2018年中考英语总复习提分特训题型专项训练二综合填空和完形填空_第1页
2018年中考英语总复习提分特训题型专项训练二综合填空和完形填空_第2页
免费预览已结束,剩余12页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、1题型专项训练二综合填空和完形填空综合填空A根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。每空限填一词。(2017 湖北武汉押题卷,2)A stag( 雄鹿)went for a trip with his family to another forest.They enjoyed the newforest,which was 1.c_ with thick bushes and trees.That day,the stag was playing with his family.All of a sudden,the antlers( stag got 2.in the bra

2、nches ofa tree.He tried hard,but could not3.f;his wife and baby kept on watch ing helplessly.The stag thought,“ Everyth ing was fin e,till no w.But I am stuck .I could n the stag go.The stag thanked the woodcutter and rushed home with his family.To theirsurprise,ma ny ani mals in their home 8.a_ hav

3、e bee n killed by the lions the daybefore.At on ce,the stag realized that he and his family had avoided being because of his caught an tlers.Themome nts which he 1O.c_ to be the worstperiod of his life turned out to be the luckiest for him.答案:1.covered 2.caught 3.free 4.pleasure 5.silent6.afraid 7.n

4、o ticed8.aro und9.killed10.c on sideredB根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。每空限填一词。(2017 天津五区一模)Anna,my 7-year-olddaughter,and I were rushing to her dancing class.A few steps aheadof us were anothergirl and her mum.As they went into the building,thewoman 1.l_back and saw us.But in stead of holdi ng the door

5、 ope n for Anna and me,she let it close with a 2.lno isebefore our faces .It frighte ned my daughter and me greatly.“Why did the lady do that to us?” Anna asked me. “She was rude,honey. ” Her question had aquick,easy answer.However,another question camein 3. _mind:When so manypeople care so little 4

6、.a_ manners these days,how can I teach my daughter thatmanners really do matter?Our kids live in a world where rudeness often appears.However,we need to 5.t_ kids that politeness is the only acceptable way of acting,and the6.i_of manners is more tha nteachi ng your child to act better in public anda

7、lways say “please ” and“thank you ” .Children can also have good values and basic(基本的)good manners.For example,they should 7.t_ of others when they are gettingalong with people.Though we live in a rude world,it s still important to keep polite.Polite ness gives kids advantages that will help them 8.

8、b_successfulthrough their whole lives.Whe n you teach childre n mann ers,you make them be con fide nt to deal with any鹿角)of theget himselfhome.Howunlucky I am!Wecame here for4.p,but I thinkthisis the worst periodof mylife. ”The stag was so tiredthat he fin allygave up and kept5. s,sta ndingthere sad

9、lythe whole night.Andhe didn tdareto shout atallbecause he was 6.aof the hun ters coming.The n ext morning,a woodcutter7.nthestag.He cutdow n thebranches and let9.kever return2social situation( 社交状况).People also give better answers to kids who show their respect to others by usinggood manners.So whe

10、n a child waits for his 9.t_ in3lin e,justadmire(欣赏)him.lt makes him more attractiveto every on e.Also禾 M 皆)10.a_ kindness.3. my 4.about 5.teaeh/tell8.be/become9.tur n10.a ndC根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。每空限填一词。It was a hot Friday.l didn t go to school.l felt bored at home,so I went to the river1._my

11、 frien ds.The river was not very 2.f,so wewent there on foot.After we arrived at the river,l3. rthat I had forgotten my swimming trunks(泳裤).Even though it was4. h_ ,it was impossible to swim in the river without trun ks.There was a place 5.wwe could rent( 租)a boat n ear the river and it wascheap.So

12、I 6.d_ to row(戈 U)a boat down the river when my friends went swimming.Butjust after I rowed about 100 feet,it started 7.r_ knew I had to go back,butrowi ng upstream(逆流地)was really hard .I reached the land and I walked along the river,pulli ng my 8.b.The rain was even heavier tha n a few minu tes ago

13、.Whe n Ireturned the boat,I was very tired and totally 9. _ couldn t find my friends,soI went back home.Whe n I arrived home,my mom was happy that I got home at last.A nd I was also happy 10.b_ it was all over.It was really the worst day I had in my life.答案:与解析:1. with句意:,我和朋友们去河边。2. far由下文句意“因此我们步行

14、去那里”可知,去小河边并不远。3. realized当我到达河边后,我“意识到”忘记带泳裤了。4. hot由句意可知,虽然天气热,但是没有泳裤在河里游泳是不可能的。5. where本句是含定语从句的复合句,先行词表地点,关系词在句中做状语。因此填where。6. decideddecide to do sth.意为“决定做某事”。7. raining由下文中的“ The rain was even heavier than a few minutes ago.”可知 ,天开始下雨。8. boat 由下文中的“ When I returned the boat ”可知,此空填 boat。9. w

15、et因为天下雨了,所以全身都湿了。故填wet。10. because 高兴的原因是因为一切都结束了。故填because。D根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。每空限填一词。Making friends is a skill.Like most skills,you can improve it if you are patient.Ifyou want to meet people and make friends,you must be willing to take action.You must first go where there arepeople.You w

16、on t make friends by staying home 1.a_ .Joining a club or a group and talk ing to those who like the same things as you do aremuch 2. _.Many people are 3.n _when talking to new people.After all,meeting strangersit helps to createa society full of harm ony( 答案:1.looked 2.loud6.importa nee 7.th ink4me

17、ans seeing the unknown.And it s human nature to feel a bit unpleasant about the unknown.Most of fearsabout 4.d_with new people come from doubts( 怀疑)aboutourselves.We imagi ne other people are judgi ng us finding us too tall or too short.Butdon t forget that they must be feeli ng the 5.s_way.Try to a

18、ccept yourself asyou are,and try to make others feelat home.You ll all feel more 6.c_ .5Try to be brave even if you don t feel that way when you 7.ea room fullof stra ngers.Walk tall and straight,look 8.d_at other people and smile.If you see some one you d like to speak to,say someth in g.D on t wai

19、t for the otherThe young man wrote his address and turned to leave,6.bhis father s friend.“Your name is written very beautifully,which is your advantage.Youshouldn t satisfy yourself with finding a 7.j_ for living. ”Many 8.ylater, the young man wrote many classical works which werewell-known in the

20、world.He was Alexandra Dumas(大仲马),a 9.f _French writer ofthe 18th cen tury.There are many ordinary pers ons in the world who all have many small adva ntages,butthey can t find 10. _ n fact,there is a gold mine(矿)in every ordinary life.Ifyou re willing to dig,you will dig out treasures that surprise

21、yourself.答案:1.good 2.shook 3.about4.only5.your 6.but7.job 8.years 9.famous 10.themsea,just 4.l_ the taste of the salty coffee.Every time I have salty coffee,Ialways think of your mother.I 5.m_ her so much. ”person to start a 9.cJust meet ingpers on. Frie ndship is based on mutual( and effort ( 精力) f

22、or us to 10.d a newfrien dship from grow ing.答 案:1.alone2.easier8.directly9.c on versati onsome one new does not mean that you ll make friends with that相互的)likings and“give and take ” .It takes time_ a frien dship.A nd there are things that can stop3.n ervous10.develop4.dealing5.same fortable7.e nte

23、r根据短文内容及首字母提示A poor young manwent toa bus in ess for liv ing.“ Are you 1. g,填写所缺单词Paris,expect ingE,使短文意思完整。每空限填一词。tha t his father s friendat maths? ” his father s friend asked him.The young man 2.s_his head.“ How is your history? ”“ How 3. a_The young man lowered( 低下)his head sadly.His fa ther s f

24、riendhis head.He himself could n“ The n write dow n 5.your law? ”could helphim findasked again and again, butt find out any advantages.address first.the young man could4. oshakehe was stopped by根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。每空限填一词。Leo andhisfatherdidn tyears ago,Leo s mothers illness.He hated hisNowth

25、ey were sitting in a nice 2. _ shop.Suddenlyto put some salt in his coffee.Leo was surprised.His father smiled and said,his father asked the waiter“ Before youwere born,y our mother and Iofte n had 3.f_ playi ngin the sea.We could tastethe6Leo was deeply moved( 感动).He never knew his father had such

26、deep 6.l_ for coffeefor him,he put some salt in the coffee.After 10 years,his father died. Leo received a 8.l_ which said, “DearLeo,please forgive my life s lie the salty coffee.Actually at that 9.tIwan ted some sugar,but I said salt .It was hard for me to cha nge,so I just went ahead.Now let me 10.

27、tyouthe truth.1 don t like salty coffee,but I drink salty coffeefor 10 years!Hav ing you with m e is the biggest happ in ess of my whole life.”答案:1.died 2.coffee3.fun4.like 5.miss 6.love 7.with 8.letter 9.time10.tell完形填空AImagi ne this:your pare nts go away on bus in ess,butyou have to stay at home a

28、lon e.Wouldespecially importa nt.She does n t think tee nagers get eno ugh practice.“As soon as I leave home,I ll learn to cook.But now parents do almost us.We re verylazy, ” she says.Most teenagers only have time for their 8 .They don t learn any life skillsuntilthey go to college.However,Sima Yige

29、 doesn t think so. “ I think I d be all right.Iwould n t just eat san dwiches or fruit .I know how to cook some9 dishes because mymum showed me” the 13 -year-old boy says .In his opinion,many tee nagers depe nd(依靠)toomuch on their pare nts,a nd there is much more to lear n tha n cook in g,like“10 up

30、 yourroom or even dress ing yourself properly ”.For most teenagers it wouldn t be a holiday at all.1 .A.atB.outC.o nD.aro und答案:D解析:由句意“生活将与你的父母 _ 时一样容易吗?”可知选项 D 符合语境。2.A.thi nk B.feelC.worryD.say答案:C解析:由下文“我能在哪里找到食物?我怎么做饭?”可知,这正是她“担心”的。3. A.littleB.a littleC.fewD.a few答案:A解析:由下文孩子的话,可知这位 14 岁的女孩几乎不

31、了解关于做饭的事。his mother.O ne month later,he moved to live 7.w_ his father.Every time he madelife be as easy as whe n your pare nts areZheng Chenyu says that she would1 ?Would it be a perfect holiday for you?2. “Where can I find food?How can I cook it?The 14-year-old girl says that she knows“ I can have

32、tomato and egg soup,but thatthe same.We don t know what to do,or how to3 about cook ing.s all.1 think many of my classmates are4 ourselves, ” says Zheng. “And I mayforget something important.lmay probably5 television and then burn(煮干)the soup.Zheng believes that basic lifeskills,suchas cookingand wa

33、shing clothes,are7 for74. A.look afterB.look atC.look forD.look out答案:A解析:look after “照顾”;lookat “看” ;look for “寻找”;lookout “当心”。由上文句意“我不知道做什么”可推测下文句意为:不知道怎么“照顾”自己。5. A.seeB.watch8C.lookD.liste n答案:B解析:watch television看电视”。6.A.AIthoughC.Because答案:D她由于做饭也做不好而产生的认识。故选D 项。7. A .noneB.someth ingC.no thi

34、 ngD.everyth ing答案:D解析:由下文句意“我们很懒”可推测上文句意“但是现在父母几乎为我们做了每件事”。8. A.houseworkB.schoolC.homework D.life答案:C解析:由常识可知,大多数青少年只有时间做作业,直到上大学才学习一些技巧。9. A. niceB.importa ntC.difficultD.easy答案:D解析:我知道怎么做一些容易的菜。10. A.tidyi ngB.to tidyC.tidyD.tidied答案:A解析:该词与 dressing 是并列成分,因此也用动词-ing形式。BOn the first day of this

35、school year,I no ticed a boy sitt ingat the back of myclassro om.Ibega n to spe nd lots of time1 him.He n ever smiled or talked with his classmates.Hewas always quiet 2 his classmates told jokes .1 went to his third-grade teacher and she said, “Yes,that sJohn.He is always that way all the year round

36、. ” All the class knew he was still like before, 3 I didn t wanthim to be like that this year.One day this February,when I was passing the classroom,I had a look at 4suddenlyand he smiled at me for the first time!I was so5 but happy!I stood there for amoment,went over to him and put my6around him.He

37、 didn t reply to the hug,but hesmiled!The first change that I d seen!He was 7 a little more while he was with his classmates.A nd the biggestthing was that he developed a good relati on ship with me.A few minutes after “the smile ” ,I 8 and found himcleaning the classroom.He said in a very shy voice

38、, “ I want to 9 you. ”I was sick last week and whe n I was in hospital,he sent me a card which said,“ MissKing,the best teacher in the whole world,I hope you feel 10 soon. ” Seeing that little card,I knew why I lovedwhat I had done.1 .A.cari ng aboutB.r unning afterC.payi ng for D.heari ng from答案:AB

39、.HoweverD.So解析:由句意郑认为基本的生活技巧,例如做饭和洗衣服,尤其重要”可知,本句是由上文9解析:care about “关心”;run after “追赶”;pay for“付款”;hear from“收至 U,的来信”。由上文句意“我注意到一个小男孩坐在教室的后面”可推测下文句意为“我开始花费时间关心10他”。2. A.as forB.so farC.eve n ifD.hardly ever答案:C解析:as for 至于”;so far 到现在为止” ;even if 即使”;hardly ever几乎不”。由句意“他总是很安静_ 他的同学们讲笑话”可知选C 项。3. A

40、.a ndB.butC.soD.because答案:B解析:由句意“所有的同学都知道他仍然像以前一样,_ 今年我不想让他这样了”可知选 B项。but 意为“但是”,表示转折。4.A.youC.herB.meD.him答案:D解析:由下文中的5.A. sadC.surprisedhe 可知,此空意为 他,空格前是 look at,因此用兵格形式 him。B.politeD.angry答案:C解析:sad “悲伤”;polite“有礼貌的” surprised“惊奇的”;angry “生气的”。由上文可知,我第一次见他对我微笑,可推测我当时很吃惊,但是也很高兴。6.A.fi ngersC.legs

41、答案:B 解析:由下文中的 hug,可知此空填 arms。7. A.telli ngB.cha ngingC.pa intingD.steali ng答案:B解析:tell “告诉”;change “改变”;paint “绘画”;steal “偷”。由上文句意“这是我看到的首 次改变”可知,他和同学们在一起时,改变了一点。8. A.returnedB.arrivedC.repeatedD.hurried答案:A解析:return “归还”;arrive “到达”;repeat “重复”;hurry “匆忙”。由上文中的“拥抱”和空格后的 found 可知,“我”返回教室。9.A.findB.a

42、voidC.cheatD.help答案:D解析:我想帮助你。10.A.a ngrierB.fu nnierC.betterD.worse答案:C解析:我希望你不久会好起来。When you step into a new environment,you must have a strong wish to fit in.FittingB.armsD.feet11in means making more frien ds,1 more in flue nce( 影响)on others and gett ing more cha ncesto live a happier life.Here i

43、s some2 that can help you.Be con fide nt.C on fide nee attracts most people.Every one is special and there is no body like you in thisworld.Spe nd3 thinking about your strong points.lf so,you will beable to build up con fide nee step by step.You won t have much difficulty fitt ing in.Be kind to ever

44、y on e.Ki ndn ess is the bridge to your own happ in ess.4 people no ticeyour kindness,theywill return it one day.Always give more than you receive,andthink moreof others tha n of5 .A pers on who cares for others is popular everywhere.Be active in group activities.Various activities like playing foot

45、ball 6 help you to be known to others.Youmay add more friends to your circle.At the same time,you llbe amazed to see how much they like you.7wasti ng time being alon e,go out to danceand sing together with others to develop frien dships.Be optimistic ( 乐观的) .Optimism makes both you and others feel p

46、leased .It makes a good first impression( 印象).A pleasant smile costs the8 and does the most.Humor( 幽默)catches others attention as well.People will like you for making them live9 .If you follow what is mentioned above,you 10 by people around you.As a result,you will fit in very well andenjoy your new

47、 life.1 .A.hadB.to haveC.havi ngD.have答案:C解析:having 与前后的 making、getting 并列。2. A.adviceB.advicesC.suggesti onsD.suggesti on答案:A解析:advice 是不可数名词,suggestion 是可数名词。由谓语动词 is 和修饰词 some 可知选用 advice。3. A.sometimesB.some timesC.some timeD.sometime答案:C 解析:sometimes 有时” ;some times 几次” ;some time 一段时间” ;someti

48、me 某时”。4. A. ThoughB.WhenC.U ntilD.That答案:B解析:句意:当人们注意到你的善意时,有一天他们对你也是善意的。5. A.youB.yourC.yoursD.yourself答案:D解析:此处用反身代词 yourself 你自己”。6. A.ca nB.have toC.n eed ntD.ca nt答案:A解析:can 能;会”。7. A.As soon asB.As well asC.As long asD.ln stead of答案:D解析:句意:与其独自一人消磨时间,还不如和别人一起出去跳舞唱歌来发展友谊。12& A.littleB.less

49、C.leastD.fewest13答案:C解析:与下文 the most 对应。9. A.frie ndlyB.happilyC.clearlyD.luckily答案:B解析:live happily生活愉快”。10. A.will acceptB.w on t acceptC.will be acceptedD.won t be accepted答案:C解析:if 条件句用一般现在时,主句用一般将来时;主语 you 与谓语动词 accept 之间为被动关系。故 选 C 项。DJenny,from Germany,spent some time travellingin India.While

50、she was there,she stayedwith her Indian friend,Leela.However,there was a Ianguage barrier(障碍)for her there.Itwas very 1 for her to communicate in the new environment,whichwas very different from2_ of her own coun try.One day,together with Leela,Jenny went to 3 an orphanage (孤儿院) .All the children th

51、ere were very young.At first,Je nny was not sure if she could have a way to com mun icate with them.She went over to the childre n4 and sat beside them.After some time, one ofthe childre n 5 her.She felt a little relaxed and smiled back.The n she went close tothe child.She slowly put her arm around the child and started6 a song in Germa n.Thechild kept smiling and started rep

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论