2016新课标创新英语人教版必修三Unit5Section_第1页
2016新课标创新英语人教版必修三Unit5Section_第2页
2016新课标创新英语人教版必修三Unit5Section_第3页
2016新课标创新英语人教版必修三Unit5Section_第4页
2016新课标创新英语人教版必修三Unit5Section_第5页
已阅读5页,还剩19页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、技法指导本单元的写作任务是写一篇旅游报告。旅游报告的写法比较灵活,在描写景点的过程中可以抒发感情,夹叙夹议。一篇好的旅游报告不仅能引导读者跟整理一起欣赏美丽的风景,使读者产生身临其境的感受,还能启迪人的思想,陶冶人的情操,给人以美的感受。旅游报告大致包括以下几个写作步骤:1简要介绍你的旅游报告主题,即你所去的地方。2具体列出见闻的内容。在这个部分首先要注意自己旅游的路线或顺序,这样可以使你的旅游报告内容清晰,而且也会给别人留下深刻的印象;其次要注意分清主次,详略得当,虽然游览一个地方时,你看到的景物很多很复杂,但不能把自己的所见所闻一一列出,要选择最有特色、最感兴趣的景物,切忌面面俱到。3对旅

2、游的总结。在介绍完自己在某地的见闻后,要对此次旅行进行简短的总结。黄金表达常用的开头语1As we all know, Australia is one of the developed countries.众所周知,澳大利亚是个发达国家。2China is a developing country, with a population of 1.3 billion.中国是个发展中国家,有13亿人口。3In Beijing, there are many places of interest and historical spots, such as the Great Wall, the S

3、ummer Palace and so on.在北京有很多名胜古迹,如长城,颐和园等。4When we reached the farm, we were given a warm welcome.我们一到达农场,就受到了热烈欢迎。5As is known to us all, Mount Huashan is famous for its breathtaking cliffs and its unique characteristics.正如大家所知道的,华山以它险峻的悬崖和它独一无二的特征而出名。6Canada, which is the second largest country i

4、n the world, covers an area of 9.97 million square kilometres.加拿大,世界第二大国,占地 997万平方公里。主体部分常用表达1Qianmen, with a history of 600 years old, is 800 meters in length, along which there are more than 300 shops.前门大街有600年历史,800米长,沿街有300家店铺。2Standing on the top of the mountain, the temple has witnessed many c

5、hanges in this area.坐落在山顶的庙见证了这个地区的许多变化。3Its very convenient to get there by taking Buses No. 17, 69 or 59 besides Subway Line 2.乘车到达那儿很方便,可乘坐公共汽车17、69、59等路,以及地铁2号线。4Yunmeng Lake is a beautiful place, where the water is so clean that there are all kinds of fish in it, and you can go boating, go fish

6、ing and have a picnic.云蒙湖是一个很美丽的地方,湖水清澈,湖中有各种各样的鱼;你可以到那里划船、钓鱼、野餐。5Once on the top of the hill, we were deeply attracted by the beautiful scenery.一到达山顶,我们就被这里美丽的风景深深吸引。常用的结束语1Its time to go back but were fascinated by the scenery and reluctant to leave.该返程了,我们沉浸在美丽的风景中不愿离开。2It attracts millions of pe

7、ople from all over the world every year.每年,它吸引数以百万计的世界各地游客。写作规范题目要求假如你是李黛予,刚刚和堂妹刘倩从加拿大旅游回来,请根据下面提示写一篇100词左右的报告,简要向同学们介绍你们的经历。游览地点特点落基山美丽的风景;大灰熊;山羊中部地区空旷;种植小麦多伦多国家电视塔;尼亚加拉大瀑布上升起的雾霭;加顶的体育馆蒙特利尔法语的指示牌和广告第一步:搜索单元词汇1乘火车by_train2风景 scenery3加拿大国家电视塔 the_CN_Tower 4薄雾 mist5加顶的体育馆 the_covered_stadium6法语的指示牌和广告

8、 signs_and_ads_in_French第二步:巧用单元语法、句型(一)根据汉语提示完成句子1我们看到了一些最重要的、最有趣的东西。We saw_some_of_the_most_important_and_interesting_things2它们都包含在这个报告中。They are_included_in_this_report3我们乘火车穿过落基山。We passed_through the Rocky Mountains on the train.4我们看到了美丽的风景、大灰熊和一些山羊。We saw_beautiful_scenery,_a grizzly bear and

9、some mountain goats.5加拿大的中部地区很空旷。Canada is_very_empty_in the centre.6它是小麦种植区。It is a_wheatgrowing_area(二)根据所给要求、用以上句子完成句式升级7用定语从句连接句1、2Some_of_the_most_important_and_interesting_things_that_we_saw_are_included_in_this_report.8用并列连词and连接句3、4We passed through the Rocky Mountains on the train, and saw

10、beautiful scenery, a grizzly bear and some mountain goats.9用which引导的非限制性定语从句连接句5、6Canada_is_very_empty_in_the_centre,_which_is_a_wheatgrowing_area.第三步:连接过渡成篇What we saw in CanadaMy cousin and I travelled across Canada by train from west to east. Some of the most important and interesting things that

11、 we saw are included in this report.We passed through the Rocky Mountains on the train, and saw beautiful scenery, a grizzly bear and some mountain goats. Canada is very empty in the centre, which is a wheatgrowing area. In Toronto, we went up the CN Tower and saw the mist from Niagara Falls. We vis

12、ited the covered stadium, which is the home of the famous basketball team. In Montreal, we saw many signs and ads in French. There is so much to see and do in Canada on one trip. We saw only a few things, but we think we would like to go back for another visit. 对应学生课下能力提升(二十).阅读理解Enrich your knowled

13、ge about Mexico with ebooks. We offer a range of selected titles, many of which cannot be found elsewhere. With ebooks, you can download immediately and read today.Book Name: Mexico Road LogsNumber of Pages: 64Publication Date: 1st March 2013Price: US$12.99Description:The Mexico Road Logs will make

14、your highway journeys across Mexico much better, easier and safer.The Mexico Road Logs is better than a GPS.It is more like a knowledgeable friend sitting in the passenger seat showing you where to turn, warning you about the next speed bump, gas station, or military check point.Book Name: English S

15、peakers Guide to Living in MexicoNumber of Pages: 149Publication Date: 22nd April 2013Price: US$19.95Description:If youre planning to move to Mexico, making plans for your future life there, this book will help you.It contains a wealth of valuable and uptodate information that will help you to under

16、stand the Mexican health and medical care systems and make informed choices about healthcare provision in Mexico.Book Name: Sleeping With Pancho VillaNumber of Pages: 213Publication Date: 1st June 2010Price: US$9.95Description:The story happens in a small Mexican town.Jake, an American drifter (流浪汉)

17、 in an unnamed Mexican town, becomes a suspect in the murder of a local painter, Pancho.The search for the true criminal reveals the countrys disordered politics and its economic tensions.Book Name: 2013 Guide to the Cost of Living in MexicoNumber of Pages: 71Publication Date: 1st February 2013Price

18、: US$19.95Description:Dont just guess at what living in Mexico might cost you.Everybodys situation is unique and so too are the costs. It enables you to create an estimate of your living costs in this country, based on your individual situation and lifestyle.语篇解读:这篇文章向我们介绍了四本关于墨西哥的电子书,可以帮助我们了解墨西哥,并使

19、我们在墨西哥的旅行更容易。1Which category (类别) does the book, English Speakers Guide to Living in Mexico, belong to?ARoad logs.BFiction.CHealth and medical care.DWork and retirement.解析:选C细节理解题。根据English Speakers Guide to Living in Mexico部分中“. understand the Mexican health and medical care systems.”可知这本书是关于保健和医疗的

20、。2What does the underlined word “It” in the last part probably refer to?AMexican.BThe book.CYour lifestyle.DYour education level.解析:选B代词指代题。根据2013 Guide to the Cost of Living in Mexico部分中画线单词的后文,“使我们能够根据自己的情况和生活方式,预估自己在墨西哥的生活消费”可知,“It”指代的是这本书。3If you want to travel Mexico alone by car, which book sh

21、ould you buy?AMexico Road Logs.BEnglish Speakers Guide to Living in Mexico.CSleeping With Pancho Villa.D2013 Guide to the Cost of Living in Mexico.解析:选A推理判断题。根据Mexico Road Logs部分可知,这本书可以使在墨西哥的自驾游旅程更好、更简单、更安全。4Which column of a website is this text probably taken from?AGame. BVideo.CTravel. DSports.解

22、析:选C文章出处题。这四本电子书是帮助我们了解墨西哥的,所以可能取自旅行网站。.任务型阅读How to Stay Positive No Matter What HappensNo matter what happens, you can stay positive by following a few simple steps.1_ If you have something to look forward to that motivates you and makes you feel needed, your selfesteem will skyrocket. Pick one or

23、two activities, such as doing volunteer work or teaching your favorite lessons to others, and promise to do it on a regular basis.Pick a goal that is important to you and reach for it. Create a structured schedule that leads you to a goal that is important to you. Make it something you are passionat

24、e about and enjoy talking about. 2._Keep away from negative people. If certain people always make you down, minimize your time around them. 3._ If you dont have a strong social structure, then start taking part in some activities you enjoy so that you can meet people with similar interests.Build clo

25、se connections with family and friends. Reach out and keep in touch with people you are close to. 4._ Go for walks. Call old friends. Fill your life with the small important things that keep your spirits up.5_ A lot of us spend time struggling to achieve our goals that dont suit us and arent meaning

26、ful to us. If you get stuck in a job or relationship that doesnt work for you, do something about it. Dont stay in the situations that add to your stress and anxiety levels.ADo what works for you.BDeal with negative situations positively.CYou can stay positive by living a regular life.DStay positive

27、 by filling your life with meaningful activities.EWorking towards something every day will add positivity to your life.FGo out of your way to spend time on fun activities that you can do together.GSurround yourself with people who lift you up and give you encouragement.语篇解读:本文是说明文。介绍如何保持积极乐观的心态。1解析:

28、选D根据本段后两句中的说明和举例可以概括出本段的主旨,即要让生活充满有意义的活动以保持积极乐观的心态,故选D。2解析:选E选项中的“Working towards something”与上一句中的it都指的是奋斗目标,与本段的首句相对应,故选E。3解析:选G本选项中的“lift you up”与上一句中的“make you down”相对应,两句构成对比关系,说明要远离让你情绪低落的人,多和鼓励你的人在一起,故选G。4解析:选F本选项承接上一句来说明如何和周围的人建立了解,选项与后两句之间构成平行并列关系,故选F。5解析:选A本段主要讲不要做那些对你毫无意义的事,即要做那些你能做好并对你有益的

29、事,故选A。.完形填空My friends and I had just finished our lunch at a restaurant when it started to rain heavily. When it became _1_, I decided to brave the rain to get my _2_ not very far away.My friends _3_ that I shouldnt go, mainly because I was sevenmonth pregnant (怀孕的) then. I told them that Id be very

30、 _4_. One of them wanted to come with me but I insisted that she should stay with another friend who needed _5_ with her little baby.Then I ran to my car. At a crossing, a car _6_ and a passenger got out with a(n) _7_. Before I _8_ what was happening, he walked right up to me and told me hed walk me

31、 to my home. I was embarrassed and refused, _9_ he insisted on offering me his help.During our walk, he kept telling me to walk slower, as the ground was _10_. When we got to my car, I _11_ him and we parted. I did not know his _12_ and may not even recognize him now. Did he stop for me _13_?Ill nev

32、er know.So _14_ did I pay his kindness forward? I was at home when I _15_ two workers walking in the heavy rain. They were _16_ on their way home. I went out and gave them an umbrella. They seemed _17_, but I told them they should take the umbrella and _18_ it. They took the umbrella and were very _

33、19_. And like me, they probably wondered why a stranger was giving such _20_语篇解读:本文是记叙文,话题是人物故事类。整理在雨中跑着,有个好心人帮她撑起了雨伞,整理很感动。回到家里,整理看到大雨中有两个工人在街道上行走,于是,给他们送去了雨伞。1A.lighter BcolderCheavier Dwarmer解析:选A根据下文“ . I decided to brave the rain . ”可知,当雨“小点(lighter)”的时候,整理决定出去开车。2A.bag BcoatCreport Dcar解析:选D根据

34、下文“When we got to my car .”可知,整理是去开“车(car)”。3A.proved BarguedCordered Dguessed解析:选B根据下文“ . because I was sevenmonth pregnant then”可知,整理的朋友们“认为(argued)”整理不应该去。4A.calm BstrongCbrave Dcareful解析:选D根据上文“. I was sevenmonth pregnant then”可知,因为她怀有七个月的身孕,所以她告诉朋友们她会“小心的(careful)”。5A.time BmoneyChelp Dfood解析:选

35、C根据下文“ . her little baby”可知,有个朋友想和整理一起去,但是整理认为她应该和另一个朋友在一起因为她的小孩需要“帮忙(help)”。6A.stopped BturnedCstarted Dpassed解析:选A根据下文“ . a passenger got out .”可知,一辆小车“停(stopped)”了下来。7A.gift BumbrellaCbox Dkey解析:选B因为是在下雨,所以乘客手里拿着“伞(umbrella)”。8A.knew BdecidedCexpected Dremembered解析:选A根据后文“ . he walked right up to

36、 me and told me hed walk me to my home”可知,整理还没“意识到(knew)”发生了什么事情,这个男人就走到她面前了。9A.so BbutCand Das解析:选B根据上文“I was embarrassed and refused .”可知,整理感到尴尬所以拒绝了,“但是(but)”他坚持给予帮助。10A.wet BdirtyCdry Dhard解析:选A由于天下着雨,所以地面是“湿的(wet)”。11A.paid BignoredCthanked Daccepted解析:选C到达整理放车的地方,整理“感谢(thanked)”了他,然后就分开了。12A.t

37、ask BnameCplan Dhome解析:选B根据下文“ . may not even recognize him now”可知,整理不知道他的“名字(name)”,甚至现在都认不出他。13A.in fun Bby mistakeCat once Don purpose解析:选D整理感到好奇:他是“有意(on purpose)”停下来帮助我的吗?14A.how BwhyCwhen Dwhere解析:选A根据整理在下文中的做法可知,整理在想“怎么样(how)”把这种善意传递下去。15A.missed BcalledCnoticed Dchose解析:选C下文中提到,整理去帮助这些工人,说明此

38、时她“注意到(noticed)”他们在大雨中行走。16A.luckily BprobablyCfinally Dsurely解析:选B整理并不认识他们,所以对他们的情况只能是推测,他们“很可能(probably)”是在回家的路上。17A.surprised BsatisfiedCfrightened Dworried解析:选A他们看起来有些“吃惊(surprised)”。18A.lend BrepairCkeep Dclean解析:选C整理告诉他们把伞带着,并“留着(keep)”用吧。19A.free BgratefulCquiet Dproud解析:选B听了整理的话,他们接过了伞,很“感激(

39、grateful)”整理。20A.energy BhopeCcourage Dkindness解析:选D根据最后一段的“. pay his kindness forward”可知,他们也可能会和整理一样不明白为什么一个陌生人会做这样的“善事(kindness)”。.语法填空Are you shy? If you are, you are not alone. In fact, close to 50 percent of people 1._ (interview) say that they are shy. Scientists have some interesting ideas ab

40、out why people are shy.Is 2._ possible to be born shy? Many scientists say yes. They say 15 to 20 percent babies behave shyly. 3._ (interesting), these shy babies usually have shy parents.Family size might cause people 4._ (be) shy as well. Scientists at Harvard University studied shy children. They

41、 found that children with no brother and sister might be shy. Growing up alone, they often play by 5._ (they)When scientists studied shyness in different countries, they 6._ (find) surprising differences. In Japan, most people said they were shy. But in Israel, few people said so. The Japanese and I

42、sraelis have different 7._ (opinion) of failure. In Japan, when people do not succeed, they blame themselves for their failure. In Israel, 8._ opposite is true. Israelis often blame failure on outside reasons, such as family, teachers, friends or bad luck. This may be 9._ Israelis worry less about f

43、ailure and are less shy.Scientists say you can get over your shyness 10._ trying new things and practicing conversations.语篇解读:本文为说明文,题材为社会文化类。介绍了害羞产生的原因和克服害羞的方法。1解析:interviewed考查非谓语动词。过去分词interviewed作后置定语,修饰people,分词动作interview与逻辑主语people之间是被动关系。2解析:it考查代词。it在句中作形式主语,真正主语是后面的不定式短语to be born shy。3解析:

44、Interestingly考查词形变化。空格中所填单词在句中修饰整个句子,需用interesting的副词形式。4解析:to be考查非谓语动词。cause sb. to do sth.“引起或使得某人做某事”。5解析:themselves考查代词。by themselves意为“单独,独自”。6解析:found考查时态。由前一句的studied可知,这里说的是过去进行的一项研究,需用一般过去时。7解析:opinions考查词形变化。根据上下文可知,日本人和以色列人对失败有着不同的见解,需使用opinion的复数形式。8解析:the考查冠词。the opposite是“the形容词”表示一类事

45、物。9解析:why考查名词性从句。这里说的是以色列人为什么不那么腼腆害羞的原因,故用why引导表语从句。10解析:by考查介词。“by动名词(短语)”作状语,表示方式。.短文改错Once, Mr. Lion was looking for a manager look after his business. Many animals applied for the post and was interviewed. Finally it came the turn of a monkey. The lion then asked the monkey whether he should be

46、employed as the manager. In a calmly way, the monkey replied, “Sir, I know you are looking for a manager whom can deal with a variety of jobs.” Satisfying with the monkeys words, the lion asked him to prove his ability. The monkey said, “Sir, I had changed 10 jobs in the past two years. Dont you thi

47、nk I can be good for various jobs?” Mr. Lion laughed at a funny reply and refused his application.答案:第一句:look前加to第二句:waswere第三句:去掉it第四句:whetherwhy第五句:calmlycalm; whomwho第六句:SatisfyingSatisfied第七句:hadhave; forat第八句:athe单元质量检测(五) (时间:100分钟满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最

48、佳选项。APeople in the US will have a special camp this summer. Those who are tired of the social media and want to unplug (不插电) for a couple of days can consider going to a fastgrowing summer camp three hours driving outside of San Francisco.Camp Grounded, now in its second year, offers attendees a bre

49、ak from the noise of social media battling for their attention. The rules of this “digital detox (数码排毒)” camp are clear: No shop talk, no alcohol, and most importantly, no phones, computers, tablets or watches.Cofounder Levi Felix has stressed it is not just an experience for technology workers. Thi

50、s year, campers ranged from college graduates to recent retirees. In recent years, the “unplugging movement” has been becoming popular, although it has been criticized by the press for stirring (煽动) “postmodern technoanxiety” and failing to recognize the positive impacts of technology. Each March, t

51、housands of people unplug from their equipment for 24 hours, as part of an event organized by the nonprofit organization Reboot.With no iPhones or computers to distract (分心) them, campers at Camp Grounded join in interesting activities featuring yoga, laughing contests and writing sessions, etc. But

52、 for many of the participants, the favorite activity is conversation. Campers adopt nicknames and are prevented from talking about work or disclosing their age. Felix says that life off the technology is not the end goal of Camp Grounded. “Its not about not using technology. Its about being in contr

53、ol of using it. Its all about what you do when the equipment is gone.”语篇解读:本文向我们介绍了美国一个特别的夏令营。这个夏令营正适合那些厌倦了不断刷新社交媒体,想过几天不插电生活的人。1What can we learn about Camp Grounded?AIt is a nonprofit organization.BIt is founded only by Levi Felix.CIt has been open for three years.DIt doesn tend to limit attendees

54、 age.解析:选D细节理解题。由第三段前两句可知答案。2Which of the following activities do the campers like best probably?AYoga. BLaughing contests.CWriting. DConversation.解析:选D细节理解题。根据最后一段“But for many of the participants, the favorite activity is conversation”可知答案。3Whats the final goal of the summer camp?ATo persuade peop

55、le not to use technology.BTo make people relaxed for a couple of days.CTo help people be in control of using technology.DTo offer people a way to escape from modern life.解析:选C推理判断题。根据最后一段“Its about being in control of using it. its all about what you do when the equipment is gone”可知答案。BBorn in 1898

56、to middleclass parents in Bavaria, Bertolt Brecht grew up in a comfortable environment. In elementary school, he met Caspar Nehar, who became a lifelong friend and designed sets for many of Brechts plays. As a student at Munich University during World War , the dramatist studied theater and became interested in German cabaret performances (a form of entertainment with singing

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论