




下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、温馨提示:此套题为 Word 版,请按住 Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合 适的观看比例,答案解析附后。关闭 Word文档返回原板块。课时素养评价三Unit 1 Using Language语用训练I .语境填词1. There is no doubt that Einstein is a genius (天才)who developed the theory of relativity (相对论),which showcase that everything is actually relative (相对的),rather than absolute, so you should pract
2、ise thinking critically (批判性).2. I have several companions in this school, of whom Li Hua is always full of passion (热情)when solving problems of subjects. Gradually (逐渐地),he becomes an extraordinary (非凡的)example of us. As a consequence (结 果),we consider him as all-around good student at the end of t
3、he semester.3. A high building is constructed (construct) where it was a factory before, which is said to establish a research institute (研究所),where medical device (设备)is served to countryside clinic.4. When the official came into power(上台),he took up (拿起)the weapon of law to sum up(结算)all the wrong
4、doings of some bad guys, which cleared the circumstance of that area and consequently (最后) many young people can take a job as (以为职业)clerks in companies, supermarkets and so on.5. It is certain that everybody would pass away(去世)in time, but the method of dying is distinct (不同的),some of which are rem
5、arkable (非凡 的)and can be praised throughout (遍及)the world, so we ought to make an extraordinary arrangement when we are healthy and have opportunity to take up (花费;占用)time to develop ourselves.n.单句语法填空1. The old lady knows how to make up herself, and every time I see her, it looks as if she were no
6、more than 40 years old.2. As is reported in the newspaper, people life in the countryside is getting better and better.3. It is very important for children to have a harmonious school, where teachers treat students like their own.4. During the presidential campaign, Donald Trump repeatedly vowed to
7、tear up the agreement of“ The Paris Climate , Accichd he said washurting American workers.5. The meeting, which was held in the park, was a great success.6. All the books, which have beautiful pictures in them, were written by him.7. Cecilia,who took weight-loss pills, now realizes that health is im
8、portant.8. Cecilia,whose body is slim, still wants to lose some weight.9. He will come to see me next Julywhen he wonbebusy.10. The schoolwhere I once studied, was built thirty years ago.主题阅读I .阅读理解AJacob and Wilhelm Grimm were two young men from Germany who loved a good story. As university student
9、s, they became interested in folktalestraditional stories that people memorized and told again and again. They began to collect traditional folktales from storytellers all over Germany. Many were similar to stories told in France, Italy, Japan, and other countries. Between 1812 and 1814, the brother
10、s published two books in German. These included stories like “Hansea nd Gretel and“Little Red Rirdg Hood.”The Grimm brothersDespite the fact that Jacob and Wilhelm Grimm are often associated with Snow White and Rapunzel, the brothers didn t actually write any of those stories. In fact, the stories e
11、xisted long before the two men were born in Germany in the mid 1780s. The fairy tales, in fact, were part of a rich oral tradition passed down from generation to generation, often by women seeking to pass the time during household chores. In 1812, Jacob and Wilhelm published the stories as part of a
12、 collection titled Nursery and Household Tales,or what is now known as Grimm s Eairy Talestales were about traditional life and belieosexample, forests are common in Germany, and this image often appears in the Grimms stories. In the past, many people believed forests were dangerous places. In the G
13、rimms stories, a forest is the home of evil witches, talking animals, and other magical beings.Although most people today think of these stories as fairy tales for children, the brothers first wrote them for adults. Many of their early tales were dark and a little scary. Later, the brothers changed
14、the text of some of the original stories. They “softened many of the tales and added drawings. This made them more appropriate伶适的)for children. Like the early tales, though, each story still has a moral: work hard, be good, and listen to your parents.Actually, university-trained philologists (语言学者)a
15、nd librarians, Jacob and Wilhelm Grimm published more than fairy tales. They wrote books about mythology, and published scholarly works on linguistics and medieval studies.【文章大意】这是一篇说明文,文章介绍了格林兄弟及其作品。1. What is the main purpose of the reading?A. To compare the Grimmsstoriesdtern childrens storiesB.
16、To explain why storytelling is important in Germany.C.To examine two of the Grimms fairy talesD. To give information about the Grimm brothers and their stories.【解析】选Do主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段,雅各布?格林和威廉?格林是两个来自德国的年轻人, 他们喜欢听好听的故事。作为大学生, 他们开始对民间故事感兴趣 人们反复记忆和讲述的传统故事。 他们开始从德国各地的说书人那里收集传统民间故事 , 以及下文可知 , 文章主要介绍
17、了格林兄弟及其作品。2. Which of these statements is true about the Grimm brothers?A. They invented the fairy tales in their books.B. They wrote their books in different languages.C. They became interested in folktales as students.D. They traveled to many countries to collect stories.【解析】选C。细节理解题。由文章第一段第二句话 As
18、 university students, they became interested in folktales traditional stories 可知 , 当他们还是学生的时候, 就对民间故事非常感兴趣。moral ”n Puanrdaegrrlainpehd4i?3. Which of the following best explainsA. interest B. textC. storyD. message【解析】选Do词义猜测题。根据上文可知,格林童话和早期民间故事 一样 , 教人们努力 , 善良 , 听爸妈的话这样的道德寓意。4. What do we know abou
19、t the Grimms ? storiesA. The later stories had morals, like the early ones.B. The early stories were written for children.C. The early stories had a lot of drawings.D. The later stories reflected German life,but the early ones didn . t【解析】 选 A。 细节理解题。 根据第四段Like the early tales, though, each story st
20、ill has a moral: work hard, be good, and listen to your parents. 可知 , 格林童话的故事和早期一样, 都有寓意。BThere is a story about a man who lost his legs and left arm in an accident. After the accident, only a finger and thumb on his right hand remained.He was a brilliant, creative, and educated man. He had gained a
21、 lot of experience while traveling around the world, so he became very depressed after his accident. He was afraid that he would spend the rest of his life suffering and would no longer be able to spend his life in a meaningful way. Then, he realized that he still had partial function of his right h
22、and and could still write even though it was very difficult. An idea occurred to him.“ Why not write to other people who need encouragemen?t ”He wrote to the prison ministry about sending letters to the prisoners. The prison minister replied, “ Writingto the prisoners is acceptable, but your letters
23、 will not be answered. ”Filled with excitement, the man knew he could write his letters. He began sending one-way messages of God slove, hope, strength, and encouragement. He wrote twice a week, testing his strength and ability to the limit. He poured his heart and soul into his words and shared his
24、 experience, sense of humor, optimism, and faith.It was difficult to write those letters, especially without hope of a reply. One day he received a letter from the prison ministry. It was a short note from the officer who monitored and checked the prison mail.The letter said, “ Please write on the b
25、est paper you can afford. Your letters are passed from cell to cell until they literally fall to pieces! ”No matter what circumstances life may present, we all have unique experiences, abilities, and God-given talents. We can discover ways to reach others who desperately need messages of encourageme
26、nt and strength.【文章大意】 这是一篇记叙文。 文章讲述了一位聪明的男人, 在交通事故中失去双腿和左臂后 , 凭借自己的能力和才华, 给监狱里的犯人写充满爱、希望和鼓励的信。让自己的生活充满意义。5. According to the prison minister, .A. the man was not allowed to write to the prisonersB. the man couldn t go to see theonperirss himselfC. he was not sure if the prisoners liked receiving th
27、e lettersD. the prisoners were not allowed to answer the letters【解析】选D。细节理解题。根据文章第三段中的 The prison minister replied, “ Writing to the prisoners is acceptabl,ebut your letters will not be answered. ” 可知 , 监狱长告诉故事主人公, 写信可以 , 但是不会收到回信。 这句话使用了一般将来时 , 很肯定地表明事实不会收到回信。 可 知 , 犯人不可以回信。6. In order to live in a
28、 meaningful way, the man began to .A. receive the school educationB. meet the people who are depressedC. write to other people who need encouragementD. help other people with lost arms and legs【解析】 选 C。 细节理解题。 由第二段中的 An idea occurred to him, “ Why not write to other people who need encouragement? ”
29、以及第四段中的He began sending one-way messagesof God lsove, hope, strength, and encouragement. 可知 , 故事主人公想出了给需要鼓励的人写信的主意,并且在与监狱长确认后 , 他开始写信。也就是说为了生活得更有意义,故事主人公开始给需要鼓励的人写信。7. What can be the best title for the passage?A. Special Letters of EncouragementB. Popularity of Special LettersC. Stories about a Hum
30、orous PersonD. Life in the prison【解析】选A。主旨大意题。这是一篇记叙文,文章中心体现在最后一 段 : 无论我们身处什么环境, 我们总有自己的长处, 并能找到方法去帮助那些需要鼓励和力量的人。选项A中的“Special Letters现了故事主 人公的处境, Encouragement网!了故事主人公内心的力量。8. From the officer s short note we are to_ld_th_a_t_.A. the man would be offered free paper to write letters onB. his letters
31、 were very popular among the prisonersC. the prisoners eagerly wanted to write back to the manD. some of the prisoners were not satisfied with his letters【解析】选B。推理判断题。由第六段中的 Your letters are passed from cell to cell until they literally fall to pieces!可知,故事主人公的信被从一 个囚室传到另一个囚室,直到碎成纸屑。可以推出故事主人公的信在犯 人之
32、间很受欢迎。n.阅读填句根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余选项。Four Secrets to Steve Jobs SuccessHow is it that a college dropout, who was once kicked out of his own company, became one of the world ore mcssf innovators?Carmine Gallo lists the four ways Jobs managed to succeed in the face of discouraging cir
33、cumstances. 1 .Do what you love, no matter what it happens to be.This is what Jobs told Stanford University graduates in a speech in 2005, Gallo says the famous talk show host Rachael Ray agrees with this advice. Rachael Ray does what she loves. 2 . She did that because she loved cooking.Say no to 1
34、000 things.Simplifying his business was the key to Jobs success Gallo says. In 1997, when Jobs returned to Apple, Apple was close to bankruptcy破产).He took 300 products and condensed them to 10 within a two-year period.3 . In his latter years, he decided he would wear the same dress every day so that he didn t have to think about it Kick-start(启动)your brain by doing something new.Doing new things helped Jobs, in the words of Apple own slogan, “Think differently”The inspiration for the Apple Store came from the Four Seasons Hotel. That s why when you walk into an A
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 产品质量检测报告及问题分析模板
- 2025年农村集体产权制度改革与农村改革衔接考核试卷
- 2025年危险货物道路运输限速路段管理考核试卷
- 考点解析-人教版八年级上册物理物态变化《熔化和凝固》专项测试试题(解析版)
- 2025年建筑施工建筑垃圾分类处理交底制度考核试卷
- 2025年高中新课程改革作业分层设计实践研究考核试卷
- 以生为本:让学生的思维在数学课堂中可见
- 计数单位统领下数概念的整体性建构
- 难点解析人教版八年级物理上册第4章光现象-光的色散必考点解析试卷(含答案详解)
- 2025年建筑工地劳务合同协议(木工钢筋)
- 南昌市总工会招聘工会社会工作者考试真题2024
- 《药理学》课件-第1章 绪言
- 成都七中高2026届高三10月月考(阶段性检测)英语试卷(含答案详解)
- plc考试试题及答案
- 2025年吉林省珲春市辅警招聘考试题库及答案
- 2025-2030中国工商业燃气用户需求特征与定制化服务模式报告
- 登革热与基孔肯雅热宣传知识课件
- 电子元器件焊接工艺标准及指导
- 研发经费归集管理办法
- 钢筋焊接及验收规程2012版
- 2025年成考专升本政治时政练习题及答案
评论
0/150
提交评论