版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、课时分层作业(十三)高考题型练习提能力.阅读理解AWe all know that theme parks are places to have fun and amuse ourselves,but among so many exciting rides there are also some dangers.Make sure you know what the safety standards are for all the attractions at the park.If you do that,you will be safe and have fun.Drink water.
2、Believe it or not,dehydrationwhen your body doesnt have enough wateris the commonest cause of injuries at theme parks.Drinking water while you are at the park is not enough.You must make sure that you drink enough water before you visit it.Use your “common sense”. There are lots of people around,so
3、make sure you know where your friends or family are.Also,if you are walking and want to stop,make sure nobody is walking behind you.First step aside,then look behind and if you arent in anybodys way,then stop.It might sound upset,but crashes between people can cause accidents.Follow the instructions
4、. The majority of theme parks have instructions for each ride.Some rides only allow people of a certain height.So make sure you are not too tall or too short before boarding any ride.Also,people with certain diseases or conditions are advised not to go on some rides.Do remember: If you are told not
5、to go on a ride,then DONT.Do not ride until a bad stomach or if youve just eaten. Rides can make you ill because of their violent changes of direction and your lunch may end up on someone elses head;surely not a very pleasant experience.Have fun,relax and be a little brave! Some rides might look sca
6、ry but theme parks are very safe places.【语篇解读】本文讲述了在主题公园游玩时应注意的事项。1What does the underlined word “dehydration” (in Paragraph 2) mean?ADrinking too much water.BLosing too much water from ones body.CLosing too much food from ones body.DHaving too much food.B词义猜测题。根据第二段第一个破折号后“when your body doesnt hav
7、e enough water”可知B为正确选项。2What is the leading reason for injuries at theme parks?ASnow. BDehydration.CFire.DCrashes.B细节理解题。根据第二段“Believe it or not,dehydration.is the commonest cause of injuries at theme parks.”可知选B项。3According to the author Ait costs nothing to go to theme parksBpeople can have lots
8、of fun in theme parksCmen are more interested in theme parks than womenDshy people should not go to theme parksB细节理解题。A,C,D三项在文中没有提到。根据第一段第一句,可知B项正确。4Which of the following will be accepted by the author?AChildren should not play in theme parks.BOne shouldnt eat anything before riding.COne must alwa
9、ys stay with his friends or family in theme parks.DOne must read the instructions before playing in theme parks.D细节理解题。根据第四段Follow the instructions得知D为正确选项。BShukri Noor,12,arrived in Anchorage,Alaska,one year ago.The sixth grader and her family are refugees (难民) from Kenya.“Since I didnt speak Engli
10、sh,it was hard to communicate with others,” Shukri said.“I had no friends.”“Anchorage receives about 130 refugees every year.Most are from Somalia.The rest come from Iraq,Sudan,Cuba,Central America,and other places.Like Shukri,many of the kids feel alone.Theyre dealing with a lot of adjustments (适应)
11、,” Katie Bisson says.She manages to support for newcomer students in the Anchorage School District(ASD)At the Newcomers Center,the ASD offers a special program for students who are new to the US.The kids spend part of each day at the center and part of the day at their neighborhood school.At the cen
12、ter,the students study English and other subjects.The main goal is to help newcomers reach the point where they attend their neighborhood schools all day.“Until then,” Bisson says,“they have the support of being with kids like them,who are facing the same challenges (挑战)”Anchorage has a population o
13、f 300,000.Among the ASDs 48,000 students,98 languages are spoken.According to Bisson,the ASDs newcomers program helps students understand a new culture so they can “start off on the right foot”The Newcomers Center gives attention to middle school and high school students.For younger kids,the ASD off
14、ers a six-week summer program,which Shukri attended.“It helped me learn the language,”she says.“I played sports with kids after class,and I played math games with my classmates.I feel very comfortable now.”【语篇解读】本文是说明文。文章介绍了一个帮助初到美国的学生适应该国生活的项目。5What was Shukris first reaction when she came to the U
15、S.?AShe felt lonely.BShe felt quite excited.CShe felt a little regretful.DShe felt hopeful about the future.A推理判断题。根据第一段中的“Since I didnt speak English,it was hard to communicate with others,”Shukri said.“I had no friends.”可知,Shukri初到美国时由于语言不通,她无法与他人沟通,所以她没有任何朋友,由此可知她感到孤独、不开心。6What do Bissons words i
16、n Paragraph 2 mean?AAmericans welcome worldwide refugees.BRefugees are facing a lot of problems.CLife is hard for kids in Anchorage.DMost refugees are ill-educated.B细节理解题。根据第二段中的“Like Shukri,many of the kids feel alone.Theyre dealing with a lot of adjustments”可知,从Bisson说的话可以看出许多难民都面临着诸多适应上的问题。7For w
17、hat reason did the ASD start this program?ATo develop kids social skills.BTo improve the quality of refugees life.CTo enrich students life at neighborhood schools.DTo help newcomer students feel more at home.D推理判断题。根据第四段中的内容可知,ASD的这个项目旨在帮助新来美国的学生适应这里的学习和生活。8What is Shukris attitude to the ASDs progr
18、am?AWorried.BDoubtful.CUncaring.DSupportive.D推理判断题。根据最后一段中的“It helped me learn the language.I feel very comfortable now.”可知,Shukri认为这个项目对她很有帮助,所以她支持这个项目。.阅读七选五Did you once make you friends angry or unhappy because of your words?Are you having trouble getting people to reply to your requests? 1 Learn
19、 how to say things the right way with this great guide!Could you give me five minutes?vs Go away. 2 When youre busy and cant do anything else,just saying “Go away” is certainly not right.You can keep everyone happy by saying“Could you give me five minutes?”Excuse me.vs Move.Telling someone to “Move
20、out of the way” is very impolite.The next time someone is in your way,saying“Excuse me”is a good idea. 3 Im afraid I cant.vs No. 4 People will think it impolite to simply say “No”The next time you have to refuse an invitation,youd better say,“Im afraid I cant.”Would you mind.?vs Stop it!Someone doin
21、g something you dont like,and perhaps being impolite. 5 To get the result you want,its not a good idea to shout “Stop talking on your phone in the cinema!”and its a good choice to ask them politely with the sentence,“Would you mind not using your phone in the cinema,please?”AWould you like them to s
22、top?BWould you mind explaining that again?CIt is difficult to deal with people who are angry at you.DIf so,maybe people think that your English isnt polite.EIt can often be difficult to refuse an invitation from a friend.FIt will get the result you want and there wont be any trouble!GYoure really bu
23、sy at work,but your workmate needs your help.【语篇解读】本文是说明文。文章介绍了一些英语中礼貌用语的表达。1D根据第一段中的“Are you having trouble getting people to reply to your requests?”与“Learn how to say things the right way with this great guide!”可知,你在向他人提出请求时遇到过困难吗?也许他们只是觉得你的英语表达不够礼貌,下文将介绍一些礼貌用语的表达。2GG项“Youre really busy at work,b
24、ut your workmate needs your help”与下文中的“When youre busy and cant do anything else”相呼应。你正忙于工作,而这时你的同事却需要你的帮助。3F联系语境及上文中的“The next time someone is in your way,saying Excuse meis a good idea”可知,下次再遇到有人挡你道时你可以说“Excuse me(对不起,借过)”,这样既可以达到你想要的结果,又不会引来任何麻烦。4EE项“It can often be difficult to refuse an invitat
25、ion from a friend”与下文中的“The next time you have to refuse an invitation”相呼应。拒绝朋友的邀请不是一件容易的事。5A根据语境及文中的“Someone doing something you dont like,and perhaps being impolite.”及“To get the result you want,its not a good idea to shout Stop talking on your phone in the cinema!”可知,如果有人做了粗鲁无礼的事,你会希望他们停止这么做吗?.语法
26、填空On September 11,2019,Omar Eduardo Rivera,a blind computer technician (技术员),was working on the 71st floor of the World Trade Center with his guide dog 1. (name) Dorado.When the hijacked (被劫持的) plane hit the tower,Rivera knew 2. would take him a long time to escape from the building,but he wanted hi
27、s lovely dog to have a chance 3. (get) out so he set him free in the crowded stairwell.“I thought I was lost foreverthe noise and the heat were 4. (terrify)but I had to give him the chance of escape.So I touched his head,gave him a push and ordered him to go,” Rivera said.The dog 5. (immediate) disappeared into the crowd,but a few 6. (minute) later Rivera fel
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025-2026年第一学期小学体艺卫工作总结
- 2025年及未来5年市场数据中国聚丙烯行业市场运营现状及投资规划研究建议报告
- 2025年及未来5年市场数据中国万能材料实验机市场全面调研及行业投资潜力预测报告
- 2025年及未来5年市场数据中国自动焊锡机行业市场全景调研及投资规划建议报告
- 2025年及未来5年市场数据中国电热水锅炉行业市场供需格局及投资规划建议报告
- 2025浙江宁波市奉化区产权交易服务中心有限公司招聘工作人员拟录用笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025江苏连云港市连云区海州湾发展集团有限公司招聘高层次人才7人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025四川长虹集团财务有限公司招聘统计岗位测试笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025四川九洲电器集团有限责任公司招聘结构研发岗等岗位拟录用人员笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025中国人寿保险股份有限公司福州市仓山区支公司招聘笔试历年参考题库附带答案详解
- 压力管理与情绪调节:护士心理健康维护
- 城市居民委员会组织法(2025修订)解读课件
- 运动安全急救课件
- 高层民用建筑消防安全管理规定课件
- 年货展会活动方案策划
- 2025年江苏省公安厅遴选考试真题及答案
- 新护士岗前培训考试试题及答案
- 2025年(初级)工商管理考试试卷(含五套)含答案
- 2025年超星尔雅学习通《环境地理学》考试备考题库及答案解析
- 2025年呼和浩特铁路局集团招聘备考题库(406人)附答案
- 护理人员分层次培训
评论
0/150
提交评论