




下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2019-2020学年高一上学期训练卷global audience, adjust and control the overall schedule, IMurofushi said. Athletes,3号证考准名姓 级班必修二 Unit2 The Olympic Games 英 语(二)(本卷满分100分)一、阅读理解(每小题2分,共16分)AFor athletes and volunteers, next year s Tokyo Olympics could become known as theGet-Up-Early Games.Hoping to beat the summe
2、r heat in the Japanese capital, organizers said on Tuesdaythey will start the men-kilomete)i0race walk final at 5:30 am, while the men s and thewomen s marathon finals will go at 6 am. The men s and the women能s triathlon(L动)start at 7:30 am. The women s sofibalX has games scheduled for 9 am, but no
3、men s baseball games will start before noon.A 9Q am start is early. That my impression, said Reika Utsugi, head coach ofJapan s women s softball team. But we will have one year for the preparation. Softball cannot decide the time s. Softball and baseball were dropped after the 2008 Olympics, and are
4、 appearing because of their popularity in Japan.The 1964 Tokyo Olympics were held in the autumn and did not face heat problems.Modern Olympics which are held every four years can no longer be held during that time, avoiding Europe crowded soccer schedule, and year-round scheduling of baseball, baske
5、tball and hockey in the US. Koji Murofushi, sports director of the Tokyo Games, said organizers had consulted about scheduling with the International Olympic Committee(IOC), the governing bodies of the individual sports, athletes and medical experts. He said athletes would be able to adapt.“When we
6、look at the Olympic Games as a whole, of course we need to consider thewhen they know the schedule in advance, can make adjustments to their preparations.As previously announced, the swimming finals will begin at 10:30 am. The swimschedule has nothing to do with the heat and will follow the pattern
7、of the 2008 Beijing Olympics.Organizers say the first gold medal event will be thewomen s 10meter air rifle,which will take place on July 25 the day after the opening ceremony. Organizers have labeled Aug 8 the day before the closing ceremony - as Super Saturday ” , with about 30 finals, the most of
8、 any single day. Finals will include the men s basketball, thsoccer and the men s baseball.The most difficult event to schedule might be surfing. Organizers have blocked out eight days for the event, hoping surf up for at least four of them. It asfour-day competition. Theschedule is subject to chang
9、e depending on the wave conditions, “ organizers said.1. The organizers of the Tokyo Olympics will start some events earlier EXCEPTA. the women s marathon finalsB. the men s triathlonC. the women s softball gamesD. the swimming finals2. What can we infer from the passage?A. The softball game is usua
10、lly held in the late afternoon.B. It s impsoble for athletes to deal with the new schedule.C. The baseball game was cancelled at two Olympic Games.D. The organizers changed the schedule without consideration.3. The IOC changed the time of the Olympics Games to.A. beat the summer heatB. meet the need
11、s of athletesC. avoid famous competitionsD. give athletes time to prepare4. As to the events and awards at the Tokyo Olympics, we can know thatA. the men s-r10eter air rifle will be the first event多的日子。故选BoB. Many excellent players took part in the match including Rafael Nadal.B. Aug 8 will be the d
12、ay with the most gold medals awardedC. surfing which is easy to schedule will be a four-day competitionD. the men s basketball will take place before“ Super Saturday【答案】1-4 DCCB【解析】这是一篇说明文。主要说明了明年的东京奥运会具体的赛事安排情况。1 .细节理解题。根据第二段内容可知男子和女子马拉松决赛将于早上6点开始。男子和女子铁人三项比赛上午7:30开始。女子垒球比赛安排在上午9点。即女子马拉松决赛、女子垒球比赛以及
13、男子铁人三项比赛将会提前举行,A、B、C选项提到了,只有 D选项没有提及。故选 D。2 .推理判断题。根据第三段最后一句Softball and baseball were dropped after the2008 Olympics, and are appearing because of their popularity in Japan.(垒球和棒球在 2008年奥运会后被取消,但由于它们在日本的受欢迎程度而再次出现。)以及第四段第二句Modern Olympics which are held every four years ”可知现代奥运会每 四年举办一次,而棒球比赛自2008年
14、就被取消不再举行,可推知自2008年以后棒球比赛在两届奥运会上被取消。故选Co3 .细节理解题。根据第四段第二句Modern Olympics which are held every fouryears can no longer be held during that time, avoiding Europerowded soccer sch edute,and year-round scheduling of baseball, basketball and hockey in the US. 可知现代奥运 会每四年举办一次,是为了避开欧洲拥挤的足球赛程,以及美国全年的棒球、篮球和曲棍
15、球赛程。即国际奥委会改变了奥运会的时间,以避开著名的比赛。故选Co4 .细节理解题。根据倒数第二段第二句Organizers have labeled Aug 8 the daybefore the closing ceremony as Super Saturday, with about 30 finals, the most of any single day.(主办方将8月8日闭幕式前一天定为超级星期六”,有30场决赛,是单日决赛最多的。)可知八月八日当天有30场决赛,因此会诞生很多金牌获得者,故关于东京奥运会的项目和奖项,我们可以知道8月8日将是颁发金牌最Roger Federer,
16、 who recently became the oldest man to hold the No. 1 ranking in mens tennis at the age 36, will bring a 12-match winning streak(连胜)to the BNP Paribas Open, which starts this week at the Indian Wells Tennis Garden.Federer, a five-time winner of the hard-court event and a 20-time Grand Slam singles c
17、hampion, on Tuesday was seeded No. 1 in a field that has been given up by injuries to several excellent players. Among those missing are world No. 2 Rafael Nadal (hip injury), Stan Wawrinka (knee), who lost to Federer in the 2017 final, David Goffin (eye) and Andy Murray (hip surgery).Federer, who h
18、as spent 305 weeks of his career at the top the Assn of Tennis Professional world rankings, must reach the semifinals( 半决赛)at Indian Wells to keep his No. 1 status. If he exits sooner than that, Nadal would regain the top spot. Federer has a first-round bye(轮空)and a seemingly easy projected route to
19、 the quarterfinals, where he likely would face No. 5 seed Dominic Thiem of Austria.Five-time Indian Wells champion Novak Djokovic, who had a small medical intervention(干预)on his troublesome right elbow earlier this year, was seeded 10th in the tournament(锦标赛).Djokovic has played only four matches th
20、is year because of his elbow problems and hasnt played a tournament since he lost to Hyeon Chung of South Korea in the round of 16 at the Australian Open in January.Maria Sharapova of Russia will face Naomi Osaka of Japan on Wednesday with their match scheduled for not before 5:00 p.m.On Thursday, S
21、erena Williams will play Zarina Diyas of Kazakhstan and Victoria Azarenka of Belarus will play Heather Watson of the United Kingdom during the evening session (7 p.m. start).5. What can we infer from paragraph 2?A. Federer gave up the match on Tuesday due to the injury.C. Federer was lucky enough se
22、eded No. 1 on Tuesday.D. Stan Wawrinka beat Federer in the 2017 final.6. Why does Federer have a seemingly easy projected route to the quarterfinals?A. Because he is seeded No.1.B. Because he has a first-round bye.C. Because many excellent players are missing.D. Because he is well enough to beat any
23、 player.7. Who is most likely to be the seed next to Federer among the players who can play in the BNP Paribas Open?A. Rafael Nadal.B. Maria Sharapova.C. Novak Djokovic.D. Dominic Thiem.8. What is the best tittle of the text?A. Roger Federer, seeded No.1B. Roger Federer, to bring a 12-match winning
24、streakC. Roger Federer, beat everyone in the tourn amentD. Roger Federer, the oldest No.1【答案】5-8 CBDD【解析】 这是一篇说明文。年龄最大的网球选手Roger Federer以36岁的年龄再获男子网球世界第一,这将为本周在 Indian Wells tennis Garden开幕的法国巴黎银行 网球公开赛带来12连胜。本文介绍了Roger Federer在这次比赛中的情况。5 .细节理解题。根据第二段中 Among those missing are world No. 2 Ratacl Nada
25、l(hip injury), Stan Wawrinka (knee), who lost to Federer in the 2017 final, David Goffin (eye) and Andy Murray (hip surgery).可知因为世界排名第二的Ratacl纳达尔(臀部受伤)、2017年决赛输给费德勒的Stan Wawrinka(膝盖受伤)、David Goffin(眼睛受伤)和Andy Murray(臀部手术受伤)都没有入选,所以费德勒周二在因几名优秀球员受 伤而放弃的赛场上,成为头号种子。即费德勒在周二的比赛中幸运地成为一号种子6 .细节理解题。根据文章第三段最后
26、一句Federer has a first-round bye(轮空)and a seemingly easy projected route to the quarterfinals, where he likely would face No. 5 seed Dominic Thiem of Austria.可知,因为费德勒第一轮轮空,直到四分之一决赛 才遇见来自奥地利的5号种子选手 Dominic Thiem ,所以他本次比赛的决赛之路看似简单。故选Bo7 .推理判断题。根据文章第二段最后一句中Among those missing are world No.2 Rafael Nadal
27、 (hip injury)可知 Rafael Nadal因伤退赛。根据文章第四段第一句Five-time Indian Wells champion Novak Djokovic, who had a small medical intervention(干预)on his troublesome right elbow earlier this year, was seeded 10th in the tournament.可知 Novak Djokovic是10号种子选手,排名靠后。又因为 Maria Sharapova是女子选手,费德勒是男子选手,两人不会在一起排名。故 A、B、C 项均
28、错误。根据文章第三段最后一句中 where he likely would face No. 5 seed Dominic Thiem of Austria可知Dominic Thiem 排名第五,故他最有可能成为仅次于 Federer 的种子选手。故选 Do8.推理判断题。根据文章第一段Roger Federer, who recently became the oldestman to hold the No. 1 ranking in mens tennis at the age 36, will bring a 12-match winning streak (连胜)to the BN
29、P Paribas Open (年龄最大的网球选手Roger Federer 以 36 岁的年龄重返男子网球世界第一,这将为本周在Indian Wells tennis Garden开幕的BNPParibas Open带来12连胜。)以及文章主要内容为介绍Roger Federer在周二比赛中二、七选五(每小题2分,共10分)Benefits of SportsDoing sports is a physical, mental and social adventure. It s a great way for chto take a break from academics and rel
30、ease extra energy. It also helps them lead fuller and happier lives as regular sports have proven to improve overall well-being.选手。故选CoThe physical benefits of doing sports are probably the most obvious. Regardless of的情况,故可知选 D。ll notice an increase in your overallfitness once you invoked. 9. Basket
31、ball players focus on strength training; football players work on speed while track athletes train through longer runs. The training process helps promote physical fitness and performances in competitions.10. Playing sports contributes to mental health, helping to increase confidenceand self-worth.
32、A pat on the back, high-five from a teammate, or handshake after a matchreally boosts a child s confidence. Words of praise and encouragement from the coach, parents and other players raise the self-worth. 11 So after a game, it s a better ideato ask “ Did you enjoy the game? ” rather than “ Did you
33、 win? Children who participate in sports might also benefit from the social aspect, feelingpart of a group, building up accountability and leadership. 12. Teamwork involvesboth being dependable as a teammate and learning to rely on your teammates to achieve apositive outcome. Teamwork breeds account
34、ability and challenges you to be responsiblefor your actions. Being part of a team gives you an opportunity to be a leader.Discipline is another social advantage. Most organized sports require a strict trainingand practice schedule. As a student-athlete, you need to balance academics and athletics.1
35、3.There is no shortage of reasons to find a sport to get involved in. Are you ready to go?Pick one and get moving!A. It s not just your body that benefits from sports.B. Therefore, playing sports is going to make you more fit.C. But remember, a child lf-wostseshould not be distinguished by victory o
36、r loss.D. If you play group sports, you ll be part of a team that takes direction from a coach.E. Nearly every sport requires physical activity and the skills needed to be competitive.F. Among these, learning how to function as part of a team is the most important advantage.sports field.【答案】9. E 10.
37、 A 11. C 12. F 13. G【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了体育运动的益处。9 .根据后句的例证 Basketball players focus on strength training; football players work on speed while track athletes train through longer runs. 可知,篮球运动员注重力 量训练;足球运动员提高速度, 而田径运动员则通过长跑训练,几乎每一项运动都需要体力活动和具有竞争力的技能。故选 E。10 .这里为段落总领句。根据后句Playing sports contributes t
38、o mental health,helping to increase confidence and self-worth.可知,运动有助于心理健康,有助于增 强自信和自我价值,故运动受益的不仅仅是你的身体。故选 Ao11 . 根据前句 Words of praise and encouragement from the coach, parents and other players raise the self-worth.(来自教练、家长和其他运动员的赞扬和鼓励提高了自我价值),和后句 So after a game, it s a better idea to ask Did you
39、enjoy the game?rather than Did you win所以在比赛结束后,最好问一问“你喜欢比赛吗?”而不是“你赢了吗?)可知,这里句子为转折关系,但是请记住,一个孩子的自我 价值不应该以胜利或失败来区分。故选 Co12 . 根据前句 Children who participate in sports might also benefit from the social aspect, feeling part of a group , building up accountability and leadership.(参力口体育运 ”动的孩子也可能从社交方面受益,感觉
40、自己是群体的一部分,建立责任感和领导力), 和后句 Teamwork involves both being dependable as a teammate and learning to rely on your teammates to achieve a positive outcome.(团队合作包括做个可靠的队友和学会依靠你的队友来取得一个积极的结果),可知,这里为承上启下句。其中,学习如何成为团队的一员是最重要的优势。故选 F。13 .根据前两句Discipline is another social advantage. Most organized sportsrequire
41、 a strict training and practice schedule. As a student-athlete, you need to balance academics and athletics.可知,这里对本段进行总结,只有遵守严格的纪律,你才能your fitness level when you start playing sports, youG. Only with strict discipline can you be successful both in the classroom and in the9在课堂上和运动场上都取得成功。故选G。三、完形填空(每
42、小题1.5分,共30分)Recently, a special group of American athletes were invited to Poland to run in a 100-kilometer race. The endurance race was 14 interest to many people because the athletes were 15. They had lost legs in accidents, were blind or had diseases thatmade their muscles very 16.17 their disabi
43、lities, most of the runners 18 it through the 25-hour race.“Disabled people always 19 when we are asked why we are running such a long distance, and we smile because we 20 the challenge, “ said a blind runner.The runners in Poland showed that there 21almoshat the disabled can tdo when they give thei
44、r minds to it. There are about 37 million disabled people in the U. S. Just a decade 22, people thought they were better off if they 23 home anddid as little as possible.That s 24. Disabled athletes are challenging all 25 and provingwithout questions that they can 26 in almost every sport. The disab
45、led are taking part in running, golfing, skiing, bicycling, rock climbing and rafting(皮划艇运动).A一27woman ran in the Boston Marathon. Her husband ran in front of her and held arope so she knew where to run.In 1988, 376 disabled Americans competed in many 28 in a special division of the Seoul Olympics.
46、These brave athletes are proving that the stereotype(偏见)that the disabled are inactive is out of 29.They have been helped by great 30 in equipment. Wheelchairs weigh less than 5 kilograms now, compared with more than 20 kilograms a few years ago. Also, 31 legs are lighter and more comfortable.Some p
47、eople wonder if disabled athletes are 32 themselves too hard. But theathletes say they are 33 self-respect and independence.14. A. ofB. inC. toD. with15. A. sickB. troubledC. unhealthyD. disabled16. A. hardB. weakC. strongD. soft17. A. In caseB. AlthoughC. DespiteD. Because of18. A. madeB. didC. got
48、D. took19. A. avoidB. admitC. sighD. smile20. A. loveB. careC. mindD. thank21. A. somethingB. everythingC. anythingD. nothing22. A. laterB. earlyC. agoD. after23. A. stayed atB. worked atC. moved aroundD. escaped from24. A. advancingB. stoppingC. changingD. improving25. A. purposesB. passionsC. limi
49、tsD. faiths26. A. createB.succeedC. failD. believe27. A. lameB. illC. deafD. blind28. A. activitiesB. sportsC. campaignsD. occasions29. A. questionB. dateC. luckD. sight30. A. advancesB. occurrenceC. phaseD. phenomenon31. A. wrongB. faultyC. artificialD. mistaken32. A. hurtingB. askingC. pullingD. p
50、ushing33. A. makingB. buildingC. doingD. showing【答案】 14-18 ADBCA 19-23 DADCA24-28 CCBDB29-33 BACDB【解析】jAzh 总议论乂。乂卓讲述J残疾运动贝身戏心壁, 抑句小屈小黄日丹体育精神的事迹。14 .考查介词搭配。be+of+抽象名词=形容词。句意:许多人对这场耐力赛很 感兴趣,因为参赛运动员们都是残疾人。短语be of interest “感兴趣”为固定搭配,故选A。15 .考查形容词词义辨析。A. sick生病的;B. troubled混乱的;C. unhealthy不健康白勺;D. disab
51、led 残疾的。根据下文They had lost legs in accidents were blind orhad diseases可知运动员们都是残疾人。故选D。16 .考查形容词词义辨析。A. hard努力的,艰难的;B. weak虚弱的;C. strong强壮的;D. soft柔软的。句意:他们在事故中失去了双腿,失明或患有使肌肉非常 虚弱的疾病。故选 B。17 .考查连词辨析。 A. In case万一;B. Although 虽然;C. Despite 尽管;D. Because of因为。Although语气较重,后接句子;despite语气较轻,后接名词。句 意:尽管有残疾
52、,大多数运动员还是坚持跑完了25小时的比赛。故选 C。18 .考查固定短语。A. made制作;B. did做;C. got得到;D. took带走。句意: 大多数运动员还是坚持跑完了25小时的比赛。固定短语 make it 成功;走完路程”,故选Ao19 .考查动词词义辨析。A. avoid避免;B. admit承认;C. sigh叹气;D. smile微笑。根据下文 “and we smile可知残疾人总是在微笑,故选 D。20 .考查动词词义辨析。A. love爱;B. care关心;C. mind理智;D. thank感谢。根据残疾人微笑可知是因为他们热爱挑战。故选 A。21 .考查不
53、定代词。A. something 某事;B. everything 一切;C. anything 任何事; D. nothing没有什么。句意:波兰的赛跑选手们向世人展示了,只要残疾人全身心 地投入,几乎没有什么是他们做不到的。故选 D。22 .考查副词词义辨析。A. later稍后;B. early早;C. ago在之前;D. after在之后。根据上文“a decade知应是“在十年之前”,故选 C。23 .考查动词短语辨析。A. stayed at 待在;B. worked at 工作;C. moved around移动;D. escaped from逃跑。句意:十年前,人们还认为残疾人
54、最好待在家,什么 事也别做。故选Ao24 .考查动词词义辨析。A. advancing前进;B. stopping停止;C. changing改变;D. improving 促进。根据下文 “Disabled athletes are challenging all可知这一情况25 .考查名词词义辨析。A. purposes目的;B. passions感情;C. limits限制;D. faiths信仰。句意:残疾运动员挑战所有的极限,毫无疑问地证明了自己。故选Co26 .考查动词词义辨析。 A. create创造;B. succeed成功;C. fail失败;D. believe 相信。根据
55、下文 “in almost every sport可知残疾运动员几乎在每一项运动中都取得 了成功。故选B。27 .考查形容词词义辨析。 A. lame跛足白B. ill生病的;C. deaf听不见的; D. blind 看不见的。根据下文 Her husband ran in front of her and held a rope so she knew where to run.她的丈夫跑在她前面,抓着一根绳子,让她知道该往哪里跑。可知这个女人看不见,故选Do28 .考查名词词义辨析。A. activities活动;B. sports运动;C. campaigns竞选;D. occasio
56、ns场合。根据下文“the Seoul Olympics可知是参加运动项目。故选 B。29.考查名词词义辨析。A. question问题;B. date约会,日期;C. luck运气;D. sight视力。句意:这些勇敢的运动员证明,残疾人缺乏运动的刻板印象是陈旧 落伍的。短语out of date “陈旧的;落伍的,故选 B。30 .考查名词词义辨析。 A. advances前进;B. occurrence发生,出现;C. phase 阶段;D. phenomenon现象。先进的设备方面给了他们很多帮助。故选A。31 .考查形容词词义辨析。 A. wrong错误的;B. faulty有错误的
57、;C. artificial 人造的;D. mistaken错误的。句意:此外,假肢更轻,更舒适。artificial leg 假肢, 故选Co32 .考查动词词义辨析。A. hurting 伤害;B. asking 请求;C. pulling 拉;D. pushing 推。句意:有些人觉得残疾运动员是否对自己要求过高。push oneself 鞭策自己;发愤”,故选Do33 .考查动词词义辨析。A. making制作;B. building建造;C. doing做;D.正在改变。故选C。showing展示。句意:但运动员们表示,他们在建立自尊和独立。故选 Bo四、单句语法填空(每小题2分,共24分)34. When World War n broke out, his father volunteered the
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 电大商务形考试题及答案
- 第一二单元考试题及答案
- 2025年中国耐火石膏板项目商业计划书
- 中国烷基多苷项目经营分析报告
- 弹药化验技师考试题及答案
- 大学礼仪手势考试题及答案
- 抚州市金溪县专业森林消防大队队员考试真题2024
- 律师业务合作协议书
- 储运实操考试题及答案
- 货运车辆考试试题及答案
- 国家事业单位招聘2025中国专利信息中心第一批招聘3人笔试历年参考题库附带答案详解
- 北京市2025国家体育总局事业单位招聘应届毕业生88人笔试历年参考题库附带答案详解
- 《人工智能数据服务》-课程教案
- 2025年国考金融监管考试试题及答案
- 企业财务审批流程操作规范指引
- 聚合酶链式反应课件
- 《数星星的孩子》课件 部编版语文二年级上册
- 班组互助关爱管理办法
- 公司跟个人购销合同范本
- 肺间质纤维化教学课件
- 孕妇数胎动课件
评论
0/150
提交评论