版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、湘少版三年级下册英语阅读理解知识点专项练习班级:_ 姓名:_1. 阅读理解。My name is Bo B. My favorite day is October 16th, because its my birthday. I am very happy on that day. I eat eggs for breakfast. Then my friends come to my home and play with me. We sing and dance. Someone plays the piano and someone plays the guitar. Lunch is
2、very nice. After lunch, my parents take me to see a movie. My favorite movies are comedies and action movies. After supper, my parents, my sister and I watch TV. Then I go to bed at ten thirty. I dont do my homework on that day. I am very tired but happy on my birthday。1Bobs birthday is_. ( )A.Octob
3、er 8B.October 16C.December 8thD.December 18th2Bobs favorite movies are_. ( )A.comediesB.action moviesC.thrillersD.A and B3Bob goes to bed at_. ( )A.10:30 B.10:13 C.10:00 D.3:104Does Bob do his homework on his birthday? ( )A.Yes, he does.B.No, he doesnt.C.No, he isnt.D.I dont know。5How is Bob on his
4、birthday? ( )A.Tired. B.Happy but not tired. C.Tired but happy. D.Happy.2. 根据短文内容,判断正确还是错误。My name is Peter. My family has four people. They are my father, my mother, my sister and I. My father is a doctor. He is good at running. He is forty years old. My mother is a teacher. She is an English teach
5、er. She is thirty-nine years old. My sister is twelve. She is a student. She likes singing and dancing. But she doesnt like animals. Im a student, too. I like dancing, swimming, running and animals.( )(1)There are four people in Peters family.( )(2)Peters father is a worker.( )(3)Peters mother is 39
6、 years old.( )(4)Peter likes animals.( )(5)Peters sister likes singing and dancing.3. 读表格,选择正确答案。eightninenineteentenfifteenfivetwoseventeentwentyfourteenfoursixteensixeleventhreeeighteenthirteenone18的右面是_。( )A.9 B.10 C.15211在_左一格。( )A.3 B.4 C.6311向上走两格,再向右走一格是_。( )A.4 B.17 C.2046的左邻右舍分别是_。( )A.10;5
7、 B.16;11 C.14;45找找第一列的规律,在空格处的数字是_。( )A.6 B.11 C.124. 读短文,判断句子的正(T)误(F)。Hello!ImLarry.Icansing.Ilikemusi C.MymothercandancE.MyfathercanplayErhu.Mybrothercanjump.MysistercansinganddancE.Whatcanyoudo?( )1.Larrycandance.( )2.Larrysmothercansing.( )3.LarrysfathercanplayErhu.( )4.Larrysbrothercantjump.(
8、)5.Larryssistercansinganddance.5. 阅读短文,判断正误。Big Ben is not the name of a man. It is a name of the clock. It is in London. London is the capital city of England. The big clock has four faces. So no matter where you stand, you can read the face of the clock. The hands about four meters long.If you go
9、to London, you may want to visit the house of the Parliament. In that place you will find Big Ben sits at the top of the clock tower in the house of the Parliament. The big clock makes a very loud noise. Ding dong. Ding dong -the clock strikes every quarter of an hour.(1)Big Ben is a clock.( )(2)Lon
10、don is the capital of America.( )(3)You can see the face everywhere.( )(4)Youll find the Big Ben in the palace.( )(5)The clock can make a very loud noise.( )6. 阅读短文,用“T”“F”判断Pandas faces look like cats, but their fat bodies and short tails are likebears. Pandas are very lovely and they are friendly
11、to people. Peoplelikethem very much.Most Pandas live in China. Pandas like to climb trees. Theyusually live in the forests of high mountains, eat bamboo(竹子)and drinkspring water.( )1. Pandas has fat bodies and long tails.( )2. People like the pandas.( )3. Pandas can climb the trees.( )4. In China, w
12、e cant see the pandas.( )5. Pandas like eating bamboo.7. 根据表格回答问题。NameBirthdayAgeBillJune 5th7KellyJuly 2nd16GuoguoMay 31st8TomAugust 13th12(1)When was Bill born?(2)How old is Kelly?(3)How old is Guoguo?(4)When was Tom born?8. 阅读理解,根据课文选择正确答案。A train stops(停) at a station(车站). A young man wants to c
13、ome out(出来), but it is raining. A boy is standing(站) under a big umbrella(伞). The young man says to the boy. “Can you go and get us two hamburgers(汉堡包), one for you and one for me? Here are two dollars(美元).” “Great!” say the boy and he goes to buy hamburgers. After some time, the boy is back(回来). He
14、 is eating(吃) a hamburger. “Where is my hamburger?” asks the young man. “Oh, there is only(只有) one hamburger left. So Im eating mine. Here is your dollar.”( )1Where is the young man ?A.At a station B.Under a big umbrella C.On the train( )2.What does the young man want to buy ?A.Umbrella B.Hamburgers
15、 C.Dollars( )3.Who helps the young man ?A.A boy B.A man C.Awoman( )4.Does the young man get(得到) a hamburger ?A.No,hedoesnt B.Yes,hedoes C.No,hedoes9. 阅读短文,判断对错。Im hungry. I want some noodles. I like noodles. Its Chinese fast food. But Lingling likes Hamburgers and chips. Shes eating them. Its Englis
16、h fast food.1I want some rice.( )2Rice is Chinese fast food.( )3Lingling doesnt like hamburgers.( )4Lingling is eating hamburgers.( )5Im hungry.( )10. 阅读短文,判断下列句子是否与短文内容一致。This is Dick s desk (迪克的书桌). It is in his room. His schoolbag, pencil-box and books are on his desk. Dick has three rulers, two
17、pencils and a pen. They are in his pencil box. A new chair is beside(在的旁边) the desk and a small ball is under(在的下面) the chair.( )(1)Dicks desk is in the library.( )(2)Dicks pencil-box is on the desk.( )(3)Dick has two rulers.( )(4)The pen is in the pencil-box.( )(5)The ball is beside the desk.11. 阅读
18、判断。A crow(乌鸦) is thirsty. He finds a little water in a bottle(瓶子). But the neck(颈部) of the bottle is long. The crow cant get the water. The crow thinks(想) and thinks. He puts some little stones in the bottle. The water rises up(上升). Now he can drink the water. What a clever crow!( )(1)The crow is th
19、irsty and hungry.( )(2)The neck of the bottle is long.( )(3)The crow puts some big stones in the bottle.( )(4)The crow cant drink the water at last(最后).( )(5)The crow is so clever.12. 读短文,判断正误。Hi,mynameisLily.Imagirl.Iamastudent.Myhairisblack.Myeyesarebigandbrown.Iamtenyearsold.Imveryyoung.Myfatheri
20、sacarpenter.Heisahandsomeman.Mymotherisadoctor.Sheisshort.Ilovemyfamily.( )1.Iamastudent.( )2.Myhairisblue.( )3.Mymotherisdoctor.( )4.Myfatheristeacher.( )5.Myeyesarebrown.13. 阅读短文,判断正误。Mike has (有) a yellow pen. John has a black pencil box. Chen Jie has a blue ruler. Wu Yifan has a white flower. Ba
21、i Ling has a red bag. 1. Mike has a yellow pen. ( )2. John has a green pencil box. ( )3. Chen Jie has a blue ruler. ( )4.Wu Yifan has a brown flower. ( )5. Bai Ling has a red bag. ( )14. 阅读短文,判断下列句子的说法是否与短文内容一致,一致的在括号内写“T”,不一致的在括号内写“F”。Hello! I am Wang Hong. I like peaches very much. I dont like gra
22、pes. My father likes watermelons. He doesnt like strawberries. My mother likes bananas. She doesnt like pears.1Wang Hong likes apples.(_)2Wang Hong doesnt like grapes.(_)3Her father likes watermelons.(_)4Her mother likes bananas.(_)5Her mother doesnt like oranges.(_)15. 阅读判断。Look at my new bag! I ha
23、ve three white erasers, sixteen blue rulers and twenty green pencils. My bag is big!( )(1)I have a new bag.( )(2)I have twelve green pencils.( )(3)I have six green rulers.( )(4)My rulers are blue.( )(5)My bag is big.16. 阅读短文,判断正(T)误(F)。Im Mike. I have a cat. The cats name is Mimi. It is three years
24、old. It is brown. And it likes fish and milk.1Mike has a cat.( )2The cats name is Mike.( )3Mimi is yellow.( )4Mimi is two years old.( )17. 阅读理解,判断正误。Mike is my friend. He is a student in Sun Primary School. He is a good boy. He often helps the old people on weekends. He studies hard every day. He wa
25、nts to be a doctor. But his mother wants him to be a singer. His father wants him to be a basketball player. But he wants to stick to (坚持) his dream.(1)Mike is a student.( )(2)Mikes mother wants him to be a doctor.( )(3)Mikes father wants him to be a basketball player.( )(4)Mike often helps the old
26、people after school.( )(5)Mike is a good and kind boy.( )18. 阅读短文,根据短文内容填空,完成下列句子。Hello! My name is Andy. Im from England. Im eleven years old. I am short. I like eating strawberries. My father is a teacher. My mother is a teacher, too. Sarah is my good friend. We study in the same school. She comes
27、 from Canada. Shes ten years old. She is tall and thin and she likes oranges.(1)Andy isyears old.(2)Andy likes eating.(3)Andys mother is a.(4)Sarah comes from.(5)Sarah isand thin.19. 阅读理解。MynameisBetty.Iam14yearsold.Myfatherandmotherareworkers(工人).TheycomehomelatE.Theyaretired(累的).Idohousework(家务)fo
28、rmymotherandfather.Ilikecooking(做饭).Icancookmanythings.IcancookricE.noodles,eggsandsandwiches.Cookingisfun.Ilovemymotherandfather.Iamhelpful(有用的)tomyfamily.根据短文内容,判断正(T)误.(F).( )1.Myfatherandmothercomehomeat7:00.( )2.Icandohouseworkformyparents.( )3.Icancookmanythingsforthem.( )4.Idontlikecooking.( )5.Iamhelpfultomyfamily.20. 阅读短文,完成练习。Hello! My name is Li Shan. I have a happy family. There are three people in my family. My mother is a doctor. My father is a
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年12月份辽宁铁岭市调兵山市公益性岗位招聘28人考试笔试模拟试题及答案解析
- 2025中闽能源股份有限公司招聘考试笔试备考试题及答案解析
- 2025北京门头沟龙泉镇流动人口协管员招聘2人备考题库附答案详解(综合题)
- 2025年江湾镇街道社区工作者、见习社区工作者(辅工)公开招聘21人备考题库含答案详解(综合题)
- 2025山东日照经济技术开发区总工会公开招聘社会化工会工作者4人备考题库含答案详解(培优)
- 2025年杭州市拱墅区米市巷街道公开招聘编外工作人员3人备考题库及一套完整答案详解
- 2025年河北保定涿州市社区工作者公开招聘96名备考题库附答案详解(a卷)
- 2025下半年虹口区欧阳路街道见习社区工作者公开招聘9人备考题库及答案详解1套
- 2025辽宁大连庄河市招录社区工作人员62人备考题库及一套完整答案详解
- 2025年甘肃省张掖市高台县招聘社区工作者备考题库附答案详解(培优)
- 10000中国普通人名大全
- 水资源调查实训报告
- 《数字经济学》 课件 贾利军 专题1:数字经济的历史溯源、科学内涵与技术基础研究;专题2:数字化革命及其对社会生产过程的影响研究
- 国家开放大学《儿童心理学》形考任务1-5参考答案
- 管道开挖回填基础工程量参考计算表
- 金属加工企业机加工安全风险分级管控清单
- 白杨礼赞 全国优质课一等奖
- 我国农村宗教信仰状况的调研报告
- 江苏教师资格认定体检标准及操作规程
- 部编人教版九年级下册语文:古诗文默写 复习课件
- 情况说明的正确格式范文三篇
评论
0/150
提交评论