【英语】七年级英语下册任务型阅读练习题(含答案)_第1页
【英语】七年级英语下册任务型阅读练习题(含答案)_第2页
【英语】七年级英语下册任务型阅读练习题(含答案)_第3页
【英语】七年级英语下册任务型阅读练习题(含答案)_第4页
【英语】七年级英语下册任务型阅读练习题(含答案)_第5页
已阅读5页,还剩7页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、【英语】 七年级英语下册任务型阅读练习题(含答案)一、七年级英语下册任务型阅读专项目练习(含答案解析)1 .阅读短文,根据短文内容完成下列各任务或问题。The school music club opens. Tony wants to join (力口入 the club, but he doesnt want to go alone (独自).He wants to ask his friends to go to the club with him. So he calls them at home, but no one is free.Martin is doing his home

2、work at home,完成这些作业通常需要花费他两小时的时间Peter is writing an e - mail on the computer to his pen friend Gina, a girl from America. He is telling her about his school life. In fact (事实上), he doesnt like music.Lily likes music very much, So Miss Green is teaching her and her classmates to sing songs at school

3、They are having a singing competition (竞赛)Alice is having her twelfth birthday party. Her parents are making dinner for her.Kate is helping her brother with his English. He doesnt do well in English.Tom is playing baseball with his sister. It is his favorite sport.Tony is not happy because no one ca

4、n go to the club with him.(1) What club does Tony want to join?(2)把第二段中的汉语译成英语(3) Where is Gina from?(4) How old is Alice?(5)写出He doesnt do well in English的同义句.【答案】(1) The school music club.(2) It takes him two hours to finish it.(3) America.(4) Twelve/12. He isnt good at English.【解析】【分析】主要讲了同意想让朋友和

5、他一起参加音乐俱乐部,但是没人有空。(1)根据 The school music club opens. Tony wants to join (加入)the club 可知 Tony想力口入 音乐俱乐部,故填 The school music club.。(2)花费某人多长时间做某事用 It takes sb. sometime to do sth.,固定搭配,sb.用宾格, 他用him;两个小时用two hours;完成作业用finish homework , homework不可数名词, 所以用 it 代指,故填 It takes him two hours to finish it.。

6、(3) 根据 Peter is writing an e-mail on the computer to his pen friend Gina, a girl from America. 可知Gina来自美国,故填 Americao(4)根据 Alice is having her twelfth birthday party.可知 Alice举办 12 岁生日聚会,所以是 12 岁了,故填 Twelve/12. o(5) do well in=be good at,擅长;主语是 he,所以用 is,否定是 isnt,故填 He isntgood at English. o【点评】考查任务型

7、阅读,首先读懂题意,然后从文中仔细寻找答案。2 根据短文内容,回答下列问题。Last year, Tom left school. He went to Beijing to look for (寻找) a job. He went from one company (公司) to another. But he didnt get one. He had only a little money. So he had to go back to his home. Then he came to the train station.When he got to the train statio

8、n at night, there were many people buying tickets at the station He bought the last ticket. He felt happy.At that time, a young woman with a baby walked to him. She asked him to sell her the ticket. Tom gave her the ticket, because he thought they needed it more. After the train left, he didnt know

9、where to go. Just then, an old man came to him and said, Young man, I saw what you did to the woman. I have a big company. I need a good young man like you. Would you like to work for me? Tom was so excited that he couldnt say a word.( 1 ) Where did Tom go to look for a job last year?( 2 ) When did

10、Tom get to the train station?(3) How did Tom feel when he bought the last ticket?( 4 ) Why did Tom give his ticket to the young woman?( 5 ) Can Tom get a good job in the old mans company?【答案】 ( 1 ) Beijing. / He went to Beijing.( 2 ) At night. / He got to the train station at night.(4) Happy./ He fe

11、lt happy./ He was happy.( 4 ) Because he thought they needed it more.( 5 ) Yes./ Yes, he can.【解析】 【分析】主要讲了 Tom 去北京找工作时没有找到,去火车站买票时买了最后一张票,一个年轻女士让Tom 把票卖给她, Tom 卖了,一个老人看见了,告诉Tom 让 Tom 去他公司工作。(1)根据 He went to Beijing to look for (寻找)a job.可知去北京找工作,故填 Beijing./ He went to Beijing. 。( 2)根据When he got to

12、 the train station at night 可知是晚上到的火车站,故填At night. /He got to the train station at night. 。(3)根据He felt happy.可知Tom买到最后一张票是高兴的,故填 Happy./ He felt happy./ He was happy.。( 4)根据Tom gave her the ticket, because he thought they needed it more. 可知 Tom 认为他们更需要它,故填Because he thought they needed it more. 。(

13、5)根据Would you like to work for me? 可知老人邀请Tom 在老人公司工作,所以 Tom 得到了工作,故填Yes./ Yes, he can。.【点评】考查任务型阅读,首先读懂文章,然后从文中抓住关键词,选择正确答案。3 从下面五个选项中选出最佳选项完成短文。Do you like to eat noodles? Come to Mr. Whites Restaurant. Our restaurant is big and clean. You can order beef noodles , mutton noodles, chicken noodles ,

14、vegetable noodles , etc. They are all at good prices. A bowl of mutton noodles is only 7 dollars. A bowl ofchicken noodles is only 6 dollars. A bowl of vegetable noodles is only 5 dollars.The fish soup is a very popular special in our restaurant. The tomato and egg soup is delicious , too. Many peop

15、le would like to eat in our restaurant.Our restaurant is on Center Street.It is open from 11 : 00 a. m. to 8 : 30 p. m. every day. If you order meat noodles , fruit is free.You will get the food in about half an hour.A. A bowl of beef noodles is only 8 dollars.B. If you are too busy to come , please

16、 call us at 2788-8998.C. We have different kinds of noodles.D. Its between the Land Park and the King Supermarket.E. We also have different kinds of soup.【答案】C; A; E; D; B【解析】【分析】文章大意:主要介绍怀特先生的餐馆的位置和内部环境、经营面条和汤的种类价格、营业时间。A. A bowl of beef noodles is only 8 dollars. 一碗牛肉面只有 8 美元。B. If you are too bus

17、y to come , please call us at 2788-8998.如果您太忙不能来,请打 2788- 8998给我们。C. We have different kinds of noodles.我们有不同种类的面条。D. Its between the Land Park and the King Supermarket.在陆地公园和国王超市之间。E. We also have different kinds of soup.我们还有各种各样的汤。(1)根据下文 You can order beef noodles, mutton noodles, chicken noodles

18、, vegetable noodles, etc.您可以点牛肉面、羊肉面、鸡肉面、蔬菜面等。可知上文应该有各种各样的 面条,故选Co(2)由上文They are all at good prices.价格都很好。可知谈论总的价格。下文具体谈论各 种各样面条的价格,上下文是总分关系,故选Ao(3) 根据下文 The fish soup is a very popular special in our restaurant. The tomato and egg soup is delicious , too.具体说明几种汤。可知上文总体谈论各种各样的汤,上下文是总分关 系。故选E。(4)根据上文

19、 Our restaurant is on Center Street.我们的餐馆在中央大街。可知下文应谈论 具体的位置,故选 Do(5)根据上文 If you order meat noodles, fruit is free.如果你点的是肉面,水果是免费 的。和下文 You will get the food in about half an hour.你大约半小时后就能拿到食物。可知怎样订餐,故选B。【点评】考查任务型阅读,我们可以通过句子的完整性或者句子后面的标点符号来判断读 句在文章中的位置。另外通过阅读选项。有可能找出跟其他选项表达完全不同意思的句 子,这样的话我们就可以直接将该选

20、项排除。4.根据短文内容,完成下面的任务。Jeff has a white pet dog. It is very smart. It can buy newspapers for Jeff. Every morning, Jeff puts one dollar into the dogs mouth and it goes to the shop to buy newspapers for Jeff.Jeff has a good friend named Mark. Jeff tells Mark about his smart dog. Mark doesnt believe it.T

21、oday, Mark comes to see Jeff in the morning.(A)杰夫正在跟他的狗玩耍。Mark says, I willgive your dog money. I dont think it can buy newspapers.Have a try (试一下),says Jeff.Then Mark puts the money into the dogs mouth and the dog walks out. After one hour, the dog doesnt come back.How much money do you give the do

22、g? asks Jeff.Five dollars, says Mark.(B) If it has five dollars, it will go to the movies. says Jeff.(1)将文中(A)处画线句子翻译成英语。(2)将文中(B)处画线句子翻译成汉语。(3)请选择短文中画线词 believe的汉语意思。A.考虑B1信怀疑D惊(4)回答问题。Where is Jeffs dog now?(5)回答问题。What do you think of Jeffs dog?【答案】(1) Jeff is playing with his dog.(2)如果它有五美元,它会去看

23、电影。(3) B(4) Its in the cinema.(5) I think its smart.【解析】【分析】文章大意:Jeff有一条宠物狗,这条狗很聪明,Jeff每天给它一块钱给Jeff卖报纸,他的朋友不相信,有一天给了这条狗五块钱,结果这条狗去了电影院。(1)根据句意可知用现在进行时,与某人玩耍play with sb.,他的狗his dog ,杰夫是第三人称单数在现在时中借助于助动词is,故答案为Jeff is playing with his dog.(2) it它;has有;five dollars五美元;go to the movies去电影院;if如果,引导条件状 语从

24、句,从句是一般现在时,主句是一般将来时,故答案为如果它有五美元,它会去看电影。(3) Mark doesnt believe it.马克不相信它,believe 相信,故选 B。(4)根据最后一句 If it has five dollars, it will go to the movies. says Jeff.可知杰夫的狗现在在电影院,故答案为 Its in the cinema.(5)根据整篇文章对这条狗的描述和第一段中It is very smart.可知这条狗很聪明,故答案为 I think its smart.【点评】考查任务型阅读。首先理解问题所问,带着问题在原文中找到答案的依

25、据。My favorite animals are swans (天鹅) look like beautiful girls in white dresses they can also fly (飞) well. I believe 空).They bring us love and make (使)5 .阅读下面的短文,根据短文内容完成表格(每空词数不限)。.They are white. They can swim very well. I think they(连衣裙).They have a pair of wings(翅膀)and(认为)they are angels (天使)fr

26、om the sky (天us happy. They are always friendly to us. We cant kill them, because they are our friends. I love them!I also like dogs. They are not beautiful, but they are the best friends. They keep the thieves(小偷) away. Dogs have the best hearing and eyesight. They can hear (听见) in the noise(喧闹声) a

27、nd see in the dark (黑暗).If we are in danger, they will help us at once (立刻).So, I love them.AnimalsWhy I likeCharacteristics (特征)Can doSwansThey are white, and look like .They have a pair of wings.They are friendly.They can.They can bring us love and make us happy.DogsThey are not beautiful, but the

28、y are the best friends.They have.They can keep the thieves away. They can .They can help us when .【答案】beautiful girls in white dresses ; swim very well and fly well / swim and fly very well ;the best hearing and eyesight ; hear in the noise and see in the dark ; we are in danger【解析】【分析】本文是介绍了为什么作者喜欢

29、天鹅和狗。11)根据 I think they look like beautiful girls in white dresses ,可知她们看起来像穿白衣服 的漂亮女孩,故答案是 beautiful girls in white dresses 。(2)根据They can swim very well和they can also fly well ,可知他们游泳很好,飞行也很 好, 故答案是 swim very well and fly well / swim and fly very well 。(3)根据Dogs have the best hearing and eyesight,

30、可知狗有最好的听觉和视力,故答案是the best hearing and eyesight 。(4)根据They can hear in the noise and see in the dark ,可知他们能在噪音中听到,在黑 暗中看至U , 故答案是 hear in the noise and see in the dark 。5 5)根据If we are in danger, they will help us at once ,可知如果我们有危险,他们会立刻 帮助我们,故答案是 we are in danger。【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量

31、用文章的 语言填写答案。在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式 找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。6 .请从AE项中选出与小题中的描述相匹配的图片。Some students are going to some different places this weekend. Where are they going? Can you find their places they want to go?Sally: I have a pen pal in Wenchuan. Some days ago, I got a letter from her. She

32、said she needed some school things. I bought some and I want to post them to her. So this weekend, where will I go? Do you know?Ricky: I dont like weekends. For me, I have no weekends. My parents usually ask me to go to evening school to learn English and other subjects. I always feel tired. Thats w

33、hy I dont like weekends.Barbara: I love weekends. I can do what I want to do. I want to go to a quiet place tostudy because Mid-term Exam (期中考试)is coming. I want to borrow (借)some books fromthat place and return (还)some to that place. Do you know where I want to go?Angle: This weekend will be an exc

34、iting one for me. My parents are going to take me to have something special in the place. It is said that we can try some Indian food. Isnt it interesting?Stella: I want to relax myself on weekends. This weekend, I want to do something different. I want to go to this place. There, you can see many k

35、inds of animals there. And childrenlike to go there with their parents.【答案】B; C; D; E; A【解析】【分析】本文介绍了周末不同的学生去的不同地点。(1)根据I want to post them to her ,可知图B是邮局,故应是去邮局,故选 B。(2)根据go to evening school to learn English ,可知图C是英语入门,故应是去英语夜校,故选Co3 3) 根据 I want to borrow (借) some books from that place and retur

36、n (还) some to that place ,可知图D是图书馆,可以借书还书,故应是去图书馆,故选 D。(4)根据 we can try some Indian food ,可知图E是餐馆,故应是去餐馆,故选E。(5)根据you can see many kinds of animals there. 可知图 A是动物园,可以看到很多种类的动物,故应是去动物园,故选Ao【点评】考查任务型阅读,可以将整个文章首先浏览一遍,大概理解意思。答题过程中, 根据所提供的图片进行匹配作答。7 .阅读短文,根据短文内容和所给图片信息,在文章空白处填入适当的单词,使文章完 整、通顺(每空一词)。wMik

37、eNick. Peter |EmmaTom*7 J Mrs, Tanner产片 I4Dear everyone, this is a picture of our class. We are in Class 1. The name of our school is Bewsay Road Secondary School. Our English teachers name is Mrs.Tanner. Can you see her in the picture? Our names are Sara, Emma, Tom, Ben, Nick, Peter and Mike. Can y

38、ou see us in the picture? Sara wears a nice skirt and she can draw very well. Emma isher best friend. She plays thebest in the class. Nick andare twins. They lookthe same! Sometimes we cannot tell which is Nick and which is Peter. Tom loves to playHe is No. 9 on the school football team. Ben stands

39、next to Emma. He is a shy boy. But he canspeak _ class andvery well. Do you know why? He has a Russian mother! Send us a picture of your us about your group.【答案】guitar ; Peter; football ; Russian; tell【解析】【分析】短文大意:这篇短文根据图片介绍我们班了同学们。(1)从图片我们看到 Emma在弹吉他。可知 Emma在班上吉他弹得最好。故答案为: guitar。(2)从图片上我们看到Nick和Pe

40、ter长得很像。可知尼克和彼得是双胞胎。故答案为:Peterofootball足球,故答案(3)从图片上我们看到汤姆脚踩着一个足球,可知他喜欢踢足球。为:football o(4)根据He has a Russian mother!他有一个俄罗斯的母亲可知他俄语很好。故答案为:Russian。(5)根据Send us a picture of your class可知给我们发送一张你们班里的照片然后告诉我们 关于你们的分组。此处指告诉我们你们班里的情况。tell告诉,讲述,此处是祈使句,故用动词原形,故答案为:tell。【点评】此题考查任务型阅读理解。我们要先阅读短文,理解短文大意,然后结合图

41、片和短文的细节,填入适当的词,使短文完整通顺,完成短文。8.下面1-5小题是人物的介绍,从A G七个地点的介绍中为这5个人选择最合适参观的地点(有两项多余)。Jack likes hot weather, because he can swim at a pool or in the river. He wants to lie on the beach on the vacation.Lucy likes running. She doesnt like hot weather. She likes autumn. Its cool. She likes to see autumn leav

42、es.Mary likes winter. She wants to skate on the ice.Ken likes flowers. He wants to visit a place with many flowers.Tina is a student. She likes rainy days. She feels relaxed in the rain.A. Ice ParkYou can skate on the ice. There are many young people skating here.B. Rainy ParkThis is a beautiful pla

43、ce. You can enjoy the rain in this place. It often rains, so please take a raincoat or an umbrella here.C. Mount YangIts a mountain. If you like hiking or climbing the mountain, you can come here. You can enjoy the good views in the mountain.D. Fragrant MountainIn autumn, you can enjoy red autumn le

44、aves in Fragrant Mountain. They are beautiful.E. The Great WallIf you come to Beijing, please visit the Great Wall first. Its the longest wall with a long history in the world.F. Sun BeachIts a beautiful beach. Many people are lying on the beach. Some are playing beach volleyball, some are swimming

45、in the sea.G. Zhongshan GardenIts a beautiful garden in this city. There are many flowers in the garden. Many visitors come here to enjoy the beautiful flowers.【答案】F; D; A; G; B【解析】【分析】所给选项意思:A. Ice Park冰雪乐园You can skate on the ice. There are many young people skating here.你可以在冰上滑冰。在这里有很多年轻人在滑冰。B. R

46、ainy Park 雨乐园This is a beautiful place. You can enjoy the rain in this place. It often rains, so please take a raincoat or an umbrella here.这是一个美丽的地方。在这个地方你可以欣赏雨。这 里经常下雨,因此请带上一件雨衣或一把雨伞。C. Mount Yang 阳山Its a mountain. If you like hiking or climbing the mountain, you can come here. You can enjoy the g

47、ood views in the mountain.这是一个大山。如果你喜欢在远足或爬山,你可以 来这里。你可以欣赏这里的美景。D. Fragrant Mountain 香山In autumn, you can enjoy red autumn leaves in Fragrant Mountain. They are beautiful.在秋天,你可以欣赏香山的红色的秋叶。它们非常漂亮。E. The Great Wall 长城If you come to Beijing, please visit the Great Wall first. Its the longest wall with

48、 a long history in the world.如果你来北京,请先参观长城。它是世界上历史悠久的最长的墙。F. Sun Beach阳光沙滩Its a beautiful beach. Many people are lying on the beach. Some are playing beach volleyball, some are swimming in the sea.这是一个美丽的海滩。很多人躺在沙滩上。一些人在打沙滩排球,一些人在海里游泳。G. Zhongshan Garden 中山花园Its a beautiful garden in this city. Ther

49、e are many flowers in the garden. Many visitors come here to enjoy the beautiful flowers.在这个城市,这是一个美丽的花园。园子里有很多花。很多游客来这里欣赏美丽的花。(1) Jack likes hot weather, because he can swim at a pool or in the river. He wants to lie on the beach on the vacation.杰克喜欢热的天气,因为他能在游泳池和河里游泳。他 想躺在沙滩上度假。可知去 Sun Beach最好,故选F

50、。(2) Lucy likes running. She doesnt like hot weather. She likes autumn. Its cool. She likes to see autumn leaves.露西喜欢跑步。她不喜欢热天气。她喜欢秋天。它凉爽。她喜欢看秋叶。可知去香山最好,故选D。(3) Mary likes winter. She wants to skate on the ice.玛丽喜欢冬天。她想在冰上滑 冰。可知去冰雪公园就对了。故选A。(4) Ken likes flowers. He wants to visit a place with many

51、flowers.肯,喜欢花。他想去参观有很多花的地方。可知应该去中山园,故选 Go(5) 5) Tina is a student. She likes rainy days. She feels relaxed in the rain.提娜是一个学生。她喜欢雨天。在雨中她感到轻松。可知应该去雨园。故选 B。【点评】此题考查任务型阅读理解。我们先阅读每个小题,了解每个人的爱好,然后阅读 每个选项,注意每个景区的特征,然后选出正确答案。9.下面5位同学有不同的爱好,他们想参加志愿者活动,请你给他们分配合适的工作。A. My boys want to join the sports club, b

52、ut they dont have more coaches (教练)B. In the kindergarten (幼儿园) ,many girls like to listen to stories, but the kindergarteners are too busy. They have no time to do that.C. In this school, some teachers want the students to learn to sing and dance in their free time, but the school doesnt have any v

53、olunteers (志愿者)D. In the pet center, many dogs, cats and other small animals are ill (生病),but they dont have people to work for them. They really need volunteers.E. Many old people live alone (单独地) .They need someone to talk with them and make them happy.(1) Helen likes to read. She likes reading to

54、 the children.(2) Lily loves animals and likes being with them.(3) Alan likes singing. He wants to be a singer.(4) John likes talking with other people. He is very good at making others happy. Jim thinks sports are interesting. He does well in basketball, and in his school his friends call him the s

55、econd Jordan.【答案】(1) BD(3) C(4) EA【解析】【分析】 A. My boys want to join the sports club, but they dont have more coaches(教练).我的孩子想加入体育俱乐部,但是他们没有更多的教练。B. In the kindergarten (幼儿园),many girls like to listen to stories, but the kindergarteners are too busy. They have no time to do that. 在幼儿园,许多女孩喜欢听故 事,但是幼儿园的老师太忙,他们没有时间给孩子们讲故事。C. In this school, some teachers want the students to learn to sing and dance in their free time, but the school doesnt have any volunteers(志愿者).在这所学校,一些老师想让学生们在业余时间学习唱歌跳舞,但是学校没有志愿者。D. In the pet center, many dogs, cats and other small animals are ill(生病),but theydont have pe

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论