版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、外研版五年级春季学期英语阅读理解专项辅导题班级:_ 姓名:_1. 阅读理解。The Spring Festival was on February 16th this year. On the eve of the Spring Festival, we had a big dinner. After dinner, I put on my new clothes and went out to watch fireworks. Wow! How colourful and beautiful they were! So we took some photos. After that we w
2、ent home happily. At twelve oclock, we cheered to welcome New Year and wished each other good luck. During the Spring Festival, I got lots of red packets. My favourite festival is the Spring Festival.( )(1)The Spring Festival was onthis year.A. February 7th B. January 7th C. February 16th( )(2)were
3、colourful and beautiful.A. Fireworks B. My clothes C. Flowers( )(3)During the Spring Festival, I got lots of.A. fireworks B. red packets C. luck2. 阅读理解。Today is March 15th. I put some flower seeds(种子) into a big pot. I put in some water, too. Now its in the sun. Today is April 1st. I am so excited.
4、I can see a sprout (芽). Its small and green. Its so lovely. I water it again and put it in the sun. Today is April 15th. My plant(植物) has two green leaves. I water it every day and make sure it gets lots of sun. Today is May 1st. My plant is one month old! Its tall and strong, but it has no flowers.
5、 Oh, come on! I can hardly wait!(1)On _, I put some seeds into a pot.A. April 1st B. April 15th C. March 15th(2)On _, the plant has a sprout.A. April 1st B. April 15th C. March 15th(3)On _, the plant has two green leaves.A. April 1st B. April 15th C. March 15th(4)How old is the plant on May 1st?_.A.
6、 One year old B. One month old C. A day old(5)Whats the plant like?_A. Its tall and strong. B. Its tall and thin C.Its short and strong.3. 根据短文内容判断句子正误。It is Sunday today. The weather is fine. John and Mike are in the park. It is a big park. They can see many people. Some boys are playing football o
7、n the grass. Some girts are singing and dancing. An old man is reading a book under a big tree. A young woman and her little son are playing with a toy bus. How happy they are!( )(1)John and Mike are in the small park.( )(2)Some boys are singing on the grass.( )(3)Some girls are drawing.( )(4)A youn
8、g man and his child are playing with a toy bus.( )(5)There is on old man under a big tree.4. 阅读短文,选择最佳选项。The wind and the sun are very good friends, March is their favourite month. They can play together . They dont like November. Its cold and snowy. They like different clothes and colours .The wind
9、 likes the sweater and pants . Yellow is his favourite colour .For the sun , he likes the shirt and green . The wind likes to play games , but the sun likes to sit quietly (安静的).They are different ,but they are both our friends.( )(1)Who is the suns good friend?A.The moon is the suns good friend.B.T
10、he rain is the suns good fri end.C.The wind is the suns good friend.( )(2)Which month dont they like?A.November.B.October.C.July.( )(3)What colour do the sun like?A.The sun likes red.B.The sun likes yellow.C.The sun likes green.5. 读一读,判断正误。Im Jason. Im a strong boy. My favourite day is Tuesday. I ha
11、ve Chinese and PE and I have sandwich for lunch. Sandwich is my favourite food. Its delicious and healthy for me. My favourite teacher is Mr Liu. He is our PE teacher. He is tall and strong. He is twenty-two years old. He is kind, but sometimes he is strict. His class is so much fun. I like him very
12、 much. On the weekend, I often play football and clean my room. Im helpful.() (1)Jason is strong and helpful.() (2)Whats Mr Liu like?() (3)Jason often plays football and washes the clothes on the weekend.() (4)Mr Lius favourite food is sandwich.() (5)Jason has Chinese, maths and PE on Tuesdays.6. 阅读
13、短文,判断正(T)误( F)。Hello, Im Linda. Im tall and thin. Im from Dongfang Primary School. We have English, music and PE on Mondays. I like singing songs and playing ping-pong.Miss Xu is my English teacher. Shes tall. She is very funny. Shes my favourite teacher. I like English best. I can sing English song
14、s well.There is a park behind our school. Its very pretty. In the park, there is a big lake. I like the park very much.1They have English, music and art on Mondays.(_)2Linda likes singing songs and playing ping-pong.(_)3Miss Xu is tall and kind.(_)4Linda can sing English songs well.(_)5There is a la
15、ke behind our school.(_)7. 阅读理解。In winter, the weather is very cold. Some people feel sick in the cold weather. If you dont wear enough clothes, you will have a cold. How do you feel if you have a cold? You will be very tired. Your head may hurt badly. Your temperature(体温) will be higher than 37. Th
16、en the cold may turn into a fever. But dont worry if you are sick. Go to see a doctor. Take some medicine and stay in bed for a few days. And drink more hot water. Then you will get well soon.(1)People feel sick in winter because it is_.A. warm B. cold C. sunny(2)If you have a cold, you will be_.A.
17、tired B. happy C. ill(3)If your temperature is higher than 37, you will_.A. have a cold B. have a fever C. have a toothache(4)If you are sick, you must_.A. see a doctor B. go to school C. go out to play(5)_ is good for you when you are sick.A. Putting on a hat B. Taking some medicine C. Taking a sho
18、wer8. 阅读歌谣,完成下列任务Spring is green with flowers and songs. We can go on a picnic.Summer is hot and the days are long. We can go swimming.Autumn is golden and farmers are busy. We can pick apples.Winter is white and the year is gone. We can make a snowman.根据歌谣完成问句或补全空缺,根据文章提示填空,选择恰当的句子完成对话。(1)What colo
19、ur is Autumn?(2)Farmers arein Autumn.(3)What colour is winter?(4)Spring is full of (充满)and songs.(5)Green springflowers and songs Hot summerdays go swimmingbusypick applesend of the year (6)选择恰当的句子完成对话。Mike: Hi, Andy!Andy: Autumn.Mike:Andy: Because I can pick apples in autumn.Mike:Andy: Yes, they ar
20、e.Mike:Andy: I often go hiking with my father.A. Why do you like autumn?B. Are famers very busy in autumn?C. What do you often do in autumn?D. Whats your favourite season?9. 阅读短文,判断正(T)误(F)。Hello, Im a lovely rabbit. I live in a forest. There are many trees. There are lots of flowers, too. There is
21、a high mountain. In front of the mountain, there is a lake. I often go boating there. Near the lake, there is a small house. Its my house.1The rabbit lives in a village.(_)2There are many trees and flowers in the forest.(_)3The lake is in front of the mountain(_)4The rabbit often goes fishing at the
22、 lake.(_)5There is a house near the lake.(_)10. 阅读短文,判断正误。Dear Tom,Im at a new school in Dalian now. I like it very much. School starts at eight oclock. I get up at seven oclock and have breakfast. We have three lessons (课) in the morning. At break time, I usually play games with my friends. Lunch i
23、s at one oclock. In the afternoon, we have three lessons. School finishes at half past three. I go home at four oclock. I like my new school! Please write and tell me about your school in England.John() (1)Johns new school is in China.() (2)John gets up at half past seven.() (3)John doesnt play game
24、s at school.() (4)School finishes at half past three.() (5)John doesnt like his new school.11. 阅读短文,判断正误。Look, this is my family photo. The old man in a black hat is my grandpa. He is old. The man in a blue coat is my father. He is tall and strong. The man in a red sweater is my uncle. He is short a
25、nd strong. My mother is in a pair of red shoes. She looks beautiful. The woman in a yellow dress is my aunt. She looks beautiful, too. I am in an orange T-shirt. I love my family.( )(1)There are 6 people in my family.( )(2)My father and my uncle are both tall and strong.( )(3)My uncle wears a green
26、sweater.( )(4)The woman in a pair of red shoes is my mother.( )(5)The woman in a yellow dress is my sister.12. 阅读短文,判断下列句子对错。There is a river and a lake in my village.There is a bridge over the river.There are 3 buildings beside the lake. And there are many trees and plants behind the lake in the vi
27、llage. I like my village.( )(1)There is a lake in my village( )(2)There is no river in my village( )(3)There are three big trees in it.( )(4)There is a bridge in it.( )(5)There is a plant in it.( )(6)There are three buildings in it.( )(7)There is a school in it.( )(8)I like my village.13. 阅读理解。The S
28、pring Festival is the most important festival in China. Its to celebrate the lunar calendars new year (农历新年). In the evening before the Spring Festival, the family get together and have a big dinner. Dumplings are the most traditional (传统的) food. Children like the festival very much, because they ca
29、n have delicious food and wear new clothes. They can also get some money from their parents. This money is given to children for good luck.People visit relatives and friends during this time. Chinese people like this festival very much.阅读短文,判断正()误()。1In China, the Spring Festival is the most importa
30、nt festival.(_)2Noodles are the most traditional food during the Spring Festival.(_)3Children dont like the Spring Festival.(_)4Children can get some lucky money from their parents on the Spring Festival.(_)5Chinese people like this traditional festival.(_)14. 阅读理解,选择正确答案。A dog is walking along a ro
31、ad. It is a big dog. It is carrying a piece of meat. The piece of meat is in the dogs mouth. The dog is walking across a bridge now.There is water under the bridge. The water is very deep. The dog is looking into the water. It can see a dog in the water. This dog has a piece of meat in its mouth, to
32、o. The big dog is barking at the dog in the water. It wants its piece of meat, too. The big dogs piece of meat is falling into the water.( )(1)Where is the dog walking?A、In the yard.B、Along the road.C、In the park.D、Near the house.( )(2)How is the water under the bridge?A、Very clear.B、Very shallow.C、
33、Very deep.D、Very dirty.( )(3)What can the dog see in the water?A、Himself.B、Another dog.C、A catD、A horse( )(4)Why does the dog bark at the dog in water?A、He is looking at him.B、He is eating his meat.C、He is laughing at him.D、He wants the dogs meat.( )(5)The big dogs meat is falling into the _.A、water
34、B、poolC、wellD、ocean15. 根据短文内容判断下列句子正误。There is a zoo near our villageThere is a forest in the zooThere are many animals in the forestLook! There is a tigerIts runningSome birds are in the treesThey are singingHere comes a bearIts walkingOh! Look at the monkeysThey are climbing treesHow cute they are
35、! And some rabbits are playing with each other under a big tree( )(1)There is a zoo near our village( )(2)There are many animals in the forest( )(3)The tiger is sleeping( )(4)The birds are singing( )(5)The monkeys are playing with each other16. 阅读理解。Look! There are many things in the room. This is m
36、y toy car. Its on the floor. My sisters bag is red. Its on the desk. Her books are on the desk, too. My bag is blue. Its on the chair. That is my fathers hat. Its on the wall. My mothers sweater is on the bed. The book on the sofa is my fathers. He reads books every day.根据短文内容,判断正“T”误“F”。1My toy car
37、 is on the floor.(_)2My sisters bag is on the desk.(_)3My hat is on the wall.(_)4My mother has got a sweater.(_)5My fathers book is on the chair.(_)17. 阅读短文,判断正误。Shanghai changes a lot in transportation(交通).In the past, there were few cars. Now there are many kinds of cars. There were not any bridge
38、s above the Huangpu River. Now there are some bridges on it. There were no tunnels(隧道)under it.There were no undergrounds. Now there are many undergrounds. There were no light rails(轻轨)and maglevs(磁悬浮). Now there are some lights and maglevs.The changes make our lives more convenient(方便). I like the
39、changes.( )(1)The transportation in Shanghai changes a lot.( )(2)There were many bridges on Huangpu River in the past.( )(3)Now there are some light rails and maglevs in Shanghai.( )(4)The changes in Shanghai are good for our lives.( )(5)I dont like the changes.18. 阅读判断。This is my bedroom . Its very
40、 big and its very clean . There is a desk near the bed . There are some books on the desk . Some are Chinese books . Some are English books . There is a phone on the desk . There is a map of China on the wall . I like the bedroom very much .( )(1)My bedroom is very small .( )(2)There is a desk in th
41、e bedroom .( )(3)There are some books on the bed .( )(4)There isnt a phone in the bedroom .( )(5)There is map of China on the wall .19. 根据对话选择合适的答案。Jenny: Hello? This is Jenny. I want to talk to Lucy, please.Lucy: Hello! This is Lucy.Jenny: I am going on a trip to Xian with my brother Peter. Do you
42、want to come, too?Lucy: Sure! I would love to. How do you go to Xian?Jenny: We are going there by train.Lucy: When do you leave for Xian?Jenny: In the afternoon on May second. And we are going to stay in Xian for five days.Lucy: Its great! Xian is an old and beautiful city. I can talk to my mother. I think (认为) she will allow (允许) me to go with you.Jenny: OK ! See you !Lucy: Bye !1Jenny is going on a
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年短视频内容分发协议(版权保护措施)
- 2025年短视频内容分发合同协议(独家合作)
- 2025年短视频内容创作合同协议(肖像)
- 2025年短视频开发合作合同协议
- 2025年短视频带货佣金协议合同
- 2025租赁权车位合同的内容
- 2025设备租赁合同修订
- 2025年外交部工作人员招聘笔试试题及答案解析
- 厨师合作提成协议书
- 代采居间协议书
- 孕妇体重管理:保持健康体重的关键
- 新版标准日本语(初级)上下册单词默写表
- 银行网点保安服务方案
- 村委会机械雇佣合同协议书
- 水利安全生产奖惩制度
- 汽修竣工出厂合格证管理制度
- GB/T 41809-2022超高清晰度电视系统节目制作和交换参数值
- GB/T 457-2008纸和纸板耐折度的测定
- 工资集体协商课件
- 重度颅脑损伤LUND概念与临床课件
- 软件需求分析与总体设计课件
评论
0/150
提交评论