




下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、绝密启用前河北省2018年初中学业水平考试- 二二二二二二二二二二二二二二二二号生考 -二二二二二二二名姓 -二二二二二一校学业毕上 一答 一题(考试时间120分钟,满分120分)卷I (选择题,共75分)听力部分(第一节,共25分,略)笔试部分V-单项选择(共10小题,每小题1分,计10分) 选出可以填入空白处的最佳选项。26. Please come in, Alice. Welcome to house.A. herB.hisC. myD.your27. Did you hear the A. adviceB.? A scientist will visit our school.new
2、sC. praiseD.choice28. This dog looksA. cleverB.-.It brave's wearing red shoes.C. funnyD.careful29. Bob, dinner is ready. Please wash your hands you eat.A. untilB. afterC. whileD. beforeA. singsB.sangC. will singD. is singing31. The bread is really delicious.Thank you. I_ it myself.A. makeB.madeC
3、. will makeD. am making32. Can you help me the pen? It,sunder the chair.A. ask forB.look forC. pick upD. put up30. Gary is the best singer in my class. No one else so well.33 .-an invitation to the concert. I can't wait to go.A. receiveB. will receiveC. was receivingD. have received34 . Look at
4、the picture. The top five TV plays in it.A. listB. are listedC. will listD. will be listed35.- Hi, Ken. Did Mrs. Zhang tell us?Yes. She said we should meet there at nine.英语试卷第1页(共16页)A. which was the way to the stationB. why we should meet at the stationC. when we should get to the stationD. who we
5、should meet at the stationVI.完形填空(共10小题,每小题1分,计10分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。Once there was a king and his daughter. The king asked his daughter how much she loved him. She said that she loved him as much as she loved 36. Her answer made the kingvery happy. Salt is simple thing, 37 it is ver
6、y important. So the king thought his daughter cared a lot about him.Salt has many 38. Our bodies need salt. If we don' t have enough, our bodies canwork properly. We put salt on icy roads to make them39. We also use salt to produceother products, like paper and glass. But for many years, salt
7、39;most important job was to 40 food. Like other living things, most bacteria(细菌)need water to live. Salt takes in plenty of water, so most bacteria (名田菌)can not live 41 a salty environment. As a result, salt protects food and many other things. For much of human history, this ability has made salt
8、42. Every ancient culture from Egypt to China depended on salt. Even today, the hardworking useful people are 43 as “the salt of the earth”.For centuries, salt was also hard to 44. Its usefulness, together with rarity (稀有)made it very expensive. Salt could even be used like 45. In fact, the word sal
9、ary (薪水)comes from the word salt.Today, salt is used more widely and it still plays an important role in our life.36. A. saltB. airC. goldD.sugar37. A. orB. soC. andD. but38. A. formsB. secretsC. usesD. skills39. A. wideB. safeC. smoothD. thick40. A. protectB. provideC. produceD. prepare41. A. inB.
10、outsideC. forD. without42. A. hopefulB. comfortableC. valuableD. successful43. A. savedB. dreamedC. invitedD. described44. A. sellB. getC. takeD. keep45. A. moneyB. medicineC. earthD. foodVII.阅读理解(共15小题,每小题2分,计30分) 英语试卷第2页(共16页)英语试卷第5页(共16页)英语试卷第6页(共16页)阅读A、B、C、D四篇材料,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。ADear sir,I
11、 ordered a skirt from you last month, but there are some problems with it. First, the color is not as green as it is shown on your website. I understand that the picture does not always show the real color, but it should not be that different. Second, I asked for Size M because it is the size I usua
12、lly wear. But your Size M is so small that I have to give it to my younger sister.I think you should be more serious about your business.Truly,Susan Rosen Dear Ms. Rosen,Thank you for telling us the problems with your order. We hope we can give you better service. We are sending you another skirt wi
13、th this letter. It is Size L, and its green color is brighter than the one you had. We hope you like it.Our office hours are 9:00 a. m. 5:00 p. m. Please call us if you have any more questions.Yours truly, Victor Smith46. Why did Susan Rosen write the letter?A. To say sorry to her sister.B.To show t
14、he picture to Smith.C. To tell her problem to a friend.D.To talk about what she bought.47. What did Victor Smith do for Susan Rosen?A. He helped her cancel the order.B.He sent her a new skirt.C. He asked her to visit the office.D.He called her for another color.BEdward rose early on the New-year mor
15、ning. He looked in every room and wished a Happy New Year to his family. Then he ran into the street to repeat that to those he might meet.When he came back, his father gave him two bright, new silver dollars.His face lit up as he took them. He had wished for a long time to buy some petty books that
16、 he had seen at the bookstore.He left the house with a light heart, expecting to buy the books. As he ran down the street, he saw a poor family."I wish you a Happy New Year." said Edward, as he was happily passing on. The man shook his head."You are not from this country?" said E
17、dward. The man again shook his head, for he could not understand or speak his language. But he pointed to his mouth, and to the children shaking with cold, as if (好像)to say, "These little ones have had nothing to eat for a long time."Edward quickly understood that these poor people were in
18、 trouble. He took out hisdollars, and gave one to the man and the other to his wife.They were excited and said something in their language, which doubtless meant, "We thank you so much that we will remember you all the time."When Edward came home, his father asked what books he had bought.
19、 He hung his head a moment, but quickly looked up."I have bought no books," said he, "I gave my money to some poor people, who seemed to be very hungry then." He went on, "I think I can wait for my books till next New Year.""My dear boy," said his father, &quo
20、t;Here are some books, more as a reward for your goodness of heart than as a New-Year gift"."I saw you give the money cheerfully to the poor German family. It was nice for a little boy to do so. Be always ready to help others and every year of your life will be to you a Happy New Year.&quo
21、t;48. Edward expected to with the money he got from his father.A. help the poor familyB. buy something to eatC. buy some pretty booksD. learn another language49. Why did the poor man shake his head when Edward spoke to him?A. He couldn ' t understand the boy. B. He wouldn ' t accept the mone
22、y.C. He didn ' t like the boy ' s languagD. He was too cold to say anything.50. How much did Edward give the poor family?A. One dollar. B. Two dollars.C. Three dollars. D. Four dollars.51. We know that Edward from the passage.A. got a prize for his kind heartB. had to buy his books next year
23、C. bought the books at the bookstoreD. got more money from his fatherCDIY Your Own DessertsWe offer different kinds of classes to you all. A very popular class we are offering these 10 days is the class named "DIY Your Own Desserts".Can you imagine how happy your beloved one will be happy
24、when you give him/her your DIY desserts on the special days like birthday, Mother ' Isay and Father 'Day? Come to our class and make your own desserts. Give your belovedone-some surprises!The class runs daily and it is a completely hands-on personal cooking experience lasting up to 4 hours l
25、earning 34 recipes(食谱)each lesson. The teacher will first show how to cook different recipes in front of you. And then he will guide you on how to prepare and make the food.At the end of the class you can either eat the meal prepared during the class or take it homewith you. What's more, you
26、9; ll be able to take home the copies of all the recipes.Costs: $ 30 each lesson. You can start at any time.Go to our website to get more information about the class.You can either e-mail us or come to our office for attending it.52-You can join the class if you like toA. offer some recipesC. make d
27、esserts yourself53. You willin the class.B. teach how to cookD. get some surprisesA- eat the meal with the teacherC. learn 2 3 recipes each lessons54. You will pay for five lessons.A. $ 30B. $ 60校 55-How can you attend the class?学 题A. Make a phone call to them.毕C. Get information from parents.B. cel
28、ebrate the special daysD. have a hands-on experienceC. $ 120D. $ 150B. Send them an e-mail.D. Come to the class directly.D"Volunteering makes you look at the world differently. You see how little things can 无 change a person 'life for the better, which makes everyone a better person."
29、Mason, a volunteer said.National Volunteer Week started in 1974 and is held every April. It is a time to thank volunteers for their achievements. It is also a perfect opportunity (机会)to encourage others 效 to take their first step toward becoming a volunteer. Making the decision to take the first ste
30、pcan be the biggest problem, because they often wonder if they will be able to meet the organization's expectations (期望).Some people fear not knowing anyone else in the group.Not having enough time also prevents some from sharing their abilities.The following tips can help if you have some of th
31、ese worries: Choose an organization with the same interests and common values. Take part in a training meeting for new volunteers, even if it is not asked. Work with a veteran volunteer. He volunteered a lot, he can help you increase the confidence and completely understand the organization's ex
32、pectations. Invite a friend or family member to serve. It is a good experience to volunteer with them. Finally, it is most important to enjoy the volunteer experience and to remember that not all volunteer experiences are perfect. If one experience doesn't work, don't give up and you'll
33、surely find the right opportunity.Spend some time on volunteer work and you will see great changes in peopleMason discovered during his volunteer experience,"little things can change a person56. Volunteering can help.A. make a decisionB. see the world clearlyC. thank other peopleD. make person
34、' s life better57. What could be the reason to stop people taking the first step?A. They don ' t have enoMghs.B. They are prevented by their families.C. They fear that their abilities are shared.D. They don ' t expect to become volunteers.58. Which of the following can help people take t
35、he first step?A. Start out quickly.B. Organize a training meeting.C. Invite a friend to be with them.D. Join in a group with different values.59. The underlined word "veteran" in the passage means "".A. polite B. humorousC. youngD. experienced60. What is the main idea of the pass
36、age?A. To tell people to make changes in their lives.B. To encourage people to start their volunteering.C. How to make great achievements in volunteering.D. How to keep on volunteering whatever happened.卷n (非选择题,共45分)听力部分(第二节,共5分,略)vrn.听短文填空(共5小题,每小题2分,计10分)笔试部分IX.任务型阅读(共5小题,每小题2分,计10分) 阅读短文,并按要求完成6
37、670题。Artificial intelligence (AI)(人工智能)is growing rapidly. We are living in a world thatdepends more and more on AI. AI is a group of technologies that help machines get, understand and use information to do tasks.AI ' recent developments have got a lot of social attention. Some people have welc
38、omed AI because it makes things possible. For example, AI will have a big influence on areas like medicine and engineering. But this attention has also produced a lot of fear. Especially, many workers are worrying that AI could make them lose their jobs.According to a recent study, nearly five perce
39、nt of jobs will disappear because of AI. In some industries, AI is already doing the work that people used to do, such as assembling (装配) cars, digging the coal and lifting goods. Self-driving cars and trucks controlled by AI will also take away the driver's jobs in the future.On the other hand,
40、 AI will also create many new jobs for people. More people will be needed to write programmers for AI systems (系统)and they will set up and work on them, too. Meanwhile, jobs that require feelings, excellent communication skills with people will not be replaced(取代)by AI. These include jobs in fields
41、like teaching, nursing and personal training.AI is here. It is changing how people live and work in many ways. That makes AI important to watch, not to fear.66、67题完成句子;68题简略回答问题;69题找出并写下第二段的主题句;70题将文中画线句子译成汉语。66. AI is that help machines to do tasks.67. controlled by AI may make the drivers lose the
42、ir jobs.68. What will AI create for people?69. 70. X.词语运用(每小题1分,计10分)根据短文内容及所给提示,在文中的空白处填写一个正确的单词。June 15, 2018This morning I took a bus to school. The traffic was 71.(busy) than usual and there were more people on the bus. At Xinhua Stop, I saw 72.old man get on the bus. He looked very weak. I stoo
43、d 73.and gave my seat to him. He thanked me and asked me about my name and my school. We talked 74.(happy).Later in the 75.(three) class, Mr. Du came in and asked me to go to the front. I didn't know 76. w, so I was a little afraid. Everyone was looking at me. Then he told 77.(they) what I did o
44、n the bus this morning. He 78.(know) it because he got a phone call from the old man. Mr. Du said I could be a good example to my 79. (classmate). It was really a good day 80.f me! I was so proud.XI.基础写作(包括 A、B两部分,A部分5分,B部分15分,共计20分)(A)连词成句(共5小题,每小题1分,计5分)将所给词语连成句子,标点已给出。要求:符合语法,语句通顺,大小写正确,词语不得重复使用。
45、81. it, outside, hot, is ?82. on time, to, remember, arrive83. for lunch, we, what, do, have ?84. a cup of, Lucy, me, tea, brought85. your, beautiful, are, how, kites!(B)书面表达(计15分)86. 请仔细观察下面的图片,并根据所给提示和要求写一篇短文。提示:(1) What are the man and the woman doing?(2) What should you do when you see people li
46、tter like this? Why?要求:(1)短文须包括所有提示内容,可适当发挥。(2)短文中不要出现真实的地名、校名和人名。(3)词数80个左右(开头已给出,不计入总词数)。参考词汇: throw, environment, civilized( 文明的)英语试卷第7页(共16页)英语试卷第8页(共16页)Plult Ihe rubbKti in Ihc 世gihin1匚7 . _rildj City I* qut hDfiM.I can see a man and a woman in the picture. The man is河北省2018年初中学业水平考试英语答案解析五、单项
47、选择26 .【答案】C【解析】结合语境应翻译为:爱丽丝请进,欢迎来到我的房子。故选Co【考点】代词的用法27 .【答案】B【解析】advice意为“建议";news意为“消息、新闻"; praise意为“赞美、赞扬";choice意为"选择"。根据句意故选B。【考点】名词词义辨析28 .【答案】C【解析】句意为:这 条狗看起来很有趣,它 正穿着双红鞋。 clever意为“聪明 的"brave意为“勇敢的" funny意为“有趣的" careful意为"认真的"故选 C。 【考点】形容词词义辨析2
48、9 .【答案】D【解析】根据句意请在吃饭之前洗手,故选Do【考点】连词词义辨析30 .【答案】A【解析】由 Gary is the best singer in my class.得知该句为一般现在时故选A。【解析】动词的时态【解析】由句意“面包美味可口”得知是过去自己做的。故选Bo【考点】动词的时态32 .【答案】C【解析】由句意得知你能帮助我捡起这个钢笔吗?它在你椅子下面。pick up “捡起”符合语境故选Co【考点】动词短语辨析33 .【答案】D【解析】由句意得知我已经收到去音乐会的邀请函。故选D现在完成时态。【考点】动词的时态34 .【答案】B【解析】由语境得知"The t
49、op five TV plays" 与list之间存在被动关系;由"Look at thepicture"得知是一般现在时,因此为一般现在时的被动语态,故选B。【考点】动词的时态和语态35 .【答案】C【解析】由答语 "we should meet there at nine." 可知,问句询问时间,故选 C。【考点】宾语从句 六、完型填空【文章大意】本文从一个小故事入手,讲了盐的用途,不仅在日常生活上,而且 也讲了它的药用价值。同时因为它的稀有性使得盐在古今中外都起着很重要的作 用并且很受重视。36 .【答案】A【解析】考查名词辨析,从下面一
50、句话能看出来应该是“像爱盐一样爱他的爸爸”故选Ao37 .【答案】D【解析】考查连词,从 "simple"和"important"可以看出来是相反关系,所以选 D。38 .【答案】C【解析】 考查名词辨析。根据下文"We also use salt to produce other products" 可知:在讲它有很多用途。故选Co31.【答案】B39 .【答案】B英语试卷第9页(共16页)英语试卷第10页(共16页)【解析】考查形容词辨析。根据句意“把盐放在结冰的路上”可推知:是为了使路面不那么光滑而保才e安全。故选b。40 .【
51、答案】A【解析】考查动词辨析。根据下文 "As a result, salt protects food and many other things."可知:选 A。41 .【答案】A【解析】考查介词辨析。根据句意,可知:在有盐的环境里,大部分细菌不能存 活。故选Ao42 .【答案】C【解析】考查形容词辨析。根据下文"Its usefulness, together with rarity( 稀有)madeit very expensive."可知:使得盐是有价值的。故选 C。43 .【答案】D【解析】考查动词辨析。句意:即使在今天,努力的,有价值的人们
52、被认为是“地球之盐”。故选 D。44 .【答案】B【解析】考查名词辨析。根据下文:"Its usefulness, together with rarity( 稀有)madeit very expensive."说明很稀有,很难得到,故选 B。45 .【答案】A【解析】考查名词辨析。根据下文:"In fact, the word salary (薪水)comes from theword salt."被当成薪水,也就是钱的意思。故选 A。七、阅读理解A【文章大意】本篇文章是封信件,主要阐述 Susan Rosen对订购的裙子不满的地 方以及Victor
53、Smith 先生给予相对应解决方法和回复。46 .【答案】D【解析】 细节理解题。 由文中"I ordered a skirt from you last month, but there are some problems with it." 可知,Susan Rosen写信主要是为了向 Victor Smith 说明她所买的 东西以及问题。本题难度较小。47 .【答案】B【解析】 细节理解题。 由文中"We are sending you another skirt with this letter." 可知, Victor Smith 寄送给 Su
54、san Rosen另外一件裙子。本题难度较小。英语试卷第11页(共16页)B【文章大意】本篇是一个记叙文。主要记叙了一个叫Edward的小男孩,用父母给自己的两美元去帮助更需要的穷人。最后小男孩不仅从爸爸那得到了喜欢的书 作为新年礼物并且还得到了比新年礼物更重要的奖励这就是善良和他人的感谢的故事。48 .【答案】C【解析】 细节理解题。根据第三段第二句"He had wished for a long time to buy somepretty"可知。49 .【答案】A【解析】细节理解题。根据第六段第二句"The man again shook his head
55、, for he couldnot understand or speak his language." 可知。本题难度较小。50 .【答案】B【解析】 细节理解题。 根据第七段第二句 "He took out his dollars, and gave one to the man, and the other to his wife" 和第二段 "When he came back, his father gave him two bright, new silver dollars" 可知。本题难度较小。51 .【答案】A【解析】细节理解
56、题。根据第十一段可知。难度较小。C【文章大意】本文是一篇广告。主要是介绍 DIY Your Own Desserts课程的主要内容以及课程的费用和报名的方式。52 .【答案】C【解析】推理判断题。由第二段中 "Come to our class and make your own desserts." 可知,如果你想亲自做些甜品,可以加入这个课程。本题难度较小。53 .【答案】D【解析】细节理解题。由第三段中 "The class runs daily and it is a completely hands-on personal cooking experie
57、nce lasting - up to 4 hours learning 3-4 recipes each lesson."可知,在这个课堂上,你可以有亲身实践的烹饪经历。本题难度适中。54 .【答案】D【解析】细节理解题。由文中 "$30 each lesson"可知,五节课需要 $150。本题难度 较小。55 .【答案】B英语试卷第12页(共16页)【解析】细节理解题。由文中 "You can either e-mail us or come to our office for attending it"可知,可以通过发送邮件或直接去办公室
58、报名参加。本题难度较小。D【文章大意】本篇文章是一篇议论文。通过阐述参加志愿者活动的益处以及如何 帮助人们消除对参加志愿者活动的顾虑从而鼓励人们参加志愿者活动。56 .【答案】D【解析】细节理解题。根据第一段第二句"You see how little thing s can change aperson's life for the better"可知。本题难度适中。学生在选题时容易受到第一句的影响误选 B。但如果仔细看后面的句子不难选出正确答案。做题时务必控制答题 速度。57 .【答案】A【解析】细节理解题。根据第二段最后一句"Not having enough time also preventssome from sharing their abilities"
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 德尔塔疫情防控知识培训课件
- 2025湖南新宁县招聘教师30人考前自测高频考点模拟试题附答案详解
- 德国电改课件
- 2025河北雄安新区雄县事业单位招聘89人模拟试卷及一套答案详解
- 祖国在我心窝课件
- 滑板鞋课件教学课件
- 2025吉林大学白求恩第一医院泌尿外一科录入员招聘1人考前自测高频考点模拟试题及参考答案详解一套
- 冷链物流信息管理系统建设方案
- 2025福建厦门市集美区实验小学顶岗教师招聘1人模拟试卷及一套答案详解
- 创新思维激发的设计策略框架
- 安全强安考试题及答案
- 基于16PF的保险业销售人员选拔与绩效预测:理论、实践与展望
- 2026秋季国家管网集团东北公司高校毕业生招聘笔试备考试题及答案解析
- 2025年10.13日少先队建队日主题班会课件薪火相传强国有我
- 2025小学关于教育领域不正之风和腐败问题专项整治工作方案
- 2025年工会社会工作者招聘笔试模拟试题库及答案
- 2025年甘肃省武威市凉州区发放镇招聘专业化管理大学生村文书备考考试题库附答案解析
- 2024年成人高等考试《政治》(专升本)试题真题及答案
- 《犟龟》课件 部编语文三年级上册
- 教科版科学五年级上册2.1地球的表面教学课件
- 农作物土地租赁合同5篇
评论
0/150
提交评论