课时分层作业7 Section Ⅰ_第1页
课时分层作业7 Section Ⅰ_第2页
课时分层作业7 Section Ⅰ_第3页
课时分层作业7 Section Ⅰ_第4页
课时分层作业7 Section Ⅰ_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、课时分层作业(七)Section 高考题型练习提能力.阅读理解AHave you dreamed of building your own machine? Do you wish you could invent something new? Here we look at a few British inventions of recent times.Adaptable GlassesDo you wear glasses? If so, can you imagine life without them? In 1985, Joshua Silver, a professor at O

2、xford University, asked himself, “Can I invent a pair of glasses that could be changed by the wearer?” He designed two plastic lenses(透镜) that are filled with a special liquid. The liquid can be changed between the lenses until you can see clearly. The glasses are not beautiful but they are easy to

3、use and cheap to make.The Wind­up RadioWhen you switch your TV on tonight, think about all those people without electricity. Thinking about this, Trevor Baylis came up with the idea of designing a radio that could be powered by hand. In common with Joshua Silver he wanted his invention to be ch

4、eap and easy to use. The radio has a generator (发电机) which is powered by turning a handle. In 2019 it won a BBC Design Award for Best Protect and Best Design.The Dyson CleanerIn many homes around the world you can see a cleaner that looks like a spaceship. This is the Dyson vacuum (真空) cleaner which

5、 uses something called “cyclonic separation” to separate the dirt. You do not need a bag for your cleaner and it does not get blocked so it is very practical. The idea came to Sir James Dyson after he kept having problems with his vacuum cleaner. He decided he could design a better one and in 1993 h

6、e opened his own factory. The Dyson is now one of the best­selling cleaners in the UK and Dyson is believed to have earned over a billion pounds.The Zapata Fly­boardEver dreamed of rising through the water and jumping high in the air like a dolphin? Now you can try a fly­board, built

7、by water sports fan Frank Zapata. With it you can dive back in the water and out again. It's possible to jump to unbelievable heights out of the waterover 30 feet. The basic fly­board model comes in at 4,200.So keep dreaming and inventing. One day you might get it right.【语篇解读】这里是一些当代的英国发明。文

8、章主要介绍了四种发明创造。1Who invented Adaptable Glasses?AJoshua Silver. BTrevor Baylis. CJames Dyson. DFrank Zapata.A细节理解题。根据第二段提到“In 1985, Joshua Silver, a professor at Oxford University, asked himself”可知是Joshua Silver发明的,故选A项。2Which invention won an award?AAdaptable Glasses. BThe Wind­up Radio.CThe Dyso

9、n Cleaner. DThe Zapata Fly­board.B细节理解题。根据“In 2019 it won a BBC Design Award for Best Protect and Best Design.”可知,the wind­up radio获过奖。故选B。3Who might be interested in the invention of the Dyson cleaner?AThose who need radios.BThose who have eye problems.CThose who are fond of diving.DThose

10、 who want to use cleaners more easily.D细节理解题。根据第三段提到“In many homes around the world you can see a cleaner that looks like a spaceship. This is the Dyson vacuum (真空) cleaner which uses something called cyclonic separation to separate the dirt. You do not need a bag for your cleaner and it does not ge

11、t blocked so it is very practical”在许多家庭会看到清洁器,这是真空的清洁器,不用携带袋子很方便实用,故选D项。4What might be the best title for the passage?AKind Inventors BCheap InventionsCCreative Minds DFuture DreamsC推理判断题。你是否梦想过制造属于自己的机器?你想发明一些新东西吗?这里是一些当代的英国发明。文章主要介绍了四种发明创造,故选C项。BAs the name implies, “green technology” is the one t

12、hat has a “green” purpose.The “green” here does not mean the color.However, it means the long and short term influence an invention has on the environment.Green inventions are environmentally friendly inventions that often involve energy efficiency, recycling, safety and health concerns, renewable r

13、esources, and more.One of the best known examples of green technology would be the solar cell.A solar cell directly changes the energy in light into electrical energy through the process of photovoltaics(光伏发电)Producing electricity from solar energy means less consumption of fossil fuels, reducing po

14、llution and greenhouse gas emissions.Another simple invention that can be considered green is the reusable water bottle.Drinking lots of water is healthy.Reducing plastic waste is great for the environment.Therefore, popular reusable water bottles are health­promoting, eco­friendly, and gr

15、een.The world has a fixed amount of natural resources, some of which are already used up or ruined.For example, household batteries and electronics often contain dangerous chemicals that can pollute the groundwater after disposal, polluting our soil and water with chemicals that cannot be removed fr

16、om the drinking water supply and the food crops grown on polluted soil.The risks to human health are great. Inventors should know that green inventions and clean technologies are good business.These are fast growing markets with growing profits.Consumers should know that buying green inventions can

17、reduce their energy bill and that green inventions are often safer and healthier products.【语篇解读】本文主要介绍了绿色环保发明创造的益处。5The first paragraph is mainly developed by Amaking a comparisonBgiving an exampleCgiving an explanationDfollowing time order C推理判断题。第一段主要介绍了什么是绿色发明,主要通过下定义及解释的手法组织第一段。6The advantages o

18、f producing electricity from solar energy may NOT include Afossil fuels are less usedBless greenhouse gas is given outCpollution is decreasedDit can meet the needs of the whole countryD细节理解题。根据第二段“Producing electricity from solar energy means less consumption of fossil fuels, reducing pollution and

19、greenhouse gas emissions.”可知太阳能发电可以减少对化石燃料的消耗,减少污染和温室气体的排放。7The second paragraph suggests that Adrinking plenty of water is good for your healthBthe plastic bottle is a pollutant for the environmentCthe reusable water bottles are green in colorDthe reusable water bottles can refill themselvesB细节理解题。

20、根据第二段“Reducing plastic waste is great for the environment.”可知减少塑料废物对环境是好的,由此可知装水的塑料瓶对环境是一种污染。8The purpose of the last two paragraphs is to Acall on people to prefer green productsBteach people how to protect environment Cshow the advantages of producing green productsDlist some green inventions for

21、consumers A推理判断题。最后两段分别给出了发明者发明绿色产品和消费者消费绿色产品的理由,所以目的是号召人们选择绿色产品。.阅读七选五For over one hundred and fifty years, Americans of all social classes have worn blue jeans. 1 Whether they are worn for work or for fashion today, Strauss' invention continues to be popular not only among Americans but also a

22、mong people around the world.Levi Strauss was born in Germany in 1829. 2 He grew up in Kentucky before moving to New York in 1847. Before becoming an American citizen and moving to the West in 1853, Strauss worked in his brother's dry goods business. This gave him a chance to produce his famous

23、invention. After the gold rush of 1949, Strauss decided to move to the West to seek his fortunes.Strauss did not want to be a person who searched an area for minerals. Instead, he knew he could make a good living by selling supplies to the miners. At first, he planned to sell sewing supplies and clo

24、th. 3 When he heard miners complaining that their clothes were easily broken or they usually tore their pockets during mining, he decided to use a special fabric to make pants for the miners. These pants proved so popular that he quickly ran out of materials to make more.In 1873, Strauss received a

25、letter from a Jewish tailor named Jacob Davis who had invented a process of connecting pockets with copper rivets (铆钉). This made the pants last a long time. Because Davis did not have the money to patent his idea, he offered to share it with Strauss if Strauss would agree to pay for the patent. 4 B

26、y the time Strauss died in 1902, he had made a great contribution to American fashion. 5 The business has been growing ever since and Levi Strauss' company is now one of the largest clothing companies in the world.AAs a young boy, he moved with his family to the United States.BNobody knew what k

27、ind of material was suitable.CHe did and Levi jeans have been made with metal rivets ever since.DHowever, he did not get much business for those products.EHe also made a great contribution to America's clothing industry.FSince they were invented by Levi Strauss, they have become a symbol of Amer

28、ican consumer culture.GAs the business grew, Strauss got much money from it.【语篇解读】短文讲述了牛仔衣的发明者Strauss发明牛仔衣的过程和对世界做出的巨大贡献。1F考查对上下文的理解和推理判断能力。上句讲牛仔衣的广泛流行;下句讲牛仔衣的发明者Strauss对世界做的重大贡献。F项引出了牛仔衣的发明者,连接前后,故选F。2A考查对上下文的理解和推理判断能力。此处讲Strauss的生平,出生和幼年时代,A项与上下句连接,故选A。3D考查对上下文的理解和推理判断能力。上句讲他想把缝纫产品和衣服卖给矿工们,D项讲他并没有

29、得到多少生意,讲上句的结果,故选D。4C考查对上下文的理解和推理判断能力。本段讲Jacob Davis向Strauss介绍自己的专利产品使用铆钉使衣服结实,希望合作。C项讲二人合作成功,产品被使用。故选C。5E考查对上下文的理解和推理判断能力。本段讲Strauss对美国时尚和制衣业做出的巨大贡献,故选E。 【导学号:40342040】.语法填空In much of Asia, especially the so­called “rice bowl”cultures of China, Japan, Korea,1. Vietnam, food is usually eaten wit

30、h chopsticks.Chopsticks are usually two long,thin pieces of wood or bamboo.They can also be made of plastic, animal bone or metal.Sometimes chopsticks are quite artistic.Truly elegant chopsticks might 2. (make) of gold and silver with Chinese characters.Skilled workers also combine various hardwoods

31、 and metal 3. (create) special designs.The Chinese have used chopsticks for five thousand years.People probably cooked their food in large pots,4. (use) twigs(树枝) to remove it.Over time,5. the population grew, people began cutting food into small pieces so it would cook more quickly.Food in small pieces could be eaten easily with twigs which 6. (gradual)turned into chopsticks.Some people think that the great Chinese scholar Confucius,7. lived from roughly 551 to 479 BC., influen

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论