版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、沪教版五年级下册英语阅读理解考点知识练习班级:_ 姓名:_1. 阅读短文,判断下列句子的对错。Mike is going to have a picnic with his friends this Sunday. He is getting ready for it. He is going to buy some sandwiches, hamburgers, cake and orange juice. He is going ask his friends to have the picnic on Maofeng Hill. Maofeng Hill is a big park in
2、 Guangzhou. They can get there by bus. Mike is going to meet his friends at the bus station in Guangzhou. They can get there by bus. Mike is going to meet his friends at the bus station in Guangwei Road at eight thirty.( )(1)Mike is going to have a party this Saturday.( )(2)Mike is going to meet his
3、 friends to the picnic.( )(3)Mike is going to buy some food and drinks.( )(4)Mike is going to Green Hill.( )(5)Mike is going to Guangzhou by car.2. 阅读短文,按要求完成各题。I love summer! In summer, the weather is usually very hot, and I can swim in the river. Spring is beautiful. I like to plant flowers in the
4、 garden. It''s so nice to watch the flowers grow. In fall, I can pick(摘)apples. They are so delicious (美味的)in fall. I also love to watch the leaves fall. Is that why we can call fall? It usually snows in winter here. When it snows, I like to make a snowman. I love all the seasons. They are a
5、ll beautiful and I can find many things to do.(1)The weather is _in summer.A. warm B. hot C. cool(2)I like to _ flowers in the garden.A. plant B. look atC.water(3)I like to watch _ fall in fall.A. the leaves B.apples C. flowers(4)I like to _ in winter.A. go ice-skating B.go swimming C. make a snowma
6、n(5)I like _.A. spring B. all the seasons C. fall3. 阅读下列短文,完成填空。Do you know about the UK.? London is the capital city. Its flag is red, white and blue.They speak English. Big Ben is very famous. Kings and queens live in palaces. I have an uncle. He lives in London.He says, 'London is clean and b
7、eautiful.'He is a teacher. He works from Monday to Friday.On Saturdays and Sundays, he likes to play football and go for a walk. I want to go to the UK. Because I want to see Buckingham Palace.1._ 2._ 3._ 4._4. 阅读短文,判断正误。My name is Amy . It is spring now . But my favourite season is summer
8、 . I often wear my skirts and T-shirts . Sometimes I wear my jeans . In summer it is often sunny and hot . Sometimes it''s rainy in summer . I like swimming , so I usually swim with my friends on weekends in summer . In summer , I like eating ice-creams . They are delicious . I like summer s
9、o much . It brings so many wonderful things to me .( )(1)Amy''s favourite season is summer .( )(2)In summer , Amy often wears T-shirts and shorts( )(3)In summer , the weather is often rainy .( )(4)Amy usually swims with her friends on the weekend .( )(5)Eating ice-creams isn''t a rea
10、son to Mary likes summer .5. 阅读理解。There are many different kinds of parrots in the world. They can not only(不但)live in the tree, but they can also(而且)live on the mountain. Some parrots are quite big. Some are very small. Many people like them, because they often have beautiful co
11、lours, and because they can “talk”.Do you know why parrots can talk? But most birds cannot. Perhaps, parrots can “talk” because they have big, thick tongues. But some other birds that cannot talk have big, thick tongues, too. So we don''t know why parrots can talk.(1)The parrots can live _.A
12、.in the seaB.in the treeC.in the water(2)Different parrots have _ colours.A.the sameB.beautifulC.different(3)Parrots can _.A.flyB.talkC.both A and B(4)Many people _ know why parrots can talk.A.aren''tB.canC.don''t(5)Some other birds that cannot “talk” _ big, thick tongue.A.hasB.haveC
13、.haven''t6. 阅读短文,选择正确答案。My name is Jack. I live in Shijiazhuang. I like beaches. I want to travel to Canberra. My father and mother can go with me. I can watch many kangaroos. Theyre lovely. I may play on the beach and swim in the sea. But we may not live in Canberra.1Where does Jack live? (
14、) A. He lives in China.B. He lives in Australia.C. He lives in Canberra.2Where does Jack want to go? () A. He wants to go to China.B. He wants to go to Shijiazhuang.C. He wants to go to Australia.3Who will go with him? () A. His mother.B. His father.C. Bo
15、th A and B .4What can he do there? () A. Watch kangaroos.B. Play on the beach and swim.C. Both A and B.5He may not_.() A. live in CanberraB. like the beachesC. go to Canberra7. 根据短文内容,将句子补充完整。Some monkeys are playing in a tree near a lake. They are having a good time.Su
16、ddenly a little monkey cries, 'Look, the moon has dropped into the water!' 'Get is out, hurry!' says the old monkey.The little monkey hangs from the tree by his tail. Then each monkey hangs from the other by his legs.At last they get to the water, but still they cannot scoop up the m
17、oon. Another little monkey finds half a gourd (葫芦) to scoop up the moon. Aha! He gets the moon in the gourd.At that time all the monkey come for the moon. But the gourd drops and the moon are broken. The monkeys are very sorry. But they look up, they find the moon is still high up in the sky, shinin
18、g bright.(1)Some monkeys are playing .(2) monkey sees the moon has dropped into the water.(3)The monkeys hang from the tree by their .(4)All the monkeys come the moon.(5)The moon is still high up &
19、#160; .8. 阅读短文,选择正确的答案。愉快的儿童节My name is Tony. It''s Children''s Day today. I am very happy today. Because it''s my ninth birthday, too. In the morning, our school has a big party at school to celebrate the special day. In the afternoon, my friends come to my home a
20、nd give me many presents. They sing the birthday song and give me the best wishes Father plays the piano. Mother makes delicious food. I think I am the happiest boy.( )(1)Tony is years old.A.eightB.nineC.ten( )(2)Tony''s birthday is on
21、0; .A.June 1stB.July 1stC.August 2nd( )(3) come to give Tony many presents.A.TeachersB.FriendsC.Parents( )(4) makes delicious food.A.FatherB.MotherC.Cousin( )(5)They have the party at school
22、; .A.in the morningB.in the afternoonC.at night9. 阅读下面的对话,根据对话内容选择正确答案。Amy: When do you get up?Mike: I get up at 6:40. I have breakfast at home on Mondays.Amy: What about weekends?Mike: Oh, I get up at 9:00.Amy: What do you do on weekends?Mike: Usually I watch TV and do my homework.
23、 Sometimes I go hiking(去徒步旅行). What about you?Amy: Me too. And I often read books, too. Mike: Tomorrow is Sunday. Lets go hiking together.Amy: Great!1It is _ today. ( )A. Saturday B. Sunday C. Monday2Amy and Mike will _ tomorrow. (
24、)A. watch TV and do homework B. go swimming C. go hiking3What time does Mike get up on weekends? ( )A. At 6:00. B. At 9:00. C. At 6:40.4Mike has breakfast _ on Mondays . ( )A. at school
25、160; B. at home C. in the restaurant(饭店).5Who reads books on weekends ? ( )A. Mike. B. Amy. C. Both Mike and Amy.10. 阅读理解。根据材料内容判断正误。What did you do last Saturday?Jim:I read books in the library. It isn''t near my house
26、. I had to go there by bus.Mike: I had a Chinese class. The school isn''t far from my home. I walked there.Anna: I played in the park. The park is very far. So I rode a bike there.Mary: I met some friends at the train station. It is very far and I took a taxi there.John: I went on a trip to
27、New York. It is 400 kilometers away from my city, so I went there by train.( )(1)Jim borrowed (借) some books from the library.( )(2)Mike walked to the school to have a Chinese class( )(3)Anna and John did different things.( )(4)Mary took a taxi to the bus station.( )(5)The children talked about what
28、 they did last Sunday.11. 阅读理解,回答问题。My name is Linda. Lily is my good friend. Her birthday is coming. She will have a party. I''m going to the party. And I''m going to give her a present. I ask my mum,“What present can I take?” She says,“What about a toy car?” “I don''t think
29、 it''s a good present. She has got one,”I answer. “Why don''t you buy her a new doll?”“That''s a good idea. ”(1)Who is Linda''s friend?(2)Whose(谁的) birthday is coming?(3)Will Lily have a birthday party?(4)Does Lily have a toy car?(5)What present will Linda give Lily?1
30、2. 阅读理解。My name is Tony. It''s Monday today. Here are some activities in my day. In the morning, I get up at 7:00 and then I do morning exercises at 7:20. And I eat breakfast at 7:50. I go to school with my friend at 8:00. In the afternoon, I play sports with my classmates at 4:00. I eat din
31、ner with my family at 5:30. And I go to bed at 9:00 p.m. What a nice day.(1)根据短文,完成下面的作息时间表。Name Day TimeActivities7:00 a.m.get up do morning exercises7:50 a.m. go to school4:00 p.m.
32、160; eat dinner9:00 p.m. (2)根据短文信息补全对话。Interviewer: Hi, Tony. When do you get up in the morning?Tony: Interviewer: Do you often do morning exercises?Tony: I often do morning exercises at 7:20.Interviewer:
33、0;Tony: At 7:50. And then I go to school with my friend at 8:00.Interviewer: What do you do at 4:00 in the afternoon?Tony: Then I eat dinner with my family at 5:30.Interviewer: Do you often go to bed before 8:30?Tony: No, I don''t. When do you go to school?W
34、hen do you eat breakfast?I play sports with my friends.I eat dinner with my family.I go to bed before 8:30.I go to bed at 9:00.At 7 o''clock.It''s too late.Yes, I do.No, I don''t.13. 阅读判断。Sanya is a beautiful city. The buildings are tall. The trees are tall, too. Summer is th
35、eir favourite season for many people in Hainan. It''s hot and sunny. The boys and girls can wear their sunglasses(太阳镜)and beautiful Tshirts. They can swim, too. The popular drink in Hainan is coconut(椰子)juice. It''s fresh and sweet. It''s very delicious. Spring is warm in Hai
36、nan. Fall is cool. It seems(似乎)that there is no winter in Hainan. It is often warm and cool in winter there. It''s not cold.( )(1)Sanya is a beautiful city in Hainan.( )(2)Many people like summer best in Hainan.( )(3)It''s very cold in winter in Hainan.( )(4)The popular drink in Hain
37、an is orange juice.( )(5)People can wear sunglasses and Tshirts in summer in Hainan.14. 根据快乐英语完成下列各题。A)根据短文内容选择正确的选项。The animals take Snow White to a forest. There is a little hut(小屋).In the hut, There is a little sitting room, a little kitchen, and a little bedroom. In the middle of (在中间)the k
38、itchen, there is a little table. Around the table, there are seven little chairs. On the table, there are seven little cakes and seven little glasses.“This juice is too sour(酸的).” “This juice is sour too .” “Sour. Sour. Sour.” “Oh, this juice is sweet.”Snow White is tired. There are seven beds in th
39、e bedroom.“This bed is too short.” “This bed is too small.” “Small. Short. Small. Short.” “I should put the beds together.”When Snow White awakes(醒来), she is surprised(惊讶的). The Seven Dwarfs(七个小矮人) stand near the bed.1. There is a little _ in the middle of kitchen. (_)A、hut
40、0;B、table C、bed2. There are _ little chairs around the table. (_)A、five B、six C、seven3. The beds are _.(_)A、big B、nice C、small and short4. How is Snow White when she awakes?(_)A、surprised.&
41、#160; B、happy. C、sad5. Who stands near the bed? (_)A、Snow White. B、The Seven Dwarfs C、GoldilocksB) 判断下列句子是否与课文内容相符,相符的“T”, 不符的 “F”。1. There is an old monk and three young monks in the temple. (_)2. The mons
42、ter doesnt want to eat the three monks. (_)3. A swan with golden feathers lives in a lake. (_)4. The woman becomes(变得) very greedy. (_)5. At last, the woman and her daughters still lives a happy life. (_)C)选词填空chicken practise back hide-and-seek better1. The
43、old monk lets the three monks _ kung fu .2. The three monks are playing _ happily.3. The woman is very happy because their life gets much _.4. Suddenly, the golden feathers on the floor change into _ feathers.5. The swan flies away, and never comes _.15. 阅读短文,
44、判断正误。An old man visits a new doctor. He is very young. 'I don''t fed well, doctor.' he said. 'Please find out what''s wrong with me.' 'Take off your clothes and lay down on the bed.' The old man takes off his clothes and lies down on the bed. The young doctor
45、examines him. However, he can''t find anything wrong with the old man. He listens to his heart. He looks into his throat. He examined every part of him. At last, he says, 'I''m sorry, but I can''t find anything wrong with you.' 'That''s strange.' the o
46、ld man says, 'I feel really bad.''Go home and come to see me again tomorrow, if you don''t feel better.' the doctor says, 'I''ll examine you again.' 'All right, doctor.' the old man says slowly. He stands up and puts on his clothes. Then he walks out o
47、f the hospital. A few seconds later, the nurse runs in. 'Doctor, doctor!' she cries, 'That man you said was healthy has just died outside of the door.' The doctor thinks quickly. 'Turn the body around, so that people will think he was coming in.' he said.( )(1)The doctor is v
48、ery young.( )(2)The doctor examines the old man.( )(3)The old man is healthy.( )(4)The young man is a good doctor.16. 阅读短文,判断正(T)误( F) 。Hello, I''m Linda. I''m tall and thin. I''m from Dongfang Primary School. We have English, music and PE on Mondays. I like singing song
49、s and playing ping-pong.Miss Xu is my English teacher. She''s tall. She is very funny. She''s my favourite teacher. I like English best. I can sing English songs well.There is a park behind our school. It''s very pretty. In the park, there is a big lake. I like the park very
50、much.1They have English, music and art on Mondays. (_)2Linda likes singing songs and playing ping-pong. (_)3Miss Xu is tall and kind. (_)4Linda can sing English songs well. (_)5There is a lake behind our school. (_)17. 阅读短文,回答问题。Hi! Im Jack. Im from Willow School. Today is T
51、uesday. We have math, Chinese and computer. I like computer. Mr Zhang is my computer teacher. He is very strong and funny. We like him very much. We have salad, fish and rice for lunch on Tuesdays. I dont like salad. Fish is my favourite food. I like Saturdays. I often play football with my friends
52、in the park. Sometimes I draw pictures at home. What about you?1. What day is it today? 2. What does Jack have for lunch on Tuesdays?3. Whats his computer teacher like?4. Whats Jacks favourite food?5. What do Jack and his friends often do on Saturdays?18. 阅读短文,判断正()误(×)。I have a good frien
53、d. His name is Li Ming. He is a good student. He often helps me do homework. He is helpful at home. He can clean the bedroom, cook the meal, water the flowers and do the dishes. But he cant wash the clothes. His mother can wash the clothes. Li Ming has a sister. She is twelve. She can play chess. We
54、 often play together.()(1) Li Ming is a good student.()(2) Li Ming is helpful at home.()(3) Li Ming can wash the clothes.()(4) Li Mings mother cant wash the clothes.()(5) Li Ming has a brother.19. 读对话,判断下列句子是否正确。The students have a new classmate, Jin Xin, from Beijing. They are talking in the school garden.Ken: Jin Xin, what''s the weather like in Beijing?Jin Xin: In winter, it''s very cold. In summer, it''s very hot. I like autumn there. It''s cool.Billy: Do you like the weather here
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 阿坝州农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)附答案详解(b卷)
- 2026年酒泉市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)附答案详解(培优b卷)
- 大足县农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)及答案详解(典优)
- 成都市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)及参考答案详解1套
- 十堰市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)及答案详解(全优)
- 葫芦岛市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)及答案详解1套
- 日照市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)含答案详解(b卷)
- 贵阳市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)及一套完整答案详解
- 2026年衢州市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)及参考答案详解1套
- 饲料产品品牌合作合同范本
- 人教版PEP三年级英语上册期中综合达标测试(1-3单元)(含答案)
- 二次结构阶段危险源清单(房建)
- 境内汇款申请书模板
- 画法几何及机械制图习题册参考答案完整课件
- 小学二年级数学奥数植树问题(锯木头剪绳子)课件
- 通信机房施工安全操作规程
- 《机械基础(第七版)》期末考试复习题库(含答案)
- 华为企业大学培训体系建设
- 高标准农田监理大纲(技术标)
- 肝脾破裂抢救预案及流程
- 2023-2024学年唐山市路南区数学六上期末含答案
评论
0/150
提交评论