【英语】七年级英语下册阅读理解练习题(含答案)_第1页
【英语】七年级英语下册阅读理解练习题(含答案)_第2页
【英语】七年级英语下册阅读理解练习题(含答案)_第3页
【英语】七年级英语下册阅读理解练习题(含答案)_第4页
【英语】七年级英语下册阅读理解练习题(含答案)_第5页
已阅读5页,还剩6页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、【英语】七年级英语下册阅读理解练习题(含答案)一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1 .阅读理解We often hear stories of animals rescuing people .But now someone has managed to return the favor .The event took place one snowy January morning Thomas Smith was walking his dog, Jack, in the park. As I was walking, I just saw Jack running onto

2、 the ice towards the ducks in the middle, and then he fell into the water and couldnt climb out, said Smith. He realized he had no choice but to try and save his dog. someone else told me the lake was only one - meter deep, but it was at least twice that. I had to break my way through the 6- cm ice.

3、 Finally, I got Jack by the neck, and pulled him out. I dont think I have ever felt so cold by the time we got back to dry land. And when we got there, everyone was asking if Jack was okayno one was particularly worried,about me!A neighbor, Julie Brown, saw it all happen.The dog went onto an icy lak

4、e. All of a sudden, it started to go under. There were crowds of people around, and they were all shouting and screaming. Before I knew it, the owner Smith was in the water forcing his way through the ice. I cant begin to imagine how cold it was. Everyone was very nervous, but he was as cool as a cu

5、cumber - he just crawled back out, put the dog on its lead, and went home.Many regard him as a hero, but Mr. Smith is quite laid- back about it.Most dog owners are the same as me.They would do what I did without a second thought. But in the future, Im going to make sure hes on lead near any ice pond

6、s,Pets are members of our family. Would you do the same for them?(1) What happened on a cold January morning ?A. Mr. Smith met Jack in the park.B. Mr. Smith ran after Jack on the ice.C. Jack fell from the ice into the water.D. Jack played with the ducks in the water.(2) How did Mr. Smith save Jack?A

7、. He asked a neighbor for helpB. He broke the ice and shouted to Jack.C. He got Jack by the leg and pulled him out. D. He pulled Jack out of the icy water by the neck.(3) The underlined phrases as cool as a cucumber in Paragraph 3 means A. relaxedB. proudC. shyD. brave(4) In the last paragraph, the

8、writer asks a question to.A. suggest keeping pets for fun.B. remind people to put their dogs on the leads.C. encourage people to take good care of their pets. D. advise people not to leave their dog near icy ponds . What is the best title of the passage ?A. A Mans Pet DogC. The Danger on the Icy Lak

9、e【答案】(1) CDB. A Dogs Best FriendD. Suggestions for Pets Owners(3) A(4) CB【解析】【分析】短文大意:短文讲了人们和狗之间的故事,当狗遇到危险之后,人们会奋不顾身地救它,呼吁人们要爱护狗。(1) 细节理解题。根据 I just saw Jack running onto the ice towards the ducks in the middle , and then he fell into the water and couldnt climb out ,我刚看见杰克跑到冰面上,向中间的 鸭子跑去,然后掉进水里,爬不出

10、来,可知杰克从冰上掉到水里。故选 Co(2) 细节理解题。根据 Finally, I got Jack by the neck , and pulled him out .最后,我拽到 了杰克的脖子,把它拉了出来.可知是拽到了杰克的脖子,把它拉了出来。故选D。(3)词义猜测题。根据上下文Everyone was very nervous, but he was as cool as acucumberhe just crawled back out , put the dog on its lead , and went home .每个人者B彳艮 紧张,但他泰然自若 一一他刚爬了出来,把狗牵

11、上,然后回家了.可知每个人都很紧张, but但是,表示转折,结合选项,应说但他很从容,所以 as cool as a cucumber意为放松, 冷静,从容。relaxed轻松的,冷静的,故选A。(4)细节理解题。根据最后一段内容及其句子 But in the future , Im going to make sure hes on lead near any ice ponds, Pets are members of our family . Would you do the same for them ?但在未来,我要确保他在任何冰池附近,宠物是我们家的成员,你会为他们做同样 的事吗?

12、可知为了鼓励人们好好照顾他们的宠物。故选Co(5)主旨大意题。这篇短文讲的是人们想尽办法救狗的故事。可知这篇文章讲的是人类是狗最好的朋友。故选 Bo【点评】此题考查阅读理解。在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前 顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案。2 .阅读理解Visit Forest Zoo:Come and see the Indian elephants and the new tiger from Northeast China. The beautiful birds from England are singing songs, and the monkey

13、s from Mount Emei are happy to talk to you. Sichuan pandas can play balls. The koala bears from Australia are very cute. The giraffes from Africa are waiting for you.TicketsOpening TimeGrown-ups (成人):$39:00 a.m.-4:30 p.m. (on weekdays )Children: Over 1.4 m: $210:00 a.m.-3:00 p.m. ( at weekends)Under

14、 1.4 m: FreeKeep the zoo clean! Dont touch or give food to the animals!(1) Which of the following is the visiting time?A. 8:30 a.m. Monday B. 9.30a.m. Saturday C. 2:00 p.m. Sunday D. 5:00 p.m. Tuesday (2) Now Mr. Smith is in the zoo with his two sons, one is 1.5m and the other is 1.3 m. How much are

15、 their tickets together?A. $5B 7C. 4D. 3【答案】( 1 ) C2) 2) A【解析】【分析】这是一篇动物园的小广告,主要介绍了里面的动物,入园的门票标准和营业时间。( 1 )细节理解题。根据Opening Time:9:00 a.m.4:30 p.m. ( on weekdays)10:00a.m.3:00 p.m. ( at weekends),可知营业时间是工作日的上午9点到下午四点半;周末是上午十点到下午三点,故选C。( 2)细节计算题。根据Opening Time : Grown-ups (成人): $3 Children: Over 1.4 m

16、:$2 可知收费标准是成人$3, 1.4 米以上的孩子是$2, 所以,3+2=5,故选A。【点评】此题考查阅读理解。这篇短文内容简单,容易理解。我们先阅读短文理解顿悟大意。然后分析问题从短文的细节中找出问题的答案。3) 阅读理解DO you know whose job is to stop food from going from one country to another? B-E-A-G-L-E-S! Do you know why? Because these dogs love food. They are perfect for the job.Beagles work at a

17、irports in a lot of countries, such as Canada, the United States, Australia and New Zealand. Their job is to sniff (嗅) out food. These special dogs have special noses. They cart even smell food in bags or boxes. When a dog finds a bag with food inside, it sits in front of the bag. If the dog finds t

18、he food, the workers will give it something good to eat.These dogs dont live in a house because the food in homes distracts (干扰)them. Theirnoses are very important. Living away from people helps to protect their noses.These working dogs should not be afraid of large groups of people or other dogs. T

19、hey should not be afraid of loud noises. They should feel well when travelling in a car.Next time youre at an airport and see police dogs, dont play with them. They are busy. Theyre working to keep us safe.( 1 ) Whats beagles job?A. Their job is to find out the bad men.B. Their job is to give food t

20、o people.C. Their job is to protect little children at airports.D. Their job is to stop food from going from one country to another. 2) 2) What does the beagle do when it finds a bag with food inside?A. It eats the food.B. It sits in front of the bag.C. It runs to the workers.D. It throws the bag. 3

21、) 3) Why do NOT beagles live in a house?A. They often bark at night.B. The food in homes is not good for their noses.C. People dont like them.D. There isnt enough room for them. 4) Which dog can be a beagle?A. A dog that is afraid of other dogs.B. A dog that is afraid of loud noises.C. A dog that li

22、kes travelling in a car.D. A dog that is afraid of large groups of people. 5) Which of the following is the best title for the passage?A. FoodB. AirportsC. BeaglesD. Pet dogs【答案】(1) DB(3) B(4) C C 【解析】【分析】文章大意:本文介绍了在不同国家机场工作的比格犬。介绍了他们的工作生活状况。(1) 根据 DO you know whose job is to stop food from going fr

23、om one country to another? B- E-A-G-L-E-S!可知,他们的工作是阻止食物从一个国家运到另一个国家。故答案是D。(2)根据 When a dog finds a bag with food inside, it sits in front of the bag. 可知,当他们发 现装有食物的袋子时,他们就坐在袋子前。故答案是Bo(3)根据 These dogs dont live in a house because the food in homes distracts (干扰) them.可知屋子里的食物会干扰它们的嗅觉。故答案是Bo(4)根据倒数第二段

24、的描述可知,这样的狗不能怕见一群人和其他的狗。不能害怕大的 动静。当他们坐车旅行时,他们会感觉很不错,故答案是Co(5)本文主要讲述了比格犬,故答案是Co【点评】考查阅读理解,本文涉及细节理解和标题判定两种题型。细节题要注意从文中寻 找答案,标题判定需要在完全理解文章的基础上做出合理的判定。4.阅读理解Once upon a time, there was a little bird named Birdie. She was afraid to fly and always hid in the bushes. Some big crows (乌鸦) often made fun of he

25、r by saying, You cant flyyyy. You are afraid to flyyyy. Near the bushes, there lived some squirrels (松鼠).Every day, they would fly around the branches and fly up and down all the trees in the forest.One day, these squirrels asked Birdie to join them. Birdie came out of the bushes and wanted to have

26、a try. The crows noticed that and started to laugh at her. They cried, You cant flyyyy. You are afraid to flyyyy. Birdie was so sad that she began to flap (拍打) her wings and shouted loudly, I can fly! The little bird flapped her wings so hard that she began to fly. These squirrels couldnt believe th

27、eir eyes. They shouted cheerfully, Birdie, youre flying! Im flying? Birdie said, I am flying! She was so excited that she flew up and down, and in and out of all the branches. Then she flapped her wings as hard as she could and flew all the way to the top of the tallest tree. Birdie wasnt afraid of

28、flying anymore, and those big crows never came to bother her ever again.(1) What was Birdies problem?A. She didnt like the crows.B. She was afraid to fly.C. She wanted to become a squirrel.D. She had a fight with the crows.(2) We know from the passage that the crows were .A. not friendly to BirdieB.

29、 Birdies good friendsC. not good at flyingD. always encouraging Birdie to fly(3) Which of the following things is NOT what the squirrels did?A. They watched Birdie fly.B. They encouraged Birdie to fly.C. They always made fun of Birdie.D. They flew in the forest every day.(4) What does the underlined

30、 word bother mean in Chinese?A.庆贺B1请做弃狈扰【答案】(1) BA(3) C(4) D【解析】【分析】主要讲了叫做Birdie的小鸟在松鼠的帮助下怎样学会飞的。(1)细节题。根据 She was afraid to fly可知Birdie害怕飞,故选 B。(2)细节题。根据 Some big crows (乌鸦)often made fun of her可知一些乌鸦取笑Birdie ,所以乌鸦是不友好的,故选A。(3)细节题。根据 One day, these squirrels asked Birdie to join them 可知松鼠让 Birdie 加

31、入 它们,所以松鼠没有取笑Birdie,故选Co(4)细节题。根据 Birdie wasnt afraid of flying anymore 可知Birdie不再害怕飞,所以乌鸦 不来烦扰它了,故选 D。【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。5.阅读理解Most cars run on gas. Gas cars work very well. But there is a problem. Cars that run on gas make the air dirty. The dirty air is not good for people, animals or

32、 trees. Gas cars make the air dirty for all living things. What can we do? We can drive electric cars!Electric cars do not use gas. These cars do not make the air dirty. These cars have batteries that power their motors (马达).The batteries can be charged (充电) many times. They can be used again and ag

33、ain. This makes electric cars great. But electric cars have problems too. They are slower than gas cars. They are also very quiet. This means that some people cant hear them when they go by. They may not think a car is coming. So they have to be careful.People are looking for ways to make electric c

34、ars better all the time. Maybe one day all cars will be electric. That would be much better for the world.(1) Whats the problem of the cars that run on gas?A. They are too big.B. They are noisy.C. They are too small.D. They make the air dirty.(2) What does the underlined word they refer to(指代)?A. Ga

35、s cars.B. Some people.C. Electric cars.D. The batteries.(3) Why do some people have to be careful about electric cars?A. Because they are quiet.B. Because they are fast.C. Because they are too big.D. Because they make the air dirty.(4) The writer hopesA. no cars will be electricB. gas cars can becom

36、e betterC. all cars will be electricD. gas cars can become slower Whats the best title for the passage?A. The problems of gas carsB. People who study carsC. The problems of electric carsD. Gas cars and electric cars【答案】(1) DB(3) A(4) CD【解析】【分析】本文主要介绍汽油车的缺点及电动车的优点。电动车不用汽油,不会污 染环境,但是它们比较慢而且不发出声音。(1)细节

37、题,根据Cars that run on gas make the air dirty.可知汽油车会污染环境,故选Do(2) 词句猜测题,根据 This means that some people cant hear them when they go by. They may not think a car is coming. So they have to be careful. 可知 they 知道上文的 some people , 故选Bo(3)细节题,根据 They are also very quiet.和 So they have to be careful.可知电动车不发

38、音,因此当电动车经过时,他们必须要小心,故选Ao(4) 推断题,根据 Maybe one day all cars will be electric. That would be much better for theworld.可推出作者希望将来全使用电动车。故选Co(5)主旨题,本文主要是讲汽油车和电动车,汽油车速度快,但是污染重,电动车虽然慢点但对环境无污染,将来有望全部使用电动车,因此D选项符合题意,故选 Do【点评】考查阅读理解能力。细节题,词句猜测题,推断题和主旨题是阅读理解题常考题型,细节题需要在文中寻找答案;词句猜测题需要联系上下文,推测出词句的意思;推断 题需要联系上下文,推

39、测出需要的信息;主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思 想。6.阅读理解Who needs a shopping mall(商业街)if you have Taobao? says Wang Lin, 28, a writer inBeijing Taobao, Chinas largest online shopping site (网上购物网站),has become an importantpart of Wang Lins life. She spends lots of money on Taobao.More and more Chinese Internet(因特网)user

40、s (使用者),like Wang, can find the joy(喜悦) of online shopping, Most online shoppers are students or young workers. More womenshop online than men. Clothing and home-use products (产品) are the most popular online. It was reported that people spent more than (超过) 250 billion yuan shopping online last year

41、, 80% through (通过)Taobao.Taobao means (意思是)looking for treasure(宝藏)in Chinese. People can find almosteverything they need on Taobao, from clothes to books, from candies to DVD players. You may question the security of online shopping. Wang Lin said, Is very safe(安全的)and convenient(便利的) .If you get t

42、he products from the sellers and like them very much, the shop owner (主人) will get the money, You can also get your money back if you want to return(退还)the products.11) Taobao is.A. an online shopping site B. an online shopper C. a shopping mall D. a supermarket (2) What are the most popular online?

43、A. Food. B. Computers. C. Clothing and home-use products. D. Tapes. (3) Most online shopper are .A. youngB. oldC. workersD. men(4) The underlined word security means in Chinese.A.安全前量磔_度助流B. Online shopping in China.D. Shopping online is not safe. Which is the best title of the passage?A. Wang Lins

44、life.C. Online shopping in western countries.【答案】(1) AC(3) A(4) AB【解析】【分析】主要讲了越来越多的人喜欢通过网上购物,主要是通过淘宝购物。(1)细节题。根据常识可知淘宝是一个购物网站,故选 Ao(2) 细节题。根据 Clothing and home-use products (产品)are the most popular online. 可知衣服和家用产品是网上最受欢迎的,故选Co(3)细节题。根据 Most online shoppers are students or young workers 可知大部分网上购物者是

45、学生或者年轻工作者,即年轻的,故选 Ao(4)推断题。根据后句Its very safe (安全的)and convenient (便利的).可知它是安全和便利的,所以security意思是安全,故选 A。(5)主旨题。根据全文可知主要讲了越来越多的人喜欢通过网上购物,主要是通过淘宝购物。故选Bo【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题和主旨题三种常考题型,细节题要注意 从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息;主旨题需要通读全文,了 解大意之后找出中心思想。7 .阅读理解Bob is an English boy. He lives in London (伦敦).Its 5

46、 : 00 p. m. Bob is writing e- mails to hispenfriends. What are they doing?Elvira is from South Africa. Its 7 : 00 p. m. She doesnt have homework today, and she is watching TV with her family.Logan is an American boy. Its noon in New York, and Logan is having lunch at the school dining hall. Its deli

47、cious, he says.Jacob, an Australian boy, and Li Ting, a Chinese girl, are sleeping. Its 4 : 00 a. m. in Australia and 1 : 00 a. m. in China.(1) Bob is.D. doing homeworkD. South AfricaD. the libraryD. 2 00 p. m.A. writing e- mails B. having class C. watching TV (2) Its 7 : 00 p. m. in.A. AmericaB. Au

48、straliaC. China(3) We can find Logan in.A. the classroomB. the dining hallC. his room(4) acob is sleeping because its now.A. 1: 00 a. m.B. 4 00 a. m.C. 7 00 p. m.(5) Which of the following is TRUE?A. Bob always writes letters to his friends.B. Elvira has a pet dog at home.C. Logan thinks his lunch t

49、astes good.D. Li Ting and Jacob are friends.【答案】(1) AD(3) B(4) BC【解析】【分析】文章大意:鲍勃,一个英国男孩,下午 5点钟他给他的笔友们写电子邮 件,看他们在干什么?(1)细节理解题。根据第一段中 Bob is writing e- mails to his penfriends.可知他在写电子邮件,故选Ao(2)细节理解题。根据第一栏中Elvira is from South Africa. Its 7 : 00 p. m.可知南非此刻是下午7点,故选Do(3)细节理解题。根据第二栏中Logan is having lunch

50、 at the school dining hall.可知在餐厅可以找到Logan,故选Bo(4)细节理解题。 根据第三栏中 Jacob, an Australian boy, and Li Ting, a Chinese girl, are sleeping. Its 4 : 00 a. m. in Australia 可知Jacob在睡觉是因为在澳大利亚是凌晨 4点,故选 Bo(5)细节理解题。根据第二栏中Logan is having lunch at the school dining hall. Itsdelicious, he says.可知Logan认为他的饭菜是美味的。故选C。

51、【点评】考查阅读理解。本文主要考查细节理解题,带着问题在文章中找到答案的依据。8.阅读理解Fast Food is Good But Bad!People all over the world like to eat in fast food restaurants. The food there is delicious and it comes very quickly. Also, it is not too expensive, and the restaurants are always clean and bright. People can eat in or take thei

52、r food away.Chinese families love to cat in fast food restaurants, too. There are two kinds of fast food restaurants in China. There are Western fast food restaurants, and there are Chinese ones. Western fast food restaurants sell hamburgers, French fries, fried chicken legs, drink and so on.The Chi

53、nese fast food restaurants sell dumplings, noodles, spring rolls, and other Chinese snacks(快餐).My family likes fast food, but we dont eat at Western fast food restaurants very often. My mom says some fast food is bad for us. It is usually high in fat(月旨肪).So it is not good for ourhealth.11) Many peo

54、ple like to eat in fast food restaurants NOT because LA. the food is expensiveB. the food is deliciousC. the food comes very fast“D. the restaurants are comfortable (舒适的)(2) In Western fast food restaurants, you can eat.A. noodlesB. hamburgersC. dumplingsD. spring rolls(3) Chinese like to eat in.A.

55、Western fast food restaurantsB. Chinese fast food restaurantsC. their homesD. Western and Chinese fast food restaurants(4) Fast food is bad because.A. some fast food is not fastB. some fast food is high in fatC. some fast food is expensiveD. there is too much fast food【答案】(1) A B(3) D(4) B【解析】【分析】文章

56、大意:全世界的人都喜欢吃快餐,它好吃,便捷又很便宜,但是快餐也有很多的缺点。(1)细节理解题。根据文中的语句 The food there is delicious and it comes very quickly. Also, it is not too expensive,理解可知,快餐受欢迎的原因之一是便宜而不是昂贵,故选A。(2)细节理解题。根据文中的语句 Western fast food restaurants sell hamburgers, French fries, fried chicken legs, drink and so on.可知,在西餐馆里我们可以买到汉堡,炸

57、薯条,炸鸡 腿还有饮料等,故选 Bo(3)细节理解题。根据文中的语句 Chinese families love to cat in fast food restaurants, too.There are two kinds of fast food restaurants in China. There are Western fast food restaurants, and there are Chinese ones.理解可知,中国人既喜欢吃西餐也喜欢吃中餐,故选 D。(4)细节理解题。根据文中的语句My mom says some fast food is bad for us. It is usuallyhigh in fat理解可知,西餐的脂肪含量高,故选 B。【点评】考查阅读理解,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的 整体理解;根据要求,结合语境,运用正确的语法写出答案。9

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论