版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、六年级英语下学期阅读理解专项调研班级:_ 姓名:_1. 根据短文内容,判断句子正误。Mr. Baker worked in a small town. Two weeks ago his friends helped him to find work in New York, so he and his wife were going to move to a building in the big city. Mr. Baker wanted to live in a room on the first floor and he could go for a walk by the beau
2、tiful garden after supper. But his wife hoped to live on the second floor. There is enough sunlight(阳光), I think. And we can watch the flowers in the garden by the windows, said the woman. Mr. Baker thought she was right and agreed (同意) with her.It was Saturday. All their friends came to help them.
3、They were tired but still had a party. Mrs Baker got nice food ready. They ate and drank a lot. Then they sang and danced. It lasted a long time.Suddenly the telephone rang(响). Mrs Baker went to answer it. Then she said to her husband proudly (自豪地), Luckily (幸运的是), you have listened to me! The man d
4、ownstairs complained(抱怨) on the telephone that they couldnt fall asleep!( )(1)Mr. Baker moved to the building in New York because he began to work there.( )(2)Mrs Baker liked the second floor because her husband liked walking after supper.( )(3)Mrs Baker got nice food ready because their friends hel
5、ped her husband to find work there.( )(4)That night the Bakers and their friends were all happy.( )(5)The Bakers and their friends made a lot of noise(噪声)upstairs. The man downstairs couldnt fall asleep.2. 阅读短文,根据所提供的信息判断句子正误。I go shopping with my mother on Sunday. I carry the shopping basket for my
6、 mother. The basket is empty. Its very light. My mother buys some bread, some meat, some bottles of milk and some vegetables in the shop. Now the shopping basket is full. It is heavy. I put the basket on the floor. I cant carry it now, mum.Its about five kilos. I think you can carry it. says my moth
7、er.Im thirsty. I want to drink something, I say to my mother. She buys a bottle of orange juice for me. Mum, I think you can buy me five apples. I say. My mum looks at the basket and asks, Where can I put them?I can put two apples in my left pocket and two in my right pocket. And where can you put t
8、he last one? asks my mum. I can put it here. I put my hand on my stomach.( )(1)My mum and I go shopping on Saturday.( )(2)I carry the shopping basket for mum.( )(3)My mum thinks I cant carry the shopping basket because it is too heavy.( )(4)We buy some vegetables in the shop.( )(5)I really want to e
9、at some apples.3. 阅读下面短对话,并根据其内容,判断句子的正和误。This is Jims school. There are 2100 pupils in the school. There is a very big playground in his school. There are lots of trees around the playground. So many students in the school like to play ball games on the playground. There are two tall buildings in t
10、he school. All of the pupils have classes there. And there is a library. It opens at eight every morning and closes at five every afternoon.( )(1)There is a big playground in Jims school.( )(2)There are two thousand and two hundred pupils in the school.( )(3)Jim can go to the library at ten oclock i
11、n the morning.( )(4)The students like to play ball games in the tall buildings.( )(5)There are lots of trees in the school.4. 根据短文内容,选择最佳答案。The following three students are writing letters to the school office.Our lunchtime is short. Many of us have some schoolwork to do after lunch. But if we dont
12、get a good rest, we cant have enough(足够的) energy for the afternoon. So we want to have more time to take anapafter lunch.Wang Yang (boy, 13)Food in our dining hall is not nice at all. There is always pork, tofu and potatoes. The soup is never hot. I like pork, tofu and potatoes. But why do we have t
13、hem every day? And why cant we have hot soup?Wu Xiaofang (girl, 13)All work and no play makes Jack a dull boy! We want more time for sports, but there are only thirty minutes for us to do sports every day. I think school should finish before 4 pm every day and then we can go to the playground to do
14、sports.Dai Huimin (boy, 14)( )(1)Wang Yangs classmates often _ after lunch.A. have a good rest B. do school work C. take a nap( )(2)The underlined word nap may mean _ in EnglishA. a short sleep B. a good lunch C. a short lunchtime( )(3)Wu Xiaofang doesnt like the _ at school.A. pork B. potatoes C. s
15、oup( )(4)From the three letters, we know _.A. they really like the school rulesB. they complain about their school rulesC. they are not good students at all( )(5)Which of the following sentences is NOT right according to the passage?A. Wang Yang thinks the lunchtime is short.B. Wu Xiaofang thinks th
16、e food at school is very bad.C. Dai Huimin wants more time for study.5. 阅读短文,选择正确的答案。A little mouse thought he was the tallest and strongest animal in the world. His mother said to him, Dont say that in front of an elephant. He doesnt like that. The little mouse didnt listen to his mother. He went o
17、ut to look for the elephant, but he didnt know who the elephant was. He asked an ant(蚂蚁) first, Are you an elephant? No, Im not, said the ant. An elephant is much bigger than I am. Suddenly(突然), he saw four big trees. Let me climb up(爬上) a tree. Then I can see where the elephant is, said the little
18、mouse. Get down! Get down! someone shouted(喊) to him. Im the elephant. Go and climb that tall tree nearby. Then you can see me. Now, I see. The elephant is the tallest and strongest animal in the world, said the little mouse.1What did the mouse think of himself?( )A.He was the tallest and strongest
19、animal in the world.B.He knew nothing about elephants.C.He thought he couldnt find elephants himself.2The mouse in the story_.( )A.wanted to see antsB.wanted to know what the elephant was likeC.wanted to climb the tall tree3The mouse saw_ at last.( )A.four tall trees B.an elephant C.an ant4Which is
20、TRUE according to(根据) the story?( )A.What the mouses mother said at first was true.B.The little mouse listened to his mother.C.In the end, the mouse didnt see the elephant.6. 阅读短文,根据短文内容填空。Hello! My name is Sarah. I didnt like summer before. I thought it was too hot for me and I couldnt swim. But no
21、w I like summer very much because my father teaches me how to swim and I can eat lots of ice cream. My friend Joe did not like winter before. He thought it was too cold and he couldnt go cycling. Now he likes going ice-skating and playing in the snow. Sometimes we swim and eat ice cream together in
22、summer. We often ice-skate and make a snowman in winter.(1)Sarah didnt likebefore, because she thought it was too hot.(2)Sarahsteaches Sarah how to swim.(3)Joe didnt likebefore, because he thought it was too cold.(4)Joe likes goingnow.(5)Sarah and Joe sometimes swim and eatin summer.7. 根据短文内容判断下列说法的
23、正误。Mr Black is a careful driver. One day he is driving home. When he gets to a crossing, he sees a slow sign. So he slows down. He looks both ways. No car is coming, so he is ready to drive away.Just then, he hears a whistle (哨子声),so he stops by the side of the road. A policeman walks to him and say
24、s, “You should stop at the crossing. Mr Black says, Its a slow sign, not a stop sign. The policeman looks at the sign and says, Well, I am very sorry. I am in the wrong street.( )(1)Mr Black is a careful driver.( )(2)Mr Black stops his car at the crossing.( )(3)There is a stop sign at the crossing.(
25、 )(4)Mr Black stops because he hears a whistle.( )(5)The policeman is in the right street.8. 阅读短文,选择正确答案。Amy is from the USA. But now she lives in China. She is going to Harbin with her parents tomorrow. They are going by plane. Its snowy in Harbin now. She is going to play with snow and make a snow
26、man there. She has many things to do today. She is going to buy some warm clothes this morning. In the afternoon, she is going to buy two new comic books in the bookstore. She is going to read them on the plane. In the evening, she is going to watch TV with her baby brother. There is going to be a n
27、ew cartoon this evening.1Amy is from.( )A.the USA B.China C.Canada2Their family is going to Harbin.( )A.by train B.by car C.by plane3Itsin Harbin now. ( )A.rainy B.cloudy C.snowy4Amy is going to( )A.play with snow B.play football C.play basketball5Amy is going to buy two comic books. ( )A.in the sup
28、ermarket B.in the bookstore C.in the library6There is going to be a new cartoon. ( )A.this afternoon B.this evening C.this Sunday9. 阅读短文,选择正确答案。Its a sunny morning. Its warm but not hot. Jack sees an old man with a black umbrella walking on the street.Jack is very curious (好奇的). So he asks the old m
29、an, Hello. Would you tell me why you bring the umbrella? The old man answers, My legs are not strong. If I carry a walking stick, people will say, How poor the man is! I dont like this. So I carry an umbrella to help me. When people see Im walking with an umbrella in a fine day, they will only say,
30、How foolish the man is!”( )(1)The weather is _ that morning.A. snow B. windy C. warm( )(2)Jack sees an old man with _.A. a red coat B. a black umbrella C. a black coat( )(3)The old mans legs are _.A. strong B. weak C. long( )(4)The old man carries an umbrella to _.A. help himself B. avoid the rain C
31、. play with( )(5)Is the old man foolish?A. Yes, he is. B. No, he isnt. C. He can walk.10. 据短文内容,判断下列句子与短文是否相符。Our future on Earth looks very bad. We are throwing rubbish on our land. We cant breathe the air. The sea is dirty, too. I visit some relatives recently in a small village. They grow their o
32、wn food. Theyre not rich, but they are happy and healthy. We should close some factories, because they are producing useless products. That would reduce (减少) rubbish and air pollution. We should recycle more. and improve (提高) public transport. Overpopulation (人口过多) is a big problem in big cities. We
33、 should give up useless factories and get back to a simple way of life.( )(1)Our future on Earth looks very great.( )(2)The air and the sea are very clean now.( )(3)We shouldnt close all factories.( )(4)We should improve public transport.( )(5)We should get back to a simple way of life.11. 根据短文内容判断下
34、列句子正误,正确的写“”,错误的写“”。Many parts of the world have four seasons. They are spring, summer, autumn and winter. Spring follows winter. It becomes warmer and the days become longer. Plants begin to grow and many animals have babies. Summer is the hottest season. It does not get dark until 7 oclock. Plants
35、 grow fast. In autumn, the days get shorter. The weather turns cooler. The leaves fall from the trees. Some birds fly to warmer places. Winter is the coldest season. It gets dark early in the evening. Plants stop growing and many trees are bare (光秃秃的).1All parts of the world have four seasons.(_)2Ma
36、ny animals have babies in spring.(_)3Summer is the hottest season.(_)4The days become longer in autumn.(_)5The plants stop growing in winter.(_)12. 阅读短文,判断句子正()误()。To: Zhang Pengpen From: Amypen Dear Zhang Peng,Hello! My name is Amy.Im very happy to write to you.In my spare time(业余时间),I like drawing
37、 pictures.After school,I like playing the piano with my friends.My brother Jack likes sports. He likes riding a bike.My dad is a doctor. Every morning, he goes to work by car. My mom is a singer. She goes to work by bus. Jack and I go to school by bike.On the weekend, I usually go to the zoo with Ja
38、ck. We look at the animals and play in the zoo. Can you tell me something about you?Your new pen pal,Amy1Amy likes drawing pictures.(_)2Jack doesnt like riding a bike.(_)3Amys dad goes to work by car.(_)4After school, Amy likes playing the violin with friends.(_)5On the weekend, Amy usually goes to
39、the zoo with Jack.(_)13. 阅读理解。Everybody wants to be healthy. We know food is very important. There are many healthy foods. We can have more bananas apples, oranges, tomatoes and lettuce because fruit and vegetables are good for us. But we dont eat too much choco1ate and candy. We dont eat too much i
40、ce-cream, too. They are not god healthy food. So they arent good for our health. Healthy food can make us grow and make us strong and happy. There is a saying An apple a day keeps the doctor away. Sports can also keep us healthy. We should get up early and do some sports every day. Dont be lazy! We
41、will be healthy and happy.(1)Which is right?( )A. Everybody is healthy. B. We want to be healthy. C. We are important.(2)What are healthy foods?( )A. Fruit and vegetables.B. Bananas, apples and chocolate.C. Fruits and chocolate.(3)Why are healthy foods god for us?( )A. They make us grow. B. They mak
42、e us strong and happy. C. A andb.(4)An apple a day keeps the doctor away. means _.( )A. The doctor goes away when he sees an apple.B. The doctor runs away when you give him an apple.C. You eat an apple every day and you can be healthy.(5)To be healthy, we should _ .( )A. eat fruit and vegetables oft
43、en. B. exercise often. C. A andb.14. 阅读理解。Lots of boys and girls in Western Countries are wearing the same kinds of clothes, and many of them have long hair, so it is often difficult to tell whether they are boys or girls. One day, an old man went for walk in a park in Washington, and when he was ti
44、red, he sat down on a bench. A young person was standing on the other side.My goodness! the old man said the person next to him on the bench. Do you see that person with long hair? Is it a boy or a girl?A girl, said his neighbour. Shes my daughter.Oh! the old man said quickly. Please forgive me, I d
45、idnt know that you were her mother.Im not, said the other person, Im her father.() 1. Some of the boys Western Countries look like girls because _.A. they are not tall enough B. they walk slowly like girlsC. their clothes and hair are like girlsD. they always wear very fine clothes() 2. The old man
46、went to the park one day _.A. to have a walk B. to see the young personsC. to do some exercisesD. to sit on the bench and have a walk() 3. When the old man saw a young person with long hair he thought _.A. it was a young womanB. it was a boyC. it was a girl D. it was the persons daughter() 4. What w
47、as the person next to the old man look like? _.A. He looked like a business man(商人).B. He looked like a young man.C. He looked like the young persons father.D. He looked like a woman.() 5. This story happened(发生)in _.A. France B. England C. AmericaD. Australia15. 阅读短文,根据短文内容回答下列问题。Im Mr Web B. I m a
48、 teacher in Guangming School. The school is very different now.Ten years ago, the school was small with a few students. There were about 10 classrooms in the school. There was no playground. Students had no places to play. They had to play on farms. We had no library. There was only a reading corner
49、 in every classroom.But now, the school is very big. We have a big garden now. In the garden there are many big tall trees and flowers. Its very comfortable to sit under the trees. The new playground is big and beautiful. The classrooms are very big and bright. There are fifty classrooms in the scho
50、ol. There is a big library. The library has many books.(1)What is Mr Webbs job?(2)What was the school like ten years ago?(3)Were there any gardens in the school ten years ago?(4)Is there a big playground in the school now?(5)How many classrooms are there in the school now?16. 根据短文内容,回答问题。TheCrow(乌鸦)
51、andtheFoxAcrowissittinginabigtree.Shehasabigpieceofmeatinhermouth.Mybabieswillhaveanicebreakfast,shethinks.Anoldfoxislookingfor(寻找)his breakfast. Heseesthecrow and the meat. How can I get that piece of meat? he thinks.Goodmorning,MrsCrow,saysthefoxverysweetly.How areyou?,Butthecrowdoesntsayaword.You
52、areverynicebabies,MrsCrow,saysthefoxverysweetly.Howarethey?MayIseethem?Still(仍然),thecrowdoesntsayaword.Youareverybeautiful,MrsCrow.Andyouhaveabeautifulvoice(声音)too, says the fox very, very sweetly. Will you sing a song for me?MrsCrowthinks,HowniceMrFoxis!Imustsinghimasong.Sosheopenshermouth,Caw!Caw!
53、(乌鸦的叫声)Downdrops(掉下)themeatintothefoxsmouth.Questions:1.Whatdoesthecrowhaveinhermouth?2.Whatistheoldfoxlookingfor?3.ThefoxsaysGoodmorningtothecrow.Doesthecrowsayanything?4.Whydoesthecrowopenhermouth?5.Whogetsthemeatatlast(最后)?17. 阅读理解。A little mouse thought he was the tallest and strongest animal in
54、 the world. His mother said to him, “Dont say that in front of an elephant. He doesnt like that.” The little mouse didnt listen to his mother. He went out to look for the elephant, but he didnt know who the elephant was. He asked an ant(蚂蚁)first, “Are you an elephant?” “ No, Im not,” said the ant. Then he asked a hare(野兔), “Are you an elephant?” “ No, Im not. An elephant is much bigger than I.” suddenly, he saw four big trees. “Let me climb up a tree. The
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- Unit4 Inventions 课时练习题-2025-2026学年沪教版八年级英语上册
- 2026年医学论文写作合同
- 云南民族大学《无机非金属材料概论》2024-2025学年第一学期期末试卷
- 山西省临汾市翼城校2025年化学高二第一学期期末学业水平测试模拟试题含解析
- 云南省玉溪市第二中学2025年物理高一第一学期期末达标检测模拟试题含解析
- 云南省会泽县第一中学2025-2026学年高一物理第一学期期末综合测试试题含解析
- 苏州工艺美术职业技术学院《技术应用企业》2024-2025学年第一学期期末试卷
- 山东省济宁市嘉祥一中2026届物理高二第一学期期末检测模拟试题含解析
- 肾皮质坏死的护理
- Unit 2 Be good friends(单元测试提升卷) -北京版四年级英语上册
- 2025年管理学试题与参考答案
- 2025年山西省教师职称考试(学前教育)历年参考题库含答案详解(5卷)
- 建筑工程合同审查与风险防控实务指南
- 功能对等理论视角下《经济学人》新闻翻译策略与实践研究
- 液化气体气瓶充装规定 第2部分燃气气瓶 征求意见稿
- 2025年四川医疗卫生事业单位《卫生公共基础知识》考试真题及答案
- AI语音对话公仔创新创业项目商业计划书
- 钓鱼考试题库及答案
- 民航企业管理概论课件
- DB36∕T 1968-2024 公路路基工程利用锂渣技术规范(试行)
- 军品应急采购管理办法
评论
0/150
提交评论