



版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、四年级湘少版英语下册阅读理解专项提升练习班级:_ 姓名:_1. 阅读短文,选择正确的答案。Last Sunday John went to Mike''s home. In the morning, he talked with Mike''s grandparents. Mike''s mother cooked chicken for them. In the afternoon, John and Mike played table tennis. They were very happy.(1)Last Sunday John went
2、to_.A.Mike''s home B.Mike''s school(2)He talked with Mike''s _in the morning.A.parents B.grandparents(3)Mike''s_ cooked chicken for them.A.mother B.grandmother(4)In the afternoon, John and Mike _.A.played table tennis B.played basketball(5)Were they very happy?_.A.No,
3、 they weren''t B.Yes, they were2. 阅读下面一段话并回答问题。Andy is a lovely boy. He is not only good at learning, but also at sports. He likes different kinds of sports, such as baseball, football, hockey and so on. Among all the sports, he likes football best. He plays football with his friend every Su
4、nday afternoon. There are two teams in the game. And each team has eleven players. There are 90 minutes in a game. Look! They are playing in the field now. How happy they are!1Does Andy like sports?2Is Andy good at sports?3What is Andy doing now?3. 阅读对话,判断正误。A: Can I help you?B: Yes. This red chess
5、is nice. Can l try it on?A: Of course. Here you are. Is it OK?B: No, Its too big.A: How about the yellow one?B: OK. Let me try. Its just right. Ill take it.( )(1)The red dress is nice.( )(2)The yellow dress is too big.( )(3)The woman doesnt like the yellow dress.4. 阅读短文,判断正误。Look at my family photo.
6、 There are four people in my family. This is my father. Hes a doctor. And he is very clever. This is my mother. Shes a nice teacher. The pupils like her very much. This little boy is my brother. Hes very naughty. This girl is me. Im very cute. ( )(1)There are three people in my family. ( )(2)My fath
7、er is very cool. ( )(3)My mother is a teacher and she''s very nice. ( )(4)I''m very shy. ( )(5)My brother is very naughty.5. 看图,回答问题。例:What''s Kim''s address?Kim''s address is 942 Beixin Street.(1)What''s Tom''s address?(2)What''s Mary&
8、#39;'s address?(3)What''s the cinema''s address?6. 阅读对话,判断句子正(T)误(F)。Amy: Look at our new classroom. How many Chinese books can you see?John: I can see twelve.Amy: How many desks can you see?John: I can see thirty-five. Amy: Oh, my schoolbag is heavy.John: Whats in it?Amy: T
9、en storybooks and fifty picture books.John: Oh, so many.1There are many English books in the classroom.(_)2I can see twenty Chinese books. (_)3I can see thirty-five desks. (_)4Amys schoolbag is heavy. (_)5There are ten storybooks in the schoolbag. (_)7. 读短文,指出句子是否与短文的意思致,如一致写“T”,
10、否“F”Mike is going to have a picnic with his best friends this Sunday. He is going to invite Sally, Yongxian, Jiamin, Ben and Janet to come. He is getting ready for it.He is going to buy some sandwiches, hamburgers, coke and orange juice. He''llask his friends to have the picnic on Maofeng Hi
11、ll. Maofeng Hill is a big park in Guangzhou. They can get there by bus. Mike is going to meet his friends at the bus station in Guangwei Road at eight thirty.( ) (1) Mike is going to have a party this Saturday.( ) (2) Mike will invite his best friends to have a picnic.( ) (3) Mike is getting ready f
12、or the picnic.( ) (4) Mike is going to buy some food and drinks.( ) (5) Mike is going to meet his friends at the bus station in Guangwei Road at half past nine.8. 阅读短文,判断对错。Dingding will be 10 years ol D. His parents are going to have a birthday party for him this Saturday. Let''s go and joi
13、n the birthday party. The party will begin at 11 o''clock in the morning. We''ll have lunch in his house. We can play games, watch movies and play cards et C. Dingding''s house is at 56 North Street. It is close to the Garden Supermarket. Let''s meet at the supermarke
14、t at 10:50.( )(1)Dingding is going to have a birthday party this Saturday.( )(2)Children will go to the park.( )(3)Children will meet at Dingding''s home.9. 根据图意,写出相应的单词。(1)Mrs Back is Joy''s . She has children. They are
15、and .(2)Mr Black is Lilian''s ,and he''s Kenny''s .(3)Edward is Kenny''s ,and he''s Joy''s .(4)Joan is Joy''s . Joy and Kenny are &
16、#160; .10. 阅读理解,判断句子的正误。Hello! I have a friend. She is tall and thin. She has big eyes and a small red mouth. She has long black hair. She is very beautiful. She is a good student. She likes music, science and sports. She would like beef, chicken, soup and rice for dinner(晚餐) and lunch(午餐
17、). Who''s she? Guess! That''s right! She is Susan.1My friend is Susan. (_)2She is short and thin. (_)3She likes painting and sports. (_)4She would like beef, chicken, milk and rice for lunch. (_)5Susan has small eyes and a big mouth(_)11. 阅读短文,判断下列句子正误。There are m
18、any mice in the city. One day, a man comes. He says, 'I can help you. Give me a bag of gold.' 'Sure,' the people answer. The man plays magic music. All the mice walk behind him. There are no mice in the city now. The man says, 'Give me the gold, please.' The people don'
19、39;t want to give him the gold. The man plays magic music again. All the children walk behind him. The people have to give him a bag of gold. The children come home.( )(1)There are many mice in the city.( )(2)A man can help the people in the city.( )(3)The man can play magic music.( )(4)All the mice
20、 come back again.( )(5)The people don''t give the man a bag of gold.12. 阅读理解。One day Tom tells his friends, 'I''m going to have holidays in Beijing. But I can''t speak Chinese, so I''m going to have evening classes and have Chinese lessons there for a month.'
21、Soon his holidays come and he goes to China happily. After he comes back, his friends ask him, ' Do you have any trouble with your Chinese when you are in Beijing, Tom?' 'No, I don''t.' answers Tom, ' But the Chinese do!(1)Tom _ Beijing.A.lives in B.is going to C.stays in
22、 D.comes to(2)Tom _Chinese for a month.A.studies B.is a C.meets D.looks for(3)Tom _ China very happily.A.lives in B.is in C.goes to D.comes back from(4)Tom _ trouble with his Chinese in China.A.has some B.does have any C.has no D.can understand(5)'But the Chinese do.' Means _.A.the Chinese p
23、eople have trouble with my Chinese.B.the Chinese people don''t understand Chinese.C.Tom''s Chinese good. People can understand him easily.D.the Chinese know themselves.13. 阅读理解。An old man visits a new doctor. He is very young.'I don''t feel well, doctor,' he says.
24、9;Please find out what''s wrong with me.''Take off your clothes and lie on the bed,' the young doctor says, 'I''ll examine', you. The old man takes off his clothes and lies down on the bed, and the young doctor examines him. However, he can''t find anythin
25、g wrong with the old man. He listens to his heart. He looks into his throat. He examines every part of him.At last he says, 'I''m sorry, but I can''t find anything wrong with you. You''re as healthy as I am. ''That''s very strange,' the old man says, &
26、#39;because I feel really bad.''Come back tomorrow and see me again if you don''t feel better,' the young doctor says. 'I''11 examine you again.''All right, doctor,' the old man says.Slowly, he stands up and put on his clothes. Then he walks out of the hos
27、pital.A few seconds later, the doctor''s nurse runs in.'Doctor! Doctor!' she cries. 'That man has died outside the door.'The doctor thinks quickly.'Then turn the body around so that people will think he is coming in.' he says.( )(1)The doctor is very
28、 .A. young. B. clever. C. strange. D. healthy.( )(2)The doctor .A. thinks the old man is healthy.B. takes the old man to the hospital.C. takes off the old man''s clothes.D. finds a lot wrong with the old man.( )(3)The doctor tells the man
29、160; .A. not to come again.B. to come again if he did not feel better.C. to stay in the hospital for a few days.D. to turn his body around.( )(4)The doctor does not want anyone to know that .A. he is in the hospital.B. he has examined t
30、he old man.C. he is very young.D. he doesn''t feel well.14. 读短文,判断对或错。Hello,I''m Lily.I come from the USA.I''m ten years old. I get up at 6:30 and I have breakfast at 7:00.I go to school at 7:20.I go home at 5:00 pm.I have dinner at 6:30.I go to bed at 8:40.This is my school.
31、 It''s big and beautiful. The teachers''office is on the first floor. It''s sunny outside.It''s 27 degrees. I can swim well.( )(1)Lily is 11 years old.( )(2)Lily has breakfast at 6:30.( )(3)The teachers'' office is on the first floor.( )(4)It''s rainy
32、and hot outside.( )(5)Lily can fly kites.( )(6)Lily goes home at five.( )(7).Lily has dinner at 6:30.( )(8)Lily is from the UK.( )(9)Her school is small and beautiful.( )(10)It''s warm today.15. 读短文,判断对错。Liangliang is flying a big kite in the street. A man tells Liangling not to fly kites in
33、 the street. There are wires. It is dangerous to fly kites there. He can do it at the square in front of the museum.( )(1)Liangliang is flying a small kite in the street.( )(2)The man tells Liangliang to fly kites in the street.( )(3)Liangliang can fly kites at the square in front of the museum.16.
34、阅读短文,判断对错。Look, Class One, Grade Four, it is our classroom. Let''s go and see our classroom. It''s a nice classroom. We like our chairs, we like our desks, too. Mr. Yang is our teacher. Miss Gao is our teacher, too. We like our classroom.( )(1)We''re in Class One, Grade Four.
35、( )(2)Our classroom isn''t a nice classroom.( )(3)Miss Gao is our teacher.( )(4)We like our chairs and desks.( )(5)Mr. Yang isn''t our teacher.17. 阅读短文,选择正确答案。Hello,I''m Mike. Now let me tell you about my holiday. I travelled with my parents. We went to London. We went there
36、by plane. We visited Hyde Park and Tower Bridge. Hyde Park is very big and beautiful. We saw many people there. They sang and danced. Tower Bridge is very famous. We went to see Big Ben. It''s very old. We took many pictures there. We had a good time. And I want to visit New York next holida
37、y.(1)Mike went to London_.A.by plane B.by train C.by bus(2)Mike travelled with his_.A.father B.mother C.parents(3)Hyde Park is_.A.small B.small and beautiful C.very big and beautiful(4)Tower Bridge is_.A.very old B.very famous C.very long(5)Mike wants to visit_ next holiday.A.Beijing B.New York C.Lo
38、ndon18. 判断对错。Ukulele is a music instrument (乐器). I have one. It can make beautiful sounds. There are six strings (弦) on the guitar but the ukulele only has four strings.My teacher gave the ukulele as a prize. Yesterday I played the ukulele in the school concert. I played very well. I was happy.( )(1
39、)Ukulele has got four strings.( )(2)Ukulele looks like a violin.( )(3)The girl played the ukulele in the school concert.19. 阅读短文,判断句子正误。 对的写T,错误的写F。 My name is Lulu. I''m ten. I have a new schoolbag. It''s big and heavy. I have many books in it. A Chinese book, a maths book, an English book and six storybooks. There is a red pencil box in it. My schoolbag is black and white. How nice it is!1Lulu is ten years old. (_)2He has a big pencil box.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025汽车买卖合同格式范本,汽车买卖合同范本
- 2025版员工合同范本模板
- 福建电网考试题目及答案
- 肥东科目一考试题及答案
- 犯罪意识考试题及答案解析
- 多媒体实务考试题及答案
- 东郊中学招生考试题及答案
- 昆明塑料包装袋项目申请报告
- 中国取暖器加热管行业市场前景预测及投资价值评估分析报告
- 电笔实操考试题及答案
- 2025年山东省招聘社区工作者考前冲刺卷(附答案)
- 消毒和隔离技术知识培训课件
- 摄影师基础知识培训课程
- 安全阀动作相关题库及答案解析
- 彩票店转让协议书5篇
- 小学数学应用题教学方法探究
- 酒店安全生产隐患排查治理方案
- 医师资格考试试用期考核合格证明
- 高二地理第一次月考卷(考试版)【测试范围:人教2019选择性必修一第1-2章】
- GB/T 45995-2025优质服务用户体验评估模型与方法
- 【《基于Java的图书管理系统设计与实现》10000字(论文)】
评论
0/150
提交评论