




下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2019 年杭州市初中毕业生学业考试一模试卷(上城区)英语第I卷第一部分 听力 (共两节,满分30 分 )第一节(共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分 )听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题。从题中所给的 A 、 B 、 C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。( )1.How many times did Tony swim last week?A Once.B Twice.C Three times.( )2.Who are they talking about?A Jason.B
2、Lucy.C Rosa.( )3.When is Emily going to leave?A On December 25th.B On December 27th.C On December 30th.( )4.What is the weather like now?A Its rainy.B Its cloudy.C Its sunny.( )5.Where does the conversation probably take place?A In a bookstore.B In a toy shop.C In a mall.第二节(共 10 小题,每小题 2 分,满分20 分 )
3、听下面 3 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A 、B、 C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你有时间阅读各小题 , 每小题 5 秒钟 。 听完后 , 各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第 6 至第 8 三个小题。( )6.Who saved the cat?A Tina.B Mike.C The woman in the car.( )7.What happened to the boy?A He hurt his arm. B He lost his game.C He fell over
4、a ball.( )8.Where are they now?A On the street.B At school.C In the hospital.听下面一段对话,回答第 9 至第 11 三个小题。( )9.What was the robot made from?A Silver.B Steel.C Wood.()10.How did Bella get the instructions?A She found them in the box.B She asked some of her friends.C She found them on the Internet.( )11.W
5、hats wrong with the robot at last?A The leg is broken.B The wheels dont move.C It cant make a sound.听下面一段独白,回答第 12 至第 15 四个小题。( )12.Whats Lisas job?A A newsreader.B A writer.C An actress.( )13.What does Lisa do after getting to the workplace?A She waits for the show.B. She chooses clothes.C. She rea
6、ds information.( )14.What color may Lisa wear at work?A. Red.B. Yellow.C. White.()15.How long does Lisa usually work every day?A. 10 hours.B. 11 hours.C. 12 hours.【听力材料】(略)第二部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项AMany social study books and articles have graphs to
7、 go with the text.A graph is a kind of picture that shows amounts or numbers at a glance.A graph can show the same information that is in the text, but it helps you “ picture “ the informatios iind make easier to understand and quicker to read.A circle graph, also called a pie graph, is divided into
8、 “slices, it shows how the parts fit into the whole.Here are some suggestions on how to read it.Step 1: Read the title to find out what the graph is about. The circle graph below shows the population of Washington D.C.Th Population or Washington. D.(JihiT PiiHr ifir MmdsrmlVriHMi 4ri I nd i 2.016:Wa
9、shington, IX C+ is home io lots of Famous buildingsi Its also home:to many thousands of people. Like most citius*:it has a mix of many people and neighborhouds*Step 2: Look at the slices. This graph has seven“ sliEceasch ”shows one group ofpeople.You can see how each part compares to the wholehow ea
10、ch group compares to the total population.Step 3: Use the label (标签 ) to find out what is being compared. The labels on the graph name the groups of people who live in Washington, D.C. A line connects the corresponding 目应的)part of the graph.Step 4: Read the introduction to the graph. The passage bes
11、ide the graph may offer some more detailed information of the topic.【主旨大意】 本文主要介绍了图表的作用以及如何阅读图表。( D )16.Where is a graph most probably used according to the writer?A An invitation letter to a birthday party.B An introduction of the steps to plant trees.C A fairy tale of an old man moving the hill.D
12、A study on different ways to spend holidays. 解析 :考查推理判断。根据第一段第一句可知,许多社会研究类的书籍和文章使用图表。所以 D 项“关于不同的度假方式的研究”最有可能使用图表。 ( D )17.Which group of people makes up more than half of the population of Washington, D.C.?A Caucasian.B Mixed races.C Latino.D African American. 解析 : 考查细节理解。 根据图表可知 , 华盛顿市总人口中超过一半的人是A
13、fricanAmerican,故选 D。( C )18.What does the writer suggest doing with the slices?A Joining the different slices.B Mixing the slices and informationC Comparing the slices to the whole.D Matching the slices and numbers.解析:考查细节理解。根据 Step 2: Look at the slices. ”中的 “You can see how each part compares to t
14、he whole ” 可知,选 C。( A )19.The writer organizes this writing by.A. giving an exampleB. asking a questionC. listing reasonsD. telling a story解析:考查推理判断。阅读全文可知,本文主要举了华盛顿人口比重的例子来 介绍如何阅读图表。故选 A。B Jewellery保 宝)makerMy grandma loved knitting(编织)and I remember watching her make tiny clothes for my dolls when
15、 I was young.Then when I was a little older, she taught me to knit myself.I used to make crazy clothes that were the envy(嫉妒)of all my friends.Then I started working in a busy office and didnt really have time to do what I loved most.My job wasnt creative at all.Thats why I decided to learn somethin
16、g new and I went to a jewellery-making workshop.Immediately, I was interested and I made lots of earrings and necklaces.I set up a little online shop and got some praise from my new customers.It was slow and very hard but Ive managed to run a business that provides me with a decent income to live on
17、.I know some people struggle to find work that they enjoy, so I am fortunate that my hobby has become my job.From Ethel Garcia Kiteboarding teacherIve spent my life in the water and I was first hired as a sailing instructor(指 导)when I was eighteen in the summer before going to university , just as a
18、 holiday job.They had just started offering kiteboarding and I loved the idea of having a go at teaching it.Luckily, I picked it up straight away.The sport became really popular at the center and I loved my job so much that I made up my mind to stay on there full-time rather than go to university.I
19、soon became an expert and found myself working on a water sports magazine as an editor and gave up teaching the sport.This meant I had plenty of free time to travel and try out new places to do kiteboarding.I sometimes wonder what Id be doing now if I had gone to university.But I love what I do andt
20、heres no going back.From Barrett Rogers【主旨大意】本文是两个将业余爱好融入工作的人的自述,他们对能从事自己喜欢的工作感到非常幸运。( A )20.The underlined expression a decent income probably meansA. enough moneyB. a certain feelingC. great popularityD. plenty of free time解析:考查词义猜测。根据“ but Ive managed to run a business”可知, “我”已经成功经营了一家公司。由此可推断出这家
21、公司能提供给“我”足够的钱来生活。所以画线部分表示“足够的钱”。故选 A。(A )21.Which of the following statements is TRUE?A. Ethel succeeds in getting herself a creative job at last.B. Ethels friends think her clothes are strange and awful.C. Barrett prefers being a sailing instructor to being an editor.D. Barrett thinks teaching kite
22、boarding can only be a part-me job.解析:考查细节理解。根据 “ My job wasnt creative at all.Thats why I decided to learn something new and I went to a jewellery-making workshop.” 和 “It was slow and very hard but Ive managed to run a business” 可知,选 A。( B )22.What can we infer from both passages?A. Friends play an
23、 important part in taking up hobbies.B. It is pleasant and lucky to turn hobbies into jobs.C. One will regret giving up his study when he was young.D. Working in busy offices helps us to achieve our dreams.解析: 考查推理判断。根据 “ I am fortunate that my hobby has also become my job.” 和 “ But I love what I do
24、”可知,选 B。CThe advice to “lego” of negative6肖极的feelings is repeatedin yoga classes and self-help books.Now a new study suggests it really brings lasting health advantages.Those who had a hard time getting over daily troubles had more physical health problems ten years later.If you are likely to think
25、over daily troubles running through every “what if and “if only it makes you feel thats a big deal.Maddux said “You probably find you feel even worse after a night of thinking.If that cycle is repeated over tirnie it will wear you down.”The study results are based on ,1 155 people who took part in a
26、 national health study.Each day the people described their feeling changes over the past 24 hours.By the 10-year mark, only 17 percent of the people were free of physical health conditions, and only 20 percent were satisfied with their physical strength量).But those who always said they had negative
27、feelings because of daily troubles were more likely to have physical problems.The finding shows people are likely to have bad feelings for a longer time for many reasons.For some people worries or anger could drive it.Many others naturally have a more nervous feeling or are likely to think over and
28、over again.But even if you are born to be negative that can be changed.“Yes, its hard to let go , Leger said.But people can developthat skill through practice, in which you train the mind to pay attention to the present, rather than worries about the past.“Paying attention to the presen,t especially
29、 to things you are grateful for, has been shown to have several advantages Leger said.【主旨大意】一项新的研究表明:告别负面情绪确实带来了持久的健康优势。本文通过这项研究告诉人们不要总是纠结于日常的烦恼。(C )23.What does the study result show us?A. 1, 155 people say they have physical health problems.B. During 24 hours, people seldom change their feelings.C
30、. Only 17% of the people have no physical health problems.D. Only 20% of the people dont feel quite good about their physical strength.解析:考查细节理解。根据第三段第三句“ only 17 percent of the people were free of physical health conditions。” 可矢口,选 C。E. B )24.The underlined expression that skill in Paragraph 4 refe
31、rs to.A asking “what if ”B letting goC caring about the pastD thinking over and over解析:考查推理判断。根据前一句“ Yes, its hard to let go”可知,that skill 指代 “letting gOoB。( D )25.The purpose of the passage is to .A introduce different kinds of negative feelingsB help people know about the national health studyC te
32、ach readers the ways to let negative feelings goD ask people not to think over too much about daily troubles解析:考查推理判断。根据最后一段中的“ train the mind to pay attention to the present rather than worries about the past. 可知,作者想通过这篇文章告诉人们 不要总是纠结于日常的烦恼,故选 D 。 ( C )26.Which part of a magazine is the passage most
33、 probably from?A Technology Part.B Advertisement Part.C Health Study Part.D Chemical Research Part.解析 : 考查推理判断 。 根据第一段第二句 “ Now a new study suggests it reallyibnrgs lasting health advantages.可知,本文主要是关于健康问题,故选 C。DNine-year-old Justin Henry met so powerful a force that it lifted him into midair.It mad
34、e his shoes off his feet.Justins mom had to catch his feet to stop the “monsterfrom taking him.Justin had just come face-to-face with a tornado(龙卷 风), one of natures strongest storms.They can reach speeds of more than 25 mph.During a tornado, the whole neighborhood can be destroyed.Tornadoes destroy
35、 houses, pull trees from the ground, and throw cars and trucks several hundred yards away through the air.People are hurt and even killed.The deadly weather can catch many Americans off guard.Tornadoes in theUnited States happen mostly in spring and summer and often touch down in“ tornadalley ,” an
36、area between central Texas and Nebraska.Generally, tornadoes develop one at a tim,e but sometimes there can be a large number of them.Here are the steps how tornadoes form.Tornadoes are born of strong thunderstorms.When war,mwet air pushes through cool, dry air , the cool air pushes the warm air up.
37、High clouds form.Dry air then blows in from another direction.The wind starts to spiral螺旋).As the wind grows stronger, air rushes in from all sides at high speed.It forms a funnel(漏斗).As the tornado gets stronge,r the funnel stretches and becomes longer.Finall,y it touches the ground.As one of natur
38、es strongest storms, tornadoes are really powerful.How can we live through the deadly weather? Quick thinking helps many people go through the deadly weather.A tornado in Van Wert, Ohio , blew the top off a movie theater just minutes after a showing.No one was hurt because the theater manager had be
39、en warned of the tornado by a tornado warning system.As a result , he told the moviegoers to hide in the stronger parts of the building.【主旨大意】 本文主要介绍了龙卷风的形成和巨大危害。( A )27.How does the writer lead into the topic of tornadoes in the passage?A By showing Justins experience.B By describing how tornadoes
40、form.C By telling a story in a movie theater.D By explaining why tornadoes happen. 解析 :考查推理判断。根据第一段可推断出,作者是以 Justin 的经历来展开对龙卷风的介绍的,故选 A 。 ( B )28.The second paragraph mainly talks about .A the causes of tornadoesB the influence of tornadoesC peoples opinions towards tornadoesD. peoples activities af
41、ter tornadoes解析: 考查段落大意。根据 “ the whole neighborhood can be destroyed-destroy houses pull trees from the ground, and throw cars and trucks People are hurt and even killed.”可知,第二段主要谈论了龙卷风的巨大危害,故选 B。( D )29.According to the passage in which order are tornadoes formed? Air rushes in at high speed and fo
42、rms a funnel. Dry air blows in and the wind starts to spiral.After the funnel becomes longer it touches the ground.Warm, wet air and cool, dry air push against each other.A.B.C.D.解析:考查细节理解。根据第五段到第八段可知,选 Do ( C )30.What can we learn from the passage?A. The highest speed of tornadoes is 25 mph.B. Gene
43、rally, there can be a lot of tornadoes at a time.C. Tornadoes are developed from strong thunderstorms.D. Most of the tornadoes in America happen in spring and fall.解析:考查细节理解。根据第五段第一句Toradoes are born of strong thunderstorms.可知,选 C。第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)下面文章中有五处(第31 35题)需要添加小标题。请从以下选项(A、B、C、 D、E和F)中选出
44、符合各段意思的小标题。选项中有一项是多余选项。Do you like traveling ? Do you want to be smart travelers? There are some tips for buying tickets that travelers need to know.31. _D_Booking both air and hotel at the same time may cost a lot less than booking separately. If hotels dont have to show their price and airlines do
45、nt have to show their price, both are willing to give lower prices , Tim , the former manager of expediacom, told the New York Times32. EIf youre buying lots of tickets, search for them individually(单独地)and as a group.Airline ticket prices are full of changes and sometimes individual seats are cheap
46、er than group seats.If you decide to buy individually , make sure theres no per-ticket processing cost.33. _F“Theres a misunderstanding that every online travel agency保行社)has the same price for tickets says George Hobica . But because they sometimes cut special deals with airlines its worth it to ch
47、eck them all. A site such will list a lot of agencies in one search.34. CAARP(American Association of Retired Persons)members get up to 10% off at many hotels and up to 25% off at some car rentals.AAA(American Automobile Association)offers similar deals.One of them is Costco.It offers its members de
48、als on cars and hotels.If you have a group member card you will save money.35. AIf theres not much difference in price between an airlines price and an online travel agencys price, book with the airline.If you want to put your flight off or dont want it anymore, you could be better off if you deal w
49、ith the airline directly rather than with a third-party agency, explains Akash Gupta of .A. Do Book Through the AirlineB. Dont Forget the Group TicketsC. Do Review Your Group Member CardD. Never Miss Air & Hotel Group TicketsE. Dont Always Book Group TicketsF. Do Check Several Online Travel Agencies
50、【主旨大意】本文主要介绍了旅行者们需要知道的一些关于买票的小窍门。31. D 解析: 根据 “looking both air and hotel at the same time may cost a lot less than booking separately.可知,”本段是关于预订航班与酒店的组合票。故选 D。32. E 解析: 根据 “sometimes individual seats are cheaper than group seats. 可知,本段是关于不要总是预订团体票。故选 E。33. F 解析:根据 “ But because they sometimes cut
51、special deals with airlinesits worth it to check them all.”可知,本段是关于多看看几家在线旅行社,做到货比 三家。故选F。34. C 解析: 根据 “If you have a group member card you will save money.“ 可 知,本段是关于检查自己的会员卡。故选 Co 35. A 解析:根据 “If theres not much difference- book with the airline.” 可知, 本段是关于通过航空公司预订机票。故选 Ao 第三部分英语知识运用(共两节,满分25分)第一节
52、:完形填空(共15小题,每小题1分,满分15分)通读下面短文,掌握其大意,然后在各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出一个最佳选项。Maddie and her father took their seats in the subway, tired.Theyd been sightseeing nonstop in Washington, D.C.All the 36 and waiting in line made them tired.“It sure feels good to _37_! ” her dad spoke loudly. I think Ill just close
53、 my eyes and relax 38 we get to our stop. ”While he was resting, Maddie looked on her fathers phone _39_ the pictures hed taken.She smiled _40_ how much fun theyd had.As she was _41_ the pictures , she heard the little boy behind her whimpering(啜泣)annoyingly.Although the subway was _42_? she wished
54、the boy and his mother would sit somewhere else.She tried not to notice 43_, but a moment later he let out a scream that made her father _44_.Maddie turned around and stared at the boy.The boys mother held the boy onto her lap and rocked him 45_ .She smiled wearily(疲惫地)and said, Hes crying because w
55、e just came from the zoo and he didnt see his favorite elephant today/.Upon hearing these _46 _ the boy cried again. “I wanted to see Kandula ”“I know , dear, his mother said. “But the zookeeper took him inside for a bath.Well see him next time. ”“ 47 I want to see Kandula right now the boy sobbed.S
56、uddenly Maddie felt 48 for the boy: she knew how awful it felt when things didnt go your way.She searched the _49_ and found one her father had taken of Kandula when they were at the zoo the day before.“Look, heres a picture of him! ” said Maddie.The little boy looked at the picture and then yelled吹喊)with 50, “Look , Mama! Kandula! ”“Thank you so much, the woman whispered to Maddie.【主旨大意】一个小男孩因为没有看到自己喜欢的大象而在地铁上哭泣。Maddie知道后非常理解小男孩此时的心情,于是翻阅手机相册,发现正好有一 张那头大象的照片。小男孩看到照片后高兴地大喊。(B )36.A.shoppingB. walkingC. sittingD. watching解析: 考查动名词。根据上文 “ Theyd been sightseeing nonstop
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025版人工智能在金融领域应用三方合作合同范本
- 2025年度养老地产用地地基买卖合同范本
- 2025年度教育培训机构第三方代付款协议
- 2025年新型家居用品试用推广协议
- 2025年度天使投资合同:智慧城市建设项目合作模板
- 2025年新型建筑保温材料供应合同范本
- 2025版商场租赁合同范本:全业态融合版
- 2025版商铺租赁合同范本:包含产权变更及转租协议
- 2025年度节能型二手电机购销合同范本
- 2025年度石厂开采承包合同矿产资源审批流程范本
- 电力安全工作规程习题集-变电部分
- 2021年徐州邳州市教师进城考试笔试模拟试题及答案解析
- 乳腺癌病人的护理优秀教学设计
- 陆上石油天然气长输管道建设项目初步设计安全专篇
- 广西建设工程质量安全监督总站建设工程检测见证取样员手册
- 《三字经》PPT课件(完整版)
- 钣金件检验的基本要求
- 公路工程施工安全技术规范-JTG-F90-2015
- 高职创新无人机实训室建设方案
- 现在完成时——英语公开课课件
- 管片嵌缝及手孔封堵施工方案完整
评论
0/150
提交评论