版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、【2011云南昆明】B University of Oxford is the oldest university in the English-speaking world and it's one of the top university in the world. There is no clear date when the university started, but teaching began at Oxford in some forms in 1096 and developed quickly from 1167. There are 39
2、independent(独立的) colleges at Oxford, attracting students and learned men from across the world. There are over 100 libraries for the students and learned men to use. At University of Oxford, they also provide a number of money for the best students. Of course, if you want to study here, first you ha
3、ve to reach a certain level of English language. College life at Oxford is very exciting but busy. The groups of college provide a friendly and welcoming home for students while the college are strict with students about their studies. Many Chinese students are studying here. The number of Chin
4、ese students at the university has grown quickly over the past 10 years. 根据短文内容,选择最佳答案。(共5小题,每小题2分,满分10分) 66. How many libraries are there at Oxford? A. Only 100 B. Just 100 C. More than 100 D. less than 100 67.
5、What do you have to do first if you want to ask fir studying at Oxford? You have to_. A. be independent B. pass a certain level test of English language C. study English hard D. be the best students 68. H
6、ow's the college life at Oxford? It's full of _ and has _. A. excitement; much school work to do B. excitement; no school work to do C. attraction; no school work to do D. attraction; a little school work to do 69. Which of the following is tr
7、ue according to the passage? A. The college aren't strict in studies. B. Only because of 39 dependent colleges, thousands of students come here to study. C. The university of Oxford is the most important and successful one in the world. D. The univ
8、ersity of Oxford provides a number of money for most students. 70. What's the best title for the passage? A. The College Life B. The Famous Learners at Oxford C. The Chinese Students at Oxford D. The
9、 University of Oxford 【主旨大意】:本文介绍了牛津大学的历史,现状和大学生活。 66. C. 细节理解题. 从There are over 100 libraries for the students and learned men to use.知道答案。 67. B. 细节理解题.从if you want to study here, first you have to reach a certain level of English language知道答案 68. A. 细节理解题.从College life at Oxfo
10、rd is very exciting but busy知道答案。 69. C. 细节理解题. 从第一段第一句以及下文介绍知道答案。 70. D.主旨大意题。从全文看是介绍牛津大学情况。 【2011云南昆明】C Paper is one of the most important products ever invented by man. The invention of paper meant that more people could be educated because more books could be printed. Paper p
11、rovided an important way to communicate with knowledge. Paper was first made in China about 2,000 years ago. In Egypt and the West, paper was not very commonly used before the year 1400. Paper was not made in southern Europe until about the year 1100. After that, the foresty countries of Canada
12、, Sweden, Norway, Finland, and the United States because the most important in paper-making. Today Finland makes the best paper in the world. And it has the biggest paper industry in the world. When we think of paper, we think of newspapers, books, letters, envelopes, and writing paper. S
13、o paper plays an important role in our lives. Paper is very good for keeping you warm. Houses are often insulated(隔热)with paper. You perhaps seen homeless men sleep on a large number of newspapers. They are insulating themselves from the cold. In Finland, in winter it is sometimes 40 degrees be
14、low zero. The farmers wear paper boots in the snow. Nothing could be warmer. 根据短文内容,选择最佳答案。(共5小题,每小题2分,满分10分) 71. What did the invention of paper mean? It meant _. A. more people could be educated B. more books could be printed C. paper is
15、 one of the most important products D. Paper was invented by man. 72. When was paper made in southern Europe? A. Before 1100. B. After 1400. C. After 1100.
16、 D. Before 1400 73. Which country makes the best paper? A. Norway. B. Canada
17、 C. The United States. D. Finland. 74. What's the meaning of the sentence "Nothing could be warmer."? A. Books are warmer. &
18、#160; B. Newspapers are warmer. C. Paper is the warmest. D. Houses are the warmest. 75. What's the main idea of the passage? A. The invention of paper.
19、0; B. The best paper C. The paper-making D. The uses of paper. 【主旨大意】:本文主要介绍纸的历史及其用途。 71. A. 细节理解题.文章第一段第二句可知答案。 72. C. 细节理解题. 从Paper was not made in sout
20、hern Europe until about the year 1100知道答案。 73. D. 细节理解题.从Today Finland makes the best paper in the world可知答案。 74. C. 词义猜测题。根据句意和上文判断。 75. D. 主旨大意题。纵观全文本文主要谈论的是纸的用途。 【2011连云港】(选择型)A A passenger told an air hostess that he needed a cup of water to take his medicine when the pl
21、ane just took off. She told him that she would bring him the water in ten minutes. The air hostess was kept so busy that she forgot to give him the water. As a result, the passenger was held up(延误) to take his medicine. Thirty minutes later, when the passenger's ring for service sounded, sh
22、e hurried over to him with a cup of water, but he refused. In the following hours on the plane, each time the air hostess passed by the passenger, she would ask him with a smile whether he needed help or not. But the passenger never answered a word. When he was going to get off the plane,
23、the passenger asked the air hostess to hand him the passengers' booklet. She was very sad. She knew that he would write down sharp words, but with a smile she handed it to him. Off the plane, she opened the booklet, and smiled, for the passenger put it."On the flight, you asked me whet
24、her I needed help or not for twelve times in all. How can I refuse your twelve sincere smiles?" That's right! Who can refuse twelve sincere smiles from a person? 31. Ten minutes later, the passenger didn't get the water, because _. A. the plane didn
25、39;t take off B. the air hostess was kept busy and forgot it C. it's not allowed to take medicine during the flight D. there wasn't enough water on the plane 32. The underlined word "it" in Paragraph 4 refers to the _. A. medicine
26、160; B. water C. cup D. booklet 33. At the end of the story, we know the passenger was _ with the air hostess. A. satisfied B. unhappy
27、; C. angry D. bored 【主旨大意】讲述了一个女空姐因工作太忙而忘记了给一乘客倒水,而她后面给他倒水被他拒绝。女空姐在接下的几个小时里,每经过一次那乘客都是微笑问他是否要帮助。最后感动了那乘客。告诉我们:做错了一次,也要以真诚的微笑。 31.B 细节题。从第二段第一句"The air hostess was kept so busy that she forgot to give him the water."可知。 32.
28、D 细节题。从第四段第一句"the passenger asked the air hostess to hand him the passengers' booklet."可知。 33.A 主旨大意题。从第五段最后一句和第六段可知:没有会拒绝一个人的二十次真诚的微笑。 【2011连云港】(选择型)(B) In Germany there are different kinds of high schools. Some prepare students for workers, others prepare t
29、hem for college. All schools are great places for making friends and learning German. Short days Most high schools in Germany begin at about 8:00 a.m. and end at about 3:30 p.m. This means your morning will be busy with classes. You will have time to do homework and take part in private(私人
30、的) clubs after school. Formal setting In Germany, teachers and students' relationship is more formal than you might be used to. Teachers are respected and students must use the formal"Sie(德语,您)" when talking to teachers. Getting to school Most students take public t
31、ransport to school or ride a bicycle. Some areas have school buses. It is not common for parents to drive students to school. Private clubs In many countries, schools offer official sports and after-school activities. This is less common in Germany. After-school activities are usual
32、ly organized through private clubs. There are clubs for things like soccer, dance, choir, theatre and almost everything else. Once you are in Germany, ask around at school and talk to other students to find out what private clubs are in your area and meet your interests. Different states, diffe
33、rent schools Each of Germany's 16 states has its own slightly different school systems. The school system in Brandenburg will be a little different from the system in Bavaria for example. Where you live, your knowledge level and your age will decide what school you can attend. 34. For
34、high school students in Germany, which is NOT the common transport to school? A. School buses. B. Parents' cars. C. Public transport. D. Students' bicycles. 35.In Paragraph 3,the underlined word "respected" can be best trans
35、lated into _. A.受人尊敬的 B.令人害怕的 C.高收入的 D.有权势的 36. From the passage, we can learn that in Germany _. A. all kinds of high schools are for college B. age is not important for attend
36、ing schools C. students can take part in after-school activities from 8:00 a. m .to 3:30 p.m. D. students can join private clubs to meet their interests by themselves 37. What can be the best title for this article? A. German Private Clubs
37、; B. German Public Transport C. German High Schools D. German College Systems 【主旨大意】本文介绍了德国的高中生活。 34.B 细节题。第四段最后一句"It is not common for parents to drive students to school"
38、;可知。 35.A 猜测词义题。根据上下文意思:老师和学生的关系比你平常的更正式。以及下句"您",故选A。 36.D 主旨大意题。A、B和C在文中都是相反的句子。故选D。 37.C 主旨大意题。本文介绍了德国的高中生活。故选C。 【2011连云港】(选择型)(C) Toys Anno The world's smallest, but the most beautiful exhibition space for old-day toys.
39、0;Opening hours: Monday-Friday:10 a.m.-6 p.m. Sunday: 9 a.m.-1 p.m. National Museum, London Bus 26/91/206 FREE service for all young people aged 8-16 Homework staff(工作人员) on hand to help you. Space to work Books & revision guides FREE Intern
40、et use FREE printing Manchester Library & Information Service Escape(逃脱)from the Mummy' Tomb! Let our new online game take your to an old Egyptian tomb(埃及古墓). Become a brave explorer and collect wonderful things thousands of years old. But be care
41、ful-there's a mummy(木乃伊)going around the tomb. Can you bring the wonderful things safely back to World Museum without being hurt by the mummy? Visit .uk/mummystomb and find out! Learning from poo (粪便) 1:30 p.m. 2:15 p.m. & 3 p.m. July
42、It might sound terrible but archaeologists (考古学家) can find out many things from poo-like how people in the past lived and what they ate. If you have interest, come and join us to watch some samples(not real poo!) and see if you can recreate the diets of our ancestors(祖先). Pick up a f
43、ree ticket from the World Museum welcome desk. 38. What service does Toys Anno give? A. Offering latest toys. B. Making beautiful toys. C. Showing old-day toys.
44、 D. Selling smallest toys. 39. A boy aged ten CAN'T _ with Homework Support Service. A. ask the staff to do his homework B. print without paying C. search for information online D. review lessons with guides
45、160;40. Escape from the Mummy's Tomb is a(an) _. A. guide book B. online game C. science fiction film D. popular magazine 41. What information can we get from Learning from poo? A. Archaeologists can learn
46、what people ate in the past by studying their poo. B. The activity is open every morning in June. C. You can have a chance to watch the real poo of our ancestors. D. You must buy a ticket to join in this activity. 【主旨大意】本文用了四个框,分别介绍了"Toys Anno"、&quo
47、t; Homework Support Service"、" Escape from the Mummy's Tomb"和"Learning from poo"。 38.C 细节题。在第一个框"Toys Anno" 里"but the most beautiful exhibition space for old-day toys."可知。 39.A 细节题。B、C和D在"Homework Support Service"有意思相近的。A的意思&
48、quot;叫工作人员做作业"与文中"Homework staff on hand to help you"的意思"工作人员教你做家庭作业"不同,故选A。 40.B 细节题。从"Escape from the Mummy's Tom"框中"Let our new online game"可知。 41.A 细节题。从"Learning from poo"框中"It might sound terrible but archaeo
49、logists (考古学家) can find out many things from poo-like how people in the past lived and what they ate."可知。 【2011连云港】(选择型)(D) Robots have come a long way since 15th century
50、. We've got robots to build cars, carry heavy things, work in dangerous places and explore planets. But things haven't stopped there. In1986, Honda made a robot called ASIMO. And now, it has been developed greatly. Standing at 130cm and weighing 54kg, ASIMO is very much like a sm
51、all astronaut wearing a bag on the back. And he can walk, fight, climb and run fast. Isn't it wonderful? The world's first robot teacher is Saya. With her human-like face, she can show expressions like happiness, surprise, sadness, dislike, fear and she can even smile or show ang
52、er at students, which look much like a real teacher's. To do this, her rubber skin is pulled from the back with motors inside. And her eyes and mouth have wires(电线) too. She can also say some simple words like "hello"or"thank you". In the UK, the development of ro
53、bots is exciting. The mini-robots will send food, clean floors, collect and throw away waste. These robots can open doors by themselves and stop if anything or anyone is in the way. These mini-robots are very useful for controlling infection(传染).Usually clean and dirty work is done by th
54、e same person, but here, you'll have robots that do"dirty work",like collecting dirty sheets, or taking away hospital waste; and you'll have robots that do"clean work",like bringing meals or clean sheets to patients. The robots have separate work so there's no way for
55、 infection, which is great. But of course, robots would not take the place of humans, but would free up more time for nurses to be with patients. But if this is what it's like in 2011, what's it going to be like in 2021? 42. In the following, which is ASIMO's behav
56、ior? A. Smiling at people, saying "hello". B. Sending food or opening doors by himself. C. Fighting, climbing or running fast. D. Collecting waste for patients. 43. What makes Saya look real? A. Her face and rich expressions.
57、 B. Her clothes and shoes. C. Her walking and running speed. D. Her rich knowledge. 44. Which of the following is true according to the passage? A. Robots have come a long way since 1986.&
58、#160; B. The first robot teacher was made by Honda. C. Saya looks like a small astronaut. D. If anyone or anything is in the way, mini-robots will stop. 45. The main idea of Paragraph 5 is that _. A. nurses would have more free time with patients &
59、#160; B. robots would not take the place of humans C. dirty and clean work is always done by the same person D. mini-robots are useful for controlling infection 【主旨大意】本文介绍了机器人的发展变化。 42.C 细节题。由第二段的倒数第二句"And he can walk, fight, climb and run fast."可知。&
60、#160;43.A 细节题。由第三段"With her human-like face, she can show expressions like happiness, surprise, sadness, dislike, fear and she can even smile or show anger at students, which look much like a real teacher's."可知。 44.D 细节题。A与第一段第一句"Robots have come a long way since
61、15th century."不同。B与第三段第一句"The world's first robot teacher is Saya."不同。C与第二段"ASIMO is very much like a small astronaut"不同。D与第四段最后一句"stop if anything or anyone is in the way. "意思相近,故选D。 45.D 主旨大意题。第五段第一句为主题句。下文举例说时。故选D。 2011o河南省】A When m
62、y son, Mark, was in the third grade, he saved all his pocket money for over three months to buy holiday presents. The third Saturday in December Mark said he had made his list and had twenty dollars in his pocket. I drove him to a nearby supermarket. Mark picked up a hand basket and went in whi
63、le I waited and watched in the car. It took Mark over 45 minutes to choose his presents. Finally he came to the checkout counter (交款处) and reached into his pocket for his money. It was not there! There was a hole in his pocket, but no money. Mark stood there holding his basket, tears falling down hi
64、s face. Then a surprising thing happened. A woman came up to Mark and took him in her arms. "You would help me a lot if you let me pay for you," said the woman. "It would be the most wonderful gift you could give me. I only ask that one day you will pass it on. When you grow up,
65、I would like you to find someone you can help. When you help others, 1 know you will feel as good about it as I do now." Mark took the money, dried his tears and ran back to the checkout counter as fast as he could. That year we all enjoyed our gifts almost as much as Mark enjoyed gi
66、ving them to us. I would like to say '"thank you" to that very kind woman, and tell her that four years later, Mark went house to house collecting blankets (毯子) and clothes for the homeless people in the fire. And I want to promise her that Mark will never forget to keep passing i
67、t on. 根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内。 ( ) 46. When did the story probably happen? A. On Christmas Day. B. Before Christmas Day, C. On New Year's Day. D. After New Year's Day. ( ) 47. When they got to the supermarket, Mark went in_ . A. with the writer B. by himself C. with the woman D. with his friends 48. What happened to Mark in the supermarket? A. His gifts were stolen. B. He broke his basket.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年一级建造师之一建铁路工程实务考试题库300道含答案【巩固】
- 2026年教师招聘之幼儿教师招聘考试题库300道带答案(黄金题型)
- 2026年企业人力资源管理师之一级人力资源管理师考试题库500道及参考答案(b卷)
- 2026年资料员之资料员基础知识考试题库300道及参考答案(新)
- 国职健身教练考试试题及答案
- 心内科护师考试题及答案
- 低压电工应聘笔试题及答案
- 2025年高三化学高考化学虚拟博物馆设计模拟试题
- 2026年中级经济师之中级经济师金融专业考试题库300道【预热题】
- 岗位安全考试题库及答案
- 高职高考数学复习第五章数列5-3等比数列课件
- 肛瘘的护理小讲课稿
- 甘肃省兰州市永登县2024-2025学年四年级上学期期中数学试卷
- 药物临床试验伦理审查应急预案
- 养老院装修改造合同
- 2024年-2025年动物疫病检疫员考试题库(综合题型)
- 水资源梯级利用及脱硫废水零排放改造项目可行性研究报告模板-备案拿地
- 门诊病历书写基本规范
- DB11 994-2013 平战结合人民防空工程设计规范
- 喜剧俱乐部相关行业项目操作方案
- 《建筑施工测量标准》JGJT408-2017
评论
0/150
提交评论