2019年江苏省扬州市英语中考试题(含解析)_第1页
2019年江苏省扬州市英语中考试题(含解析)_第2页
2019年江苏省扬州市英语中考试题(含解析)_第3页
2019年江苏省扬州市英语中考试题(含解析)_第4页
2019年江苏省扬州市英语中考试题(含解析)_第5页
免费预览已结束,剩余8页可下载查看

付费下载

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、扬州市 2019 年初中毕业、升学统一考试英语试题一、单项选择(共15 小题;每小题1 分,计 15 分)1. Look at boy over there. He looks excited. Yeah, he has won first prize in the school English Reading & Writing Competition.A. a ; the B. the; a C. the ; the D. a ; a答案: C解析:第一空,在那边的那个男孩,特指,用 the;第二空,序数词前用the。2. Annie, books are all over the

2、 place. Sorry, mum. I ll put them away.A. you B. your C. yours D. yourself答案: B解析:根据句意是“你的书 ”,用形容词性物主代词your。3. The 2021 International Horticultural Expo in Yangzhou.A. holds B. will hold C. is heldD. will be held答案: D解析: 根据句意“ 2021年国际园艺博览会在扬州举办”, 2021 年还未到,用一般将来时,国际园艺博览是被举办,用被动语态。4. I m not sure wha

3、t to write abouTt he Secret Garden in the report. You should read some about the book before writing.A. reviews B. reasons C. results D. rewards答案: A解析:根据句意“你应该在写之前读一些评论”。5. My feelings for you have not changed. But you have changed. You are not as you .A. are B. were C. will be D. have been答案: B解析:

4、根据句意“你不像你以前那样”,用一般过去时。6. Facial recognition ( 人脸识别)technology is widely used for payment. , we needn t enter the passwany more.A. For example B. As a result C. What s worse D. What s more答案: B解析:根据句意 人脸识别技术广泛使用在支付上,因此,我们不再需要输入密码。" as a result吉果7. The police are watching the suspect for more clu

5、es which will help solve the case.A. clearly B. highly C. closely D. heavily答案: C解析:根据句意“警察为了更多的能帮助解决这个案件的线索密切观察这个嫌疑犯”。8. Daniel, do you know that bees never get lost. Yes, Bees always remember the same way as they went.A. come back B. came back C. coming back D. to come back答案: D解析: remember to do

6、sth 记得去做某事(未做), remember doing sth 记得做过某事(已做)9. Kate, do you know ? I motnsure. Maybe a Bird-watching Society worker.A. where can I watch birdsC. where I can watch birds答案: DB. what is the man with a cameraD. what the man with a camera is解析:考察宾语从句。根据回答可能是一个观鸟协会的工作人员 ”排除A和C,根据陈述句语序排除 Bo10. I m tired

7、out earftthree-day work day and night. relax yourself? Go out and enjoy the natural beauty.A. Why not B. Why don t C. What about D. Shall we答案: A解析:why not+动词原形=why don' t + you 动词原形, what about +doing sth, shall we do sth。根据回答 出 去享受大自然的美”,祈使句,主语是 you。所以选Ao11. Tan Dun does not use any musical in

8、strument in his music Water. That s really amazing! He is so .A. energetic B. modest C. serious D. creative答案: D解析:energetic充满活力的; modest谦虚白serious严肃的,认真的;creative有创造力的。12. Honey, come and help me the picture of balloons from the magazine. OK, Granny. I m coming.A. carry out B. work out C. cut out D

9、. hand out答案: C解析: carry out 执行; work out 计算出,解决;cut out 剪出; hand out 分发13. Do you think David and Lisa can be good accountants? Accountants should be careful enough. David Lisa is suitable, I m afraid.A. Either ; or B. Neither ; nor C. Both ; and D. Not only ; but also答案: B解析:根据"I' m afrai

10、d知他们两个都不适合。14. All of Audrey Hep burn s films are wonderful. . Especially Roman Holiday .A. I can agree more B. That s not the caseC. That s not the point D. Don t mention it答案:A解析:A 我非常赞同;B 情况不是这样的;C 那不是重点;D 别客气。15. Amy, your pronunciation is so beautiful now. How do you make it?A. Each dog has its

11、 dayC. Practice makes perfect Thanks. Just as the saying goes,B. Many hands make light workD. The grass is always greener on the other side答案:C解析:A人人皆有得意日;B人多力量大;C熟能生巧;D这山望着那山高。二、完型填空(共 15小题;每小题1分,计15分)I always think my daughter Kendall is the best that ' s just what parents do. When she was onl

12、y three, she 16 for the people, like a little angel.When Kendall was five, we noticed that she _17 had a tic( 面部抽搐 ).When the problem got worse, wetook her from doctor to doctor. 18 the treatment, Kendall continued to sing. Surprisingly, her tics disappeared when she sang. |When Kendall was sixteen,

13、 we thought she would be cured soon. However,a(n)19 thing happened.At a party, Kendall jumped on a friend for a piggyback ride. He bent lower than she expected, and she jumped 20 than he expected. Kendall flew over his back and 21 on the floor - on her neck. Shewas rushed to hospital, paralyzed(瘫痪)f

14、rom the neck down. She couldn ' t 22. But her biggest _23wasn' t whether she would walk again, but was whether she could try out for a show called American Idol .As the days went on, feeling on her left side _24, but she was still para lyzed on the right. We weren' tsure how much of her

15、25 would come back. A friend brought a microphone and put it on her bed. Everyday, Kendall tried hard to pick it up . It was more _26 for her to pick up that microphone than a spoon orfork.Sometimes she had to bite a toothbrush to take her mind off the pain. We all cried because of the 27_we witness

16、ed. But on the dayonly three months after her 28we cried full of joy when she sang,29 she didn ' t enter the Top American Idol.When she was a little girl, she asked me 30 it was she that had tics. My heart hurt, but I toldher, “ Kendall, you have a pure heart, a fantastic voice, a strong mind. A

17、nd you are a beautiful presence.16. A. dancedB.sangC.jumpedD.painted17. A. neverB.sometimesC.seldomD.always18. A. DuringB.BeforeC.AfterD.Until19. A. usefulB.excitingC.meaninglessD.terrible20. A. fartherB. nearerC.higherD.lower21. A. layB.satC. stoodD.landed22. A. moveB. singC. eatD.think23. A .probl

18、emB. worryC.dreamD.plan24. A.stoppedB.remainedC.returnedD.disappeared25. A. movementB.treatmentC.achievementD.entertainment26. A. interestingB.importantC. helplessD. dangerous27. A.microphoneB.toothbrushC. joyD.pain28. A. failureB.showC. ticD.accidentB. becauseC.ifD. so29. A. though30. A. whoB. when

19、C. whyD. what答案:BBADC DABCA BDDAC解析:16. B细节推断题,女主人翁喜欢唱歌。17. B从下文的get worse,推断出一开始她的面部抽搐并不严重。18. A在治疗期间,她也继续唱歌。后一句也可以证实,当她唱歌时,她的面部抽搐消失了”,侧方面证明出并不是治疗后。19. D However,转折,说明发生不幸的事情。20. C 从前一句的“ he bent lower可以看出她跳的比预期的更高21. D land on 着陆22. A因为瘫痪,自然推断出她不能动。23. B但她最大的担忧不是她是否能够再次行走,而是她是否可以参加美国偶像的选拔。24. C她左半

20、身恢复知觉,但是右半身依然瘫痪。25. A我们不确定她的行动能力能恢复多少。这里用 movement合适26. B比起能够拿起汤勺和叉子,对她而言,能拿起麦克风更加重要。27. D 因为我们见证了她所承受的疼痛。28. D从事故之后的三个月,我们第一次因为喜悦而流泪。29. A尽管她没有进入24强。30. C她问我为什么是她有面部抽搐这个疾病。三、阅读理解(共 15小题;每小题2分,计30分)AHere are some questions and answers on Yangzhou from a website.Questions & AnswersQAsked by Rober

21、t from USA | Feb. 25, 2019 11:21ReplyWe'd like to visit the city of Yangzhou from Shanghai. Is there any high speed train?AAnswered by Black from UK | Feb.26, 2019 20:29丁 一; ReplySorry but no high speed train. You can take an intercity bus from Shanghai General Bus Station to the city. It takes

22、about 4h and CNY 93/ 96.QAsked by Mr. Cheverton from Australia | Jul.17, 2018 20:27ReplyI have holidays in late December and will be in Hong Kong, and want to visit Yangzhou.Are river cruises still operating?AAnswered by Ms. Chen from China | Jul.18, 2018 04:24* "" 匚 ReplyI don't think

23、 it is a good idea to visit the city in winter, which is famous for natural scenery. The best time should be spring and summer. And, the weather may be somewhat cold during Dec which isn't good for cruise.QAsked by Eric Yeo from Singapore | May.15, 2018 02:53ReplyCan I know where I can eat the n

24、icest Yangzhou Fried Rice along Dongguan Street area?AAnswered by Jennie from China | May.16, 2018 04:48='' : ReplyThere are many restaurants along the street serving the fried rice and they are all OK. If having to name one, I' d say Shiweitian. Actually, you just choose one writhre gue

25、stsand it won't be wrong.QAsked by Roy from USA | Mar.12, 2018 12:27ReplyIs it possible to live in Yangzhou and commute daily by bus to work in Yizheng?AAnswered by Tina from China I Mar.12,2018 21:56 c工、口 二ReplyYeah, it's possible. The distance between is only around 30km. At the West Bus S

26、tation, many buses are scheduled for Yizheng every day from 06:20 to 18:55. Besides, intercity bus No.77 runs between the West Bus Station and Yizheng Bus Station from 05:50 to 18:30. You can choose the most convenient way.31.Who might work in Yizheng but live in Yangzhou?A.Robert. B. Cheverton. C.

27、Eric Yeo. D.Roy.32 .answer was given the most thumbs up.A. Black's B. Ms. Chen's C. Jennie's D.Tina ' s33 . Which of the following is TRUE according to the webpage?A. The questions on the webpage are all about Yangzhou Travel.B. It's not a good idea to eat Yangzhou Fried Rice in

28、Shiweitian.C. Robert can take the high speed train from Shanghai to Yangzhou.D. Mr.Cheverton is advised to visit Yangzhou in spring and summer. 答案:DBD解析:31. 从表格第七格内容中可知提问的内容与在仪征工作有关,选 Do32. 根据表格中点赞数可知,选 Bo33. 综合表格的内容可知问题涵盖的不止扬州旅游,故A错误,根据倒数第三个表格 “If having to name one,I' d say Shiweitian可知Jennie是

29、很推荐在Shiweitian吃扬州炒饭的,故B错误,根据第二个表格的回答 “Sorry but no high speed train.可知Robert不能够坐高铁从上海到扬州, 故C错误,根据表格第四个的回答 “The best time should be spring and summer. 故本题选“D。BThat morning, we noticed a cab following Sir Henry and Dr.Mortimer in London. But who?We went to Sir Henry's hotel. Holmes asked Dr. Morti

30、mer if anyone with a black beard lived in or near Baskerville Hall."Yes," said Dr.Mortimer,“ Barrymore."“We must send a telegram to check whether Barrymore is in London or at Baskerville Hall," said Holmes. Sir Henry said he wanted to go to Baskerville Hall."OK' , said H

31、olmes. " But you mustn't go alone. Watson can gouwith ySir Henry and I agreed to take the 10:30 train on Saturday.Holmes thought deeply on the way home: the story of the Hound, Sir Charles's death, the strange letter, the“Barrymore is at Baskerville Hall."missing boot and the black

32、-bearded man. He sat in his room all afternoon, smoking and thinking.Just before dinner, a telegram arrived. It said,“I got a message“That becomes dead end, Watson. We will have to look for another way to go forward.Just then the door bell rang. It was the cab driver who drove the man w ith the blac

33、k beard."I've never had a complaint. I came here to ask you what you had against“No, no,that you are asking for me", he said. me!”"said Holmes. " Instead, I'll give you money if you tell me about the man in your cab thrnmg>He watched this house at 10:00 and then told y

34、ou to follow the two gentlemen."The driver looked surprised and then answered, “Tmsn said he was a detective and that I shouldn't tell anyone about him.""It's serious, my friend, and you may be in trouble if you refuse to answer.”H His name, " said the driver,“ was Sherlo

35、ck Holmes."I'd never seen Holmes more surprised. Then he laughed. He scored again St me that time, Watson."The driver told us everything he knew. Holmes gave him the money and s ent him away. " This is a dangerous enemy, Watson. ” Taken from The Hound of the Baskervilles34. Accord

36、ing to the passage, the underlined phrase dead end "in Paragraph 10 means.A. Holmes wanted to give up solving the caseB. the road in front of Baskerville Hall was closedC. the cab driver didn't find his way and turned roundD. they didn't know who the man with a black beard was35. Accord

37、ing to the passage, we can know that the cab driverA. was as dangerous as the black-bearded manB. received a complaint from the black-bearded manC. didn't know why Holmes asked for him at the beginningD. didn't tell Holmes anything about the black-bearded man36. By the sentence “ He scored a

38、gainst me that time , Holmds means “ The man gained an advantage over mebyA. watching this house at ten o' clockB. following Sir Henry and Dr. MortimerC. telling the driver his name was HolmesD. asking the driver to keep his secret37. Which of the following is the correct order according to the

39、passage?a. Holmes received the telegram.b. The cab driver came to see Holmes.c. Watson was asked to go with Sir Henry.d. Holmes was surprised and then laughed.e. Watson and Sir Henry took the 10:30 train.A. cabde B. ceabd c. abcde D. acebd 答案:DCCA 解析:34 .根据文章内容可知ABC三项均不符合故事内容,因而本题选D.35 .根据文章 11-15 段

40、 “I got a message that you are asking for me",he said."I've never had a complaint.here to ask you what you had against me!可知马车驾驶员并不知道福尔摩斯一开始找他的原因,故本题选Co36 .分析问题The man gained an advantage over me,很明显是从福尔摩斯这里得到的优势,因此本题选择 C。37 .本题容易混选 A与B ,需要搞清楚亨利与华生是在周六的10点半的火车离开,因此应当把e作为文章的最后发生项,故本题选Ao

41、CMy father was a cemetery (公墓) keeper.When I was a child , he often took me there.Before we left each time , he would lay some stones on some graves (坟墓).I never asked why.I just thought that was his work.Yesterday, I visited my sick father. He asked me to go to the cemetery and lay some stones. For

42、 some reason it had to be done that day. I agreed. I hadn't been there for a long time.When I got there, I found a woman in front of one of the graves I would lay a stone on.As I bent to lay it, I heard her whisper “ Thank you ” . It was then that I noticed the date of death on the grave was tha

43、t same day. The grave was that of a child, only five when he died fifteen years ago."He's my son, "she said. " But, where' s your father? He was always the one to leave the stone.I told her that my father was ill but he asked me to do this. It seemed important to him. "Yo

44、ufather ' s kindness means more to me than anything else. When my child died, I came often to see him. It is our custom to leave a stone. It tells the one who is here that he is thought of. But, then we moved away from here. so many painful memories. I was so afraid that he would be alone. But y

45、our father marked the grave every time he came. Each time I returned here, I saw that stone and it always comforted me. Your father is the kind of man who would ease the pain of a mother ' s heart though we are strangers. Just tell him you saw me today, wan?” She said.'It took me a minute to

46、 find my voice. That small stone marked the grave of a child and the heart of his mother.38. The underlined phrase some reasoii' in Paragraph2 refers to(指代).A. the writer had been away from the cemetery for a long timeB. the woman ' s child died on that day fifteen years agoC. the writer'

47、;s father was always the one to leave the stoneD. the writer ' s faooer meet the woman that day39. What does the underlined word "ease"in Paragraph 5 mean?A. Increase B. Cause C. Reduce D. Express.40. According to the passage, we can infer(推断).A. the writer understood his father in the

48、 endB. laying stones was part of a cemetery keepers workC. the woman knew the writers father well fifteen years agoD. the stone marked the grave of a child and the heart of his mother41. What's the best title of the passage?A. A Strange CustomB. One Small Stone, UnforgottenC. A Cemetery KeeperD.

49、 Painful Memories, Unforgotten答案:BCAB38. B.文章第二段,出于某些原因,这件事情今天不得不做,联系下文第三段,"It was then that I noticed thedate of death on the grave was that same day.这句,说明今天这个日子是那位女士孩子死亡的日期。39. C.猜测词义题,根据第五段这句话,"I saw that stone and it always comforted me那块石头总是能安慰我,所以后半句可以推断出父亲是一个减少了一个母亲内心的痛苦的人,A.增加,B.引起

50、,D.表达。40. A.推断题,B.放石头是父亲工作的一部分,不符合文章意思,C.这位母亲和作者父不认识,在文章第五段提至L“Your father is the kind of man who would easethe pain of a mother' s heart though we are strangers们是陌生人;D.原文中句子,不符合推断。41. B.主旨大意题,文章围绕石头这个线索展开,这个小石头宽慰了一个失去孩子的母亲的心,是难以遗 忘的。DTrees in cities "live fast but die young" compared

51、to forests in the countryside, warns a new study.Researchers found that trees in cities die younger than ones in the countryside because of the higher levels of CO2. City-living trees suffer( 遭受)a loss of carbon storage(碳储量).That means trees produce less energy from the air.Now researchers say more

52、must be done to deal with the situation. Ian Smith, a PhD student of Boston University in the United States, said,“ Cities are in the important position in fightingnggteinsterraturesand increasing CO2. " ."Weind that tree planting alone may not be enough to keep and increase city canopy co

53、ver(树冠覆盖率 ).Because of the age and size of the present canopy, efforts to improve and protect tree health are badly needed for in creasing city tree cover and canopy cover.”The research team used a model to watch changes among street trees for several planting and management methods. Researchers als

54、o used the model to watch tree growth, death and planting rates( 率)both among trees in Boston city and forests in the countryside in Massachusetts.It was discovered that rates of carbon cycling and growth rates among city trees were nearly four times faster than those in the countryside. However, lo

55、ss of carbon storage and death rates are also higher, especially death rates are more than double higher than those in countryside forests.The study, published in PLOS ONE , has reminded scientists to encourage communities to do more to plant and protect trees. It is important to increase city canop

56、y cover and carbon storage.Researchers say planting and protecting will be needed to make sure cities can develop healthily, but more needs to be done to have a better understanding of city trees -which may be different from countryside forests. 42. According to the passage, which of the following i

57、s TRUE?A. The more carbon storage loses, the more energy the trees produce from the air.B. The higher the levels of CO 2 are, the harder it will be for the plants to survive.C. If we plant enough trees, we are sure to increase city canopy cover.D. Cities do better in fighting against rising temperat

58、ures and increasing CO 2.43. Paragraph 4 mainly tells us.A. the results of the studyB. the discoveries from the researchersC. the methods of the studyD. the suggestions from the researchers44. What does th Ose" irParagraph 5 refer to?A. Death rates.B. Rates of carbon cycling.C. Growth rates.D. Loss of carbon storage.45. The writer ' s main purpose of wrihn passage is.A. to teach us how to improve and prote

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论