2017-2018学年高中英语Unit3Backtothepast单元小结教学案牛津译_第1页
2017-2018学年高中英语Unit3Backtothepast单元小结教学案牛津译_第2页
2017-2018学年高中英语Unit3Backtothepast单元小结教学案牛津译_第3页
2017-2018学年高中英语Unit3Backtothepast单元小结教学案牛津译_第4页
2017-2018学年高中英语Unit3Backtothepast单元小结教学案牛津译_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、Un it 3 Back to the past单元主干加识 一篇美丈串超 词汩复现识记 高效简洁无比Mike is thirteen years old and he is wise but hisfamily is notwealthy .Theirhouse is not far from a volcano which used to eruptmany years ago. As their life is not in good condition, he often goes to thecommercial market tocollect therema ins of was

2、te things .Because their republic is at war with the n eighbours,heis seldom at school.However, while studying at school, he attends the teachers lectures attentivelyand carefully.Heis very interested in what the teachers saidabout statues, ruinsand so on buriedbeneath the ground, so hegradually bec

3、omesinvolvedin archaeology .His father worked in a paint factory and got a smallsalary .But one day, his father was working in the workshop when an airplane exploded in the air and fellin.His father was badly injured and sent to a nearbyhospital.Unfortun ately, his father died.Whe n he was aware of

4、this, he wasdrive nmada nd was in deep sorrow.A nd he has made up his mind to un ite all the people, overthrow thecorrupt government and build a new one when he grows up.He wishes that there would be asoluti onto end up the con fusi on.He wishes that he would build amemorial in memory of his father

5、and the other people who died due to the war.He also wishes .迈克今年十三岁了,家境不富裕,可他是个聪明的孩子。他家住在离一座 火山并不远的地方,多年前这个火山还 喷发过。由于生活条件不好,他经常到贸易市场里去捡垃圾。因为 他所在的国家正与邻国打仗,所以他很少去上学。但只要在学校学习,他都会认真听老师 讲课。当老师讲到埋在地 下的塑像、遗迹等时,他就特别感兴趣,因此他渐渐迷恋上了考古学。 他父亲在一家油漆厂工作,拿一份很少的薪水。可是有一天,他父亲正在 车间里干活,天上一架飞机爆炸掉到了车间里。他父亲严重受伤,很快被送到了附近的一家医

6、院。不幸的是,他父亲去世了。当他意识到他父亲已离他而去时,他都要疯了并陷入到深深的悲痛中。他暗下决心:当他长大时他要 联合所有的人,推翻腐败的政府成立新政府。他希望总有办法结束这种混乱局面。他希望他能建一座纪念碑来纪念父亲及其他因战争而死去的人。他还希望单元小结美文串记核考点单元加餐练练失対短板峯练才能里堂2加餐练(一)完形阅读组合练I.完形填空It is 2,000 years since the Chinese began to make paper. _1_ everybody knows, paper was oneof the most importa nt _2_ in Chin

7、ese history. It is because of the inven tio n that _3_ of Chin esehistory was kept. However, i n _4_ parts of the world, much of the history over hundreds of years is 5because they had no paper in these coun tries.Can you 6 that ancient Chinese people used to _7_ records by putting many stones toget

8、herin the old days? As writingwas developed, words were _8_ on animalbon es, later on metal pots, examples of these have bee n _9_ from the 16th to the 3rd centuries BC._10 _the second and the fifth centuriesAD, words were writtenon pieces of bamboo or _11_. Maybe you have seen the _12_ books, which

9、 was made of pieces ofbamboo or wood on which words were writte n.About 2,000 years _13_, ano ther kind of paper was _14_, which was madefrom _15_. It was much _16_ to write and draw on it tha n bamboo or wood, butit was too expe nsive, so people made a kind of paper from fibers of _17_ , suchas the

10、 outside of trees, and from pieces of old clothes. This kind of paper was as_18_ as silk but much cheaper.It is in the first cen tury _19_ the making of paper had bee n well developedin China. In the 18th cen tury a papermak ing _20_ was built in the Middle East.And later on, Spain, Russia and Ameri

11、ca bega n to make paper as well.语篇解读:纸是中国古代的四大发明之一。正是由于它的发明,许多中国历史才得以保存。那么,书写究竟经历了怎样的发展,才最终落到了纸上呢?1. A.AsC. Therefore解析:选 D 根据句意“由于有了这项发明,许多(much)中国历史才得以保存”可知选D. Thusas 为关系代词,引导非限制性定语从句,指的是后面主句的内容,可译为解析:选 A正如(As)大家所知道的那样”。2. A.deedsC. characters解析:选 D 根据后面一句话中的3. A.manyC. littleB . discoveriesD . in

12、ventionsinvention 可知此处为 inventionsB . fewD. much3解析:选 D 从下面一句来看,应为wood。句意为“在公元 2 世纪和 5 世纪之间,人们把文字写在竹片或木头 (wood) 上”。12A.earliestB thickestChelpfulD biggest解析:选 A 联系上下文来看,只有“最早的 (earliest) ”书才能写在竹片和木头上,所以此处用 earliestmuch;下文中的 much of 也是提示。4 A.allCany解析:选 D in other parts of the world5A.knownCremainedB

13、 someDother“在世界的其他地方”,此处是泛指。B unknownDpuzzled解析:选 B 根据后面的原因状语从句可知:没有纸就没有历史的记载,也就不知道(unknown) 以前的历史,故用 unknown。6A.thinkCimagine 解析:选 C imagine “想象”。7 A.keepC write解析:选 A 文章讲的是书写的历史,write 和 break 在此处意思不符合。8 A.writtenB trustD considerB createD break所以用 keep records ,意为“记录信息”。 create,B drawnD printed解析:

14、选 C 此处句意为“随着书写的发展,字被刻 (carve) 在了兽骨上”,所以此处用 carved 。9 A.seenB lookedC glanced解析:选 A 从公元前 16 世纪到公元前 里用 seen 表示现代人看到的结果。10 A.BetweenCIn解析:选 A between .and .意为“11 A.paperCboneD stared3 世纪,字都是刻在兽骨或是金属制品上。这B FromD On“在和之间”。B stonesD wood413 A.beforeC later解析:选 B ago 是以“现在”为起点, before 是以“过去”为起点, 这里是指大约 2 0

15、00 年“前(ago) ”。14A.developedB being inventedC appearedD discovered解析:选 A 句意:大约 2 000 年前,另一种纸“产生 (develop) ”了。 从上文中 writing wasdeveloped 也能得到暗示。15A.woodB silkC clothD bamboo解析:选 B 联系上文来看,可以排除bamboo 和 wood;联系下文来看,以后出现的纸是用 cloth 做的,所以可排除 cloth ;根据后面的 too expensive 可以断定此处为 silk 。16 A.harderB convenientC

16、easierD slower解析:选 C 在丝绸上写和画比在竹片或木头上写和画“更容易 (easier) ”,故用 easier 。17 A.clothB plantsC animalsD skins解析:选 B 从后面的举例“树皮”来看,是用“植物 (plant) ”纤维造纸,所以选择 plants 。18 A.hardB goodC gentleD different解析: 选 B 有了树皮和旧衣服当替代品, 效果和丝绸一样“好 (good) ”, 但是便宜得 多, 所以用 good。19A.whenBthatCwhatD why解析:选 B It is .that .是强调句型。20A.

17、companyBfactoryChouseD building解析:选 B 此处指的是“造纸厂”。n阅读理解The Hanging Gardens were one of Babylons greatest attractions, according toGreek historians.Yet it is still a great secret of how they were built such a longtime ago.B ago5They were one of the seve n won ders of the ancient world, yet no one know

18、s for sure whetherthey existed. The Hanging Garde ns of Baby Ion were a won der to look at,according to anyone who saw them and wrote about them. Greek writersimpressed by them. Yet where were they, and why were they built?Historiansare fairlycertainthat they know the answerto the first questio n: W

19、here were they? Recent excavati ons(发掘)of the an cie nt city of Baby Ion have showed us a likely possibilitythat the Garde ns werent really hanging but werethat the plants that filled the rooftop garden had vined ( theycovered the buildi ng walls, givi ng the impressi onmiddle of the air. In fact, t

20、he name comes from a misapprehension“kremastos” or the Latin word“pensilis ”, which meansnot just “hanging”,but“overhanging ” as in the case of a terrace (平台 ).One of the most com monm ysteries has bee n how the pla nts were watered. Baby Ion, after all, isin the middle of a desert. Excavations in r

21、ecent years have clearly explained this question.Archaeologists(考古学家)now think that a kind of wateringsystem was designed, which is like our modern conveyor belt(传送带) . No such thing has bee n found,of course, but the evide nee that has bee n found fits in with this guess.语篇解读:本文介绍了古巴比伦的空中花园。1.What

22、can we lear n about the Hanging Garde ns?A. The vines were too long to deal with.B. People regarded them as the greatest attractions.C. People got a wrong idea about them.D. They were hung in the middle of the air.解析:选 C 细节理解题。由第三段Recent excavations of the .wrong idea ofhanging in the s ky. ”可知,关于空中

23、花园,人们的理解是不对的。2.The underlinedword “misapprehension ” in the third paragraphmeansA. miscountingB. misspendingC. mistreatingD . misunderstanding解析:选D 词义猜测题。由第三段whichwere certai nlyon high rooftops,givingthe wrong idea of hanging in the sky.It has been suggested长成藤蔓)so long thatthat the plants hung in

24、the6means not justhanging ,but 于对不同国家词汇的误解。3.It was hard to water the pla nts around the Hanging Garde ns because _.A. few people lived nearbyB. they were in the middle of a desertC. no body knew the exact placeD. they were built too high解析:选 B 细节理解题。由最后一段One of the most .the middle of a desert. ” 可

25、知,对空中花园周围植物灌溉难是因为古巴比伦处于沙漠之中。4.Whats the main idea of the passage?A. It describes the seven wonders of the ancient world.B. It shows the achievements of archaeologists.C. It explains the certain answers from historians.D. It in troduces Baby Ions Hanging Garde ns.解析:选 D 主旨大意题。由文章内容对古巴比伦空中花园的介绍可推知答案。加

26、餐练(二)第n卷规范增分练I.语法填空Near the ban k, I saw MaShwe, a mother elepha nt with her three-m on th-old calf_1_ (struggle)in the fast-rising water. Her calf was floating and screaming _2_fear. MaShwe was as n ear to the far bank as she could get, keep ing the calf _3_(press) against her huge body. Every now

27、and then the rushing water would sweep the calf away.There was _4_ sudde n rise in the water and the calf was washed clea n over the mothers body andwas _5_ (go). MaShwe tur ned quickly to reach it andpressed the calf with her head against the _6_ (rock) bank. Then with a huge effort, she picked _7_

28、up in her trunk and tried until she was able to place it on a narrow shelf of rock.Just at this moment she fell back into the river. If she were carried down, itwould be certa in _8_dead). I kn ew, as well as she did, that there was one spotwhere she could get up the bank, _9_ it was on the other si

29、de from where she had put her calf.While I _10_ (wonder) what I could do n ext, MaShwe had crossed the river andgot up the bank and was making her way back to her calf fast.语篇解读:本文是记叙文。河水上涨,一头母象和她三个月大的小象被困水中。母象不顾一切地想先救幼象上岸的情景体现了母爱无限。overhanging as in the case of a terrace.可推知,此处是说空中花园这个名字源7答案:1.stru

30、ggli ng分析句子结构可知,此处所填词作动词saw 的宾语补足语,表示正在发生的事情,故填 struggling2 with 介词短语 with fear 表示“因为害怕”之意。3 pressed 此处为过去分词作补足语,动词 press 和逻辑主语为被动关系。4a 分析句子成分,这里需用不定冠词a 来对中心词 rise 修饰限定。5 gone 此处为过去分词作表语。过去分词 gone 表示“不见了”之意。6 rocky 这里需要用形容词来修饰后面的中心词bank。 rocky 意为“岩石的,多岩石的”。7it 这里需要用 it 指代 the calf 。8 death 根据该句中的 ce

31、rtain 可知,此处需要填名词。9but 根据上下文语境可知,此处为转折关系。所以填 but 。10was wondering 此处表示“我正困惑下一步我能做什么”,根据上下文语境可知, 此处使用过去进行时。n.短文改错Whydo I want to go to college? No one has ever asked you such a question. However, much timesIve asked myself. Ive come up with the whole variety of reasons, and the most important reason t

32、hat Iwant to be a better man. Many things make human beings different as animals. One of the mostimportant thing is education. I know one can get educating in manyways, but colleges and universitiesare among the best places which teach me how to educate myself. Only when I am well-educated, willI be a better human to serve for the country, society or people.答案:第二句: youfme第三句:muchfmany第四句:第一个 thefa; reason 后面加 is第五句: asffrom第六

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论