下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、Unit 3 Computers 单元测试题2第二部分:阅读理解(共两节,满分40 分)第一节(共15 小题;每小题2 分,满分30 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。ADear students,Most of us get some exercise walking or riding our bikes to school, but that just isn't enough. Why not get into shape by playing the most popular sport in the world soccer?Two
2、weeks ago, Ms. Goldstein, the physical education teacher, posted a notice about an exciting new soccer club (for Grades 3-5). To join, all you have to do is sign your name and be at school for the fun of it on Saturday mornings. You'll make new friends and share information about famous teams an
3、d players.Ms. Goldstein will teach, so you'll learn basic skills and new techniques 技巧 ( ) to improve your game. That's good news because soccer is a game you can love three seasons a year. The only time you can't play is when there is snow.However, it is hard to believe that only ninete
4、en people signed up for the new club. Maybe kids don't want to give up their Saturday mornings. But if you think about how we spend Saturday mornings now, soccer looks good. Doing housework and watching TV are not as much fun as playing soccer with friends. If you didn't sign up because you&
5、#39;ve never played soccer before, don't worry. Beginners are welcome and Ms. Goldstein will give you more help.Just act now! The equipment is cheap. All you have to bring is your feet.The Students' Union21. We can learn from the text that the club .A. was first set up for beginnersB. is jus
6、t open to students of Grade 3C. was probably started two weeks agoD. is available every day except for Sundays22. What does the author think of playing soccer?A. It makes people famous easily.B. It does students a lot of good.C. It is a very dangerous game.D. It is as interesting as watching TV.23.
7、The author writes the text mainly to .A. talk about how to be an excellent playerB. encourage the students to join a soccer clubC. advise the students to take more exerciseD. introduce Ms. Goldstein to the studentsBOne day Kavya and I were playing tennis and the ball went into a man's house.Then
8、 we went to his house and asked if he could give us our ball. He said,“ No”felt helpless. But suddenly we came up with an idea. There was a water tankN(箱) behind the man's house. I told Kavya,“ We can climb onto the water tank and jumpover the gate. ” Kavya agreed, but we were both wearing skirt
9、s. We couldn't climb in those. “ We can get it back tomorrow, ” said Kavya.The next day we went there with Kavya's brother Vijay. He said,“ Shout loudly ifyou need me. ” Kavya climbed onto the water tank first and then she climbed down into the man's house. I followed her. We were lookin
10、g under a bed for the ball when we heard a noise. It was Vijay.“ Mother is calling you, ” he said in a low voice.We hurried out taking the lost ball with us. Along with the ball was a surprise!But we had to leave the house quickly. When we reached Kavya's house, the TV was on. It was news time.
11、I couldn't believe my ears when it said that 20 gold bars were stolen from a gold shop. They showed a picture of the gold bars, which were exactly like the one we had seen in the man's house.We told the story to Kavya's mother right away, and she called the police. Soon the police caught
12、 the man. They found all the gold bars in his house. A few days later a policeman came to us and said, “ Thank you for helping us catch the guy. Here is a bag for all of you. ” When we opened it, it was full of storybooks and lovely toys. Standing beside us, Kavya's mother was all smiles.24. The
13、 children decided to climb over the water tank .A. after they were refused by the man B. because their ball fell onto the tankC. to see who was brave enough to do thatD. because they wondered who the man was25. The surprise mentioned in Paragraph 3 refers to .A. a tennis ballB. storybooksC. a gold b
14、arD. toys26. We can infer from the text that Kavya's mother .A. hated watching TVB. enjoyed playing tennisC. knew the man very wellD. was proud of her daughter27. What can we learn from the story?A. Better late than never.B. The day has eyes, the night has ears.C. A bad thing never dies.D. Frien
15、dship is love with understanding.CBorn in 1965, Shania Twain was the second of five children in her family. At the age of two, she moved with her mother and two sisters to Timmins, a town north of Toronto. When Shania was eight years old, her mother took her to many different bars, clubs and concert
16、s to perform表演).In high school, Shania joined a local band (乐队), with which she often performed. After that, Shania moved to Toronto, whereshe continued singing.When Shania was 21 years old, her parents were killed in a car accident. She had to take over the role of parent to her younger siblings兄 弟
17、姐妹).Taking care of two teenage brothers and a sister was a Gordian knot. Suddenly, she had to pay the bills, keep food on the table, and make a living. Anyway, Shania managed to pay the bills by singing here and there.In 1991, Shania went to Nashville, the home of the country music industry. In 1993
18、, she recordedShania Twain, her first CD. In 1995, her next CD, The Woman in Me, which had eight hit songs, sold more than ten million copies. Her third CDCome on Over, was also popular and she had another hit song.Shania and Robert Lange, a famous producer, got married in 1993. After finishing her
19、2000 world tour, she decided to take a break from performing. In August 2001, they had a lovely son, whom they named Eja. After September 11th, Shania decided to spend more time on her family and stayed at home until the fall of 2002. Her reappearance in the music world put her face on magazine cove
20、rs and country music publications. She also began to promote®(传)her new CD, Up, on TV shows. 28. According to the text, Shania.A. went to Timmins in 1965B. was born into a musical familyC. recorded her first CD in high schoolD. began singing in public at an early age29. The underlined part “a G
21、ordian knot " 2rppobagrameans. A. a big businessB. a difficult taskC. a social activityD. a simple problem30. What's the right order of the events in Shania Twain's life? a. She moved to Nashville.b. She married Robert Lange. c. She lost her parents forever. d. She promotedUp on TV show
22、s.e. She recordedThe Woman in Me.A. c, a, b, e, dB. a, c, e, b, dC. c, b, a, d, eD. a, b, e, d, c31. What does the author mainly talk about in the text?A. Why Shania Twain chose to be a singer.B. How difficult it is to become a singer.C. A girl's road to success as a singer.D. Shania Twain's
23、 opinion on music.DA few months ago, Jason asked his parents to buy him a computer. All his friends already had one, so his mom and dad agreed. During the first few weeks, Jason spent a lot of time in front of his computer because he had to learn how it worked. He was really interested in learning a
24、ll about it and he even started writing computer programs himself.One day Jason found a website where he could play chess either against the computer or against other people from all over the world. From then on, Jason seemed to have just one interest in life, his computer. Whenever his parents told
25、 him that he was spending too much time with his computer, Jason went into denial. He did not think that he had a problem at all.Then the unthinkable happened: Jason's computer broke down. But his parents decided not to buy him a new one. Jason said that he needed a computer for school, and he p
26、romised that he'd spend less time with it. But his parents refused to give in. Finally, Jason felt so hopeless that he took the only way out and killed himself.Robert Johnson, a psychologist心理学家)on the subject, says," Computeraddiction (沉溺)is an illness that can influence anyone of us. Nowa
27、days, increasing numbers of people are spending more and more time working with computers. While this isn't a problem for most users, some people, especially teenagers, often use thecomputer to get away from the real world. This is especially true of shy people. For them, meeting people online i
28、s a way of hiding their true selves. In cyberspace, they can be whoever they want to be and create their own virtual(拟的)world. But what happens when they can no longer enter their virtual world?”32. Why did Jason want to buy a computer according to Paragraph 1?A. To play chess.B. To make friends.C.
29、To avoid being an outsider.D. To write computer programs.33. By saying “ Jason went into denial ” , the author means .A. Jason would not listenB. Jason enjoyed himselfC. Jason would turn it offD. Jason changed his mind34. What was Jason's relationship with his parents like when his computer brok
30、e down?A. Fine.B. So-so.C. Terrible.D. Unknown.35. In Robert Johnson's opinion, .A. it is impossible to beat computer addictionB. shy people get addicted to computers easilyC. teenagers should stay away from computersD. computers are getting us into serious trouble第二节(共5 小题;每小题2 分,满分10 分)根据短文内容,
31、从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Al-Azhar UniversityGoing to a university is an important part of a person's life. Today, many people go to a university to study and train for a future job in subjects like law, medicine, or education. 36 An important one started in Egypt over one thousand years
32、 ago.The world's oldest surviving university, Al-Azhar, is in Cairo, Egypt. It was first built as a mosque 游真寺)in A.D. 972. A few years later, learners and teachers began meeting in the mosque. They read and talked about the subjects of religions 教)and law. 7 Leaders in the city of Cairo decided
33、 to create a school for higher learning and soon after that, Al-Azhar University was started.38 For these teachers at Al-Azhar, they needed to think about what courses to teach and how to teach them. The earliest courses were in law and religion. In a course, students read and studied with the teach
34、er, but there was also free discussion. Often, students and teachers had interesting discussions, and there was no"conanswer. In the years that followed, the new university interested scholars_(者)from around the world. _39 At Al-Azhar, people studied the past, but it was also a place for sharin
35、g new ideas.Over a thousand years later, Al-Azhar is still an important university in the world. _40 Today, many of the world's most important universities such as Oxford and Harvard still follow the same traditions as they do at Al-Azhar.A. A university was a new idea at that time.B. There are
36、many reasons to study in Egypt.C. They came here to teach and do research.D. Around the year 988, a new decision was made.E. However, the university is not a modern invention.F. The cost of university education is increasing year by year.G. Its library contains many of the world's oldest and mos
37、t valuable books.第三部分:语言知识运用(共两节,满分45分) 第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项( A、B、C和D)中,选出可以 填入空白处的最佳选项。Throughout history, many great leaders and explorers have tried hard to find objects or other ways to live forever. While it might sound 41 to live forever, I believe that what makes
38、life so 42 is that it doesn't last forever. So, I don't 43_ that living forever is a good idea.For one thing, I think living forever would be very 44 . We always have to find ways to _45 ourselves in a normal lifetime. 46 you lived forever, you would still need to eat and have a place to liv
39、e. To pay for all these things, you would have to 47 working for as long as you lived. Many people work for 30-40 years, then _48 and begin to enjoy the rest of their lives. But you wouldn't have that _49 if you lived forever. And, since forever is a long time, that means if you didn't _50_
40、your skill set every few decades 什年),you could be stuck doing the same thing for a very long time. That doesn't sound like 51 at all!Furthermore, it would be very _52 to live forever if the people around you didn't also have that 53 . You'd be likely to _54 a lot of people in different p
41、eriods of time, but you would also have to _55 them die. No doubt this could be very _56 for you. You would have the 57 to see your children and your grandchildren and your great grandchildren all _58. But then, you'd also have to watch them get old and pass away. _59 , this could lead to a very
42、 lonely existence存在)._60_, while living forever might be attractive (有吸引力的)to some people, Idon't think it wouldbe right for me.41. A. painfulB. worryingC. interestingD.impossible42.A.valuableB. difficultC. busyD. quiet43.A.doubtB. realizeC. fearD.,agree44. A. importantB. boringC. specialD.norma
43、l45.A.discoverB. supportC. dressD.protect46.A.Even ifB. As ifC. Every timeD.Soon after47.A.startB. enjoyC. forgetD.continue48.A.moveB. stopC. waitD.play49. A. planB. choiceC. problemD. effort50. A. controlB. noticeC. changeD. improve51. A. beautyB. truthC. funD. luck52. A. lonelyB. strangeC. niceD.
44、clear53. A. patienceB. courageC. abilityD. decision54. A. teachB. saveC. inviteD. meet55. A. watchB. makeC. helpD. feel56. A. goodB. simpleC. excitingD. sad57. A. chanceB. rightC. dutyD. method58. A. show offB. set offC. grow upD. give up59. A. SuddenlyB. HopefullyC. SecretlyD. Finally60. A. As usua
45、lB. In shortC. At leastD. For example第R卷第三部分:语言知识运用(共两节,满分45 分)第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容( 1 个单词) 或括号内单词的正确形式。Cindy: Aunt Sophia, do you shop online often?Sophia: Yes. It's very convenient and the price is much 61. (low) than thatin the physical stores.Cindy: Last week, I tried t
46、o buy some books online, but I didn't know how to pay for 62. .Sophia: You should open an account账户)at the online bank first, after 63. you can buy anything online. Let's check it out online!Cindy: Oh, what's this? A second-hand cellphone store?Sophia: Yeah. It's like 64. open free m
47、arket. If you want to change yourcellphone for a new one, you can sell the old one here.Cindy: Really? Is it the same as 65. we do in the real world?Sophia: No, it's 66. (total) different. Take some pictures of the thing youwant to sell, upload it with a description about it and leave your telep
48、hone number. Then your thing will be sold here.Cindy: That's 67. (amaze). Mom will love it. She loves shopping so much68. she almost visits the physical stores twice a week.Sophia: No doubt about it. Shopping online will get more and more popular.Cindy: Are there any 69. (advantage)?Sophia: At f
49、irst it took some time for the things you buy online to arrive. But now this problem 70. (solve) already.第四部分:写作 (共两节,满分35 分)第一节:短文改错(共10 小题;每小题1 分,满分10 分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(A),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出
50、修改后的词。注意 : 1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10 处,多者(从第11 处起)不计分。One day I woke up and smelled fire. I got back and ran out of the apartment immediate. Outside I see a woman in a second-floor window holding out a newborn baby. She asked me to catch. Without the second thought, I rushed over and held out my a
51、rms. After I knew it, the baby had landed in my arms. I was so much happy that it was fine. The mother had to jump out of the window, either. Later, she thanked me for save her baby. It felt greatly to be a good neighbour.第二节:书面表达(满分25 分)你校拟举行一次主题为“ Houses in the futur的英语'演讲比赛。请你用英语写一篇演讲稿,谈谈你对未来
52、的房子有什么样的畅想。注意: 词数 100左右(演讲稿开头和结尾已给出,但不计入总词数)。Good morning, everyone! It's my great honour to be here to share with you my opinion on houses in the future.16Thank you!21-25 CBBAC31-35 CCACB41-45 CADBB51-55 CACDA61. lower63. which65. what67. amazing69. disadvantages短文改错:71 . I got back .72 apartme
53、nt immediate.73 . Outside I see .74 to catch.75 . Without the second .76 . After I knew .77 so much happy .78 window, either.79 save her baby.80 . It felt greatly .One possible version:26-30 DBDBA36-40 EDACG46-50 ADBBC56-60 DACDB62. them64. an66. totally68. that70. has been solvedback f up immediate
54、 f immediately see f saw catch 后加 it the f a After - Before 去掉 much either f too save f saving greatly f greatGood morning, everyone! It's my great honour to be here to share with you my opinion on houses in the future.I often imagine what houses in the future will be like. With the development
55、of science and technology, houses in the future will be greatly different from what they are today.Houses in the future will change their form and temperature as the season changes. What's more, they will be able to save you money on heating, and prevent energy waste. They will produce energy th
56、rough their solar panels, which can be used to provide hot water, heat spaces in winter and air-condition the house in summer. Besides, they change their colour at any time to satisfy their owners.In short, living in a future house will be amazing.Thank you!部分解析阅读理解:A 篇 (学校生活)本文是应用文。作者希望孩子们积极加入学校的足球
57、俱乐部。21. C。 推理判断题。由第二段中的Two weeks ago, Ms. Goldstein . new soccer club可知,这个足球俱乐部可能是两周前成立的,故选C 项。22. Bo细节理解题。由第一段中的 Why not get into shape . soccer和第二段中的 You'll make new friendsplayers可知,作者认为踢足球对学生们来说有很多好 处,故选B 项。23. Bo写作目的题。由第一段中的 Why not get into shape . soccer和最后一段中 的Just act now时知,作者通过本文旨在鼓励孩子
58、们加入该足球俱乐部,故选 B 项。B 篇 (日常活动)本文是记叙文。一个网球不慎被打入一所房子中,由此牵出一起盗金案。24. Ao 细节理解题。由第一段中的 He said,"No” . We felt helpless. But suddenlywe . climb onto the water tank and jump over the gat到矢口,A 项说法正确。25. C。 篇章结构题。由该段中的20 gold bars were stolen . like the one we had seenin the man's housed知,surprise在此是指一根金条,故选 C项。26. Do 推理判断题。由最后一句 Standing beside us, Kavya&
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 天津一中2026届高二化学第一学期期末教学质量检测模拟试题含解析
- 皮肤科痱子预防护理教程
- 康复医学科肢体康复训练方案
- 皮肤科湿疹急性发作处理措施
- 检验科血常规检测常见问题解答
- 超声科心脏超声检查指南
- 核医学科甲状腺癌核素治疗计划
- 皮肤科银屑病光疗治疗方案
- 药剂科抗生素合理用药规范指南
- 康复医学科肌肉骨骼损伤康复训练方案
- 《地方铁路运输企业安全生产标准化建设规范》
- 【MOOC】中国天气-南京信息工程大学 中国大学慕课MOOC答案
- 2023年护理人员分层培训、考核计划表
- 湖南省娄底市2023-2024学年六年级上学期数学期中试卷(含答案)
- 光伏发电项目试验检测计划
- 《Python程序设计基础》-课件 项目五 Python 流程控制
- 关于新疆土地承包合同模板
- 第五章第一节《天气与天气预报》课件-2024-2025学年地理湘教版七年级上册
- 协助(完全不能自理)老年人(侧卧位)进食进水评分标准(初级)
- MOOC 英文学术写作实战-北京大学 中国大学慕课答案
- 《房屋白蚁灭治技术规程》地方标准
评论
0/150
提交评论