下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2020-2021年七年级英语下册任务型阅读专题(含答案)(word)一、七年级英语下册任务型阅读专项目练习(含答案解析)1 .阅读短文,把 AE五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整。My father doesnt know how to cook. If no one cooks for him, he doesnt eat anything.Today, my mother doesnt feel well.My mother and I are happy. My father says he will go shopping first.So my mother writes al
2、l the things on a piece of paper (一张纸)like this: 1. cake; 2. egg;3. tomato; 4. milk; 5. chicken.Then my father goes out. He brings out all the things: one cake, two eggs, three tomatoes, four bags of milk and five chickens!Looking at those things,A. So he doesnt cook.B. An hour later, he comes back.
3、C. But he doesnt know what to buy.D. My father says he will cook for us.E. my mother and I laughed (笑) and laughed.【答案】A; D; C; B; E【解析】【分析】主要讲了作者爸爸不会做饭,今天作者妈妈生病了,爸爸想为他们做饭,于是先去购物,结果买错了妈妈列出来的东西。A. So he doesnt cook.所以他不会做饭。B. An hour later, he comes back.小时后他回来了。C. But he doesnt know what to buy.但是他不
4、知道买什么。D. My father says he will cook for us.我爸爸说他将为我们做饭。E. my mother and I laughed (笑)and laughed.我妈妈和我笑了又笑。11)根据前句 My father doesnt know how to cook.我爸爸不知道怎样做饭,可知后句讲的是他不会做饭,故选 A。(2)根据前句 Today, my mother doesnt feel well.可知今天妈妈感觉不舒服,可知后句讲的 是爸爸做饭,故选 Do3 3) 根据后句 So my mother writes all the things on a
5、 piece of paper(一张纸) like this 我妈妈在纸上写下所有的东西,可知前句讲的是爸爸不知道买什么,故选 Co(4)根据后句 He brings out all the things他带来所有的东西,可知前句讲的是爸爸回来 了,故选Bo(5)根据前句 Looking at those things看着那些东西,可知后句讲的是看着爸爸买的东 西,我和妈妈笑了,故选E。【点评】考查任务型阅读,首先读懂文章,然后从文中抓住关键词,选择正确答案。2 .请仔细阅读关于五个人的基本情况,从A-F选项中选出适合各人所需书籍的最佳选项。选项中有一项是多余选项。AHow to Learn
6、MathBHow to Teach English WellCHow to Communicate with ChildrenDHow to Be HealthyEHow to Use the InternetFHow to Cook Delicious Food(1) Mary is worried about her math. She doesnt know what to do.(2) Miss Lin is an English teacher. She wants to teach her students better.(3) Jenny is very interested i
7、n the Internet. She wants to know more about it.(4) Sandys parents are very busy. She wants to help them do some housework.(5) Kate has a 10-year-old son. But her son doesnt like to talk with her. Kate doesnt know what to do.【答案】(1) AB(3) E(4) FC【解析】【分析】A How to Learn Math如何学习数学B How to Teach Englis
8、h Well 如何教好英语C How to Communicate with Children 如何与儿童沟通D How to Be Healthy如何保持健康E How to Use the Internet如何使用互联网F How to Cook Delicious Food如何烹饪美味的食物(1)根据语句的含义:玛丽担心她的数学。她不知道该怎么办。可知 Mary应该需要一本 怎样学好数学的书,故选 Ao(2)根据语句的含义:林小姐是个英语老师。她想更好地教她的学生。可知Miss Lin应该需要一本怎样教好学生英语的书,故选Bo(3)根据语句的含义:珍妮对因特网很感兴趣。她想了解更多。可知
9、Jenny需要一本怎样使用互联网的书写,故选 E。(4)根据语句的含义:桑迪的父母很忙。她想帮他们做些家务。可知,Sandy应该需要一本怎样做美食的书,故选 F。(5)根据语句的含义:凯特有一个10岁的儿子。但她儿子不喜欢和她说话。凯特不知道该怎么办。可知 Kate需要一本怎样与儿童沟通的书籍,故选 C【点评】考查任务型阅读。熟知各个选项的基本含义,根据所给的语境选择最佳选项。3.请仔细阅读表格中的内容,左栏是对4个人的描述,右栏是 4个广告,请为每个人选择最合适的广告。Jenny likes sports.A. English Corner:7:30 9:00Tom likes animal
10、s. He has two cats and a dog at home.Clark thinks movies are very interesting. Watching movies is relaxing.Alan is good at English. He wants to learn English teacher.B. Guangzhou Zoo: Monkey Show on SundayC. Movie: Spiderman! September 6 10. $10 for a kidD. A football match on TV:8:00 10: 30 between
11、 Chinese team andEnglish team【答案】D; B; C; A【解析】【分析】本文是为每个人选择最合适的广告。A. English Corner:7:30 9:00 英语角:7:309:00B. Guangzhou Zoo: Monkey Show, on Sunday 广州动物园:周日的猴子展C. Movie: Spiderman! September 610.$10 for a kid电影:蜘蛛侠! 9 月 6 日至 10 日,每个孩子10美元D. A football match on TV:8:00 10: 30 between Chinese team and
12、 English team 中国队和英国 队在电视上的足球比赛:8:00 10:30(1)根据 Jenny likes sports ,可知应是, A football match on TV:8:0010: 30 between Chinese team and English team 中国队和英国队在电视上的足球比赛 :8:00 10:30 ,与体育有 关,故选Do(2)根据 Tom likes animals ,可知应是 Guangzhou Zoo: Monkey Show, on Sunday 广州动物园:周日的猴子,与动物有关,故选Bo(3)根据 Clark thinks movi
13、es are very interesting. Watching movies is relaxing,可知应是, Movie: Spiderman! September 610.$10 for a kid 电影:蜘蛛彳9 月 6 日至 10 日,每个孩子 10美元,与电影有关,故选Co(4)根据 Alan is good at English. He wants to learn English teacher ,可知应是, English Corner:7:309:00英语角:7:309:00 ,与英语有关,故选 A。【点评】考查任务型阅读,可以将整个文章首先浏览一遍,大概理解意思,找到
14、可以匹配 信息的选项。4.阅读短文,根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。Here are some restaurants. Some people are hungry (饥饿的).Please help them chooserestaurants.A. The Steak House:It has thick steaks (牛排),fresh salads and the best fresh fries. You need to get there before8 a. m. to get a table because it gets crowded afte
15、r that. Its closer to the center of the city.B. The Fish House:Its really great for people who like fish. Its easier to get a table.C. Hamburger Heaven:Its popular with teenagers. Its cheap. There are many big tables for 8-10persons. You can enjoy the pop music and chat with your friends.D. Hot Coff
16、ee:You can listen to the latest hits, get the best coffee in town and eat the most delicious icecream.And you can surf the internet in it.E. Tea House:You can drink a cup of green tea. You can also enjoy a Chinese traditional tea show. You can read some books about Chinese culture in the house and l
17、isten to Liangzhu.(1) Nancy, a seventy-year-old granny, lives near the center of the city. She often gets up early and she wants to have dinner near her house. She likes fresh salads very much. Jerry, a school boy who likes having dinner with his friends. He likes chatting with his friends while he
18、is having dinner. And they want to have dinner with little money.(3) Charlie, an Australian art teacher. He likes drinking a cup of coffee after meals. And he often chats on MSN with his daughter when he drinks coffee. Lucy is a college student who majors in Chinese Culture. She is interested in Chi
19、nese music and Chinese tea. Bob, a businessman from England, likes fish and chips very much.【答案】A; C; D; E; B【解析】【分析】A.牛排屋:它有厚厚的牛排、新鲜的沙拉和最好的新鲜的煎饼。你需要 八点前赶到那里,因为八点之后会很拥挤,他更靠近市中心。B.鱼屋:对于喜欢鱼的人来说,这里真的棒极了。很容易找到座位。C.汉堡天堂:很受青少年的欢迎。价格便宜。有供 8-10人的大桌子。你可以跟朋友边聊 天边欣赏音乐。D.热咖啡:你可以听最新的热门歌曲。喝镇上最好的咖啡,吃最好吃的冰淇淋。你也可以 网
20、上冲浪。E.茶馆:你可以品尝绿茶。你可以欣赏中国的传统茶艺表演。在茶馆里你可以读有关中国文化的书,同时欣赏着梁祝(1)南希是个七十岁的老奶奶,住在市中心,经常早起想在家附近吃晚饭,非常喜欢吃新鲜的沙拉。该段叙述跟A相匹配,故答案是 Ao(2)学生杰瑞喜欢跟朋友一起吃晚饭,他喜欢跟朋友边吃饭边聊天,他想晚饭少花钱。本段叙述跟C相匹配,故答案是 Co(3)澳大利也美术老师查理。喜欢饭后喝咖啡,当喝咖啡的时候,喜欢跟女儿用MSN聊天。本段叙述跟 D相匹配。故答案是 D。(4)露西是个大学生,主修中国文化。她对中国音乐和中国茶感兴趣。因此他应该去茶 馆。故答案是E。(5)英国的商人鲍勃,非常喜欢鱼和薯
21、条。因此他应该去鱼屋,故答案是 Bo【点评】五选五的答案选项较少,并且给出的都是句子,因此,我们可以通过句子的完整 性或者句子的标点符号来判断该句在文章中的位置。另外通过阅读选项,有可能找出更其 他选项表达完全不同意思的句子,这样的话我们就可以直接将该选项排除。5 .信息归纳Lets have a look at American students school life. On school days, American students usually get up at 7:00 a.m. Most students walk or take a yellow school bus to
22、 school. Some students ride bikes. After they arrive at school at about 8:30 a.m., they meet their friends and talk about their activities. They put their backpack in a small cupboard (衣柜) and take out only one book, some writing paper and a pencil for each class. In the middle school, they take onl
23、y five or six subjects each term. They usually go to the same class every day, and they have homework for every class.At noon, the students eat lunch at school. They often have meat, vegetables, fruit and some drinks. But some students like pizza, hot dogs or hamburgers better. At 13:00 in the after
24、noon, they begin to have classes. Their classes are always over at 15:00. Then they join the school clubs or play sports. They go back home at about 5:30 p.m.Information CardThe country where the students are from_The way most students go to school_The number of subjects the middle school students t
25、ake each term_The things that most students often have for lunch_The time when the students finish classes_【答案】 America ; Walking or taking a yellow school bus/ on foot or on a school bus ; Five or six/ 5 or 6 ; Meat, vegetables, fruit and some drinks ; At 15:00【解析】【分析】大意:文章主要介绍了美国学生的学校生活。(1)简答题。根据第
26、一段第一句Lets have a look at American students school life.让我们看看美国学生的学校生活,可知学生们都来自美国。故答案为America。2 2)简答题。根据第一段Most students walk or take a yellow school bus to school. 可知,大多数学生都走路或者坐黄色的校车去上学。故答案为Walking or taking a yellow school bus/on foot or on a school bus 。3 3) 简答题。根据第段In the middle school, they tak
27、e only five or six subjects each term.可知,在中学,他们一学期只会学五或六个科目。故答案为Five or six/ 5 or 6 。(4)简答题。根据第二段 They often have meat, vegetables, fruit and some drinks. 可知,学 生在学校午餐通常吃肉、蔬菜、水果和一些饮料。故答案为Meat, vegetables, fruit andsome drinks 。(5)简答题。根据第二段Their classes are always over at 15:00.可知,他们的课总是在15:00的时候结束。故答
28、案为 At 15:00。【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的 语言填写答案。6 .阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题后面的词数要求)。Ella loves her grandpa. He lives in Texas and takes a train to see Ella every month. Ella wants him to come every week because he is good at telling stories and cooking.One day, Ella asks her mom to make som
29、e chicken. Grandpa often makes it. Ellas mom says, Ill try, but no one makes it as well as (像 一样好) Grandpa does.Ella watches her mom make the sauce (酱) for the chicken. It looks delicious. When the chicken is ready, Ellas family sit down to eat. Her mom is right no one makes it as well as Grandpa do
30、es.The next day, Ellas grandpa comes to see her. Ella tells him the story about her mom trying to make the chicken. Her grandpa says, Thats a great story. Then he teaches Ella and her mom how to make the chicken.(11) How does Ellas grandpa come to see her ?(不超过 5 个词)(12) How does the sauce for the c
31、hicken look ? (不超过 5 个词)(13) Who makes better chicken, Ellas mother or her grandpa ? (不超过 5 个词)【答案】(1) By train.(2) Delicious.(3) Her grandpa.【解析】【分析】文章大意:埃拉爱她的爷爷。住在德克萨斯州,每个月都乘火车去看埃 拉。埃拉希望他每周来,因为他擅长讲故事和做饭。一天,埃拉让她妈妈做些鸡肉。没有 能像爷爷一样成功。第二天,爷爷教埃拉和她妈妈怎么做鸡肉。11)细节理解题。根据 He lives in Texas and takes a train to
32、 see Ella every month.可知他每 个月都乘火车去看埃拉。故答案为By train.(2)细节理解题。根据 It looks delicious.可知鸡肉酱看起来很好吃,故答案为Delicious.(3) 推理判断题。根据 Her mom is right no one makes it as well as Grandpa does. 可知爷 爷做得好,故答案为Her grandpa.【点评】考查任务型阅读,首先通读全文,了解全文大意,其次分析问题,抓住关键词, 在文中寻找相关信息,按要求写出答案,最后再检查一遍,确保答案正确。7.根据短文内容,完成下列任务。Welcome
33、 to Xiangshan City!Xiangshan City is an interesting place to visit. (1) It is a beautiful city with many 01d buildings. Take a walk through the center of the city on Main Street. Look first at the Xiangshan City Hotel.It is on the corner of Main Street and Park Avenue. It is about 150 years old and
34、people like to stay there. There is an interesting old building across from the hotel. This is the old post office. Now it is a store for books and videos. There are many places to eat on Main Street. You can have lunch or dinner in one of these places. There is a park between Main Street and Bridge
35、 Street.You can sit on a bench (长凳)in the park. (2) Its nice and quiet, nd you can enjoy the clean air and sunshine.You can also take a walk down Park Avenue. Look at the old buildings and interesting stores on this street.(1)将(1)处画线句子改为There be句型。(2)将(2)处画线句子译成汉语。(3)回答问题。How old is Xiangshan City H
36、otel?(4)回答问题。 Whats between Main Street and Bridge Street?(5) 回答问题。 Can you buy books and videos in the old post office?【答案】 11) There are many old buildings in the beautiful city.(2)它/那儿又美丽又安静,你可以享受清新的空气和阳光。(3) Its about 150 years old.(4) It/There is a park. Yes, I/we can.【解析】【分析】大意:短文主要介绍了香山市。(1)句
37、型转换题。根据画线句子 It is a beautiful city with many old buildings. 可知, 在这座 美丽的城市里有很多旧建筑;根据 many old buildings可知,there be结构中的be动词应用 are,在美丽城市里为 in the beautiful city 。故答案为:There are many old buildings in thebeautiful city.(2) 英译汉。nice and quiet 美丽又安静,can 可以,enjoy 享受, the clean air andsunshine清新的空气和阳光。故答案为:它
38、/那儿又美丽又安静,你可以享受清新的空气和阳光。(3)细节理解题。根据第二段It is about 150 years old and people like to stay there. 可知,香山市酒店大概有 150岁了。故答案为:Its about 150 years old.(4)细节理解题。根据第二段There is a park between Main Street and Bridge Street.可知,主街和大桥街的中间是一个公园。故答案为:It/There is a park.(5)细节理解题。根据第二段This is the old post office. Now i
39、t is a store for books andvideos.可知,我们可以在旧邮局里购买书和录像带。故答案为:Yes, I/we can.【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的 语言填写答案。在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式 找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。8.下面文章中有五处需要添加小标题,请从以下选项( A、B、C、D、E和F)中选出符合 各段意思的小标题,选项中有一项是多余选项。A. I learned lots of things.B. We learned how to go boating t
40、ogether.C. We became friends again.D. I set off to have a summer camp with my classmates.E. The first time to be away from home, we played happily.F. Swimming class was my favorite.I had a summer camp with my classmates last year. Early in the morning, we gathered at the bus station. After saying go
41、odbye to our parents, we got on the buses. It took us more than two hours to arrive at the camp ground.We got off the buses cheerfully. Laughing and shouting, we jumped and ran all over the place.It was the first time for us to be away from the parents. Some of us started to feel homesick.However, w
42、hen the night party and dances began, the homesickness (想家)was gone.The next day, everybody rushed to the boating class, hoping to be at the head of the others. At first, my friends and I worked hard, but the boat wouldnt listen to us and kept going round and round. Then the teacher taught us how to
43、 work together. After many tries, we did much better.Swimming class was my favorite. It was about the hottest time of a day and the best time to stay in the cool water. The swimming teacher was a funny man, and during the class he often made us laugh happily.During the week I learned a lot of new th
44、ings and made many new friends. I also learned how to take care of myself.【答案】D; E; B; F; A【解析】【分析】本文介绍了去年的一次夏令营活动。A. I learned lots of things. 我学习到了很多东西B. We learned how to go boating together. 我们学会了怎么一起划船C. We became friends again.我们再次成为朋友D. I set off to have a summer camp with my classmates. 我开始和
45、同学们一起去夏令营E. The first time to be away from home, we played happily. 第一次离家出走,我们玩得很开心F. Swimming class was my favorite.游泳课是我最喜欢的。( 1 )根据下文是清晨。我们聚集在汽车站。在跟我们的父母说再见之后,我们坐上了公共汽车。我们花了两个多小时才到达露营地。可知此处应是D. I set off to have a summercamp with my classmates. 我开始和同学们一起去夏令营,故选D。( 2)根据下文是我们高高兴兴地下了车。笑着喊。我们跳了起来,跑遍了
46、整个地方。这是我们第一次远离父母。我们中的一些人开始想家了(想家)。然而,当夜晚的聚会和舞蹈开始时,思乡之情就消失了。可知此处应是E. The first time to be away from home, weplayed happily. 第一次离家出走,我们玩得很开心,故选E。( 3)根据下文是第二天,每个人都赶到了划船班,希望能成为其他人的头。起初,我和我的朋友都努力工作,但是船不会听我们说话而且不停地往前走。然后老师教我们如何一起工作。经过多次尝试,我们做得更好。可知此处应是We learned how to go boatingtogether. 我们学会了怎么一起划船,故选B。
47、( 4)根据下文是可知这是一天中最热的时间,也是留在凉爽水中的最佳时间。游泳老师是一个有趣的人,在课堂上他经常让我们开心地笑。此处应是F. Swimming class was myfavorite. 游泳课是我最喜欢的,故选F。( 5)根据下文在这一周里,我学到了很多新东西并结识了许多新朋友。我也学会了如何照顾自己。是可知此处应是A. I learned lots of things. 我学习到了很多东西,故选A。【点评】考查任务型阅读,可以将整个文章首先浏览一遍,大概理解意思,找到可以匹配信息的选项。9. I栏是5段关于图标的介绍,II栏是7个图标。请将这 5段介绍与其相对应的图标配 对。
48、IThe letter P is for parking. Drivers may leave their cars here. If a driver wants to park his car and go to the shop, he will look for this sign.We can see these signs on a recorder. We can push ON/OFF to turn it on or off. If we want to play a tape and listen to music, we may push the key PLAY. If
49、 we want the recorder to have a short stop, we may push PAUSE.If we see OPEN on the door of a shop, we know it is business time. We may push the door open and get into the shop.If we see CLOSED on the door of a shop, we know it is not business time.As soon as a driver sees this sign, he or she must
50、drive slowly and carefully, because he or she knows there may be a person near a crossing.【答案】C; G; E; F; D【解析】 【分析】(1)句意:字母 “咪示停车。司机可以把车留在这里。如果司机想停车去商店,他会找这个标志。结合图标内容可知,故选Co(2)句意:我们可以在录音机上看到这些标志。我们可以按开/关”来打开或关闭它。如果我们想播放磁带和听音乐,我们可以按播放键。如果我们想让录音机短暂停止,我们可以按 暂停”。结合图标可知,故选 Go(3)句意:如果我们看到商店门上有开门”字样,我们就知道现在是营业时间。我们可以推开门进商店。结合图标内容可知,构成E。(4)句意:如果我们看到商店的门上有关门”字样,我们就知道现在不是营业时间。结合图标内容可知,故选 F。(5)句意:一旦司机看到这个标志,他或她必须缓慢而小心地驾驶,因为他或她知道在 十字路口附近可能有人。结合图标内容可知,故选 Do【点评】考查信息匹配。正确理
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 西藏医院管理制度规范
- 茶叶公司规范管理制度
- 统战工作抓制度促规范
- 电气设备安装规范制度
- 沥青车间规范管理制度
- 规章制度行文格式规范
- 物业门卡制度规范要求
- 汽车站医务室制度规范
- 规范应急机制管理制度
- 社会信用体系规范制度
- 消防维保计划实施方案
- 有子女离婚协议书
- 北京市2025-2026学年高二(上)期末物理适应卷C(含答案)
- 2026年黑龙江高职单招考试高考语文试卷试题(含答案)
- 完整版老旧小区改造工程施工组织设计方案
- 全球隐球菌病指南(2024版):诊断与管理课件
- 市场营销策划实践实习报告范例
- 山西省2026届高三第一次八省联考地理(T8联考)(含答案)
- 2026年中央广播电视总台招聘124人备考笔试题库及答案解析
- 四川水利安全b证考试试题及答案
- 2626《药事管理与法规》国家开放大学期末考试题库
评论
0/150
提交评论