更大的流动性。因此我们期待:在将来,许多人采取继续进一步缩小的家庭模式。除了孩子,把家庭缩减到它的最基本成员,即只有一个男人和一个女人。夫妻两人,也许由于职业旗鼓相当,将比孩子成群的家庭在接受教育和处理社会问题方面更加爱得心应手,在

42、更换工作类型和工作地点的方面更为有效。折中的解决办法就是推迟要孩子,而不是不要孩子。现在的男人和女人在忠于事业和抚养孩子之间总是引起冲突。在将来,许多夫妇会把全力以赴抚养孩子推迟到退休以后,以回避这一问题。英语六级阅读理解每日一练(01-08)摘要:坚持不懈英语阅读理解每日一练,相信滴水穿石,六级高分近在眼前。Now let us look at how we read. When we read a printed text, our eyes move across a page in short, jerky movement. We recognize words usually wh

43、en our eyes are still when they fixate. Each time they fixate, we see a group of words. This is known as the recognition span or the visual span. The length of time ofr which the eyes stop -the duration of the fixation -varies considerably from person to person. It also vaies within any one person a

44、ccording to his purpose in reading and his familiarity with the text. Furthermore, it can be affected by such factors as lighting and tiredness.Unfortunately, in the past, many reading improvement courses have concentrated too much on how our eyes move across the printed page. As a result of this mi

45、sleading emphasis on the purely visual aspects of reading, numerous exercises have been devised to train the eyes to see more words at one fixation. For instance, in some exercises, words are flashed on to a screen for, say, a tenth or a twentieth of a second. One of the exercises has required stude

46、nts to fix their eyes on some central point, taking in the words on either side. Such word patterns are often constructed in the shape of rather steep pyramids so the reader takes in more and more words at each successive fixation. All these exercises are very clever, but its one thing to improve a

47、persons ability to see words and quite another thing to improve his ability to read a text efficiently. Reading requires the ability to understand the relationship between words. Consequently, for these reasons, many experts have now begun to question the usefulness of eye training, especially since

48、 any approach which trains a person to read isolated words and phrases would seem unlikely to help him in reading a continuous text.Q:1. The time of the recognition span can be affected by the following facts except _ .A. ones familiarity with the textB. ones purpose in readingC. the length of a group of wordsD. lighting and tiredness2. The author may believe that reading _.A. requires a reader to

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论