下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、冀教版三年级下学期英语阅读理解专项水平练习题班级:_ 姓名:_1. 阅读短文。根据短文内容给下面各题选择正确答案。Many boys and girls in western countries are wearing the same clothes. Many of them have long hair, so it is hard to tell whether they are boys or girls.One day an old man is sitting on a chair near a pool. A person is beside him. The old man
2、asks the person, “Is it a boy or a girl in the pool?” The person answers, “A girl , she is my daughter.” “Oh, sorry,” the old man says, “I didnt know you were her mother.” “You are wrong,” the person says, “Im her father.”1What do many boys and girls in western countries wear?( )A. They w
3、ear red clothes.B. They wear colour clothes.C. They wear same clothes.D. They wear different clothes.2Is it easy to tell whether they are boys or girls?( )A. Yes, it is. B. No, it isnt. C. Yes, its not hard. D. I dont know.3Is it a girl or a boy in the pool?(
4、 )A. Its a boy. B. Its a girl. C. I dont know. D. Its a student.2. 对话阅读。Alice:Hi,Peter, is this your pencil?Peter:NoI don''t have a pencilAlice:Mary,is this your pencil?Mary:No,it isn''tMy pencil is yellowAlice:John,is this your pencil?John:NoLook,this is my
5、 pencilMy pencil is blueJoe:I can''t find(找到)my pencilIt''s greenDo you see it,Alice?Alice:Is this your pencil?Joe:Yes,it isThank you,Alice(1) doesn''t have a pencil( ) A.Mary B.John C.Peter(2)Mary has a pencil( )
6、A.yellow B.green C.black(3)John has a ( ) A.green pen B.blue pencil C.red pencil(4)Alice finds a pencilIt''s pencil( ) A.Joe''s B.Mary''s C.Miss Fang''s3. 阅读判断。A crow(乌鸦) is thirsty.
7、 He finds a little water in a bottle(瓶子). But the neck(颈部) of the bottle is long. The crow can''t get the water. The crow thinks(想) and thinks. He puts some little stones in the bottle. The water rises up(上升). Now he can drink the water. What a clever crow!( ) (1)The crow is thirsty and
8、 hungry.( ) (2)The neck of the bottle is long.( ) (3)The crow puts some big stones in the bottle.( ) (4)The crow can''t drink the water at last(最后).( ) (5)The crow is so clever.4. 阅读短文,选择符合短文内容的答案,将代号填入前面的括号内。Look, this is a picture of a park. It is not black and it is no
9、t white. It is red, yellow, blue and green. Is there a lake in the park? Yes. Are there any trees and flowers there? Yes, there are many. They are so beautiful. And we can see some people, too. They are sitting near the lake. They are looking at some goldfish.( ) (1)How many colours are there i
10、n the picture?A. Two B. Three. C. Four.( ) (2)Is there a lake in the picture?A. Yes, there is. B. No, there isn''t. C. Yes, it is.( ) (3)There are some beautiful in the park.A. trees B. flowers C. Both A and ( ) (4)Can we see any animal
11、s in the picture?A. Yes, we can. B. No, we can''t C. We can''t see animals.( ) (5)What are some people doing? They''re A. sitting near the tree B. sitting near the lake C. stand under the tree5. 阅读对话,判断下面句子的正误。Amy: Wu Yifan, what''s this?Wu: My n
12、ew crayons.Amy: Wow! How many crayons do you have?Wu: Open it and see!Amy: 1, 217. You have 17 crayons.Wu: No, that one is a pencil.(1)Wu Yifan has new crayons.( ) (2)Amy has 17 crayons.( ) (3)Wu Yifan has 16 crayons.( ) (4)Wu Yifan has a pencil.( ) 6. 阅读对话,判断正(T)误(F)。Its dark(黑暗
13、的). A man cant(不能)see the road. He needs(需要) a lantern(灯笼). There comes a man. He has a lantern. But he is so slow.Man: Why are you walking so slowly with a lantern?Blind: Because Im blind(盲的), Sir.Man: Ha! Ha! Ha! Youre blind? Then why do you carry(提着)a lantern?Blind: Im blind. I dont need the
14、 lantern. But you need it. I carry this lantern to help others in the dark.Man: Youre so kind. Im very sorry. Let me carry your lantern. Be careful. We go together.Blind: Thank you.( )1. It is in the morning. ( ) 2. The ma
15、n with a lantern is blind.( ) 3. The blind man carries a lantern for others.( ) 4. The blind man is kind.( ) 5. The blind man needs a lantern.7. 阅读短文,判断正误。Look at the picture. It'
16、's small, but it'' s new. This is my school. It''s big and nice. This is our classroom. We read and write in it. This is our library.We can read it. This is the hall. We can sing and dance in it. And that''s the playground. We can play basketball there.( ) (1)It'
17、's a new picture.( ) (2)The school is not big.( ) (3)We can read in the classroom.( ) (4)We can sing and dance in the library.( ) (5)We can''t play basketball in the playground.8. 根据短文内容选择下列文具的颜色, 将其字母标号写在题前的括号里。Hello! I''m Lily. I have a pen. It(它) is bl
18、ack. I have a ruler. It is green. My pencil box is red. I have a yellow bag and a white eraser.A. red B. black C. yellow D. white E. green( _ ) 1. ( _ ) 2. ( _ ) 3. ( _ ) 4. ( _ ) 5.
19、160; 9. 阅读短文,判断正误。与短文内容相符的写“T”,否则写“F”。My name is Kitty. I am ten. I can ride. I can skip. I can clean the windows,too. This is my classroom. I can see many(许多) desks in it. It is big.1I am Alice.( ) 2Kitty is ten. ( ) 3Kitty can clean the windows. ( ) 4The classro
20、om is small. ( ) 5Kitty can see many kites in the classroom. ( ) 10. 阅读短文,根据短文内容填空。Hello. I'' m Mary. I want to buy some fruit for my family. My mother likes apples. An apple a day keeps a doctor away. My father likes peaches (桃子). My grandfather likes bananas. My grandmo
21、ther likes oranges. I don''t like oranges. I like strawberries. They are sweet (甜的).(1)Mary wants to buy some for her family.(2)Mary''s mother likes .(3)Mary''s likes peaches.(4)Mary''s
22、160; likes oranges.(5)Mary likes .11. 判断正误,用T or F表示。Im a happy girl. My name is Kitty. This is my sister. She''s tall and fat. This is my brother. He''s thin and tall. We can sing. We are happy.1Kitty is a girl. (_)2Kitty''s
23、 sister is fat and short. (_)3Kitty''s brother isnt thin. (_)4We cant sing. (_)5Kitty''s sister is happy. (_)12. 阅读短文,判断句子正(正确)误(错误)。On Sunday morning, Mr. Baker takes Mike and John to a plane. He opens the door of the plane and lets the children in. Soon the plan
24、e begins to up. John looks out of the window, “Oh, we''re like birds in the sky!” He says. He looks at the houses, but they are like toy houses. Mike looks out of the window, too. He sees some buses. They look like toy buses. The people on the ground look very, very small, too. Then the plan
25、e comes down and down, and stops on the ground. Mike and John are very happy.( ) (1)Mr. Baker takes Mike and John to a plane because they''re going to school.( ) (2)The children see some birds in the sky.( ) (3)The children can see some people on the ground.(
26、 ) (4)Mike doesn''t look out of the window.( ) (5)They are very happy.13. 阅读短文,回答问题。Be quietIt is a rainy Day. Bill and Amy are at home. They are making a cake for their parents. Dad is writing a letter (信).Mum is working. 'There is big noise. Dad and Mum can'
27、39;t work.' They say, 'Please be quiet. Please go to your room.' Now Bill and Amy are in their room. Oh, Bill is playing the violin. Amy is playing the flute. The noise is bigger (更大了).Their parents can''t work. So they say, 'Go and make a cake instead.'What are Bill, Amy
28、 and their parents doing?(1)Bill is.(2)Amy is.(3)Mum is.(4)Dad is.14. 阅读短文,选择正确的答案。I am Danny. I am a big bird. I live in the tree. I have a nest. In spring, its warm and wet. I have three eggs. In summer, its hot. I have three baby birds. They are in the nest. They are small. They cant fly. In autu
29、mn, its cool and dry, three baby birds grow and grow, they are big. They can fly in the sky. In winter, its cold. We are in the warm nest. We are happy.( ) (1)Danny is a _.a. bird B. baby C. boy( ) (2)In spring, I have
30、60;three _.a. baby bird B. eggs C. friends( ) (3)Three birds _ fly in summer.a. can B. cant C. isnt( ) (4)Autumn isnt _.a. cool B. dry
31、; C. hot( ) (5)In _, its cold, we are in the warm nest. a. summer B. winter C. spring15. 我能读对话判断对()错(×)Jenny:Danny, that is my teacher.Danny:What''s her name?Jenny:Her name is
32、Zhao Li(赵丽).Danny:This is Li Lei(李磊). He is my friend.Jenny:Hello, Li Lei. Nice to meet you.Li Lei:Nice to meet you, too.1Zhao Li is Li Lei''s teacher.( ) 2Jenny is a teacher. ( ) 3Li Lei is Danny''s friend. ( ) 4Zhao Li is Danny''s friend. ( )
33、160;5Zhao Li is Jenny''s teacher. ( ) 16. 阅读短文,判断正(正确)误(错误)。Hello, I am Tom. I am a boy. I am nine. I am fat. I can run, but I can''t run fast. I like meat and sweets. This is my little sister, Mary. She is five. She is thin. She can sing and dance. She can draw dogs, too.
34、This is my mother. She''s big and tall. She is a good teacher.( ) (1)Tom is two.( ) (2)Tom is thin.( ) (3)Mary can draw cats.( ) (4)Tom is Mary''s brother.( ) (5)Mother is small and short.17. 阅读理解。Hi,I''m Jack. Look ! thi
35、s is my picture. What color is my coat ? It''s yellow. And what color is my jacket? It is blue .And this is my cat .She''s Persian cat( 波斯猫). She''s all white. Her eyes are beautiful. One is blue , and the other (另一个) is yellow .Look! Here is a dog. He is black and white.根据短文
36、内容,填入相应的表示颜色的词汇。(1)coat (2)jacket (3)Persian cat (4)dog (5)the other eye 18. 读一读,判断句子正误。Alice: Good morning, Kitty and Ben.Kitty and Ben: Good morning, Alice.Ben: What''s in your box, Alice?Alice: Oh, It''
37、s a nice toy rabbit. I like toy rabbits. Do you like toy rabbits, Kitty?Kitty: Yes, I do. I like toy rabbits and I like robots too. Do you like toy rabbits, Ben?Ben: No, I don''t. I don''t like toy rabbits. I like toy cars. They''re cool.( ) (1)Alice has a toy rabb
38、it.( ) (2)Kitty likes robots. Kitty doesn''t like toy rabbits.( ) (3)Ben likes toy bikes. They''re super.19. 阅读短文,判断正误。Hello! I''m Peter. I''m nine years old. I''m a pupil of Grade Three. I have got a small room. It''s clean. Ther
39、e is a blue desk in my room. I have got a big bag on the desk. I have got many books in the bag. I have got a new pencil-box. There are many pencils, two rubbers and a long ruler in the pencil-box.( ) (1)Peter is nine years old.( ) (2)Peter has got a big room.( ) (3)There is a blue chair in my room( ) (4)Peter has g
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年法律知识与法治宣传知识考察试题及答案解析
- 中国线光绒衫项目投资可行性研究报告
- 中国自润法兰轴承项目投资可行性研究报告
- 2026年钻头市场分析现状
- 2026年中国单线截断机行业市场前景预测及投资价值评估分析报告
- 2026年中国房地产中介行业市场现状分析研究报告
- 道路交通规划与设计优化方案
- 热力负荷预测与调节方案
- 医疗建筑施工中的成本控制与效益提升分析
- 临时用工安全协议书
- 虚拟电厂关键技术
- 湖北省鄂州市鄂城区2024-2025学年五年级上学期语文期中试卷(含答案)
- 2025年特种紧固件行业研究报告及未来发展趋势预测
- 2025年三农基础知识试题及答案
- 2025年民政行业技能鉴定考试-殡仪服务员考试历年参考题库含答案解析(5套典型题)
- 2026年高考政治一轮复习:必修+选必修共7册主观题背诵考点汇编
- 统括保单管理办法
- 甘肃宣传课件模板
- 水文知识课件
- 国际高中英文版数学试卷
- 高尿酸血症健康管理方案
评论
0/150
提交评论