




版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、内装订线学校:_姓名:_班级:_考号:_外装订线绝密·启用前湖南省张家界市2021年中考英语试卷题号一二三四五总分得分注意事项:1答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息2请将答案正确填写在答题卡上评卷人得分一、完型填空How do you get to school? Do you walk or ride a bike? Do you go by bus _ by train? _ many students, it is easy to get to school. But for the students in one small village in China, it i
2、s _ . There is a very big _ between their school and the village. There is no bridge and the river runs too _ for boats. So these students go on a ropeway to _ the river to school.Many of the students and villagers never leave the village. It is their dream to have a bridge. Can their _ come true?1.
3、AorBsoCbut2.AInBForCAt3.AdifficultBeasyCrelaxing4.AlibraryBparkCriver5.AquickBquicklyCslow6.AcrossBacrossCcrossing7.AhouseBdreamCvillageWhat makes us ill? It is the germs(细菌). _ are everywhere. The are very _ . You cant find them with your eyes, but you can see them _ a microscope(显微镜). There could
4、be hundreds of them on a very small thing.Germs are always found in _ water. When we look at dirty water under the microscope, we shall see _ . So your father and mother will not let you drink dirty water.Germs are found not only in _ . They are found _ in air and dust(灰尘). When you _ your finger, i
5、f some dust from the floor goes into the cut, some germs would go into your finger. Then you will have much pain in it. Sometimes germs would go into all of your body, and you would have pain everywhere.8.AGermsBBooksCGardens9.AbigBsmallClong10.AwithBtoCof11.AcleanBtidyCdirty12.AthemBhimCthey13.Afoo
6、dBdrinkCwater14.AneitherBalsoCtoo15.AcutBcheckCmake评卷人得分二、阅读理解Welcome to Tomorrow HotelFacilitiesChargesMeal Time 128 beds Open 24 hours, all year Car park Games room Washing machines No smoking Under 18 ¥55 Adults ¥120 Breakfast at 7:30a.m. Dinner 5:30p.m. 7:00p.m.16.How many people can s
7、tay at the hotel?A55B120C12817.What does the underlined word “charges” mean?AReasonsBCostsCPlaces18.When is lunch time in Tomorrow Hotel?A6:00 a.m.B7:00 p.m.CNo lunch servedHi, Im Giorgio. Im from Sicily. Its a beautiful island in Italy. I live in a village on the coast(海岸). The sea is blue and I li
8、ke to go fishing.The capital of Italy is Rome. It is a very old city full of famous buildings. St Peters is a very big and beautiful church(教堂) there.Rome is very busy, but Milan is busier than Rome. It is in the north west of Italy. Do you know its famous football team? Milan has a population of 4
9、million people. People are busy working.Venice is on the sea, and people use boats, not bicycles or buses for transport. Venice is beautiful, with lovely, old bridges and buildings by the water.Im happy on my islandand we have very good pizzas.19.Where is Giorgio from?AItaly.BIndia.CEngland.20.Rome
10、is _.Abusier than MilanBthe capital of ItalyCfamous for football21.Milan has a population of _.A4 million peopleB5 million peopleC6 million people22.If you are in Venice, how will you go to school?ABy boat.BBy busCBy bike.Potatoes were first grown in the Andes in South America. In 1586, they were ta
11、ken to Europe by explorers(探险家). In 1719, they were taken to North America. Before 1719, nobody in North America had ever seen or eaten a potato. Today, each American eats more than 60 kilos of potatoes a year.23.Where were potatoes first grown?AIn North America.BIn Europe.CIn the Andes in South Ame
12、rica.24.Who took the potatoes in Europe?AArtists.BExplorers.CDoctors.25.When were potatoes taken to North America?AIn 1719.BIn 1586.CIn 1791.26.How many potatoes does an American eat in one year today?AMore than 55 kilos.BMore than 60 kilos.CMore than 65 kilos.Florence Nightingale was born on May 12
13、th, 1820. In 1851 she trained as a nurse. Two years later she went to a British military(军事的)hospital so that she could help British soldiers. Before she arrived, many soldiers died in the hospital because it was dirty. Nightingale worked hard to make the hospital clean and stop soldiers dying. When
14、 she returned to England in 1856, she was a national heroine. Nightingale wrote two books about nursing and she also started a school to train nurses. She died in London on August 13th, 1910, when she was 90 years old.27.What was Florence Nightingales job?AA nurse.BA soldier.CAn artist.28.How many b
15、ooks did she write?AOne.BTwo.CThree.29.Which of the following is NOT true about the article?AIn 1851 she went to a British military hospital.BIn 1856 she returned to England.CIn 1910 she died in London.30.What would be the best title for the article?AA British Soldier.BA British Military Hospital.CA
16、 Famous British Nurse.评卷人得分三、任务型阅读阅读下面短文,根据所读内容回答问题。 Dear Mum and Dad,Im very happy to spend some time with Linglings uncle in Hunan province, and Im having a wonderful time here in Wulingyuan Scenic and Historic Interest Area. Its very large, about 390 square kilometers, and its a magic land of mou
17、ntains, forests and rivers. Its famous for the strange shape of its all rocks.Last night we camped by a small lake. During the night, I heard a loud noise, as if someone was laughing. I woke up Lingling and her uncle, and I asked them what the noise was. Linglings uncle told us not to worry, and lef
18、t the tent to find out what it was. After a few minutes, he told us to come out quickly. Then he pointed into the forest. It was a monkey. When it saw us, it jumped up into the trees and went back into the forest.Tomorrow were going to Mount Tianzi. Ill go back next week! Wish you were here!Love,Sal
19、ly.31.How large is Wulingyuan Scenic and Historic Interest Area?_32.What is it famous for?_33.Where did they camp last night?_34.According to the article, what animals will you probably see if you go there? _35.Have you ever been to Wulingyuan Scenic and Historic Interest Area?_评卷人得分四、补全对话阅读下面对话,根据上
20、下文补全对话内容。 A: You dont look well 36.?B: I have a sore throat. A: 37.?B: Yes. My temperature seems all right. A: 38.?B:I have been like this for three days. A: Open your mouth and say “Ah”.B:Ah!A: You have caught a cold.B: 39.?A:You should take this medicine three times a day.Then you'll be OK B:
21、Thank you very much.A: 40.评卷人得分五、书面表达41.假如你是李华,你们班上打算举办关于“My Habits”的主题班会。请你根据下面的提示,写一篇英语短文。要求 1.内容必须包括所提示信息,可适当发挥;2.文中不能出现自己的真实姓名和学校名称;3.不少于50词(文章开头和结尾已给出,不计入总词数)。Good HabitsBad habitsActivities exerciseread booksdrink juiceHow often alwaysevery day oftenActivities watch TV eat hamburgershelp with
22、housework How oftenalwaysoftenneverHello, everyone. Im Li Hua. _Thats all. Thank you!参考答案1.A2.B3.A4.C5.B6.A7.B【解析】文章介绍了上学对很多学生来说很容易,但是对中国一个小村庄的学生来说非常困难,并介绍了他们上学的方式以及他们的梦想。(1)句意:你乘公共汽车去还是乘火车去?or或者;so因此;but但是;根据“Do you walk or ride a bike?”可知,此处也是两者之间表选择,应用or连接,故选A。(2)句意:对许多学生来说,上学很容易。In在里面;For对于来说;At
23、在点时;结合语境及“But for the students in one small village in China”可知,此处表达的是“对于很多学生来说”,应用介词for,故选B。(3)句意:但是对于中国一个小村庄的学生来说,这很困难。difficult困难的;easy容易的;relaxing令人放松的;根据“it is easy to get to school.”以及but转折以及“There is a very big.the river to school.”可知,此处指的是“对于一个小村庄的学生来说,上学很难”,故选A。(4)句意:他们的学校和村子之间有一条很宽的河。libra
24、ry图书馆;park公园;river河流;根据“There is no bridge and the river”可知,学校和村子之间有条河,故选C。(5)句意:河上没有桥,河水湍急,不适合划船。quick快的;quickly块地;slow慢的;空格修饰动词要用副词,故选B。(6)句意:所以这些学生就乘索道过河去上学。cross越过,动词;across穿过,介词;crossing十字路口;空格前有to,其后接动词原形,表示穿过河流,故选A。(7)句意:他们的梦想能实现吗?house房子;dream梦想;village村庄;根据“It is their dream to have a bridg
25、e.”可知,此处指的是他们的梦想能实现吗,故选B。8.A9.B10.A11.C12.A13.C14.B15.A【解析】文章介绍了细菌都会在生活中哪里会被发现以及细菌对人类的危害。(1)句意:细菌无处不在。Germs细菌;Books书;Gardens花园;根据“What makes us ill? It is the germs(细菌). ”可知,此处说的是细菌无处不在,故选A。(2)句意:它们很小。big大的;small小的;long长的;根据“You cant find them with your eyes”可知,细菌是非常小的,故选B。(3)句意:你用眼睛找不到它们,但你可以用显微镜看到
26、它们。with用;to朝,向;of的;根据“a microscope”可知,此处指的是用显微镜能看到细菌,故选A。(4)句意:在脏水里总能发现细菌。clean干净的;tidy整洁的;dirty脏的;根据“When we look at dirty water under the microscope”可知,此处指的是在脏水里能发现细菌,故选C。(5)句意:当我们在显微镜下观察脏水时,我们会看到它们。them它们,宾格;him他;they它们,主格;空格作动词的宾语,应用宾格;此处指代的是前面提到的复数名词Germs,应用them代替,故选A。(6)句意:细菌不仅存在于水中。food食物;dri
27、nk饮料;water水;根据“Germs are always found in.water.”可知,这里说的是细菌不仅存在于水中,故选C。(7)句意:它们也存在于空气和灰尘中。neither两者都不;also也,用于肯定句句中;too也,用于肯定句句末;根据“Germs are found not only in.”可知,此处表达的是“也”,肯定句句中用also,故选B。(8)句意:当你割伤手指时,如果地板上的灰尘进入伤口,一些细菌就会进入你的手指。cut切,割;check检查;make制作;根据“if some dust from the floor goes into the cut”可
28、知,此处说的是如果切到手指,故选A。16.C17.B18.C【解析】文章是对明天旅店的广告介绍,包括基础设施、价格以及餐饮情况等。(1)细节理解题。根据“Facilities”中的信息“128 beds”可知,这个旅店能住128人,故选C。(2)词义猜测题。根据对应表格的信息“Under 18 ¥55 Adults ¥120”可知,这是价格,所以单词“Charges”指的是“价格,费用”,故选B。(3)推理判断题。根据“Meal Time”中的信息“ Breakfast at 7:30a.m. Dinner 5:30p.m. 7:00p.m.”可知,没有提到午餐的时间,说明
29、该旅店可能没有提供午餐,故选C。19.A20.B21.A22.A【解析】文章主要是介绍意大利的几个城市的情况。(1)细节理解题。根据“Hi, Im Giorgio. Im from Sicily. Its a beautiful island in Italy.”可知,Giorgio来自意大利,故选A。(2)细节理解题。根据“The capital of Italy is Rome.”可知,罗马是意大利的首都,故选B。(3)细节理解题。根据“Milan has a population of 4 million people.”可知,米兰有400万人口。故选A。(4)细节理解题。根据“Veni
30、ce is on the sea, and people use boats, not bicycles or buses for transport.”可知,威尼斯在海上,人们用船,而不是自行车或公共汽车来运输。故选A。23.C24.B25.A26.B【解析】这是一篇说明文,文章讲述的是土豆最开始种植在南美的安第斯山脉。后来被带到欧洲和北美。现在一个美国人一年吃超过60千克的土豆。(1)细节理解题。根据“Potatoes were first grown in the Andes in South America”可知土豆最开始种植在南美的安第斯山脉。故选C。(2)细节理解题。根据“ In
31、1586, they were taken to Europe by explorers”可知探险家把土豆带到欧洲。故选B。(3)细节理解题。根据“In 1719, they were taken to North America”可知在1719年,土豆被带到北美。故选A。(4)细节理解题。根据“Today, each American eats more than 60 kilos of potatoes a year”一个美国人一年吃超过60千克的土豆。故选B。27.A28.B29.A30.C【解析】本文主要介绍了著名的英国护士佛罗伦萨·南丁格尔。(1)细节理解题。根据“In 1
32、851 she trained as a nurse.”可知,南丁格尔是一名护士。故选A。(2)细节理解题。根据“Nightingale wrote two books about nursing and she also started a school to train nurses.”可知,南丁格尔写了两本书。故选B。(3)推理判断题。根据“ In 1851 she trained as a nurse. Two years later she went to a British military hospital so that she could help British soldi
33、ers.”可知,1851她接受了护士培训,两年后她去了英国军队医院,A选项表述有误。故选A。(4)最佳标题题。阅读全文可知,本文主要介绍了著名的英国护士南丁格尔的事迹。故选C。31.Its about 390 square kilometers.32.Its famous for the strange shape of its all rocks.33.They camped by a small lake.34.Monkeys./I(We) will probably see monkeys.35.Yes./No.【解析】文章作者写信给父母介绍了自己在湖南和玲玲的叔叔度过的美好时光以及游览
34、的情况。(1)根据“Im having a wonderful time here in Wulingyuan Scenic and Historic Interest Area. Its very large, about 390 square kilometers”可知,武陵源风景名胜区约390平方公里,故填Its about 390 square kilometers.(2)根据“Its famous for the strange shape of its all rocks.”可知,它以岩石的奇形怪状而闻名。故填Its famous for the strange shape of
35、its all rocks.(3)根据“Last night we camped by a small lake.”可知,昨晚他们在湖边露营,故填They camped by a small lake.(4)根据“Then he pointed into the forest. It was a monkey. When it saw us, it jumped up into the trees and went back into the forest.”可知,在那里露营可能会看到猴子,故填Monkeys./I(We) will probably see monkeys.(5)我去过武陵源风景名胜区,那里风景很美;我没有去过武陵源风景名胜区;故填Yes./No.36.Whats wrong with you?/Whats the matter with you?/Whats the trouble with you?37.Did you take your temperature?/Have you taken your temperature?38.How long have you been like this?39.What should I do?40.Youre welcome.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 福建重钢瞭望塔施工方案
- 2025河南新乡市辉县市大成高级中学招聘模拟试卷及答案详解(网校专用)
- 机械设备维护保养SOP操作手册
- 交安爆闪灯施工方案
- 施工方案甲方需要看什么
- 高校教务处工作总结范文
- 湖南抗震铸铁管施工方案
- 小学英语口语考试试卷
- 停车场电气安装施工方案
- 中考英语作文高分写作技巧及范文
- 新产品APQP开发计划表
- ICU患者的早期活动
- 型钢混凝土结构钢筋施工
- 石群邱关源电路(第1至7单元)白底课件
- GB/T 40529-2021船舶与海洋技术起货绞车
- GB 31603-2015食品安全国家标准食品接触材料及制品生产通用卫生规范
- 关于公布2016年度中国电力优质工程奖评审结果的通知
- 港口集团绩效考核方案
- 送达地址确认书(诉讼类范本)
- 三坐标测量基础知识(基础教育)
- 宜家战略分析(课堂PPT)
评论
0/150
提交评论