课时分层作业4 Unit 2 Section Ⅱ Language pointsWelcome to the unitReading_第1页
课时分层作业4 Unit 2 Section Ⅱ Language pointsWelcome to the unitReading_第2页
课时分层作业4 Unit 2 Section Ⅱ Language pointsWelcome to the unitReading_第3页
课时分层作业4 Unit 2 Section Ⅱ Language pointsWelcome to the unitReading_第4页
课时分层作业4 Unit 2 Section Ⅱ Language pointsWelcome to the unitReading_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、课时分层作业(四).单词拼写1We should be polite,in particular(尤其)to parents.2Nothing has a greater influence(影响) on her life than the failure of the examination.3I have met her three times in the past fortnight(两周)4He is thinking of going into politics(政治),and trying to become a member of Parliament.5The preside

2、nt appointed(任命)a new director.6He is busy mending(维修)the light in the hall.7She is making steady(稳定的)progress in her learning.8What's your assessment(估计)of her chances of winning?9He is too clumsy(不灵巧的)to be a good dancer.10I don't like you associating(交往)with those people.单句语法填空1Why do gov

3、ernments spend money on programs of science awareness(aware)?2Many a woman has great influence on her husband.3He knows how to make(make) a joke.4Judgment should be based(base) on facts, not on hearsay.5I have an appointment(appoint) with my dentist this afternoon.6The young man was told not to give

4、 up the day job.7They soon got used to driving(drive) on the left.8At the time, I was associated(associate) with him in a large law firm.9They are holding a birthday party in honour of the prince.10I am afraid you are too particular about your food.阅读理解ADaban town is famous for girls and windmills,w

5、hile Loulan is a myth(神话)in the desert.Two thousand years ago,beside the beautiful Luobu Lake,there lay Loulan ancient city of the Silk Road.Businessmen from every country gathered there with lots of dancing parties.Everything shows that people in Loulan lived a rich life then.However,two thousand y

6、ears later,this rich land suddenly disappeared from the map of China.It became an area covered with sand and dead tree trunks.Loulan was first“discovered”by a Swedish man named Sven Hedin in 1900,and people from America,Britain,Japan and Sweden all set foot here.Then in the 1930s,a Chinese named Hua

7、ng Wenbi came to Loulan for the first time.He visited and studied this area and found many relics(遗物)that were beautifully and carefully made.It is recorded that the ancient city of Loulan was the capital of the Loulan Kingdom during the Han and Jin Dynasties,and covered an area of some 100,000 sq.k

8、ilometers.Inside the city,there are the ruins of government offices,temples and other old buildings.Outside the city there are some dried­up rivers and much farmland.In the past century many things have been dug up there including Han Dynasty coins,mirrors and many others of Greek and Roman tim

9、es.All these things show that a lot of business between the East and the West once took place there.Lying on the northwest of the Lop Nur area,the Loulan Kingdom is now a lifeless area with endless “forests” of mounds(小丘)which aren't easily seen in other parts of the world.Its mystery(神秘)has bee

10、n attracting many people from many countries.1. The first person setting foot in Loulan in the 20th century was .Aa EuropeanBan AmericanCa ChineseDa Japanese【解析】细节理解题。根据第三段第一句“Loulan was first discovered by a Swedish man named Sven Hedin in 1900.”可以判断出答案。【答案】A2Before Loulan disappeared, .Athere was

11、no government in that areaBpeople from America and Japan had been thereCa lifeless area with lots of mounds could easily be seen thereDmuch business between the East and the West had taken place there【解析】细节理解题。从文章第四段的最后一句“All these things show that a lot of business between the East and the West onc

12、e took place there.”可知,出土的文物表明楼兰古国时期东西方贸易往来很频繁。【答案】D3. What can be inferred from the text?ALoulan was destroyed by the terrible weather there.BWars between the countries made Loulan disappear.CToo many people gathered in Loulan and destroyed it.DHow Loulan ancient city disappeared is still unknown t

13、o us.【解析】推理判断题。文章第二段说楼兰古国两千年后从地图上突然消失,但下文并未提到消失的原因。【答案】D4Which of the following is the BEST title for the text?AFamous Town,DabanBAn Ancient Town in the DesertCThe Ancient Cities in ChinaDThe Business in Ancient Loulan【解析】主旨大意题。综观全文可知,本文的叙述围绕沙漠中的楼兰古城而展开。【答案】BBThe oddness of life in space never quite

14、 goes away.Here are some examples.First consider something as simple as sleep.Its position presents its own challenges.The main question is whether you want your arms inside or outside the sleeping bag.If you leave your arms out,they float free in zero gravity,often giving a sleeping astronaut the l

15、ook of a funny ballet(芭蕾) dancer.“I'm an inside guy,”Mike Hopkins says,who returned from a six­month tour on the International Space Station.“I like to be wrapped up.”On the station,the ordinary becomes strange.The exercise bike for the American astronauts has no handlebars.It also has no s

16、eat.With no gravity,it's just as easy to pedal violently.You can watch a movie while you pedal by floating a microcomputer anywhere you want.But station residents have to be careful about staying in one place too long.Without gravity to help circulate air,the carbon dioxide you exhale(呼气)has a t

17、endency to form an invisible(隐形的) cloud around your head.You can end up with what astronauts call a carbon­dioxide headache.Leroy Chiao,54,an American retired astronaut after four flights,describes what happens even before you float out of your seat.“Your inner ear thinks you're falling.Mea

18、nwhile your eyes are telling you you're standing straight.That can be annoyingthat's why some people feel sick.”Within a couple of daystruly terrible days for some astronauts' brains learn to ignore the panicky signals from the inner ear,and space sickness disappears.Space travel can be

19、so delightful but at the same time invisibly dangerous.For instance,astronauts lose bone mass.That's why exercise is considered so vital that National Aeronautics and Space Administration(NASA) puts it right on the workday schedule.The focus on fitness is as much about science and the future as

20、it is about keeping any individual astronaut healthy.NASA is worried about two things:recovery time once astronauts return home,and,more importantly,how to maintain strength and fitness for the two and a half years or more that it would take to make a round­trip to Mars.【语篇解读】本文是一篇说明文。在太空中的生活有多

21、神秘?这可能是你想象不到的。本文从不同角度介绍了在太空中生活时你要面对的各种挑战。5What is the major challenge to astronauts when they sleep in space?ADeciding on a proper sleep position.BChoosing a comfortable sleeping bag.CSeeking a way to fall asleep quickly.DFinding a right time to go to sleep.【解析】细节理解题。根据第二段第二句“Its position presents i

22、ts own challenges.”可知,在太空中睡觉时,首先要面对的就是睡觉的姿势问题,这与A项中的position吻合。其他三个选项都表述片面,不能概括position一词,所以选择A项。【答案】A6The astronauts will suffer from a carbon­dioxide headache when .Athey circle around on their bikesBthey use microcomputers without a stopCthey exercise in one place for a long timeDthey watch

23、a movie while pedaling【解析】推理判断题。根据第三段中的“But station residents have to be careful about staying in one place too long.You can end up with what astronauts call a carbon­dioxide headache.”可知,如果在一个地方待的时间太长,没有了重力帮助空气流通,呼出的二氧化碳就有可能在你的头附近形成隐形的云朵,你就会得“二氧化碳”头疼症,这与C项的表述吻合。A、B、D三项描述的都不是长时间在一个地方的活动,所以不会产生“

24、二氧化碳”头疼症。【答案】C7Some astronauts feel sick on the station during the first few days because .Atheir senses stop workingBthey have to stand up straightCthey float out of their seats unexpectedlyDtheir brains receive contradictory messages【解析】推理判断题。根据第四段中的“Your inner ear thinks you're falling.Meanwh

25、ile your eyes are telling you you're standing straight.That can be annoyingthat's why some people feel sick.”可知,在太空中,你的内耳认为你要倒下,而眼睛却告诉你你在直立,也就是内耳和眼睛输出的信息是矛盾的,所以有些人会感到恶心,故选择D项。在太空中宇航员的感官不会停止工作,所以A项错误;B项是对文意的错误理解;C项表述的情况在太空中可能会发生,但是这种情况不会使宇航员们感到恶心(feel sick),所以与题干不符,故排除。【答案】D8One of NASA's

26、 major concerns about astronauts is .Ahow much exercise they do on the stationBhow they can remain healthy for long in spaceCwhether they can recover after returning homeDwhether they are able to go back to the station【解析】推理判断题。根据最后一段中的“NASA is worried about two things.”可知,NASA担心的是宇航员回家之后需要的恢复时间和怎样在

27、两年半或更长时间的绕火星的旅行中保持体力和健康,这与B项中的remain healthy for long in space吻合,由此可知应该选择B项。A、D两项在原文中并没有提及,C项是对原文的错误理解。【答案】B.翻译句子1他被任命为这家公司的经理。(appoint)He was appointed (as/to be) manager of the company.2他不知道说什么。(疑问词加不定式) 【导学号:88062036】He didn't know what to say.3军队已经控制了全国。(control)The army has taken control of the whole country.4你知道我说的话的意思吗?(aware)Are you aware of what I said?5在公众心目中,他总是和恐怖电影紧密联系在一起。(associate)He is closely associated with horror movies in the public mind.语法填空There was a young fl

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论