版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、精选优质文档-倾情为你奉上 高中学业水平考试英语试卷 题号IIIIIIIVV总分得分一、阅读理解(本大题共15小题,共30.0分)ABeethoven,a famous musician in the world,was born in Germany in 1770 In his childhood(童年)Beethoven didnt have a happy life His father was a singerWhen he was only four,his father began to make him practice hour after hour on different
2、 musical instrumentsIf he did not put his heart into it,his father would beat him or make it hard on him Beethoven loved music and he learned so fast that he was able to go around to give concerts,when he was only a boy of elevenAt the age of seventeen,he won high praise from Mozart,the great musici
3、an at that time Beethoven was often poor and ill during his lifeAfter one illness,he suddenly found himself deafAt that time he was only thiry-oneIt was a real blow to himBut he still went on working and writing music piecesTo peoples surprise,some of his best pieces were written after he lost his h
4、earing In 1827,leaving more than 300 pieces,the great musician diedBut his name is still remembered to this day1. Whats the reason of Beethovens being unhappy in his childhood? _ A. His family was very poorB. He didnt like music at allC. His father was a singerD. His father was too strict with him2.
5、 What made Beethoven a deaf? _ A. An illnessB. A blowC. His ageD. His music3. After he was deaf, Beethoven _ A. lost his heart for everB. continued to compose musicC. wrote over 300 piecesD. gave up composing music4. How long did the great musician live in the world? _ A. 43 yearsB. 70 yearsC. 57 ye
6、arsD. 60 years5. Whats the main idea of the passage? _ A. Beethovens musicB. Beautiful musicC. Beethovens childhoodD. Beethovens lifeBWhen we want to tell other people what we think, we can do it with the help of words We can also do it in many other ways, too Sometimes we move our heads up and down
7、 when we want to say yes,and we shake our heads when we want to say noWhen you wave to a friend, you are using body language When you smile at someone you mean to be friendly When you put one finger in front of your mouth, you mean be quiet Yet, people in different countries may use different body l
8、anguages An Englishman was in Italy He could speak little Italian One day while he was walking in the street, he felt hungry and went into a restaurant When the waiter came, the Englishman opened his mouth, put his fingers into it and took them out again and moved his lips In this way, he meant to s
9、ay, Bring me something to eatBut the waiter brought him a lot of things to drink, first tea, then coffee then milk, but no food The Englishman was sorry that he was not able to tell the waiter he was hungryHe was ready to leave the restaurant when another man came inThe man put his hands on his stom
10、ach, and this body language was good enough for the waiter In a few minutes, the waiter brought him a large plate of bread and meat Finally the Englishman had his meal in the same way6. If you want someone to be quiet, you can _ A. wave your handsB. smile to himC. talk to him loudlyD. put one finger
11、 in front of your mouth7. How many persons are mentioned in this story? _ A. 2B. 3C. 4D. 58. Why did the Englishman use his body language? _ A. He was hungry to speakB. He could not speak ItalianC. He thought it is more useful than wordsD. He learnt that from others9. What did the Englishman want? _
12、 A. CoffeeB. TeaC. MilkD. Food10. How did the Englishman get what he wanted finally? _ A. By asking another man for helpB. By drawing what he wantedC. By changing his body languageD. By showing his angerCMrs Smith is an unusual teacher Once she told each student to bring along a few potatoes in plas
13、tic bag On each potato the students had to write a name of a person that they hated And the next day, every child brought some potatoes Some had two potatoes; some three; some up to five Mrs Smith then told the children to carry the bags everywhere they went, even to the toilet, for two weeks As day
14、 after day passed, the children started to complain(抱怨) about the awful smell of the rotten(腐烂的) potatoes Those children who brought five potatoes began to feel the weight trouble of the bags After two weeks, the children were happy to hear that the game was finally ended Mrs Smith asked, How did yo
15、u feel while carrying the potatoes for two weeks? The children started complaining about the trouble loudly Then Mrs Smith told them why she asked them to play the game She said, This is exactly the situation when you carry your hatred(仇恨) for somebody inside your heart The terrible smell of the hat
16、red will pollute your heart and you will carry something unnecessary with you all the time If you cannot stand the smell of the rotten potatoes for just two weeks, can you imagine how heavy it would be to have the hatred in your heart for your life time? So throw away any hatred from your heart, and
17、 youll be really happy11. Whose names were the students asked to write on the potatoes? _ A. A student they admireB. A teacher they likeC. Persons they dislikeD. Persons they like12. While carrying the potatoes for two weeks, the students feel _ A. happyB. unhappyC. surprisedD. embarrassed13. What d
18、id the students complain about besides the smell? _ A. The ugly potatoesB. The teacherC. The weight troubleD. The classmates14. The teacher asked the students to play the game to _ A. just let them have funB. play a joke on themC. teach them how to keep food freshD. teach them a lesson about hatred1
19、5. From the passage, we can learn that we should _ A. forget the persons we hateB. stand the persons we hateC. keep the hatred in heartD. throw away the hatred二、单选题(本大题共5小题,共10.0分)16. -Idliketochooseyellowasthecolourofourbedroom-_Thecolourbringsmeawarmandcomfortablefeeling()A. NowayB. SoundsgreatC.
20、InyourdreamsD. Icantdecide17. -Myrobothascaughtavirusandithasgonewrong-_Youdbetterhaveitchecked()A. DontmentionitB. NoproblemC. ImsorrytohearthatD. ThatsOK18. -WouldyoumindaskingJennytoshowmearoundMeiLanfangPark?-_Shesbusywithherwork()A. BetternotB. Yes,pleaseC. NevermindD. Notatall19. -IthinkRunnin
21、gManisthemostpopularTVgameshownow-_()A. IcantagreemoreB. ThatsallrightC. NevermindD. Imgladtohearthat20. -Readingisthebestwaytopasstimeonthetrain- Inevergotravelingwithoutabook()A. YouarejokingB. ThatstrueC. IdontthinksoD. Itsoundslikefun三、完形填空(本大题共15小题,共30.0分)Body language is the quiet, secret and
22、most powerful language of all! It speaks (21)than words According to specialists, our bodies send out more (22)than we realize In fact, non-verbal communication(非言语交际) takes up about 50% of what we really (23) And body language is particularly important when we attempt to communicate across cultures
23、 Indeed, what is called body language is so (24)a part of us that its actually often unnoticed And misunderstandings occur as a result of it For example, different societies treat the (25)between people differentlyNorthern Europeans usually do not like having (26)contact(接触) even with friends, and c
24、ertainly not with (27)People from Latin American countries, on the other hand, touch each other quite a lot Therefore, its possible that in (28), it may look like a Latino is (29)a Norwegian all over the room The Latino, trying to express friendship, will keep moving (30) The Norwegian, very probabl
25、y seeing this as pushiness, will keep (31)-which the Latino will in return regard as (32) Clearly, a great deal is going on when people talk And only a part of it is in the words themselves And when parties are from (33)cultures, theres a strong possibility of (34) But whatever the situation, the be
26、st (35)is to obey the Golden Rule: treat others as you would like to be treated21. A. straighterB. louderC. harderD. further22. A. soundsB. invitationsC. feelingsD. messages23. A. hopeB. receiveC. discoverD. mean24. A. wellB. farC. muchD. long25. A. tradeB. distanceC. connectionsD. greetings26. A. e
27、yeB. verbalC. bodilyD. telephone27. A. strangersB. relativesC. neighboursD. enemies28. A. troubleB. conversationC. silenceD. experiment29. A. disturbingB. helpingC. guidingD. following30. A. closerB. fasterC. inD. away31. A. stepping forwardB. going onC. backing awayD. coming out32. A. weaknessB. ca
28、relessnessC. friendlinessD. coldness33. A. differentB. EuropeanC. LatinoD. rich34. A. curiosityB. excitementC. misunderstandingD. nervousness35. A. chanceB. timeC. resultD. advice四、语法填空(本大题共1小题,共15.0分)36. ItwasaverycoldafternoonIwasonthebus(1)_mychildrenwhenitstartedtorain (2)_myhousewasonlytwoblock
29、saway,itwasnotapleasantwalkwithtwolittlechildrenAtruckpassedusItried(3)_(get)aridebutfailedMylittleboybegantocryIwasconvincedthatthingsmightbecomeworseandnobodywouldhelpusonsuch(4)_terribleday Afewminuteslater,(5)_truckdroveby,buttomysurprise,Isawit(6)_(pull)backandthedriverlookingdirectlyatus Ayoun
30、gmanputthewindowdownHey,heresanumbrellaforyou,pleasetake(7)_HecalledoutIstoodthere,(8)_(feel)verysurprisedComeon,givethistoyourmummy,hesaidtomy(9)_(old)sonIacceptedtheofferandexpressedmy(10)_(thank)tohim Thismanmighthaveneededtheumbrellaforhimselflaterduringtheday,buthegaveittomeItwasalessontomethat
31、itspossibletogivewithoutexpectinganythinginreturn五、书面表达(本大题共1小题,共15.0分)37. 假定你是李华,计划本周末和同学们一起去河边植树请你给外教Nancy写一封邮件,邀请她一同前往内容包括:1集合时间及地点;2活动安排及提醒;3午餐及返程时间注意:1词数100左右;2可适当增加细节,以使行文连贯_答案和解析1.【答案】【小题1】D【小题2】A【小题3】B【小题4】C【小题5】D【解析】1D细节理解题,根据第二段If he did not put his heart into it,his father would beat him
32、or make it hard on him如果他不全身心投入,他的父亲就会打他,或者对他施加压力可知他父亲对他非常严格,故选D 2A细节理解题根据第四段After one illness,he suddenly found himself deaf可知一场疾病导致他耳朵失聪,故选A 3B细节理解题根据倒数第二段But he still went on working and writing music piecesTo peoples surprise,some of his best pieces were written after he lost his hearing但他仍然继续创作
33、音乐作品令人们吃惊的是,他的一些最好的作品是在他失去听力后写的可知答案选B 4C细节理解题根据第一段Beethoven,a famous musician in the world,was born in Germany in 1770他于1770年出生,及最后一段 In 1827,leaving more than 300 pieces,the great musician diedBut his name is still remembered to this day1827年去世,可知贝多芬活了57岁,故选C 5D主旨大意本文讲述了伟大的音乐家贝多芬的生平他有一个严厉的爸爸,从小督促他学
34、习音乐,所以有个并不愉快的童年,之后他多次举办音乐会,很快受到莫扎特的赏识31岁时因为一场病失去了听力,然而他最受欢迎的作品却都是在他失去听力之后完成的可知文章大意是介绍贝多芬的一生,故选D本文讲述了伟大的音乐家贝多芬的生平他有一个严厉的爸爸,从小督促他学习音乐,所以有个并不愉快的童年,之后他多次举办音乐会,很快受到莫扎特的赏识31岁时因为一场病失去了听力,然而他最受欢迎的作品却都是在他失去听力之后完成的阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释考生首先要仔细
35、阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点6.【答案】【小题1】D【小题2】B【小题3】B【小题4】D【小题5】C【解析】1D细节理解题根据第一段When you put one finger in front of your mouth, you mean be quiet当你把一只手指放在嘴前时,你的意思是安静可知答案选D 2B细节理解题根据第四段,第五段题提到一个英国人,侍者,及另一位人,总共有三人,故选B 3B细节理解题根据第三段An Englishman was in Italy He could speak little Italian可知英国人不太会说意大利语,故选B 4D细节理解
36、题根据最后两句话 In a few minutes, the waiter brought him a large plate of bread and meatFinally the Englishman had his meal in the same way过了几分钟,侍者给他端来了一大盘面包和肉最后,英国人也用同样的方式吃了饭可知英国人想要食物,故选D 5C推理判断题,文中讲述了一个不会说意大利语的英国人在意大利度假的时候,和他人用手势交流达到吃饭的目的可知答案选C我们可以用话语告诉别人自己的所想,也可以用一些手势用语,文中讲述了一个不会说意大利语的英国人在意大利度假的时候,和他人用手
37、势交流阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点11.【答案】【小题1】C【小题2】B【小题3】C【小题4】D【小题5】D【解析】1C细节理解题 根据第一段Oneachpotatothestudentshadtowriteanameofapersonthattheyhated,可知在每个土豆上写的是学生憎恨的人的名字故选C 2B推理判断题 根据第二段中As day after day passed,the
38、children started to complain(抱怨)about the awful smell of the rotten(腐烂的)potatoes一天一天过去了,孩子们开始抱怨腐烂的土豆发出的难闻气味以及第三段中Aftertwoweeks,thechildrenwerehappytohearthatthegame wasfinallyended两周后孩子们高兴地得知游戏终于结束了可知从孩子一开始的抱怨以及当孩子们听说游戏终于结束了时的高兴,可以推测他们在带着土豆做游戏的两周时间里他们不开心,故选B 3C细节理解题 根据第三段Thosechildrenwhobroughtfivep
39、otatoesbegantofeeltheweighttroubleofthebags那些带了五个土豆的孩子开始感到袋子的重量问题可知学生们除了抱怨土豆发出的难闻气味之外还抱怨重量,故选C 4D推理判断题根据第四段Thisisexactlythesituationwhenyoucarryyourhatred(仇恨)forsomebodyinsideyourheart,当你在心里恨某人时,正是这种情况,可知老师教他们关于仇恨的一课,故选D 5D主旨大意题根据短文最后一句:So throw away any hatred from your heart,and youll be really ha
40、ppy所以丢弃心中的仇恨,才能获得真正的幸福可知我们从本篇短文中学到一个道理就是应该丢弃心中的仇恨故选D本题是一篇叙事性的阅读理解讲述了史密斯夫人作为一位不同寻常的老师,通过让孩子们把自己憎恨的人的名字写在土豆上,并把土豆背两星期的方法,让孩子们明白背负仇恨的害处,教育孩子们放下心中的所有仇恨,过上真正快乐的生活做本题时,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意其次,细读题材,各个击破掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息16.【答案】B【解析】答案:Bno way 没门sounds great听起来不错 in your dr
41、eams梦中才有的 i cant decide我不能决定 根据句意,B项正确 故选:B我想选择黄色作为我们的卧室颜色听起来很棒黄色给我一种温暖舒服的感觉本题考查交际用语,准确掌握相关交际用语的含义,平时多积累一些交际用语,结合语境,选出正确的答案17.【答案】C【解析】答案:Cdont mention it 不用谢 no problem没问题 im sorry to hear that很抱歉听到这个 thats OK可以 根据句意,C项正确 故选:C我的机器人感染了一种病毒,它出了问题你最好检查一下本题考查交际用语,准确掌握相关交际用语的含义,平时多积累一些交际用语,结合语境,选出正确的答案1
42、8.【答案】A【解析】选项A意为还是别了,最好不要;选项B意为好的,请;选项C意为没关系,不要放在心上;选项D意为一点也不 根据说话人说她正在忙她的工作可知,不同意对方的请求要区分A和C的意思 故选:A本题翻译 -你介意要求Jenny带我去梅兰芳公园转转吗? -最好别,她现在正在忙她的工作情景对话需要同学们熟悉常用的俗语的句型,根据语境分析说话人的心态、情绪,并准确做出答案19.【答案】A【解析】选项A意为我再同意不过了;选项B意为没关系,不要紧;选项C意为没关系,不要放在心上;选项D意为很高兴听到这个 根据语境,说话人同意对方的观点; 故选:A本题翻译 -我认为奔跑吧兄弟是现在最流行的游戏类
43、电视真人秀节目了 -我再同意不过了情景对话需要同学们熟悉常用的俗语的句型,根据语境分析说话人的心态、情绪,并准确做出答案20.【答案】B【解析】答案B A项你在开玩笑;C项我不这么认为;D项听起来真有趣;B项确实是的;根据Inevergotravelingwithoutabook可知,说话者每次旅行都会带上书(以消磨时间),说明是对上句Readingisthebestwaytopasstimeonthetrain的认同,因此B项符合语境, 故选:B句意:-阅读是在火车上度过时间的最好方式 -确实是的,我从来不会不带书去旅行本题考查情景交际解答此类题目首先应该读懂句意,分析上下文语境和逻辑关系其
44、次对每个选项中的交际用语的适用情况要掌握,根据语境锁定正确答案关键平时学习中要对交际用语多积累多总结反复记忆21.【答案】【小题1】B【小题2】D【小题3】D【小题4】C【小题5】B【小题6】C【小题7】A【小题8】B【小题9】D【小题10】A【小题11】C【小题12】D【小题13】A【小题14】C【小题15】D【解析】1-5 BDDCB 6-10 CABDA 11-15 CDACD 1B考查形容词比较级及语境理解由 It speaks a than words意思是:肢体语言比语言更有力我们常用Facts speak louder than words 事实胜于雄辩speak louder胜
45、于故选B 2D考查名词及语境理解 A声音,音调,声波;B邀请,请柬,吸引;C感觉,情绪,气氛;D信息,消息,要旨,由According to specialists, our bodies send out more than we realize意思是:根据专家的意见,我们的肢体会传递更多超过我们意识到的信息故选D 3D考查动词及语境理解 A希望,期待;B接受,欢迎,接纳;C发现;D表示意思,意思是,打算,由In fact, nonverbal communication (非言语交际) takes up about 50% of what we really 意思是:实际上,非语言交流占据
46、我们真正表示的 50%故选D 4C考查形容词及语境理解 A良好的,健康的,恰当的;B远的,遥远的;C许多的,大量的;D长的,长时间的,由Indeed, what is called body language is so a part of us that its actually often unnoticed意思是:的确,我们所说的肢体语言是我们如此大的一部分我们实际上经常没有注意到的故选C 5B考查名词及语境理解 A贸易,行业;B距离,路程,间隔;C联系;D问候,由 , different societies treat the between people differently意思是
47、:举例说,不同的社会对待人们之间的距离是不一样的,故选B 6C考查词语及语境理解 A眼睛,视力;B形容词,词语的,言语的,口头的;C形容词,身体的,肉体的;D电话,电话机,由Northern Europeans usually do not like having contact (接触) even with friends,意思是:北欧人们通常很少有肢体接触,甚至是朋友故选C 7A考查名词及语境理解 A陌生人;B亲人,亲戚;C邻居;D敌人,由Northern Europeans usually do not like having contact (接触) even with friends
48、, and certainly not with 意思是:北欧人们通常很少喜欢甚至跟朋友有肢体接触,当然特别不喜欢跟陌生人有肢体接触故选A 8B考查名词及语境理解 A困难;B谈话;C沉默;D实验,in trouble处于不幸中,在监禁中in conversation在谈话,在交谈中in silence 安静地,无声地由Therefore, its possible that in , it may look like a Latino is a Norwegian all over the room意思:所以,在谈话中,很可能在谈话中,会看起来拉丁美洲人在一个房间里一直跟着一个挪威人故选B 9
49、D考查动词及语境理解 A打扰,妨碍,使不安;B帮助;C指导,引路,操纵;D跟随,接着,继承由 Therefore, its possible that in , it may look like a Latino is a Norwegian all over the room意思:所以,在谈话中,很可能在谈话中,会看起来拉丁美洲人在一个房间里一直跟着一个挪威人故选D 10A考查形容词和介词及语境理解 A靠近的B;更快的;C在里面;D不在的,遥远的由 The Latino, trying to express friendship, will keep moving 意思是:拉丁美洲人,试图表
50、达友谊,将会一直移动地更近故选A 11C考查词组及语境理解 A向前走,站出来;B发生,进行,向前走;C由于害怕而后退;D出现,出版,出来由 The Norwegian, very probably seeing this as pushiness, will keep 意思是:挪威人,很可能把这看出粗鲁,将会一直不愿故选C 12D考查名词及语境理解 A弱点,缺点;B粗心大意,草率;C友好;D冷淡,冷酷由which the Latino will in return regard as 意思是:拉丁美洲人反过来会视为一种冷酷故选D 13A考查形容词及语境理解 A不同的,各式各样的;B欧洲的,欧洲
51、人;C拉丁美洲人;D富有的,肥沃的,丰富多彩的,由And when parties are from cultures,意思是:当一些政党来自于不同的文化时故选A 14C考查名词及语境理解 A好奇心,奇人,其特性;B兴奋,激动,刺激;C误解,误会,不和;D神经质,焦躁,由theres a strong possibility of 意思是:这里有一种很大的造成误解的可能性故选C 15D考查名词及语境理解 A机会,可能性B时间,时机C结果D建议,由But whatever the situation, the best is to obey the Golden Rule;意思是:但是,无论是什
52、么样的情形,最好的建议是遵守黄金法则故选D本文主要讲述了身体语言往往比语言更有力,非语言交流也占据我们交流的50%同时身体语言在文化交流中更加重要,不同国家的人们对待身体语言不一样北欧人们不喜欢在朋友甚至亲人之间有肢体接触,拉丁美洲的人们以这种方式经常肢体接触等等不管是什么情形,最好的建议是遵守黄金法则:像自己希望被对待一样,去对待别人近几年高考试题中的完形填空有新的变化,试题所涉及的知识面不断拓宽,综合难度不断提高做完型填空首先要通读全文,了解大意一篇完形填空的文章有许多空格,所以,必须先通读一至两遍,才能大概了解文章的内容千万不要看一句,做一句其次要逐句分析,前后一致选择答案时,要考虑整个
53、句子的内容,包括搭配、时态、语法等答案全填完后,再通读一遍文章,检查是否通顺流畅了,用词得当,意思正确36.【答案】with【解析】1 with考查介词,根据语境可知,作者和她的孩子们一起在公共汽车上 with表示和一起故填with 2Although/Though/While,考查连词,前后句之间存在让步关系,故填 although,though或while引导让步状语从句,故填Although/Though/While 3to get考查不定式 try to do sth努力去做某事,为固定用法故填to get 4a,考查冠词, day为可数名词,此处泛指糟糕的一天,故填不定冠词a故填a 5another考查形容词,上文提到一辆卡车从我们旁边开过去了此处指另一辆卡车开过去了 another另外的故填another 6pulling考查非谓语, it和pull之间构成逻辑上的主谓关系,故用动词-ing形式作宾语补足语故填pulling 7it考查代词, it指代前文提到的an umbrella故填it 8feeling考查非谓语, I和feel之间为主谓关系,此处应用动词-ing形式作伴随
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 施工进度计划保证措施试卷教案
- 施工单位造价管理及成本控制韩书光试卷教案
- 《防传染病》主题班会教案(2025-2026学年)
- 幸福都是奋斗出来的教案资料
- 输液泵微量泵的使用日常维护教案
- 鄂教版二年级语文上册教案识四(2025-2026学年)
- 数字通信原理第三版教材课后习题教案
- 小学二年级下册我为你骄傲课文及教案(2025-2026学年)
- 安全饮食课件
- 2025ESH共识声明:公共场所自助服务终端血压测量解读
- 小学美术教育活动设计
- 蜜雪冰城转让店协议合同
- 贷款项目代理协议书范本
- 低分子肝素钠抗凝治疗
- 重庆城市科技学院《电路分析基础》2023-2024学年第二学期期末试卷
- 2025年国家开放大学管理英语3作业答案
- 乳腺癌全程、全方位管理乳腺癌患者依从性及心理健康管理幻灯
- 2024-2025学年福建省三明市高二上册12月月考数学检测试题(附解析)
- 海运货物运输方案
- 土地租赁合同范本
- 人教版(2024)七年级地理上册5.2《城镇与乡村》精美课件
评论
0/150
提交评论