广东省专版广州市八年级(下)期中英语试卷附答案_第1页
广东省专版广州市八年级(下)期中英语试卷附答案_第2页
广东省专版广州市八年级(下)期中英语试卷附答案_第3页
广东省专版广州市八年级(下)期中英语试卷附答案_第4页
广东省专版广州市八年级(下)期中英语试卷附答案_第5页
已阅读5页,还剩20页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、广东省广州市八年级(下)期中英语试卷题号IIIIIIIVVVIVIIVIII总分得分一、单选题(本大题共5小题,共5.0分)1. In my opinion, Tom and Jerry is a great.()A. successB. succeedC. successful D. successfully2. Old people must.()A. look after wellB. be looked wellC. looked well afterD. be looked after well3. The play at the theatre next Sunday .()A.

2、will showB. will shownC. will be shown D. is shown4. Taking pictures very interesting .()A. areB. isC. to beD. being5. I don't know her because I forget the arrival time of her flight . ()A. where to meetB. how to meetC. when I to meetD. when to meet二、完形填空(本大题共20小题,共20.0分)Disney products make pe

3、ople's childhood lively and colourful . Millions of people have (6) Disney films and TV programs . They have made friends with (7)the main Disney characters: Donald Duck , Snow White , and Peter Pan Millions more have visited Disney Parks . It is not (8) that it has been called a dream factory .

4、Walt Disney was born in Chicago . He grew up (9) a farm in Missouri after his family moved there. At the age of 16, Disney (10) to study art in Chicago . Four years later, he joined (11) Kansas City Film Ad Company . He helped make cartoon advertisements. But then he left for Hollywood (12) he decid

5、ed to make cartoons there . In these cartoons, he made the pictures_(13) in a lively way . Disney wanted to bring (14) pictures to life . Mickey Mouse(15) with a group of circles . People first saw Mickey Mouse in a film called Steamboat Willie . The film was produced in 1928and it was a great hit .

6、6.A. seeB. sawC. seenD. seeing7.A. noneB. bothC. allD. neither8.A. surpriseB. surprisingC. surprisedD. surprisingly9.A. atB. inC. toD. on10.A. has begunB. beginningC. beginsD. began11.A. /B. theC. anD. a12.A. becauseB. ifC. soD. a13.A. to moveB. moveC. movingD. moved14.A. heB. hisC. himD. himself15.

7、A. drawB. drewC. drawnD. was drawn.When I was a boy aged twelve in South Carolina , something happened to me that made me never put any wild creature in a cage .We lived on one end of a forest, and every evening the mockingbirds would come and rest in the trees and (16) There isn't a musical ins

8、trument made by man that can produce a more beautiful sound than the song of the mockingbird .I decided to catch a young (17) and keep it in a cage and in this way, I would have my own private musician . I finally succeeded in catching one and put it in a cage. At first , the bird was (18), so it fl

9、uttered (扑腾) about the cage But finally it was used to living in its new home . I felt very excited with myself and (19) some beautiful singing from my little musician .On the second day, the little bird's mother flew to the cage with (20) in her mouth . The baby bird ate everything she brought

10、to it. I was (21) to see this. Certainly the mother bird knew how to feed her baby better than I did .The following morning when I went to see my bird , I found it (22) on the floor of the cage . I was terribly surprised!What had happened ? !Arthur Wayne , the famous ornithologist (鸟 类专家),happened t

11、o be (23) my father at that time. After she heard me crying over the death of my bird , she explained to me. "A mother mockingbird , finding her young in a cage , will (24) bring it poison berries (毒莓).She thinks it better for her baby to die than to lose (25).Since then, I have never caught an

12、y living creature and put it in a cage . All living things have a right to live free .16.A. danceB. flyC. singD. jump17.A. birdB. boyC. fishD. thief18.A. happyB. carefulC. activeD. afraid19.A. looked forward toB. looked out ofC. looked forD. looked up20.A. waterB. foodC. songsD. diet21.A. worriedB.

13、pleasedC. boredD. tired22.A. aloneB. aliveC. deadD. bad23.A. callingB. visitingC. challengingD. introducing24.A. neverB. seldomC. sometimesD. ever25.A. friendsB. parentsC. freedomD. happiness.三、阅读理解(本大题共15小题,共30.0 分)My son was studying in a high school in Colorado . He lived in the school . When we

14、were talking on the phone he shared some wonderful news with me . He said, "You know , Dad , I am really happy with my life . I can't think of a thing that I would change , like the way that I grew up or the way that my life is now ."My daughter was living with her mother in Northern C

15、alifornia at that time . She said almost the same thing to me just a few days later. Of course, I was glad to hear this from both of them . And I told them both how happy I was , not only that they were happy , but that they expressed it to me.And that was the gift they were giving me-with the heart

16、 of communication . Certainly I hope for good news when I hear from them . But mostly I love that they will share their real feelings with me . Happy or sad. I love their real thoughts and feelings .For a child , Father's Day isn't really about giving Dad a gift . It is about understanding t

17、he love a father expresses when he helps put food on the table, teaches his child to ride a bike, raises his child's spirits at a football game , etc.For a father, Father's Day isn't so much about getting gifts for a job well done . Remember, the greatest gift that we give our child is t

18、he real expression of our love. It isn't enough for them to feel love inside ourselves : we need to express that love.26. The writer's son said on the phone .A. he was happy but wanted to have changeB. he was really happy with his lifeC. he hoped to grow up quicklyD. he wished to get a gift

19、from him27. The writer's daughter .A. loved her mother more than himB. was studying in ColoradoC. told him she was happy with her lifeD. once lived alone28. The writer wants to know children'sA. good news B. real feelings C. understanding D. gifts29. For a child , what is the real meaning of

20、 Father's Day according to this article ? A. Knowing his father's love through daily life .B. Getting a gift from his father .C. Helping his father with some work .D. Making his father happy .30. What is the main idea of this article ? A. Understanding the love of parents .B. Getting gifts f

21、rom children .C. Feeling the love inside .D. Expressing your love to your families .BHave you ever heard someone use the phrase"once in a blue moon" ? People use this expression to describe something that they do not do very often. For example, someone might say that he tries to avoid eati

22、ng sweets because they are unhealthy but will eat chocolate"once in a blue moon". Or someone who does not usually like to go to the beach might say"I visit the shore once in a blue moon . "While many people use this phrase , not everyone knows the meaning behind it .The first thi

23、ng to know is that the moon itself is never really blue . This is just an expression. In fact, the phrase"blue moon"has to do with the shape of the moon , not the color.As the moon travels around the earth , it appears to change shape. We associate names with certain shapes of the moon. Fo

24、r example, when we can see a small part of the moon it is called a crescent moon. A crescent is a shape that looks like the tip of a fingernail . When we cannot see the moon at all, it is called a new moon .When we can see the whole moon, it is called a full moon . Usually , there is only one full m

25、oon every month . Sometimes, however there will be two full moons in one month . When this happens, the second full moon is called a blue moon .Over the next 20years, there will only be 15blue moons . As you can see, a blue moon is a very rare event. This fact has led people to use the expression&qu

26、ot;once in a blue moon"to other very rare events in their lives .31. You can most probably read the passage in .A. a science bookB. a story bookC. a history bookD. a writing book32. Which of the following would be a good example of using the phrase"once in a blue moon" ? A. Simon ofte

27、n tells jokes . He tells jokes once in a blue moon .B. Tom rarely remembers to do exercise . He does exercise once in a blue moon .C. Mary likes to go shopping every weekend . She goes shopping once in a blue moon .D. Cindy hates to stay up, but she stays up every day She stays up once in a blue moo

28、n 33. When does a blue moon happen in nature ? A. When the moon has a blue moon.B. When we can only see a small part of the moon .C. When we cannot see the moon at all.D. When there are two full moons in one month .34. How often will a blue moon happen over the next twenty years ? A. Once a year.B.

29、Less than once a year.C. More than once a year.D. At least twice a year.35. What does the underlined part"This fact"in the last paragraph refer to ? A. A blue moon is a very rare event .B. The moon appears to change shape.C. The moon itself is never really blue .D. A blue moon has to do wi

30、th the shape of the moon .CJoin usLucky's House offers a warm and safe place for dogs without a horn eIt was started by Dr Joseph Brown in 1955 and has saved many dogs since th eJoin Dr. Brown's team and help!We needw food w towels w part-time workersw money w cars w animal doctorsYou can al

31、so take any of our dogs home It will make them very happy because what dogs want most is to have a real home and familyCall: Miss White 212-665536. Lucky's House needs some things EXPECT .A. foodB. moneyC. towelsD. animals37. Who was Mr . Joseph Brown ? A. He was an animal doctor.B. He was a par

32、t-time worker .C. He was the person who started Lucky's House .D. He was the person who didn't like dogs .38. The underlined word"it"refers toA. taking dogs homeB. giving food to dogsC. being an animal doctorD. living in Lucky's House39. Which of the following is TRUE according

33、 to the passage ? A. Lucky's House was started by Dr . Joseph Brown in 1995 .B. Lucky's House doesn't need cars but part-time workers .C. What dogs want most is to have a real home and family .D. You can call Miss Brown if you want to join the team .40. What's the main idea of this p

34、assage? A. About selling dogs .B. About looking for dogs .C. About building homes for dogs .D. About making friends with dogs .四、阅读填空(本大题共 2小题,共15.0分)41. In the next stage, (61) is used to put the pictures together as a film . Finally , (62)the voices and sound effects. The actors will do the charac

35、ters'voices. Theirspeech must (63) . Sound effects, like the noise of the underground , must also第3页,共23页be added ( 64) After everything has been checked , the cartoon is ready ( 65) for everyone toenjoy42. Festivals and celebrations of all kinds have been held everywhere ( 1 ) ancienttimes Some

36、 festivals are held( 2) (honour) the dead or to satisfy the ancestors,( 3) might return either to help or to do harm Festivals can also ( 4) ( hold) to honour famous people Harvest and Thanksgiving festivals can be very happy events People are gratefu(l 5) their food is gathered for the winter and t

37、he( 6) ( agriculture ) work is over The most energetic and important festivalsare the( 7) that looks forward to the end of winter and to the coming ofspring Easter is an important religious ( 8) social festival for Christians aroundthe world It celebrates the return of Jesus from the dead and the co

38、ming of spring and new life Japan's Cherry Blossom Festival happens a little later The country,(9) ( 7) er)with cherry tree flowers , looks as though( 10) is covered with pinksnowPeople love to get together to eat, drink and have fun with each other Festivals let us enjoy life , be proud of our

39、customs and forget our work for a little while 五、单词拼写-单句(本大题6 小题,6.0 分)43. Ashe was very tired , she went to work every day 44. When we meet friends, we often shands in China 45. The houses in the careas of the city are expensive46. The tie mperfectly with your shirt 47. Some teenagers find it diffi

40、cult to talk to a 48. Peter played football and hhis right leg badly yesterday 六、单句语法填空(本大题4小题,4.0 分)49. Drums are ( base)to African music 50. You should have good ( behave) in the public 51. It is ( mean) to do voluntary work 52. Berlin sounds fascinating from your ( describe)七、完成句子(本大题9 小题,20.0 分)

41、53. At an English university , nearly 100students were unhappy They seemed very angry because of an economics exam What was the economics exam about? ( 51) Tofind out the answers, a reporter went to the university and interviewed some students and teachers( 52) The students said the questions were i

42、mpossible to answer because thetopics were not in their course They said some questions had difficult maths They were worried about lower test scores and a poorer degree They wanted the university to help them( 53) One teacher said the exam was fair He said the level of maths was at thestudents'

43、level He told the reporter that the students know the topics(54) Theteacher said, "All questions were based on the topics taught in the course " At the end of the interview , a teacher said that the university would look carefully at the results(55) A The reporter first interviewed some st

44、udents 8 Why were they angry about the exam ?C The reporter interviewed another woman teacher , tooD They would consider the students'scores and decide on their degreeE Then the reporter had an interview with two of the teachers 54 .这个故事发生在机场.The story at the airport .55 .告诉孩子们不要在沙发上蹦蹦跳跳.Tell th

45、e children not to jump on the sofa .56 .明天我们将会和初一级进行一场足球比赛.Our grade will Junior 1in the football match tomorrow .57 .因为受头疼困扰,爸爸昨晚没睡好.Father didn't sleep well last night because he a headache.58 .她一吃完午饭,就动身去伦敦.She for London as soon as she finished lunch .59 .他喜欢挑战,想在野生环境中生活.He likes challenges

46、and wants to live .60 .这个年轻人给面试者留下了良好的印象.The young man on the interviewer .61 .这顿饭花了 200元.200yuan for the meal .八、书面表达(本大题共1小题,共15.0分)"Take62 .每个人都拥有梦想,而实现梦想需要行动.请你根据所给图片写一篇题为action to realize our dreams"的英语短文.你的短文应包含以下内容:(1)描述图片内容,如情景、人物(Frank)、动作等,并简要表达你的观点;(2)谈谈你的梦想,及如何实现.注意:(1)词数90左右,短

47、文首段已给出,不计入总词数;(2)文中不得提及考生所在学校、班级及自己的姓名.Take action to realize our dreamsAll of us have dreams , but how can we realize our dreams ?答案和解析1 .【答案】A【解析】答案:A,考查名词词义辨析.句意"在我看来,汤姆和杰瑞是一个巨大的成功."succes瞰就、成功,名词;succeed成功、动词;successful成功的、形容词;successfully成功地、副词.根据题干Tom and Jerry is a great 可知这里 是形容词gr

48、eat修饰名词success故选A.在我看来,汤 姆和杰瑞是一个巨大的成功理解成功一词 的几个 词 性,根据具体内容作答2 .【答案】D【解析】答案: D 本 题 考 查时态 辨析根据句意老人必须 被好好照 顾 主 语 是 动 作的承受者,要用被动语态,构成是be+过去分词,must后面要用动词原形,lookafter 是固定短 语 ,照 顾 ,所以 选择 D老人必 须 被好好照 顾 本 题 考 查时态 辨析做此题 目可根据句中的时间 状 语 或句中的 动词 形式也可根据 语 境,判断 时态 ,从而 选 出正确的形式完成此类题 3 .【答案】C【解析】答案:C.根据题干可知,主语the pla

49、y是动作show的承受者,和动词构成被动 的关系,应该用被动语态.被动语态的结构是"be+过去分词”.根据句中的 next Sunday可知,应该用一般将来时.一般将来时态的被动语态的构成: will+be+ 及物 动词 的 过 去分 词 ,故 选 C下周日本 剧 目将在 剧场 上演主要考 查 被 动语态 ,当句子的主语 是 动 作的承受者时 , 应该 用被 动语态 ,本题 考 查 的是一般将来时态 的被 动语态 一定要注意:一般将来时态 的被 动语态 的构成: will+be+ 及物 动词 的 过 去分 词 ,以及 动词过 去分 词 的形式第 7 页,共 23 页4 .【答案】B【

50、解析】答案:B,考查系动词.何意,拍照是非常有趣的.”根据题干Taking picturesvery interesting.拍照是非常有趣的.Taking pictures拍照,固定词组.后面谓语动词用单数is.故选B.拍照是非常有趣的分析句子的结构及其内容,掌握Taking pictures固定词组的含义.根据具体内容作答5 .【答案】D【解析】答案:D. know后加宾语,疑诃词+to do作为宾语,结合 because I forget the arrival time of her flight可知不知道什么 时候,故when,故答案是D我不知道什么时 候去接她因为 我忘了她的航班到

51、达的时间 动词 不定式可跟在what, how, where, which, when 等疑 问词 ( why 除外)之后,构成"疑问词+to do"结构.此结构常放在know, ask, find out, forget, decide等动词后作宾语.例如:We must know what to say at a meeting我 们 必 须 知道在会 议 上 说 什么He could not tell whom to trust他不能区分该 相信 谁 6 .【答案】【小题1】C【小题2】C【小题3】B【小题4】D【小题5】 D【小题6】B【小题7】A【小题8】B【小题

52、9】B【小题10】 D【解析】16-20 CCBDD 21-25 BABBD16. C. seen看见.考查动词的过去完成时,"几百万人看过迪士尼的电影和电视 "前面有have, 过 去 发 生并一直持续 到 现 在的用 过 去完成 时 ,故 选 C17. C. all全部.考查代词A. none没有一个B. both两者都D. neither两者都不,后面 举 的例子是两个以上,而且明显 是表肯定,故选 C18. B. surprising惊讶的.考查词类变型,It is后面接形容词作表语,形容的是物,故 选 B19. D. on在之上.考查介词A. at在B. in在里

53、面 C. to至后面是名词 farm,他在一个农场上长大,故选D.20. D began 开始考 查词类变 型, 该 空填的是 动词 做 谓语 ,根据文章的时态 ," 在他 16 岁 的 时 候 "应该为一般 过 去 时 ,故 选 D21. B. the这.考查冠词A. /C. an D. a,后面是专有名词,故& B.22. A. because因为.考查连词B.if如果C. so所以D. a一个,"但是他留在 好莱坞他决定在那做动漫"应该是说他留在好莱坞的原因,故选A.23. B. move移动.考查动词变型,前面有使役动词made后面跟省略

54、to的宾语补 足 语 ,故 选 B24. B. his他的.考查代词A. he他C. him他D. himself他自己,后面是名词 pictures, 应 接形容 词 性物主代 词 ,故 选 B25. D. was drawn画画.考查动词变 型,Mickey Mouse是物作主 语,动词部分应该 用被 动 形式,故 选 D本文介 绍 的是迪士尼的起源迪士尼被大家熟知,例如他的卡通人物,迪士尼的 创 始人是沃特迪士尼,文章介绍 了他 创 造迪士尼的原因做 该题 要先通 读 全文了解大意,再根据每个句子的具体情况进 行答 题 ,注意题 目的考点,分析句子结 构,根据空格处 所在的位置,再根据时

55、态语态选择答案16.【答案】【小题1】 C【小题2】A【小题3】D【小题4】A【小题5】 B【小题6】 B【小题7】C【小题8】B【小题9】C【小题10】 C【解析】文章大意:本文叙述了作者小的时 候抓了一只仿声鸟 ,想 让 它 为 自己唱歌,于是就把它放在笼 子里养着,结 果有一天,小鸟 死了, 经过专 家的指点才知,是鸟妈妈 看 见 小 鸟 被关在 笼 子里失去了自由,还 不如 让 小 鸟 去死,于是鸟妈妈给 小 鸟 吃了有毒的果实 ,把它毒死了。因此,作者告诫 我 们 一定要 爱护鸟给它 们 自由。关 键词 : cage; bird.1 .考查动词 辨析。A跳舞;B飞;C唱歌;跳;由下g

56、There isn't a musical instrument made by man that can produce a more beautiful sound than the song of the mockingbird.没有任何一种乐器可以产生比嘲鸽更美的声音了,可以得出答案,每天晚上嘲鸫 在 树 上唱歌。2 .考查名词辨析。A鸟:B男孩;C鱼;D小偷;由第二段There isn't a musical instrument made by man that can produce a more beautiful sound than the song of

57、the mockingbird可知主人公认为嘲鸽的歌声美妙.因此想要抓鸟,如此便有了私人的音 乐 家。3 .考查形容词辨析.A开心的;B仔细的;C活跃的;D害怕的;由it fluttered (扑腾)about in the cage4笼子里扑腾,可知,鸟儿被抓来感到害怕.afraid害怕的。4 .考查短语辨析。A期待;B向外看;C寻找;D查询;I felt very excited with myself and 29)some beautiful singing from my little musician. 我自己感至常 兴奋 ,后面 应该 是期待能从我的小音乐 家那里听到一些动 听的歌唱。5 .考查名词辨析。water水;food食物;song歌曲;diet饮食.由下旬的ate吃可知 应该 是食物, B 项 正确。6 .考查形容词辨析。A担心的;B高兴的;C无聊的;D累的;由上旬The babybird ate everything she brought to让鸟吃了所有她买的,应该是高兴的,pleased高 兴 的。7 .考查形容词辨析。A孤独的;B活白C; C死的;D坏的;由下文

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论