专项训练:M1_阅读理解专练_第1页
专项训练:M1_阅读理解专练_第2页
专项训练:M1_阅读理解专练_第3页
专项训练:M1_阅读理解专练_第4页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、专项训练:M1 阅读理解专练ATourism wasnt as important as it is today. In the past, only people with a good deal of money could travel on holidays to other countries. More people travel today than in the past because there is a growing middle class in many parts of the world; that is to say, people now have more

2、 money for travel. Special plane fares(费用)for tourists make travel less expensive and more attractive than ever before. One person doesnt travel for the same reason as another. But most people enjoy seeing countries that are different from their own. They also like to meet new people and to taste ne

3、w food. Tourism causes many changes in a country and in peoples lives. People build new hotels and restaurants and train native men and women as guides to show visitors interesting places. Therere new nightclubs and other amusements. International tourism is clearly a big business. 1. More people tr

4、avel today than in the past because. A. people have become interested in travelingB. traveling today is easier than in the pastC. people now have spare money for travelD. great changes have taken place in the world2. What makes travel more attractive than before?A. Travel by air to other countries i

5、s much cheaper today. B. More guides are being trained to show beautiful spots. C. Modern telegraph lines make travel less expensive. D. New hotels and restaurants have been built. 3. Which of the following statements is TRUE according to the article?A. Tourism wont bring any changes in peoples mind

6、s. B. People have some trouble in making journey. C. With the development of tourism, great changes have taken place in many parts of the world. D. Tourism causes only some changes in clothing. 4. What is the best title of the passage?A. The Change of TourismB. TourismC. The Importance of TourismD.

7、The Cause of Tourism ChangeBJimmy is an automotive mechanic, but he lost his job a few months ago. He has a good heart, but always feared applying for a new job. One day, he gathered up all his strength and decided to attend a job interview. His appointment was at 10 am and it was already 8: 30. Whi

8、le waiting for a bus to the office where he was supposed to be interviewed, he saw an elderly man wildly kicking the tyre of his car. Obviously there was something wrong with the car. Jimmy immediately went up to lend him a hand. When Jimmy finished working on the car, the old man asked him how much

9、 he should pay for the service. Jimmy said there was no need to pay him; he just helped someone in need, and he had to rush for an interview. Then the old man said, “Well, I could take you to the office for your interview. Its the least I could do. Please, I insist. ”Jimmy agreed. Upon arrival, Jimm

10、y found a long line of applicants waiting to be interviewed. Jimmy still had some grease on him after the car repair, but he did not have much time to wash it off or have a change of shirt. One by one, the applicants left the interviewers office with disappointed looks on their faces. Finally his na

11、me was called. The interviewer was sitting on a large chair facing the office window. Rocking the chair back and forth, he asked, “Do you really need to be interviewed?” Jimmys heart sank. “With the way I look now, how could I possibly pass this interview?” he thought to himself. Then the interviewe

12、r turned the chair and to Jimmys surprise, it was the old man he helped earlier in the morning. It turned out he was the General Manager of the company. “Sorry I had to keep you waiting, but I was pretty sure I made the right decision to have you as part of our workforce before you even stepped into

13、 this office. I just know youd be a trustworthy worker. Congratulations!” Jimmy sat down and they shared a cup of well-deserved coffee as he landed himself a new job. 5. Why did Jimmy apply for a new job?A. He was out of work. B. He was bored with his job. C. He wanted a higher position. D. He hoped

14、 to find a better boss. 6. What did Jimmy see on the way to the interview?A. A friends car had a flat tyre. B. A wild man was pushing a car. C. A terrible car accident happened. D. An old mans car broke down. 7. Why did the old man offer Jimmy a ride?A. He was also to be interviewed. B. He needed a

15、travelling companion. C. He always helped people in need. D. He was thankful to Jimmy. 8. How did Jimmy feel on hearing the interviewers question?A. He was sorry for the other applicants. B. There was no hope for him to get the job. C. He regretted helping the old man. D. The interviewer was very ru

16、de. 9. What can we learn from Jimmys experience?A. Where theres a will, theres a way. B. A friend in need is a friend indeed. C. Good is rewarded with good. D. Two heads are better than one. 参考答案 【文章大意】旅游业发展的过程及旅游业给人们的生活带来的巨大的变化。1. 【解析】选C。细节理解题。根据第一段的第三句话More people travel today than in the past bec

17、ause there is a growing middle class in many parts of the world; that is to say, people now have more money for travel. 可知选C项。2. 【解析】选A。细节理解题。根据第一段中的Special plane fares for tourists make travel less expensive and more attractive than ever before. 可知飞机的费用便宜了使人们感到旅行更具有吸引力了。3. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段的内容可知,

18、 随着旅游的发展, 旅游业给人们带来了很多变化, 不仅仅是生活方面的变化, 还有就业方面等。4. 【解析】选A。主旨大意题。第一段讲述了现在与过去人们对旅游的观念的改变, 第二段讲述的是旅游业给世界各地的经济、就业、人们的生活等方面都带来了巨大的变化, 故选项A正确。【文章大意】这是一篇人物类的记叙文, 主要叙述了Jimmy失业后求职的经历, 告诉我们善有善报。5. 【解析】选A。细节理解题。根据第一段的but he lost his job a few months ago可知答案选A。6. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段的While waiting for. . . there was something wrong with the

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论