版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、五年级人教新起点英语下册阅读理解易错专项练习题班级:_ 姓名:_1. 情景阅读。阅读对话,判断正误。It''s fine today. The sun is in the sky. Mr. Green and his family are in the park. Mr. and Mrs. Green are standing trader the tree and looking at their children. Ann is flying a kite. The boy in a white shirt and blue trousers is her brother.
2、 He''s reading a book. Ann''s little brother is too young. He can''t walk or run. He''s drinking milk. Ann''s sister isn''t in the park. She is at school.() (1)The Greens are in the park.() (2)Mr. Green has four children.() (3)The girl in a white T-shi
3、rt and blue trousers is Ann.() (4)Ann is flying a kite.() (5)Ann''s little sister is drinking milk.2. 根据短文内容,用完整的句子回答下面的问题。Hi, I am Lily. I have a good friend. Her name is Sarah. She is polite. We are in the same class. We go to school from Monday to Friday. We have four classes in the morni
4、ng and two in the afternoon. I like Tuesdays, because we have art classes on Tuesdays. I can draw pictures in art classes. Sarah likes Fridays. We have music classes on Fridays. Our music teacher is Miss Yang. She sings well. She is very kind. We have lunch at school. My favourite food is beef. Sara
5、h likes hamburgers best. We all like the weekend. We can play ping pong together on the weekend.(1)What''s Sarah like?(2)How many classes do they have every day?(3)Who is Lily''s music teacher?(4)What''s lily''s favorite food?(5)What can they do on weekend?3. 根据短文内容,判
6、断下列句子的正误。Thanksgiving Day is a holiday on the fourth Thursday of November in the United States. It is on a different date every year.Thanksgiving Day is a time for families and friends to get together for a special meal. Even if they live far away, family members gather at their houses. They often h
7、ave a turkey, potatoes, cranberry sauce, gravy', a pumpkin pie and vegetables for dinner. Thanksgiving Day is a time for many people to give thanks for what they have.Some people have a four-day holiday so it is a popular time for trips or to visit families and friends.() (1)Thanksgiving Day is
8、on the fourth Tuesday of November.() (2)Thanksgiving Day is an American festival.() (3)Families and friends get together on Thanksgiving Day.() (4)Families often have delicious food on Thanksgiving Day.() (5)All American people have a four-day holiday.4. 阅读短文,判断句子与短文是否相符。My name is Chen Jie. I'&
9、#39;m from China. I''m a Chinese girl. I live in a big city. We have spring, summer, autumn and winter here. I like spring best. It''s windy and warm. We can fly kites in spring. It''s the best time to plant trees, too. I don''t like summer. It''s too hot. In
10、winter it never snows in our city. So it''s not very cold.( )(1)There are four seasons in a year.( )(2)Summer is Chen Jie''s favourite season.( )(3)We can plant trees in winter.( )(4)Chen Jie doesn''t like summer because it''s hot.( )(5)It doesn''t snow in Che
11、n Jie''s city.5. 根据短文内容填空。Mike is my friend. Hes thirteen. He is English. We are in the same school. We are not in the same class. His father Mr Black is a d
12、river. He is forty. His morher is not a driver. She is a nurse. She is forty-three. Mike has a sister. 1. Mike is _ years old. &
13、#160;2. Mr Black is a _ .3. Mikes mother is a _ . 4. Mike has a _ .5. Mr Black is Mikes _ .6. 读短文,在表格对应位置打“”。What do they like to do? Danny
14、is my best friend. He likes to go to the park. Jenny likes to eat in a restaurant and go shopping. Steven likes to watch a film. Kim likes to fly a kite. Sam likes to play games on the computer. Tim likes to go to the zoo to watch the animals. They all have fun.Namewatch a filmeat in a restaurantfly
15、 a kitewatch the animalsgo shoppingplay computer gamesgo to the parkDanny Jenny Steven Kim Sam Tim
16、60; 7. 根据文章内容,选择最佳答案。This is our school. There are many trees and flowers in it. It''s very nice. There is a big playground in our school. Many students come to the playground to play football after school. Near the playground, there''s a teaching b
17、uilding, and it''s big and nice. In front of the teaching building, there''s a sports hall, and some students like to play table tennis there.There are 30 classes and about 1500 students in our school. All the teachers are kind. They often help us. The students all like to help each
18、other. We love our school and teachers.(1)Our school has a lot of _.A.Flowers and grassB.playgroundsC.trees and flowers(2)There are _ classes in our school.A.twentyB.thirtyC.forty(3)The teaching building is _.A.smallB.newC.nice(4)Many students play _ after school on the playground.A.table tennisB.ba
19、sketballC.football(5)There are about _ students in one class.A.50B.60C.658. 阅读短文并判断。Today is Sunday. It''s seven thirty in the morning. The weather is fine. Kate and her parents are going to the Great Wall. Kate''s father is a doctor. Her mother is a teacher. Now they''re get
20、ting on a big bus. There are twenty-two people on it. Some are English,and some are American and Japanese. They look very happy. They''re going to the Great Wall,too. There are four Chinese on the bus. A young woman,she''s the driver. A young man,he''s the guide. My father an
21、d I are going to the Great Wall,too.( )(1)It''s a fine Sunday morning.( )(2)Kate''s father and mother are teachers.( )(3)There are twenty-two people on the bus.( )(4)They are happy.( )(5)The driver is a young man.9. 阅读短文,判断下列句子与短文内容是否相符。My name is TomI live in ChinaI study in Shaihai
22、 No5 Primary SchoolToday is July 2nd It''s my birthdayI get up at 7:30And I buy a lot of food with my mother in the supermarketIn the evening I have a birthday partyAt the party,I usually have a good time with my friendsWe play games and eat a big birthday cakeI like ice creamIt''s m
23、y favourite( )(1)Tom is a student in primary school( )(2)Tom''s birthday is in June( )(3)Tom gets up at 7:00 on his birthday( )(4)Tom usually has a good time with his friends at birthday party( )(5)Tom plays games and eats a birthday cake10. 阅读短文,完成句子。Hi, I''m Mary. I''m a pu
24、pil. I usually get up at six on weekdays. I have tea and bread for breakfast. I have two friends. One is Lucy and the other is Lily. Lucy often gets up at six thirty. She likes bread and milk. But Lily likes hamburgers and tea. She doesn''t like milk at all.(1)Mary gets up at
25、0; on weekdays.(2)Mary has for breakfast.(3)Lucy likes .(4)Lily likes eating .(5)Lily doesn''t like .11. 阅读理解,回答问题。My name is Linda. Lily is my good friend. Her birthday is coming. Sh
26、e will have a party. I''m going to the party. And I''m going to give her a present. I ask my mum,“What present can I take?” She says,“What about a toy car?” “I don''t think it''s a good present. She has got one,”I answer. “Why don''t you buy her a new doll?”“T
27、hat''s a good idea. ”(1)Who is Linda''s friend?(2)Whose(谁的) birthday is coming?(3)Will Lily have a birthday party?(4)Does Lily have a toy car?(5)What present will Linda give Lily?12. 阅读对话,判断正误。Tom: Hello!David: Hello! What will you do on your holiday?Tom: I will visit some places of
28、interest with my parents.David: Really? Where will you go?Tom: Hmmm Beijing.David: Beijing? It''s a good place. How will you go there?Tom: We will go there by train. Where will you go?David: I''ll stay at home.Tom: Why?David: Because I have to prepare for the test.() (1)Tom will go t
29、o Beijing on his holiday.() (2)Tom will go to Beijing by bus.() (3)David will go to Beijing too.() (4)David has to prepare for the test.() (5)Tom will have a nice holiday.13. 阅读短文,判断正误。正确的写“T”,错误的写“F”.Hello! My name is Linda. I went to Sanya with my parents last summer holiday. It is in the s
30、outh of China. It was hot. We went swimming in the sea. My father can swim well, but I cant. My father taught me to swim. We had a lovely time. () 1. Linda went to Sanya with her father. () 2. Sanya is in the north of China. () 3. They went there last summer holiday. () 4. Li
31、nda can swim well. () 5. Sanya was cold.14. 阅读理解,选择正确的答案。A/An to Dean,To: Dean From: David Jan. 10thDear Dean,How is everything? I''m very happy in Beijing now. I live at Zhang Peng''s house, It''s really nice. There is a garden in front of it. There are many pretty pla
32、nts here. They''re grandmother''s.We have six classes every day. My favourite teacher is Mr. Ma He''s our PE teacher. He can do lots of Chinese kung fu He''s kind but strict sometimes He helps me a lot.On the weekend, 1 often play football with Zhang Peng in a park. S
33、ometimes, we''ll learn Chinese painting. Zhang Peng''s father can draw it very well.How about you? What do you often do on the weekend? I''m looking forward to you.David() (1)It is .A. a note B. a litter C. an email() (2)It is from
34、0; to .A. David; Dean B. Zhang Peng; Dean C. Dean; David() (3)Grandma''s plants are .A. in the house B. in the park C. in the garden() (4)Mr. Ma is
35、0; .A. kind B. helpful C. both A and B() (5)David doesn''t on the weekend,A. paint B. do homework C. play football15. 阅读理解,判断对错。 An old woman wants to go to New York to see her son, she gets up early and gets to thestation
36、at nine o''clock in the morning. When does the train come and leave? Sheis very worried. She stops a boy and ask him. The boy looks at the woman andsays “two to two”. The old woman sits in the chair and thinks and thinks. Then she says, 'Oh, I see.'1The woman is young. (_)
37、2The boy doesnt tell her the time. (_)3The woman gets up early. (_)4The train doesnt come. (_)5The woman knows the time at last. (_)16. 阅读短文,判断句子正误。Hello. I''m Liu Jia. I''m from Shandong. I''m twelve years old I have two good friends. Th
38、ey''re Ma Tao and Zhou Yang. Ma Tao is eleven years old. He''s tall and fat. He''s a polite boy. Zhou Yang is thirteen years old. He''s tall and thin He''s friendly. I''m not tall. But I''m very strong. Ma Tao, Zhou Yang and I like football. We
39、 often play football on the weekend.( )(1)Liu Jia is 13 years old.( )(2)Ma Tao is tall and fat.( )(3)Ma Tao is a polite boy.( )(4)Zhou Yang is not friendly.( )(5)Ma Tao, Zhou Yang and Lu Jia often play football on the weekend.17. 阅读短文选择最恰当答案。Today is August 17th. The sun is shining. The wind blows g
40、ently. It is very hot. The Lis are at the beach on holiday. Look, Peter is swimming in the sea. He swims very fast. His father shouts to him: “Dont swim too far. The sea is very deep.” Peters sister Jenny doesnt like to swim in the sea. She is collecting shells on the beach. She has a lot of shells
41、in her bag. There is a little boy beside Jenny. He is eating a banana. Then he puts the peel on the sand. “Hey, boy. Dont throw the rubbish on the sand. Its dirty.” Jenny says. The boys face turns red.1Whats the date today? () A. On the 17th of August. B. Its fine.
42、160; C. The 17th of August.2How is the weather? () A. Sunny and windy. B. Sunny and hot. C. Hot and windy.3Can Peter swim too far? () A. Yes, he can. B. No, he mustnt. C. No, he cant.4What does Jenny like to
43、 do? () A. Say to the boy. B. Swim. C. Collect shells.5What cant the boy do on the sand? () A. Eat a banana . B. Peel the banana. C. Leave rubbish.18. 阅读理解。Mum: Its 7:00. Its time to
44、;get up, Sarah. Breakfast is ready.Sarah: What day is it today, Mum.Mum: Its Sunday. What do you do on Sundays?Sarah: I often play ping-pong with my friend, Chen
45、0;Jie.Mum: OK. And?Sarah: My friend Lily asks me to go shopping.Mum: Thats good. And?Sarah: I do my homework. What do you do on Sundays?Mum: I wash clothes.Sarah: Il
46、l help you, Mum.Mum: You are a thoughtful girl!Sarah: Thank you, Mum.根据对话内容,选择正确答案。() 1It is _ today.A. Monday B. Saturday C. Sunday() 2. Its 7:00. It is ti
47、me to _.A. do homework B. get up C. go shopping() 3. Sarah often _ with her friend Chen Jie.A. plays ping-pong B. goes shopping C. washes clothes(
48、) 4. The underlined(划线) word “thoughtful” means _.A. 懒惰的 B. 懂事的 C. 严厉的19. 阅读理解。Liu Yun wants to go on a trip to Hainan with her father and mother. They will go there by train. Because a train is faster than a bus, and cheaper than an airplane. Liu Yun packs her suitcase with some cool clothes. It is warm and sunny in Hainan now. They will buy three
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025广东茂名市电白区招聘大学生乡村医生1人笔试考试备考题库及答案解析
- 2025山东泰山生力源集团股份有限公司招聘2人笔试考试参考试题及答案解析
- 2025年甘肃农业大学招聘教师(博士第三期)笔试考试备考试题及答案解析
- 2025赤峰松山中医蒙医医院招聘12名控制数人员笔试考试备考试题及答案解析
- 2025云南普洱景东彝族自治县人力资源和社会保障局招聘公益性岗位考试笔试参考题库附答案解析
- 2025河南周口西华县致远外国语学校致远教师招聘考试笔试参考题库附答案解析
- 随州人才集团劳务外包人员招聘4人笔试考试参考题库及答案解析
- 2025年新能源物流车辆绿色配置与智能化物流服务模式报告
- 2025四川乐山市市中区妇幼保健院招聘编制外专业技术人员7人笔试考试备考试题及答案解析
- 2025年新能源行业供应链金融产品与供应链金融风险管理报告
- 人文地理学(王恩涌)
- 妇产科出血性疾病的介入治疗
- GB/T 34146-2017电梯、自动扶梯和自动人行道运行服务规范
- GB/T 2411-2008塑料和硬橡胶使用硬度计测定压痕硬度(邵氏硬度)
- GA/T 1217-2015光纤振动入侵探测器技术要求
- 精选版颠覆式创新课件
- 临床护理实践指南全本
- Q∕SY 06515.1-2016 炼油化工工程电气技术规范 第1部分:通则
- 《美容应用解剖》期末考试复习题及答案
- 结构动力学课件
- 环刚度等级选择计算
评论
0/150
提交评论